PodSvojoStreho.net
Toplotna črpalka (direkt) s Kitajske. - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Toplotna črpalka (direkt) s Kitajske. (/showthread.php?tid=41445)

Strani: 1 2 3 4

Re: TC iz Kitajske. - sassapo - 18.12.2011

rentgenx Napisal:ZakJ Pa ne? Big Grin
Če ste omejeni z denarjem in mate kokr tolk dobro izolacijo,talno gretje in mogoče še kakšna možnost kaminčka pri bajti v primeru, da je kaj potrebno zamenjati in se čaka nekaj časa na robo iz CH. Jaz bi tudi vzel v tem primeru.(če bi vse od zgoraj naštetega imel). Prav gotovo ti bo stvar delovala 7 let ali celo več,lahko pa da enako kot TČ renorimanih proizvajalcev. Nam boš povedal čez 3 leta. Saj takrat bodo že vsi v EU kupovali od Kitajcev. Idea Confusedhock: Cry Ni dvakrat za rečt!

Ne govori neumnosti... lahko rečem, da zelo dobro poznam nizkocenovne naprave, saj sem jih in jih še servisiram. Vedi, da sestavni deli prav tako kvaliteta izdelave ni niti približno takšna kot pri zgoraj omenjenih renomiranih kitajskih firmah. Kvaliteten kompresor ali izmenjevalnik na kitajskem ne stane bistveno manj kot v evropi, so pa produkti iz njihovega nizkocenovnega programa izredno poceni. Seveda temu primerna je kvaliteta končnega izdelka.
Sicer pa, denar je vaš, kaj počnete z njim se me ne tiče :?

Re: TC iz Kitajske. - dedek - 18.12.2011

Jaz nisem imel denarja pa sem počakal eno leto in kupil mitsubishi......ni mi zal

Re: TC iz Kitajske. - rentgenx - 18.12.2011

sassapo Napisal:
rentgenx Napisal:ZakJ Pa ne? Big Grin
Če ste omejeni z denarjem in mate kokr tolk dobro izolacijo,talno gretje in mogoče še kakšna možnost kaminčka pri bajti v primeru, da je kaj potrebno zamenjati in se čaka nekaj časa na robo iz CH. Jaz bi tudi vzel v tem primeru.(če bi vse od zgoraj naštetega imel). Prav gotovo ti bo stvar delovala 7 let ali celo več,lahko pa da enako kot TČ renorimanih proizvajalcev. Nam boš povedal čez 3 leta. Saj takrat bodo že vsi v EU kupovali od Kitajcev. Idea Confusedhock: Cry Ni dvakrat za rečt!

Ne govori neumnosti... lahko rečem, da zelo dobro poznam nizkocenovne naprave, saj sem jih in jih še servisiram. Vedi, da sestavni deli prav tako kvaliteta izdelave ni niti približno takšna kot pri zgoraj omenjenih renomiranih kitajskih firmah. Kvaliteten kompresor ali izmenjevalnik na kitajskem ne stane bistveno manj kot v evropi, so pa produkti iz njihovega nizkocenovnega programa izredno poceni. Seveda temu primerna je kvaliteta končnega izdelka.
Sicer pa, denar je vaš, kaj počnete z njim se me ne tiče :?

