PodSvojoStreho.net
Fasado delam sam - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Tlaki, izolacija in ostrešja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Tema: Fasado delam sam (/showthread.php?tid=73070)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

Re: Fasado delam sam - mihecmiha - 28.2.2019

Jaz sem do sedaj 22 dni za 240 m2, vključno z odranjem. Povprečno sem delal nekje 6 ur efiktivno. Ostalo mi je še en sloj lepila in zaključni sloj, če ga bom sploh dal. Jub microair lepilo je bele barve in mi je čisto ok. Če bi bila 2, bi šlo v 2. dneh, sam bi bilo pa več krega. Jaz star 35 on 60 in oba pametna je no-go...

Re: Fasado delam sam - Experienced - 28.2.2019

Tudi če jo celo leto dela, bo dovolj hitro pa še dober občutek bo. Eni pač hodijo v službe in ob frej času raje naredijo še kaj sami, da se kak € prišpara.
Tudi jaz če se le da naredim sam, včasih pa tudi premlevam ali se mi splača nabavit ves orodje in delat sam? Tu ne dvomim da nebi naredil bi pa rabil bistveno dlje časa. Rabiš pa samo enkrat?
No ja en tak primer je Kurilnica, ki je nisem delal sam in mi ni žal, saj bi samo za orodje porabil več kot sem dal za delo.
To je en tak primer kjer pa se res ne splača delati sam. Je pa takšnih in drugačnih primerov veliko, samo preračunati je prvo potrebno ali se splača, to je vse. Vsak pa sam pri sebi ve kako orodje in voljo ima.

Re: Fasado delam sam - mihecmiha - 28.2.2019

Ma jaz imam ful rad nove igrače. Zato še ekstra rad delam sam, ker si lahko vsakič kupim kakšno novo orodje in se pač igram z novo igračo. Itak je pa v moji generaciji redkost da znaš kaj sam naredit.

Re: Fasado delam sam - Experienced - 28.2.2019

No ne gre za redkost, pač pa za računico bi rekel. Sam delam vse, mi ni problem da ne bo pomote in orodje imam rad, da pa bi kupoval vse redoma, to pa ne.

Re: Fasado delam sam - Fery - 1.3.2019

@ex..
Če si delal 2 meseca, potem si lepil z lepilom.

Re: Fasado delam sam - ex5522 - 3.3.2019

Nope
v bistvu delal VEČ kot 2 meseca, če se že gremo realo in to sam in
BREZ zaključnega sloja
PU ca 1 paleta je šla za 270m2 nad zemljo + klet 120m2

Moji standardi:
1. Debeline izolacije vsaj 25 cm lepil 2x EPS 15+10 cm križno niti en skupni preklop obeh plasti na celi bajti
2. Med steno in EPS praktično 0 praznega prostora torej ali nabit PU oz tanjši EPS ali primarni EPS do stene odvisno od ravnine stene.
3. Brušenje EPS pred prvim nanosom lepila/mrežice moj standard na 3,5 m lati ni nikjer v kakršnikoli legi več kot 1-2 mm lufta
4. Vertikalno odstopanje na višini 6,5m trije vogali bajte +-1 cm eden +-2cm, s tem da je bajta delno stara 80 let in je šlo ponekod v originalu na 3 m za 3-4cm iz vage
5. prva roka lepila debelina 3-4mm torej 1 vreča star contacta white za max 3-4m2
5. po prvi roki neravnine max 2-3mm na 3,5 m lati v katerikoli legi
6. itd

No Fery je zdaj jasneje ? 8)

Re: Fasado delam sam - Fery - 4.3.2019

Je. Delal si norost, ne fasado. Zato ni treba govoriti, da za fasado do zaključnega sloja rabiš dva meseca.
Normalen človek, z malo pomoči (lepljenje mrežice), rabi 14 dni.
Toliko sem jaz porabil za 240 m2.

Re: Fasado delam sam - scuba123 - 4.3.2019

In vidva petelinčka, kak je pomembno kateri ima daljšega, oz. kateri je dlje delal!!!
Fery je pač majster,pohvala za hitro narejeno. @ex5522 pa je malo manj majster.
Si je pač vzel malo več časa. Narejeno imata oba, super.
Jaz bom jo delal verjetno pol leta - so vhat!!!

Nič, prišparal boš. Čeprav se baje ne splača.
Bolje je ležati na kavču, žuliti pir in zraven študirati, koliko je vredna ura dela, ki bi jo drugače zagonil na fasadi. In plačati kozjerejce, ki se jašejo zunaj.

Re: Fasado delam sam - Experienced - 4.3.2019

Fery ali pa kozjejebce Big Grin

Danes sem kulturen. Po butalsko.

Re: Fasado delam sam - ex5522 - 4.3.2019

Fery Napisal:Je. Delal si norost, ne fasado. Zato ni treba govoriti, da za fasado do zaključnega sloja rabiš dva meseca.
Normalen človek, z malo pomoči (lepljenje mrežice), rabi 14 dni.
Toliko sem jaz porabil za 240 m2.

Hudič je v detajlih tudi sam poznam osebo, ki je samo z malo pomoči očija in mami "naredil" hiško brez kreditov pri 28 letih :wink:

Nazaj na temo če bi bral moj prejšni vpis bi ugotovil, da sem napisal da fasade sam (brez malo pomoči) ne narediš prej kot v 1 mesecu
Če ne najdeš ti lahko tudi quotam :mrgreen:
Moj primer o + 2 mesecih sem napisal kasneje, ker si ugotavljal da nisem uporabil PU sem napisal malo več nedelja zvečer pač... :mrgreen:

Kar se norosti tiče je pa tako...
Men je popolna norost zmetati 100 jurjev za 4 kolesa in mal pleha 8)
Ker dobiš zadevo za 10 x manj... :wink:

Ne s takimi specifikacijami. Fasada pa bo imela popolnoma enake, brez nabijanja, glajenja, božanja in tako dalje.

Še enkrat.
Za božjo voljo ne uporabljajte cementnih lepil pri lepljenju izolacijskih plošč na bajto!!! Uporabite PU lepila. Razlika v hitrosti pri lepljenju je 5 - 10 x!!!

Re: Fasado delam sam - KukO - 5.3.2019

Imam vprasanje na hitro, kaksno emulzijo naj uporabim za silikonsko fasadno barvo? Barva bo od STO.

Re: Fasado delam sam - Marko1976 - 10.3.2019

Brez zamere, malo pavziram s fasado, ker bi rad naredil v roku 2 do 3 tednov zid za teraso, <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=5&t=74972">viewtopic.php?f=5&t=74972</a><!-- l -->.

Bom zelo vesel, glede na to, da tu spremljamo mojo delo na fasadi, če mi še kdo pomaga glede zidarskih del na terasi, pa tudi glede odvodnjavanja <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=74962">viewtopic.php?f=6&t=74962</a><!-- l -->

Hvala