![]() |
|
Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih (/showthread.php?tid=15611) |
Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - bbs - 30.8.2011 kdor nima denarja za dobro izolacijo v novogradnji, tako zimsko kot letno, in nima denarja za pameten načrt!!! (senčenje, ni toiplotnih mostov...), je pač reven in si kupi klimo. enostavna logika ki pije vodo. torej 1+1=2 klima je znak revščine, finančne ali pa intelektualne. vem pa da resnica boli. nihče pa se ne rabi sramovati ... ali biti užaljen, če ti ne paše, pač preslišiš. Samo trend bo zelo jasno pokazal v katero smer bodo šle novogradnje. Namreč v prepoved klime, kot npr zdaj prepoved 100% gretja hiše na elektriko. Tisti pa ki vzamete moje zgornje pisanje kot vic in se smejite, he he he humor je polovica zdravja. Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - doli - 30.8.2011 Res si smešen. Precej nad povprečjem.
Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - FranciZ - 30.8.2011 bbs Napisal:vem pa da resnica boli. Dobro pa, da norost ne ... Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - Čojko - 30.8.2011 bbs Napisal:kdor nima denarja za dobro izolacijo v novogradnji, tako zimsko kot letno, in nima denarja za pameten načrt!!! (senčenje, ni toiplotnih mostov...), je pač reven in si kupi klimo. Evo, tu sem te čakal. Ravno ta klobasa, ki jo pišemo, ljudje iz prakse jasno kaže, da hiše "bogatašev" z dovoj izolacije ipd. v teh pasjih vročih dneh brez sistemov ohlajanja niso nič boljše od neizolirane klasike! Izolacija je za zimo! Za poleti pomaga le v hišah v katero ne posije sonce in v kateri ne živijo ljudje! Če se ponoči več dni ne shladi pod 22 stopinj pomaga samo klima oz. zgolj stara in kamnita, v mrzla tla neizolirana hiša! Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - FranciZ - 31.8.2011 Čojko Napisal:Za poleti pomaga le v hišah v katero ne posije sonce in v kateri ne živijo ljudje! To je beseda :twisted: Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - Tone - 31.8.2011 Nikakor ni bosa in ne piši o stvareh, ki so fizikalno nemogoče. Če se zlo varčna hiša hvali kot objekt, ki že pri povprečni zunanji temperaturi 10°C skorajda ne rabi ogrevanja, je logično, da je treba pri 20 že hladiti in tu ti izolacija in odsotnost mostov samo škodita. Pri več kot 25°C v povprečju izolacija nekaj pomaga, a to je ništrc napram akumulaciji, ki pa jo imajo stare bajturine velikokrat več. Samo prepih lahko nekaj naredi, ampak pri najnižjih nočnih nad 20 je to skorajda nič. Absolutno pa nič ne pomaga nobena izolacija, akumulacija in nočni prepih, ko je zunaj visoka vlaga in temperatura, takrat z nočnim prepihom ustvariš recimo 22°C in 100% vlago - za crknit. Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - bbs - 31.8.2011 dajmo se še malo dalje smejat, je polovica zdravja, da bomo moški vsaj po pričakovani življnenjski dobi dohiteli ženske <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.suite101.de/content/kuehle-raeume-ohne-klimaanlage-sind-moeglich-a80764">http://www.suite101.de/content/kuehle-r ... ich-a80764</a><!-- m --> citiram še posebej: Langfristig denken Alles was dem Wärmeschutz gegen winterliche Kälte dient, ist auch gegen sommerliche Hitze gut. Bei einem Neubau ist das alles kein Problem. Mit entsprechendem Wandaufbau und guten Fenstern sind gute Ergebnisse zu erzielen. Fenster, die nach Süden ausgerichtet sind und im Winter bei Sonnenschein zu einer guten Wärmebilanz beitragen, sollten im Sommer mit einer Markise geschützt werden. Entsprechend große Balkons schützen auch vor der Sonneneinstrahlung bei einer hoch stehenden Sonne. Im Winter dagegen steht die Sonne tiefer und kann ungehindert eintreten. Auch ein Altbau kann entsprechend nachgerüstet werden. Damit gibt es sowohl im Sommer als auch im Winter ein angenehmes Raumklima und spart in beiden Fällen viel Geld. ne da se pa mi prevajat. Govorimo seveda o novogradnjah in napakah investitorjev, da v novogradnji potrebuje klimo. Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - Žerjavar - 31.8.2011 Citat:Absolutno pa nič ne pomaga nobena izolacija, akumulacija in nočni prepih, ko je zunaj visoka vlaga in temperatura, takrat z nočnim prepihom ustvariš recimo 22°C in 100% vlago - za crknit.Z nočnim prepihom boš imel zjutraj, predno zapreš okna enake razmere (temp, vlaga), kot so takrat zunaj. Če je zunaj rosa (v takih razmerah malokdaj) boš imel v notranjosti vlage blizu 100%, sicer pa manj. Čez dan se zunaj temperatura dvigne, absolutna vlaga običajno ostane, relativna vlaga (%) pade. Ob bivanju v zaprtem stanovanju vlago dovajaš, temperaturo dvigaš, relativna vlaga lahko še raste, ali pa pada. Ob kratkem prezračevanju (odprta okna) bo vlaga šla ven, ker je v notranjosti absoluno večja. Kratka prezračevanja ti v notranjosti vlago nižajo, razen, če se je tudi zunaj absolutna vlažnost dvignila. Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - darkson - 31.8.2011 bbs Napisal:dajmo se še malo dalje smejat, je polovica zdravja, da bomo moški vsaj po pričakovani življnenjski dobi dohiteli ženskeSe bo za trenutek spustil na tvoj nivo in bom vprašal, če ti si slučajno RETARDIRAN? Kar gor navajaš že vsi vemo, vprašanje je, kaj narediti z odvečno vlago. To vprašanje se vije čez celotno temo. O odvečni vlagi tvoje pripete povezave ne govorijo ničesar :roll: Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - bbs - 31.8.2011 zato pa govorimo o razvlažilcih zraka, na netu jih je ogromno. pa še ena nemška dalje: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.enbausa.de/aktuelles/artikel/schutz-vor-sommerhitze-klappt-meist-ohne-klimageraet-1334.html">http://www.enbausa.de/aktuelles/artikel ... -1334.html</a><!-- m --> citiram sploh: Kühlen mit Strom ist keine energieeffiziente Lösung für kühle Rechner kolliko pa je vročina v naših krajih? 2 tedna na leto? imam siporex 40cms brez dodatne izolacije, 3slojna okna lesena, pa pride v največji vročini do 26st, popolna sončna lega brez dreves... ohladimo pa samo z nočnim zračenjem. Če je vlaga res problem, mogoče bom za par 100 eur kupil razvlažilec drugo leto. za pojem retardiranost si poglej na youtube-u A je to oz Pat a Mat, naslov RETARD! he he he , slovaška verzija. no zdaj pa tudi jaz več nimam namena se ukvarjati s to temo. Ali kot je rekel Jelinčič: ali se znajdeš in se prebiješ, če pa ne si pa tipičen slovenc (ki samo gleda šinfa dogajanje z varne razdalje), pa še funkcionalno je nepismen. Zato pa imajo Nemci in Avstrijci višje plače kot mi, pa niso za to krive nižje davčne stopnje dododnine čez mejo. Ampka zdrava kmečka pamet. Pa brez zamere, raje si poglejte Retard od A je to, in se nasmejte. adminstrator prosim zakleni temo. Hvala. Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - doli - 31.8.2011 Ha, ha, ha, ... , pa si res smešen. Precej nad povprečjem. Če bi vsaj vedel o čem govoriš in kakšni so linki, ki jih pripenjaš......
Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - kremenckov ata - 31.8.2011 Obljubil sem nekaj besed o sitemu gradnje in ogrevanja ISOMAX. Hiše pa če so še tako varčne, imajo problem s PREGREVANJEM, klima je le en način reševanja, tudi enormno velik kolektor pod hišo preverjeno ne požre vse dovedene toplote v hišo od zunaj in znotraj. Sistem reklamirajo tule: [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")isomax-terrasolunichr("46")eu/[/url] Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - Tone - 31.8.2011 Razvlažilec za 200€ je hkrati kalorifer moči cca 500W. Da kaj anredi mora v dnevnem prostoru s kuhinjo delovati cca pol dneva. Prijetno kuhanje - na štedilniku in v znoju. Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - ginekolog - 31.8.2011 Jaz za svojo zidano, dobro izolirano hišo planiram 2 konvektorja, 1 v dnevni, 1 v mansardnem hodniku, vezana na TČ. Za začetek si pustim samo cevi, če pa bo prevroče, kupim še konvektor(ca 300€) in čao. Zadeva je preizkušena in deluje, zakaj bi izumljal toplo vodo? Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - Samojed - 31.8.2011 Ko berem vse skupaj, kar sem deloma tudi jaz zakuhal mi pride na misel samo eno - še preluštno nam je. Če je poletje deževno, stokamo, če je prevroče pa še bolj. Tako pač je in ko se človek skulira v glavi, je vse 100% bolje. Manj kot se sekiraš boljše je in mene, ki me vsi poznajo kot človeka, ki mu je vroče sredi zime (ja, tudi kakšna kila preveč in pač tako naštiman notranji termostat) pol manj matra, če ne gledam termometrov, vlagomerjev in še česa. Vozim avto brez klime, pa delo na vročini (recimo na strehi ali njivi, oboje sem počel v avgustu) vzamem raje kot izziv in ne kot "kazen". Zvečer sem izmučen, a vesel da je mimo in si med drugim mislim, da si s tem veliko bolje kot s kakšnim fitnesom v klimatizirani dvorani vzdržujem dobro kondicijo.Ni bilo malokrat rečeno da je "vse v glavi" in starejši kot sem, bolj se s tem strinjam. |