Kitajci nam dihajo za vsepovspod in tiudi pri ogrevanju bodo svoje lončke pristavili. Ne verjamem pa, da bo kitajska tč delala 4 x manj let kakor renomirana evropska.
Kakšne ima vitalne dele tale tč iz Kitajske , si si kaj ogledal link, ki ti ga je pokazal? Dokler ni bilo japonskih inverterjev so bile Tč 20k€,dokler niso prišli Kitajci na trg so bili on offi 12k ,inverterji 6.5k€. Boš videl kaj bo čez 5 let . Te zadeve bodo dosti cenejše kakor sedaj in tudi vgradnja le teh se bo pocenila,.. Povsod v franžah gre težko in obroč se stiska sassapo in s tem provizije in bajni zaslužki. Tistim,ki je šlo včasih slabo,se imajo sedaj dobro. Tisti,kateri so pa včasih služili masne denarce,pa sedaj že jamrajo,..
Tudi stranke niso več tako naivne ,da padajo na vse fore monterjev in si lahko veliko preberjo preko interneta in glih zadnjič sem tukaj prebral @,ki je dejal,da si prebere in naštudira stvar bolj natančno kakor mu jo je pripravljen razložiti ponudnik tč Smile . 100 ljudi 100 čudi.
Na srečo je pa zadovoljna stranka najboljša in najcenejša reklama. Zato se fantje izkažite pri svojih (eventuelnih) strankah :wink: . Verjamem,da bo vsak pameten monter v teh časih prevzel montažo,sploh če ima omenjena tč 2 let garancije. Ja koliko jo ima pa dimplex? Ja enako 2 leti,.. In kaj je zda tukaj narobe,če obe delajo vsaj 5 let brez problemov,le da je Dimplex za 10 x dražja on Kitajke. (dimplex sem omenil kar tako in nima nobene povezave ali kakšnehga psedvdonima da je draga ali kaj,...).
LP

Re: TC iz Kitajske. - ALmade - 18.12.2011

dedek,
ce bi lahko placeval stanovnjski kredit, tekoce stroske ,... in privarceval v enem letu za TČ , bi se vsekakor odločil enako. Pa tudi hise ne bi delal v lastni reziji.

sassapo,
glede kvalitete materialov iz Kitajske bi povedal mojo izkusnjo ( vezano na podjetja v katerem sem zaposlen).
Pred desetimi leti so bili materiali katastrofa.
Pred petimi leti so imeli Kitajci velik napredek v kvaliteti materialov.( želja svetovnega trga)

Danes dosegajo najrazličnejše standarde kvalitete.Tako pač je in to je za naše gospodarstvo "trn v peti".
Ni podjetje v katerem sem zaposlen edino ki ima odprto industrijo na Kitajskem.
Tako pač je in naš EURO gre v ku...c.

Izkusnje katere imas ti z TČ so vsekakor realne , saj nimam nobenega vzroka da nebi verjel.
Upam da so te izkusnje vsaj izpred treh let.

Re: TC iz Kitajske. - sassapo - 18.12.2011

Ja hudiča, pa saj ne pišem kitajsko!? Kitajci imajo tudi dobre izdelke, celo zelo dobre, samo potem cena ni več kitajska. Kitajskih TČ, prej omenjenih firm ne morete kupiti veliko ceneje od konkurence, saj so komponente praktično enake, nekaj cenejše je ohišje in izdelava. Trgovci pa iščejo produkt, ki se bo dobro prodajal in imel nizko nabavno ceno! Ali bi ti kupil namesto svojega daikina čing čang za 500€ ceneje??? Verjetno je tvoj odgovor ne, čeprav bi te prodajalec prepričeval, da je izdelek boljši ima 6 let garancije itd. Sedaj ti je jasno, da je uvoz kvalitetne kitajske robe vnaprej obsojen na neuspeh!!! Kot tehnični svetovalec sem obiskal precej proizvodenj na kitajskem. Zgodba pa povsod podobna, če ne enaka.

sassapo Napisal:Ja hudiča, pa saj ne pišem kitajsko!? Kitajci imajo tudi dobre izdelke, celo zelo dobre, samo potem cena ni več kitajska. Kitajskih TČ, prej omenjenih firm ne morete kupiti veliko ceneje od konkurence, saj so komponente praktično enake, nekaj cenejše je ohišje in izdelava. Trgovci pa iščejo produkt, ki se bo dobro prodajal in imel nizko nabavno ceno! Ali bi ti kupil namesto svojega daikina čing čang za 500€ ceneje??? Verjetno je tvoj odgovor ne, čeprav bi te prodajalec prepričeval, da je izdelek boljši ima 6 let garancije itd. Sedaj ti je jasno, da je uvoz kvalitetne kitajske robe vnaprej obsojen na neuspeh!!! Kot tehnični svetovalec sem obiskal precej proizvodenj na kitajskem. Zgodba pa povsod podobna, če ne enaka.

