![]() |
|
Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/mesec - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/mesec (/showthread.php?tid=64550) |
Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - Poldee - 22.2.2016 Dedek: na koliko ti pa segreje zalogovnik? In koliko casa potem traja do naslednjega polnjenja oz. start TC? Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - lojz007 - 22.2.2016 Poldee Napisal:dedek: Ni tko hudo, brez skrbi Kako to misliš "ne rabis prenastavljat nic" če ti že v štartu za....jo sistem, koliko pa je monterjev ala Telmos? večina monterjev poleg kotlov na drva zmontira še kakšno TČ Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - Poldee - 22.2.2016 Napisal sem: "Saj ce ti stima, ne rabis prenastavljat nic." Ponavadi stima, ko mojster gre od tebe! Verjamem, da so med njimi tudi salabajski, samo tem, ki jih poznam in delajo pri meni, nimam kaj oporekat in ko ti gredo od hise, vecinoma zadeve delujejo kot morajo. Od vecih virov potrjeno, tudi s strani tukajsnjih uporabikov. Ce pa montira salabajzek, se seveda lahko pojavijo zapleti kot v tej temi. Kar se pa sam igram s svojo TC in jo en teden nastavlim tako, naslednji malo drugace pa je moja kaprica, preko katere sem spoznal ogromno o samem delovanju TC in predvsem potrebah objekta. Sedaj v drugi sezoni mislim, da je zadeva spedenana skoraj v nulo in tudi TC skoraj vec ne prenastavljam, ni potrebe. Mislim, da sem v zadnjem mesecu nastavil samo min. ogrevno temperaturo in dovoljeni odmik od nastavljene temperature nastavil nazaj na privzeto vrednost (pol stopinje). In pa firmware webserverja flesal, da mi se logira podatke in grafe za nazaj rise. Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - dedek - 22.2.2016 Poldee Napisal:Dedek: na koliko ti pa segreje zalogovnik? In koliko casa potem traja do naslednjega polnjenja oz. start TC?dnevna soba,kuhinja,veza-1veja z svojo črpalko in termostatom spalnica-2veja z črpalko in termostatom spalnica-3veja z črpalko in termostatom kopalnica4veja z črpalko in termostatom tč je zunaj,v kleti je izmenjevalec kot grelec in zalogovnik z cca 40l vode ki pri defrostih pride zelo prav-dodatnega zalogovnika ni dv gre direktno iz grelca v razdelilec iz razdelilca pa izhod 4 črpalke ki se vklapljajo z termostati ko se vklopi katera koli črpalka se istočasno vklopi tudi tč-ko je soba segreta tč ugasne,č se pa vmes vklopi še kakšna od črpalk tč ne ugasne ampak nadaljuje gretje stvar deluje ze 7 let če dv preseze temp50st avtomatika tč ugasne in vlopi ko pade dv na cc40st.c. praktično dv nikoli ne doseze 50st-so prostori prej segreti in termostat izklopi ker je v grelu voda(40l) segreta ob začetku naslednjega vklopa na najmanj 30st temp plina zelo hitro naraste zaradi višje kondenzacije-ne more priti do nizke temp ogrevne vode in do prenizke kondenzacije-zato ne rabim grelcev Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - edid - 22.2.2016 dedek Napisal:ko berem o vseh natavitvah inverterja sem vesel da imam on-offNo, potem sta pa tam, tam: 35kWh za 140m2 in 16,5kWh za 70m2. Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - TeMpL - 22.2.2016 Ni škoda elektrike za 4 črpalke ?? Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - Energetik81 - 22.2.2016 dedek Napisal:ko berem o vseh natavitvah inverterja sem vesel da imam on-offTako kot je Polde napisal, če je OK nastavljeno, ti ni treba tikat nič. Jaz si lahko nastavim celo samodejni preklop na poletno delovanje in samodejno hlajenje - dejansko se ne bi bilo potrebno dotaknit TČ _nikoli_. Morda le poleti nastavit iz 21 na 24-25° želeno temp, ker 21 je poleti prehladno. Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - Hanzi - 22.2.2016 Evo, sem preletel celo kolobocijo. Okoli 12 strani je pisal o temperaturah tal in se je samo en obregnil se mi zdi. DV naj bi bil na 33 Temperatura tal je bila okoli 23 Temperatura zraka pa okoli 20 ce se ne motim. Kako je to možno? Ali ie eno uro pred merjenjem vklopil gretje. Imam radiatorje, pa imam temperaturo tal v pritlicju nad ogrevano kletjo okoli 23. Tukaj pa neko kvazi talno gretje pa nizja temperatura.? Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - vincent - 22.2.2016 Brezdomec Napisal:Ali nikogar ne moti, da je v relativno toplem vremenu TČ delovala s 50-60% močjo. Kaj pa, ko se temperature malo spustijo... Ta del je najbolj problematičen a to kaže da ima hiša velike izgube. Kot je bilo že ugotavljasno so le te v tla (ravno zdaj ko bi mogle pasti proti ničli še kar vztrajajo). In sta dve opciji...ali namočena izolacija ali absolutno retanka (slednje menda da ni, ker je avtor spremljal gradnjo). V tem objektu bi trenutno vsakršna peč ogromno porabila. Žal. In tu tč nima veze. S čiščenjem filtra in posledično visjih pretokom pa so dosegli vsaj znosne temperature v hiši. A izgube ostajajo, preko tega ne gre. Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - Homer - 22.2.2016 Ta razmišljanja o mokri izolaciji, mi porajajo eno vprašanje: Če izključimo možnost, da izolacija zamaka zaradi talne vode (lastnik je to možnost ovrgel)..... Se bo ta izolacija sčasoma izsušila z delovanjem talnega ogrevanaja? Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - Energetik81 - 22.2.2016 Izredno počasi, ker voda nima kam it. Nad izolacijo verjetno sistemske plošče ali folija, spodaj HI. Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - Homer - 23.2.2016 V stene in navzgor? Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - Hanzi - 23.2.2016 Tudi sama curkulacija SV ne bi smela biti glavni problem. Izgube cirkulacije so vecinoma v objekt. (zunanje stene so izolirane) Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - Gasper123 - 23.2.2016 To že, ampak če SV ogreva na 60° (dvomim da je res) je pa kar razlika. Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - Hanzi - 23.2.2016 Ja, če jo grejejo grelci. Ampak potem zato ni kriva "cirkulacija" ampak visoka temperatura in njena pridobitev (grelci) . Saj talno gretje ni nič drugega kot "cirkulacija". Samo da je še nekaj nižja temperatura in da je na večji površini. |