![]() |
|
Izselitev hčere iz moje hiše - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10) +--- Tema: Izselitev hčere iz moje hiše (/showthread.php?tid=41391) |
Re: Izselitev hčere iz moje hiše - medo9 - 14.12.2011 ... ki je bila predstavljena šele bo burnem odzivu forumašev ;-) Ne glede na vse skupaj, je verjetno najbolj primeren tisti pravniški forum, ker lahko tukaj samo kibiciramo na osnovi nepopolnih podatkov. Re: Izselitev hčere iz moje hiše - matofill - 15.12.2011 Žal se otrok ne more odpovedati dedovanju ali nujnemu deležu, razen če CSID ne potrdi zadeve za mladoletna otroka, kar pa stori le, če je zadeva v korist otroka. Poskušajte se usesti za mizo in pogovoriti, sama kot verjetno starejša ženska nimate prav nobene druge pametne možnosti, kot sporazumen fer dogovor, ker žal v nasprotnem bodo z vašimi medsebojnimi pravdami služili samo odvetniki, take pravde, za deleže, vlaganja.... lahko pri nas trajajo tudi 15 let .....pa še takrat navadno sodišče ne odloči, temveč navadno takrat vse vpletene "sreča" pamet in se sporazumejo... vprašajte pa se, kaj vam taka rešitev problema in prodaja hiše koristi čez 15 let. Sam sem mnenja, da delež, ki ga je ustvaril oče otrok vsekakor pripada le njim, vi lahko vnovčite le svoj delež in delno dedovan delež po prvem možu.... torej morda so zadeve in odnosi že zagnojeni do amena ....svetujem poskus mediacije ...lahko tudi z neuradnim mediatorjem, ki obvlada zadeve, sam sem sicer že dosegel rešitev v cca 5 takih zelo zagnojenih sporih, samo nimam več energije ljudi spravljati k razumu..... svetujem pa, da če se odločite za tak način, pozabite zamere razčiščujete zadeve step by step, in nikoli na novo ne obdelujte zadeve o kateri ste se že sporazumeli in nikakor ne pogrevajte nobene stvari, ki vas vse skupaj ne bo pripeljala bližje rešitvi .... seveda odločitev je pa vaša skupna ..... in žal verjetno edina pametna rešitev ali poskus le te za vas pri naših počasnih sodiščih. Re: Izselitev hčere iz moje hiše - BikeMan - 15.12.2011 Žalostno. Re: Izselitev hčere iz moje hiše - Žerjavar - 15.12.2011 Citat:Temu se pa reče druga plat medaljeNe! To je druga polovica iste plati. Za drugo plat medalije bi se morala oglasiti hči. Re: Izselitev hčere iz moje hiše - princes - 15.12.2011 Katastrofa.....odraz naše družbe. Re: Izselitev hčere iz moje hiše - Mirando - 15.12.2011 ta forum res ni najbolj primeren za tovrstne debate. žal. to so težke zgodbe. Re: Izselitev hčere iz moje hiše - krnekaj - 15.12.2011 Čojko Napisal:Se po večini strinjam z predhodniki, čeprav sam gledam na te zadeve iz drugega zornega kota. Strinjam pa se zgolj zato, ker ste ves ta čas skupaj ustvarjali skupno premoženje, pa naj si bo še tako napisano zgolj na enega. se strinjam s Čojkotom; velikokrat pride do smrti enega zakonca, dedujejo tudi otroci, slej ko prej pride do tega da starš spozna novega partnerja, mogoče ustvarita novo "gnezdo", prejšnjega pa ne moreta "prodati, uporabljati,..." ker CSD ne daje soglasje - dejansko lahko mladoletni otroci odločajo o življenju svojega starša.... starš pa se bori z mlini na veter, ker CSD "ščiti" intere otroka..... primera samega pa ne bi komentiral, ne poznamo vseh stvari Re: Izselitev hčere iz moje hiše - ataIBA - 15.12.2011 Žerjavar Napisal:Citat:Temu se pa reče druga plat medaljeNe! To je druga polovica iste plati. Za drugo plat medalije bi se morala oglasiti hči. Imaš popolnoma prav! Bolj "pametno" bi bilo reči, da ima prva plat medalje premalo podatkov... LP Re: Izselitev hčere iz moje hiše - magi - 15.12.2011 če bi bili vlogi mame in hčerke zamenjani, bi bili verjetno tudi komentarji drugačni. sama sem mnenja, da lahko lastnik s svojim premoženjem upravlja kakor želi do svoje smrti, pa četudi ga zakocka/zapije/zastavi. otroka sta se mogoče prej odpovedala svojemu deležu, ker sta računala, da bosta nepremičnino tako ali tako dobila po smrti svoje mame. težava pa je sedaj ta, da je mama našla partnerja in jo želi prodat. me zanima kako bi otroka odreagirala, če bi mama rekla, da dobi vsak od njiju tretjino zneska dobljenega za hišo. ampak to so samo moja ugibanja in domneve. možno, da sem čisto kiksnila mimo seveda. premalo podatkov, da bi to ocenjevali, zagotovo. če jih bi avtorica podala več, jo lahko že kdo prepozna. najbolje, da stopiš do nekoga, ki se na to spozna. Re: Izselitev hčere iz moje hiše - susa - 15.12.2011 Ponudi hčeri odkup hiše. Tisti delež, ki ji je pripadal pa ji vrni. Ona je tebi zaupala in sedaj je stvar na tebi, da ji tudi ti zaupaš oziroma ji vrneš kar ji je pripadalo. Če bi bil oče hčerke še živ se ne bi izšlo tako kot si ti sedaj želiš, da bi se, da jo vržeš iz hiše. Re: Izselitev hčere iz moje hiše - medo9 - 15.12.2011 Tudi jaz mislim, da je to fair, seveda pa je vprašanje, če je hči to sposobna odplačati in če s se s ceno sploh strinja.... itd. Zagotovo pa se tak problem ne rešuje na forumu, ampak za mizo in pri odvetniku. Re: Izselitev hčere iz moje hiše - Fric - 15.12.2011 Menda imajo odvetniki naslednji teden en dan brezplačno svetovanje. Pa se dogovori pri nekom za obisk. Re: Izselitev hčere iz moje hiše - susa - 15.12.2011 ja v ponedeljek je brezplačno svetovanje odvetnikov. Jaz grem pogledat Čeferina
Re: Izselitev hčere iz moje hiše - Urs - 15.12.2011 Vsak dan je brezplačno svetovanje odvetnikov, za tiste, ki morda ne veste. V ponedeljek glede tega ne bo nič posebnega, razen, da bodo vsi leteli h Čeferinu... Je pa ta ista tema že odprta ne nekem forumu, s tem, da se ne spomnem, če je bilo kaj konstruktivnega. Re: Izselitev hčere iz moje hiše - papez46 - 16.12.2011 Tipično - klasično. Po svoje - celo razumljivo. Druga puberteta - ali "tretje življensko obdobje". Pa pustimo detajle. 1. Gledano strogo pravno in brez sentimenta. Mama je lastnica celotne nepremičnine. Vpisano v ZK in tako naprej. Sin in hči ( kako, zakaj in na kakšen način ) sta se odpovedala dedovanju po umrlem očetu v korist mame. Mama lahko "prosto" razpolaga s svojo lastnino. Lahko jo proda, lahko jo podari, skratka ni omejitev. Razen obče človeških in moralnih. O tem tukaj ne bom. Torej, po pravni poti bo lahko dosegla hčerino izselitev iz njene nepremičnine. 2. Gledano globalno in z pogledom nazaj - recimo pošteno in "normalno", pa bi bilo - vsaj po mojem takole. Mama ima drugega partnerja, s katerim si ureja novo partnersko skupnost. Njun plan za prihodnost je - pač kakršen je. V prvem delu življenja si je z prvim možem ustvarila, kar pač ima, ima pa tudi dva otroka iz tega časa. Hiša naj se proda - če ne gre drugače - kupnina pa se lepo "potala" med vse tri. Poštena delitev bi bila 1/3 vsakemu. Še sprejemljiva - če prav ne vem zakaj - se mi zdi 1/2 za mamo in vsakemu od otrok 1/4. Vsak naj s svojim delom stori, kar pač namerava. mama bi verjetno z novim partnerjem šla v kak drug kraj, sploh pa to niti ni pomembno. |