PodSvojoStreho.net
Prodaja Stanovanja - Ali je to ugodna ponudba - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Tema: Prodaja Stanovanja - Ali je to ugodna ponudba (/showthread.php?tid=38507)

Strani: 1 2 3

Re: Prodaja Stanovanja - Ali je to ugodna ponudba - medo9 - 15.7.2011

Zakaj pa ne pokličeš agencij.
Tule jih je kar nekaj, ki iščejo stanovanja v rangu 100-125.000 v Šiški.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?lok2=202&cena=&dem=EUR&odmik=20&m1=40&m2=45&sort=1&brez_cene=1&last=&SID=&lev1=&lev2=&page=detail&nep=1&posr=2&id_drzave=&id_regije=14&lok2=&imageField.x=71&imageField.y=14">http://www.nepremicnine.net/nepremicnin ... Field.y=14</a><!-- m -->

Re: Prodaja Stanovanja - Ali je to ugodna ponudba - vitel - 15.7.2011

Te agencije večinoma ne iščejo stanovanj ampak stranke na katerih služijo provizijo, zato so relevantni zgolj oglasi fizičnih oseb...

Re: Prodaja Stanovanja - Ali je to ugodna ponudba - jaki79 - 18.7.2011

Na kaj je pa vezan obrok leasinga? Ali gre za fiksni znesek?
Nečesa tudi ne razumem. Praviš, da si pisal stanovanje nase in ga zavaroval z leasing firmo. Ali prav razumem?

Re: Prodaja Stanovanja - Ali je to ugodna ponudba - medo9 - 18.7.2011

Kot razumem, je leasingojemalec on osebno.
Za zavarovanje pa mu je šla njegova lastna firma za poroka (ali pa je dal bianco menice).

Ne vem pa, kje je zdaj prijateljeva mama, za katero naj bi njegov prijatelj kupil to stanovanje.

Re: Prodaja Stanovanja - Ali je to ugodna ponudba - jaki79 - 18.7.2011

Ne vem, no. Kaj se zgodi, če on (torej leasingojemalec) umre pred plačilom zadnjega obroka (ali pa gre v osebni stečaj)? Leasingojemalec je še vedno ista oseba. Stanovanje je v lasti leasingodajalca (btw, tudi če gre leasing hiša v stečaj gre stanovanje v stečajno maso pa četudi, je potrebno odplačati samo še 1 obrok). Nadalje, kaj če kupec dobi naraščaj ali pa se loči v glavnem njegove potrebe po stanovanju niso več takšne? Stanovanja ne more ne prodati ne zastaviti, da bi si kupil drugo stanovanje. Tudi ne vem zakaj bi stroške financiranja stanovanja, kar obesil na kupca. Kaj pa če kupec že ima enakovredno stanovanje in ne more dosegati takih donosov, kot jih ima leasing hiša? Potem bo prodal obstoječo stanovanje, kupil leasing pogodbo ostane pa mu denarja= cena starega stanovanja - 23.000€. Če ta denar naloži in ne dosega donosa, kot ga ima leasing hiša je na izgubi. Meni osebno se to ne zdi ugodna ponudba.

Saj se tudi meni prevzem lizinga ne zdi dobra ponudba.
Če bo našel kupca, ki bi predčasno odkeširal, potem je to za kupca najbolje.

Sicer pa še vedno menim, da je stanovanje predrago in da bo težko našel nekoga, ki ima 100k gotovine in kupuje 42m2.

Re: Prodaja Stanovanja - Ali je to ugodna ponudba - žarnca - 18.7.2011

Sam bi se v takšen nakup po obrokih podal le če bi bla ekstremno ugodna ponudba. Zato je mogoče za vas najbolje, da ne omenjate lisinga in greste le na prodajo za denar. Bo dosti manj zapletov in tudi morebitnih potencialnih v prihodnosti.

In kako bi ti reagiral, če bi se s prodajalcem dogovarjal in dogovoril, nato pa pred podpisom pogodbe izvedel, da stanovanje sploh ni njegovo???

Re: Prodaja Stanovanja - Ali je to ugodna ponudba - žarnca - 18.7.2011

Svetoval sem prodajalcu ne kupcu. Če se bo pojavila tema: nakup stanovanja od xxx bom svetoval "stran od tega" Smile (pa brez zamere). Iz prebranega se mi zdi, da se je zapletom mogoče izognit le s plačilom kupnine (poplačilo leasinga) in takojšnjim prenosom lastništva na kupca.

Re: Prodaja Stanovanja - Ali je to ugodna ponudba - vitel - 18.7.2011

Več ali manj je tako, da za kupca tole ni ugodno in niti varno. Je pa tudi na dlani, zakaj bi tipu najbolj ustrezalo, da se leasing ohrani Smile Tu so sstroški, pa davki, pa predčasno poplačilo je povezano sigurno z dodatnimi stroški, pa če danes proda bo keš dobil čez kak mesec, pa konec koncev se niti ne zaveda, koliko je s tem poslom spušil skozi okno.

Re: Prodaja Stanovanja - Ali je to ugodna ponudba - 2fast4m3 - 18.7.2011

medo9 Napisal:Saj se tudi meni prevzem lizinga ne zdi dobra ponudba.
Če bo našel kupca, ki bi predčasno odkeširal, potem je to za kupca najbolje.

