PodSvojoStreho.net
anoda v bojlerju - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Tema: anoda v bojlerju (/showthread.php?tid=2404)

Strani: 1 2 3 4 5

Re: anoda v bojlerju - Hanzi - 12.5.2013

Mora v zalogovniku tudi biti anoda?
Kakšen priključek je običajno pri bojlerju

Re: anoda v bojlerju - janez.servis - 12.5.2013

Mg se uporablja samo pri sanitarni vodi. Če je v zalogovniku potopljen bojler potem je vgrajena.

Re: anoda v bojlerju - zamot1 - 9.9.2013

Lahko da ti grelec poka zaradi galvanskega člena, dve različni kovini; inox in baker.
Pri strehah moraš te zadeve z snegolovi in žlebovi imeti pravilno izbrane drugače gre bakreni žleb u franže, če ti ga prej ne ukradejo zapečenci! Nazaj tije eden predlagal grelec iz inoxsa prava rešitev!
LP Tomaž

Re: anoda v bojlerju - đozo - 10.9.2013

....brez "galvanskega člena med inox bojlerjem in"cink vodo. instalacijo,ti ne priznajo garancije
...tako,da bo verjetno, kot je že bilo omenjeno....v tem grmu zajec :wink:

Re: anoda v bojlerju - Hanzi - 22.5.2014

Kako izgleda uničena anoda?
Ali antifriz v sončni kaj bistveno vpliva na anodo. Teče po bakru, rf gibljivo cevi,ploščatem izmenjevalcu, kak pocinkan kos se tudi najde....

Re: anoda v bojlerju - Homer - 22.5.2014

Uničena anoda izgleda tako, da je ni več!
Ko odviješ vijak, je na njemu le še nekaj rje in to je vse.....

Re: anoda v bojlerju - Hanzi - 22.5.2014

Hvala

Re: anoda v bojlerju - Boka - 23.5.2014

Tudi spokana in vsa s kamenjem prevlečena več ne opravlja funkcije, kot bi morala.
Poglej slike moje par strani na tej temi nazaj.

Kako vem? Ker je bilo na el. grelcu cca. 5 cm kamna.
Ni bil v uporabi 5 let, potem 1x, zagrel nič, zato pa sem si šel to čudo takrat pogledat.

Re: anoda v bojlerju - Homer - 23.5.2014

Tista tvoja anoda je nek "čudež" skregan z logiko!
Namreč anoda je narejena iz magnezija , ki bi ga moralo "odnašat".
Zato ni jasno kako se ti je gor nabiral kamen.

Re: anoda v bojlerju - Boka - 23.5.2014

Lenthermova roba. Nič falšak.

Je pa bojler prva 3 leta delal na el. grelec, potem kakšni dve leti zgornja špirala na plin, in po tem 5 let več ali manj na solarni sistem.
Je celi emajliran, tudi špirale, in na samem emajlu ni kamna.

Sem jo zamenjal, letos imam namen spet pogledat, kako se ima.

Re: anoda v bojlerju - tekumze1 - 16.1.2017

Si bom sposodil tole temo. Zraven TČ imam 300 L bojler od Galmeta, montiran pred 4 leti. Že več tednov opažam, da se voda v bojlerju ne more segreti do 50 stopinj kot prej, ampak do dobrih 40 gre potem pa kar traja in traja, verjento preslaba izmenjava. Mislim da s TČ ni nič narobe ker talno dobo greje in tudi vodo v bojlerju TČ greje s 60 stopinjami, le na voda v bojlerju ni takega učinka.

Aha še to..na bojlerju piše "Anodo potrebno menjati vsako leto", ampak je žal še nismo.
Sklepam da bo treba očistiti vodni kamen (imamo kar trdo vodo) in tudi anodo zamenjati. Kamen se mi zdi glavni razlog za slabše delovanje. Ali je lahko še kaj drugega ?

Re: anoda v bojlerju - aladin - 16.1.2017

Potegni ven grelec in boš hitro videl koliko je ura.

Re: anoda v bojlerju - Hanzi - 6.5.2017

Homer Napisal:Uničena anoda izgleda tako, da je ni več!
Ko odviješ vijak, je na njemu le še nekaj rje in to je vse.....
Tole sem jaz pred eno uro porinil nazaj v bojler.
Stara je slaba 4 leta, preko nje je šlo 300m3 vode.

Sem naredil narobe? Bi moral dati drugo?

Ps: svinjska voda..... :evil:

Re: anoda v bojlerju - Hanzi - 6.5.2017

Ta umazanija niti z drat pirsno ni šla z nje. Dobro se vzre v njo. Bi jo moral s smirgelnom obrusiti?

Re: anoda v bojlerju - milica33 - 7.7.2017

Zdravo

kje v toplotni črpalki lentherminvest se pa nahaja ta magnezijeva anoda? Jaz je ne najdem.

[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")vsiunichr("46")si/files/596/toplotna-crpalka2unichr("46")jpg[/img]

Hvala