PodSvojoStreho.net
Razrez cisterne za kurilno olje - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Razrez cisterne za kurilno olje (/showthread.php?tid=17896)

Strani: 1 2 3

Re: Razrez cisterne za kurilno olje - csamo001 - 5.2.2019

Zdravo, a je zadnje cajte kdo cisterno ven metal?

Imamo v dol zazidanem prostoru, dostop je preko "okna" v steni (najbrž preventiva, če bi kdaj prišlo dorazlitja) iz sosednje sobe in bom moral najprej še steno s fleksom rezat, da bom nardil "vrata". No, noter je potem cisterna od cca 5.000 L, po meri švasana na lokaciji. Jo bo torej potrebno razrezat. Lokacija: Maribor.

Re: Razrez cisterne za kurilno olje - som16 - 5.2.2019

csamo001,

Citat:Zdravo, a je zadnje cajte kdo cisterno ven metal?

Imamo v dol zazidanem prostoru, dostop je preko "okna" v steni (najbrž preventiva, če bi kdaj prišlo dorazlitja) iz sosednje sobe in bom moral najprej še steno s fleksom rezat, da bom nardil "vrata". No, noter je potem cisterna od cca 5.000 L, po meri švasana na lokaciji. Jo bo torej potrebno razrezat. Lokacija: Maribor.

"brazilce" iz okolice pokliči. :wink:

Re: Razrez cisterne za kurilno olje - Homer - 5.2.2019

Bi morala biti bakrena ...

som16 Napisal:csamo001,

Citat:Zdravo, a je zadnje cajte kdo cisterno ven metal?

"brazilce" iz okolice pokliči. :wink:

Pri brazilcih me je malo strah, da mi bajto v luft spustijo, ker je še par sto litrov olja noter...

... pa zdaj sem se spomnil, da te zadnjič nisem nazaj poklical. Sad

Re: Razrez cisterne za kurilno olje - Yeager - 5.2.2019

Mi smo polet razrezal 4000 litrsko, sicer nisem bil zraven k so to delal, sem samo zunaj videl ostanke.

Sami, ali ste koga angažirali?

Re: Razrez cisterne za kurilno olje - Yeager - 5.2.2019

Delal je isti kot nam je prenavljal kurilnico in montiral novo peč.

Re: Razrez cisterne za kurilno olje - kadotr - 6.2.2019

Striček Gugelj pove rešitev. Razrezovalcev cistern je po vsej Sloveniji precej, nekateri delajo povsod. Le telefonirati bo treba... forum ni pravi naslov.

Re: Razrez cisterne za kurilno olje - csamo001 - 6.2.2019

Ja, saj sem iskal, nisem pa našel nič na mariborskem koncu.

Re: Razrez cisterne za kurilno olje - bozgom - 6.2.2019

Pa zakaj potrebuješ izvajalca iz Maribora, če ti npr. nekdo iz Kranja pride tudi v Maribor. Saj cistern ne boš rezal večkrat da bi moral biti blizu, če bi ga slučajno kdaj potreboval (kot npr. monter centralne ali štromar ali...).
Pokliči jih nekaj in jih vprašaj za ceno. Pol pač izberi enega.

Re: Razrez cisterne za kurilno olje - kadotr - 6.2.2019

Natanko tako. Brez telefona ne bo šlo...

Re: Razrez cisterne za kurilno olje - surfer - 6.2.2019

Meni so jo pred mal manj kot enim letom, poklical sem ene s Kranja, dva sta prišla, spumpala ven olje, pol je not zlezu spucov in začel rezat... Ene 3 ure dela, prov veselje jih je bilo gledat kako vse lepo in hitro poteka... Cena pa je bila mislim da 200 €... Sem pred tem jo dal tudi na bolho pa so se ponujali razni taki in drugačni šušmarji.. pa si nisem upal tvegat... So ponujali tudi zastonj razrez sam če mu flexarco posodim Smile Smile

RE: Razrez cisterne za kurilno olje - mcoupe - 19.10.2020

Pravi naslov za te storitve

www.razrez-cisterne.si

RE: Razrez cisterne za kurilno olje - Gregi - 13.4.2023

Si bom malo izposodil temo... Zaradi spremembe ogrevanja s kurilca na TČ bom čez kakšen mesec dal v razrez cisterno (našel mojstra, sam se ne mislim lotit). Bo pa noter še cca. 300L kurilca. Kakšen pameten predlog, kaj narediti? Sem študiral, da bi ga (pod ceno) prodal kakšnemu kolegu, ki je še na kurilcu, pa ne vem, kako se lotiti... Ali mojstri za razrez tudi v tej smeri kaj uredijo? Hvala za nasvet(e)!

RE: Razrez cisterne za kurilno olje - oneh - 13.4.2023

Ko je pri meni mojster odstranjeval cisterno je naprej vse tekočine prečrpal v svojo cisterno v kombiju. Potem pa se lotil razreza.
Če že imaš izbranega mojstra ga vprašaj glede vsebin v cisterni. V njej imaš namreč poleg olja zagotovo tudi nekaj vode in nekaj trdih delcev...