Sicer pa še vedno menim, da je stanovanje predrago in da bo težko našel nekoga, ki ima 100k gotovine in kupuje 42m2.

No medo9 potem pa mi ti prosi najdi bolj ugodno eno sobno ali eno in pol sobno stanovanje V lj-Šiski. Prosim za link. A sploh ves kaksne luknje se prodajajo za 80.000 Eur? Dobis 41m2 v ulici franca mlakarja, potrebno kompletne renovaze, poderanja oken in sten itd.
Poglej si mal pa bos videl da je moje stanovanje med najcenejsimi v siski ki je trenutno na prodaj pa da je kvalitetno. Jz ne trdim da ga bom prodal takoj, vendar pa vem, da je cena več kot ugodna glede na druga stanovanja ki se trenutno prodajajo. Stanovanje je opremljeno, ima nova okna zastekljen balkon, skratka mislim da je vredno denarja. No kokrkoli bomo videli.

Za kar se tice ko govorite da se prevzem ne izplača, je pa res ampak samo za tiste, ki vedo da bodo 100% dobili najbolj ugoden kredit na banki . Se pravi ljudje ki imajo visoke plače. Drugače se pa kar splača--Ne rabis plačati nobenih stroskov odobritve, niti nobenih dodatnih stroskov. Pa tudi obresti so normalne. V primeru smrti, ali cesarkoli je pa tukaj seveda pogodba med mano pa kupcem overjena pri notarju in pri kateremkoli odvetniku. Uglavnem ce mislite da jaz to prodajam ker se hočem rešiti leasinga se kar motite. Vi ce ne razumete jaz sem to stanovanje ze enkrat kupil na keš (napisal na drugo ime), in ga potem prodal sebi preko leasing hiše (zato ker je moj prijatelj bil kreditno nesposoben). Zdaj ga bom pa prodal, ker ne bom več čakal pa se kregal vsak 3 mesec kdaj bo denar pa če si lahko to sploh privošči. Uglavnem en je rekel da sploh ne vem kok bom spusil...fant spusil ne bom nic. Ker tudi da ga prodam za 95.000 bom tistih 8.000 bom iskal od prijatelja. Me prav nic ne zanima, vendar je že zdaj cisto zivcen ker on bi ga rad prodal za usaj 110.000eur, da mu ostane usaj nekaj kar je vlozil, ker ce ga prodam za 100.000 ne bo dobil niti centa od plačanih obrokov.

Re: Prodaja Stanovanja - Ali je to ugodna ponudba - vitel - 18.7.2011

Sej, point je ravno v tem kaksna stanovanja se PRODAJAJO in se bodovec ali manj se dolgo prodajala. Če gledaš ponudbeno stran oglasov, zapravljaš čas IMO. No to je vse, kar je se tozadevno relevantno.

2fast4me: mene ni treba prepričevati.
Prepričati moraš trg, oziroma kupca.
Jaz ne kupujem ničesar in četudi bi, ne bi kupil stanovanja/nepremičnine nikoli na leasing.
Srečno!

Re: Prodaja Stanovanja - Ali je to ugodna ponudba - 2fast4m3 - 19.7.2011

medo9 Napisal:2fast4me: mene ni treba prepričevati.
Prepričati moraš trg, oziroma kupca.
Jaz ne kupujem ničesar in četudi bi, ne bi kupil stanovanja/nepremičnine nikoli na leasing.
Srečno!

Hvala=) Sam eno stvar pa res ne razumem? Zakaj kar naprej govorite da nebi kupili nikoli nepremičnine na leasing? Sploh ne vem kaj ma to z mano pa zmojo prodajo. Stanovanje prodajam kot vsak drug, in če kupec želi lahko kupi na denar, si zrihta kredit skratka me ne zanima...Leasing sem samo omenil, če je mogoče kakšen kupec ki nima dosti denarja da izplača stanovanje, in se ne more urediti kredita, da se lahko zrihta da se stanovanje odplačuje naprej. Pa še vsak, ki bi vzel kredit za stanovanje, mu je isto kot če bi naprej odplačeval moj leasing. Sem preveril tako, da o tem ni dvoma. Lahko bi rekel ista stvar samo drugač zapakiran=)

Ko sem jaz v mlajših letih potreboval leasing za avto mi tega noben ni hotel narediti..So mi rekli ce sem malo nor, da to ne bo noben naredu..Zdaj pa ko jaz ponudim nekomu da ima leasing na moje ime, če si ne more urediti kredita je pa spet use narobe..Hmmmm I dont get itttt=)

Re: Prodaja Stanovanja - Ali je to ugodna ponudba - 2fast4m3 - 19.7.2011

vitel Napisal:Sej, point je ravno v tem kaksna stanovanja se PRODAJAJO in se bodovec ali manj se dolgo prodajala. Če gledaš ponudbeno stran oglasov, zapravljaš čas IMO. No to je vse, kar je se tozadevno relevantno.

Aja potem praviš da so vsa ponujena stanovanja na internetu so vbistvu tam za okras? lol