![]() |
|
toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) (/showthread.php?tid=28594) |
Re: toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) - sassapo - 27.3.2010 več kot 15 let sem v tem poslu in kdor me pozna ve, da pri meni šteje samo kvaliteta, kako je firmi ime in od kje prihaja, mi pomeni enako nič. Re: toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) - borovničan - 29.3.2010 sassapo Napisal:več kot 15 let sem v tem poslu in kdor me pozna ve, da pri meni šteje samo kvaliteta, kako je firmi ime in od kje prihaja, mi pomeni enako nič. ha ha prodajalska fora.....predvsem pri vseh šteje le % - provizije, rabata, zaslužka.....ali kako koli temu rečemo... Kvaliteta je tako hudičevo elastičen pojem... je tako izguljena beseda...predvsem pri robi, kjer so razlike v 95 % le v dizajnu in marketinški obdelavi strank... Re: toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) - kontakt - 29.3.2010 Termo Shop ima dolgo referencno stran, sumljivo me cudi, da tukaj ni nobenga userja, ki ima njihovo TC...
Re: toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) - sassapo - 30.3.2010 borovničan Napisal:sassapo Napisal:več kot 15 let sem v tem poslu in kdor me pozna ve, da pri meni šteje samo kvaliteta, kako je firmi ime in od kje prihaja, mi pomeni enako nič. Očitno me ne poznaš... bi te pa prosil, da takšne neumne komentarje obdržiš zase
Re: toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) - weta - 30.3.2010 sassapo, pa ne da ti je borovničan stopil na žulj. žal ima prav s svojim komentarjem....večina jih je res takih, kot pravi borovničan....ni nujno pa da vsi, in da si tudi ti vmes.... pri dragi robi je pač možnost zaslužka večja, kot pri poceni robi, to je osnova ekonomije. in če je visoka cena skrita za blagovno znamko ali kako kvalitetni proizvajalcem, potem je to neke vrste referenca, s katero se kupca lažje prepiča v nakup dragega izdelka, čeprav je nek "ceneni kitajec" v bistvu enak, žal pa brez prepoznavnosti. tako gre prodaja dragih zadev v prid tudi monterjem in vsem drugim, ki se napajajo pri tem koritu. Re: toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) - sassapo - 30.3.2010 Napisal sem, da pri meni šteje izključno kvaliteta izdelave in vgrajenih komponent in mi sama znamka ne pomeni ničesar. Ne vem kako naj se izrazim drugače, da me bosta razumela. Tudi v vseh TČ lastne izdelave imam vgrajene najboljše komponente, ki se dobijo na trgu. Z izdelavo TČ se ne ukvarjam profesionalno, ampak predvsem ljubiteljsko kar pomeni, da je vsaka naprava narejena unikatno za točno določene pogoje delovanja. Ker vaju toliko "boli" cena... TČ voda voda 22kw z vremensko regulacijo, vgrajeno vodeno črpalko, subcooling in subheater izmenjevalcem zmontirana 5.500€ Samo cena vgrajenega materiala kupljenega pri nas presega to ceno. Re: toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) - Gladius - 30.3.2010 Od česa potem profitiraš? Prostovoljnih prispevkov? Re: toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) - Jerry69 - 30.3.2010 Kar se tiče slovenskih proizvajalcev, ima kolega TČ od Termotehnike. Pravi da je zadovoljen, ogreva sedaj drugo ali tretjo sezono. Grem v kratkem k njemu pogledat kako izgleda, pa bo povedu kakšne težave je imel, če so sploh bile kakšne. Ima pa TČ zemlja/voda. Mislim da je rekel, da je za lansko zezono porabil cca. 450-500 EUR elektrike. Ogreva pa cca 140 m2. Bom šel v kratkem do njega pa bom poročal, ker tudi mene zanima TČ te znamke. :wink: LP J Re: toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) - ElBarto - 30.3.2010 Jerry69 Napisal:Ima pa TČ zemlja/voda. Mislim da je rekel, da je za lansko zezono porabil cca. 450-500 EUR elektrike. Ogreva pa cca 140 m2.tu nekaj ne štima. ali nima fasade, ali nima 2 slojnih oken, pa mimo piha, mogoče nima izolacije na podstrešju.. ali pa ima pumpa COP število 1.2 :? Re: toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) - Jerry69 - 30.3.2010 ElBarto Napisal:Jerry69 Napisal:Ima pa TČ zemlja/voda. Mislim da je rekel, da je za lansko zezono porabil cca. 450-500 EUR elektrike. Ogreva pa cca 140 m2.tu nekaj ne štima. Ne vem točno kako ima. To mi je rekel na hitro po telefonu. Lahko pa je mislil za celo leto, morda pa zraven ogreva še sanitarno vodo. Moram it pogledat, pol bom pa več dejstev podal.
Re: toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) - sassapo - 30.3.2010 Gladius Napisal:Od česa potem profitiraš? Prostovoljnih prispevkov? od beračenja :lol: Re: toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) - kontakt - 30.3.2010 Jerry69...idi in poglej se Termotehniko, pa javi seveda.. ker ocitno tukaj na forumu nihce noce komentirati Termo Shop toplotne crpalke TSK serije
Re: toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) - Jerry69 - 1.4.2010 Hojla. Sem bil danes pri kolegu in si ogledal zadevo. TČ je Termotehnika z 300 l bojlerjem in 200 l zalogovnikom. Ima 7 kW. Priključena je na zemeljski kolektor 4 x 100 m zanke. Ogrevajo cca od 140 - 150 m2 samo talno, ter zraven še sanitarno vodo. Hiša je novogradnja modularc 30 cm + 16 cm izolacije, podstrešje cca 26 cm. Temperaturo v hiši imajo 23 C. V lanskem letu je porabil cca 450 EURO elekktrike za TČ. Pravi pa, da ni imel še nobenih problemov in da je zadovoljen. LP J Re: toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) - Ico - 8.4.2010 kontakt Napisal:Jerry69...idi in poglej se Termotehniko, pa javi seveda.. Živjo, dolgo me ni bilo na forumu. Gužva doma in v službi. Ampak, ko sem gledal zadnjič njihovo stran se mi zdi, da imajo večinoma reference za prezračevanje in hlajenje ter bolj malo za ogrevanje. grem naslednji teden knutu se pozanimati. LP Re: toplotne crpalke znamke TSK (Termo Shop) - suzinci - 9.4.2010 ali pa ima pumpa COP število 1.2 :?[/quote] Zanima me tole COP št. Če se ne motim je to izkoristek , ne? Ampak ne vem, kaj je bolje, da je to št manjše ali večje, od koliko do koliko so te vrednosti oz kaj je najbolje? |