In kje oni (Kitajci)pridobijo to razliko potem ,da lahko za 1200€ z shipingom izdelajo TČ za gretje in SV? Confusedhock: Veš koliko fore je to do TČ iz EU. Confusedhock:

Re: TC iz Kitajske. - ALmade - 18.12.2011

Moj namen ni prepricevat v kvaliteto TC , oziroma bilo koga prepricat da je bil to pameten nakup.
S tem ko sem kupil omenjeno TC ,sem igral na sreco 1400 EUR.
Pri robi iz Kitajske se veckrat pojavijo nevsecnosti.
Ampak tako sem se odlocil.

Ko so mi vsi pravili ne kupovat ALFE sem jo jaz kupil in je raztrgalo glavo motorja.

Tisti ki kupite TC pri nas, je to najboljsa odlocitev.

Imaš prav nisem te bral,jaz sem bolj splošno mislil,ti pa direkt in izključno na TČ,..

Re: TC iz Kitajske. - Migaj - 19.12.2011

Malo bom zasmetil, ker bom navedel, kar poznam in kar sem preučeval:
Prek interneta lahko v daljni Aziji kupiš skoraj vsako specialko (za nepoučene profi kolo).
V primeru najmanj 5 komadov je cena 500 do 600 EUR po komadu z opremo Shimano Dura Ace 2011 ipd. FREE ON CHARGE. Kolesa so priznanih ameriških in evropskih znamk.
Ne bom napisal katerih, da me .erin in drugi zasoljeni SLO trgovci ne bodo preganjali.
Dajatve niso vključene, prevoz tudi ne, garancija je vprašljiva, čeprav je blago brez napake....
Kar vprašajte koliko enaki bicikli stanejo pri nas v maloprodaji brez popustov?
6.000 do 8.000 EUR :oops: Se pravi več kot 10 X več.
Poznam par ljudi, ki se takimi bicikli prevozijo tudi do 8.000 km letno in to že drugo leto, pa pravijo, da so kar ok. Od začetka so bili malo nesigurni, sedaj pa pravijo, da se jim zdi , da so enaki. Človek ne ve, kaj na bi rekel.

Očitno NAJVEČ STANE MARKETING IN DAME in gospodje prosim OPROSTITE:
P..KE na prospektih in podobno s.anje.
Ne pa razvoj in končno barvanje in pakiranje npr v sosednji Italiji.
Imam kolega, ki pravi, da on 'riževega' bicikla ne bi imel, pa noče razumeti, da je njegov žafransko dragi Italijanski okvir naročen in narejen na Kitajskem. Keže mi MADE IN ITALY.
Ja kolo je končno sestavljeno in okvir pobarvan v Italiji, kjer tudi prospekte načrtujejo. :mrgreen:
Itak na Taivanu delajo daleč najboljše karbonske okvirje, samo njegov ni iz Tajvana.

Vzemimo računalnike: isto s.anje.
Nisem enkrat videl, kako najbolj renomirane in priznane znamke kar prek kitajskega logotipa svoj LOGO nalepijo. Niti se ne potrudijo starega dol postrgat Confusedhock:

Pa poglejmo, kako malo danes stane soliden notebook: 399 EUR -recimo Fujitsu.
Službeni HP pa >1.000 EUR, pa ne mi reč, da dela hitreje ali tiše....ja čita prstne odtise in podoben bullshit. Konkurenca je svoje naredila.

In ravno tako bo čez 5 do 10 let s TČ - jkami zrak voda, katerim bo vsem po vrsti padla cena za tretjino do polovico, garancija pa se bo še podaljšala na 3 do 7 let.
Ja morda nobena ne bo delala več 20 let, pa kaj zato.

Re: TC iz Kitajske. - rentgenx - 19.12.2011

dedek Napisal:rentgenx ali si ze odprl kakšno kitajsko ali pa japonsko škatlo jaz sem jo....drugače pa imajo kitajci tudi višji zahteven razred kvalitete-zakaj teh ne uvazajo naši uvozniki ali so slovenci res tako naivni da pokupijo vse samo da je.ceneje pa da ostane sigurno za pir in cigarete-smo zelo energetsko potratna drzava (zaradi takih uvozov -ne samo iz kit. ki ni za to ni nič kriva)po nepotrebnem.marsikateri monter jo ne bo popravljal(grejo na odpad) to sem skusil na svoji kozi.

