PodSvojoStreho.net
MČN ROTO ECO 6 - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Tema: MČN ROTO ECO 6 (/showthread.php?tid=21643)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39

Re: MČN ROTO ECO 6 - Sirki - 20.8.2014

Berghaus:

Jaz imam tudi na sumu WC papir, ker so 4 taki, ki imajo "zlate" riti. Bom pa vseeno malo povečal pretok iz 3. v 1. prekat.

Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 20.8.2014

Ne, Minnie, dovolj bo s tabletkami, zaradi preko populacije.

Sirki, ne govori, včasih me je kap, odprem čistilno, v njej pa kapa iz papirja. Potem smo začeli nadzirati tamalega in ugotovili, da za eno potrebo porabi četrt role, praktično celo rolo v enem dnevu. In to tile, tro in ne vem koliko slojni še. Je ni male čistilne naprave, ki bi pregoltala to....

Re: MČN ROTO ECO 6 - Minnie - 20.8.2014

Papirja sigurno ne uporabljava prevec...Berghaus se za v prihodnje, glede zamasenih odtokov.S cim se jih v primeru cistilne sploh lahko puca/odstofa?drugac pa porocam zvecer.Mi oa ni sam to jasno da je vmes nehalo smrdet pol pa spet zacelo,pa nasploh ne vem kje prihaja smrad v kopalnico ker imava zamasene/prelepljene cisto vse luknje.

Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 20.8.2014

Berg, ali imaš ti dovodno cev v ČN potoljeno v tekočino ali je nad nivojem?

Nekih 10 cm nad nivojem, zakaj?

Minnie, rešitev za zamašitve so sifoni. In kis za vlaganje. In navade.

Pod vse iztoke iz umivalnikov montiramo sifonske lovilce, pazimo, da se recimo kavni zoc zliva v wc......

Vseeno je doma za vsak slučaj zajlica za odmaševanje :-)

.

Sprašuem zato, ker je meni tudi smrdelo iz ČN potem sem pa dotok potopil v tekočino in je smrad izginil, deluje pa vse ok.

Enostavno je potegnilo zrak preko oddušnika iz ČN v odduh na strehi in skupaj seveda tudi smrad.

Potem pomeni, da imaš sedaj nadtlak v čistilni. In presežek odtoka iz nje, ker ti vodo ven rine nadtlak.
Sam tega ne bom storil, ker je vonj v sifonu takojšen znak, da je nekaj narobe. Šele dosti kasneje zasmrdi iz strešnih oddušnikov.

Ne razumem. Zakaj bi bil nadtlak? Saj oddušek vleče zrak navzgor ali se motim?

Kateri oddušek?

Na strehi.

Ampak taista povezava je v čistilni pod nivojem vode?

Ja res je. Ma sem opazoval kaj se dogaja ko je vtok v čistilno in ni čisto nič drugače kako če je cev ven. Je pa res da sedaj ne smrdi več po hiši v nobenem primeru.

Kako ti pa nadtlak vpliva na iztok iz čistilne? Vseeno ostaja pod nivojem vode v zadnjem prekatu?

Misliš na iztočno cev? Stanje oz nivoji vode v ČN so polonoma enaki kot takrat ko ni bila cev potopljena.

Re: MČN ROTO ECO 6 - Samojed - 20.8.2014

Da se vključim - tudi sam imam cev potopljeno. Nalašč. Vendar je poskbrljeno za zrak, ki ga vpihava kompresor. Na iztoku oziroma kasneje, ker nimam ponikovalnice. Skratka, zrak ima kam iti, zato sem cev potopil. Sicer odduha tudi prej nisem imel, to je res Smile. Imam pa drugačno čistilno, vendar to bistveno ne vpliva, razen če je iztok potopljen. Pri meni ni oziroma je T kos - pol v vodi, pol v zraku in je pot za vpihani zrak prosta.