Zato ker je pri nas Kitajska roba še vedno psevdonim za slabo,poceni manj kvalitetno. Zaenkrat,... Čez par let bomo imeli že večino stvari od njih.Sestrična u ITA se je morala naučit najbolj zaželjenega jezika v ITA... In to je? KITAJSKI ja,zato ker če hočeš bit konkurenčen moraš z njimi sodelovat,poslovat. Pa ji nisem verjel. Od tega je to 6 let. Oni so par let pred nami,kar je rekla je bilo pri nas čez 5 let,tako da...
Ja pa verjamem da imajo že zdaj rang Pioneer,...... :lol:

Re: TC iz Kitajske. - ALmade - 19.12.2011

Da se vrnemo na temo,

A izvajate priklop TČ brez zalogovnika ?
Katere slabosti , oziroma prednosti ste opazili pri strankah ?

Re: TC iz Kitajske. - bvs - 19.12.2011

ALmade Napisal:Da se vrnemo na temo,

A izvajate priklop TČ brez zalogovnika ?
Katere slabosti , oziroma prednosti ste opazili pri strankah ?

Verjetno kompresor ni vesel takega sistema. Če bi bil zalogovnik brez veze, ga ne bi montirali!

Re: TC s Kitajske. - pedenjdeklica - 19.12.2011

Pa tam folk dela za 2 eur cel mesec, umirajo za stroji, ker jih pred vrati tovarne caka 1 mio novih potencialnih zaposlenih. Izkoriscanje bede ljudi. Si to zelite? Ce to naredi 100 slovenceljnov ki bi se za 100 eur dali se "nat..." ce bi pa to hoteli stroiti prav vsi prebivalci, Ali bi se kdo sploh potreboval hodit v sluzbo in tu proizvajat. Ne ker bi vsi kupovali drugje, spodkopavanje lastnih temeljev....... To je pa odprto gospodarstvo

Domace nive in pokrajina se zarasca, ker se ne splaca tu solate, krompirja gojit za domaco proizvodnjo, raje 120000 ljudi na zavodu za zaposlovanje... In krompir z egipta in solata iz spanije..... Z njo pa bolezni......... Pol sveta mora tista solata, tista tc, tisti krompir prepotovat, skuriti 100 ine litrov nafte osvinjat SVET, samo da bos ti dragi potrosnik najcenenje kupil, mi ki pa ki kupujemo ce se le da lokalno in podpiramo nase gospodarstvo pa bomo tvojo prispevek z svinjanjem zemlje placevali. SAMO DA BOS PICENI KUPOVAL?

Re: TC s Kitajske. - csamo001 - 19.12.2011

GRADiM Napisal:Easy, nazaj na temo!

A vidva s pedenjdeklico sta v resni zvezi, da njegove poste puščaš, moje pa brišeš?

Če smo preveč off-topic se strinjam, da brišeš. Ampak prosimne tako selektivno, ker solato nekaterih očitno lažje prebavljaš kot solato drugih.

Re: TC s Kitajske. - Mirando - 19.12.2011

pa vsakomur svoje.
kaj se napenjate?
nekomu paše iz Kitajske, drugemu ne. kakorkoli.
vsaka ima +, vsaka - ....

Če bi bila zadeva dokaj enoznačna....bi samo še te vgrajevali. pa jih ne.

v drugi temi se ponuja Midea 12kw - nova, ki enemu uporabniku že (zadovoljivo) laufa. Je pa znalec. treba mu je priznati. Poznan trgovec se je odločil, da te znamke ne bo tržil? Zakaj? ne pove? Lahko si pa mislimo....opcij je več. Firmo Atlas ipd. 'lepo' trži...

Kaj meni pomeni če si pumpo prpelam za 100€ iz Kitajske, pa če mi je nihče "ne bo hotel" zvezat, sam si je ne znam in če ne bo funkcionirala kot želim. Rikne pa kdaj? ko zunaj naletava, kot dans...ko krasiš božično jelko...in ko začneš vlačit kalorifere v bajto, me bo babina poslala spat k pesaklu. Tako je to.