![]() |
|
Dimenzioniranje TČ in njena izbira - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Dimenzioniranje TČ in njena izbira (/showthread.php?tid=58793) |
Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - sassapo - 16.3.2015 Homer Napisal:Pa ja ne spet o japonskih kilowatih, ki niso enaki evropskim ..... Pri + 7°C so popolnoma enaki pri temperaturah okoli 0°C in visoki vlažnosti so pa razlike precejšnje :wink: Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - telmos - 16.3.2015 Če vedno zavajaš s primerjavo neprimerljivega, je tako. Če pa delaš s pametjo je pa povsem nekaj drugega. To pa ne tebi ne merlinu in ne kronotu ni interes prikazati. Zato pa smo tam, kjer smo z vašim nakladanjem. Ampak sejmi kažejo, da ste v globoki zmoti. To je pogruntal tudi zadnji omenjeni, ki mu je letni scop nagnal malo strahu v kosti. Od 1.9. več ne bo možnosti delati primerjav na njegovi osnovi ampak nekako realno, kot se dogaja v uporabi. To pa pomeni, da se ne bo več vstrajalo na testiranju inverterja na 100% pri 2/35°C ampak pri po euro direktivi še vedno 60% obremenitvi in 30°C za inverterje, ter 2/35°C in 100% obremenitvi za on offe, kar se v praksi uporablja. Čeprav večina inverterjev v praksi deluje še precej pod določenimi vrednostmi. Če je dimenzijoniranje tako, kot sem ga zagovarjal jaz je to 40% obremenitev in 27°C. Zato je na sejmu tudi krono olepšal tistega LG-ja s svojimi "pločevinastimi polknami" in ga predstavil kot svoj proizvod. Vedno ste se zapenjali vame, zakaj 11 kW Estio. Na koncu se boste pa le morali sprijaznit, da sem imel prav. Celo evropske smernice govorijo meni v prid. Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - Migaj - 16.3.2015 a to zdaj med drugim pomeni, da pri +2 mora on/off pripravljati 35°C toplo vodo, inverter pa 30°C -za enak učinek? -ker on/off pač ne dela ves čas, tako kot inverter? Ali v čem je logika razlike 35 proti 30 ? Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - xavi - 16.3.2015 In ravno to črpalko sem mu mislil predlagat, (čeprav v sosednji temi ruži ko kakšna stružnica). Tako nekaj kilovatov za rezervo,sama črpalka se pa tako spusti na minimum delovanja. Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - Merlin1 - 16.3.2015 Kje si dobil te smešne številke? In kako lahko, kdo napove kakšna bo obremenitev TČ pri določeni temperaturi? Če bi estrio dimezioniral na -10 C 10KW bi morala delovat pri 2C z 55 % moči (10ka ima cca 8Kw pri 2C). To kaže izračun in ne tako na pamet kot ti trdiš. Ali pa ti za tkšen objekt predlagaš 16KW, da bo potem blizu tvojih 30%. Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - telmos - 17.3.2015 Na sestanku z možmi, ki se pri nas s tem ukvarjajo. Zato ti kar muti vodo dalje. Bo pa to tako, kot sem povedal. Pa tudi subvencij pred 15.4. ne bo. Če bodo, bo pa čudež. In zakaj? Zato, ker so tebi podobni na žalost v tej državi še vedno zelo močni. Okrog Estije si pa lahko samo tiho, ker je zaradi tvojega prezira ali pa po domače povedano fovšije, zate še vedno "španska vas." Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - Migaj - 17.3.2015 Za inverter TČ je res idealno, če pri +2°C dela na cca 35%, pri -15°C (HT pri -20) pa na 100%. Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - kody - 17.3.2015 kot vidim bo raje slo država "zaščitila" nekega monterja in uvoznike kot pa lastno industrijo (po pripovedi od telmosa) zato pa smo tam kjer smo...v riti Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - allyazir - 17.3.2015 Temu se rece globalizacija in tržna ekonomija ![]() Lahko pa zapremo uvoz in vidimo kam pridemo. Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - JaBK - 17.3.2015 kody Napisal:kot vidim bo raje slo država "zaščitila" nekega monterja in uvoznike kot pa lastno industrijo (po pripovedi od telmosa) prvo kot prvo, država nima sploh kaj se vmešavati v te zadeve. Drugo kot drugo, v riti smo, ker je država razmišljala kot ti. Dejmo zaščititi naše - pa se je zgodil Vegrad, SCT ipd. Strabag si videl recimo le, ko je tuj investitor gradil in je izbiral po pameti in se mu dalo zaje* z našimi in njihovimi aneksi in se je bolj splačalo, če so se Švabi s svojo bistveno dražjo delovno silo dol vozil. In kdo je bil pri nas največji akter za stanje, kjer smo, če ne gradbeniki. Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - Merlin1 - 17.3.2015 telmos Napisal:Na sestanku z možmi, ki se pri nas s tem ukvarjajo. Zato ti kar muti vodo dalje. Bo pa to tako, kot sem povedal. Pa tudi subvencij pred 15.4. ne bo. Če bodo, bo pa čudež. In zakaj? Zato, ker so tebi podobni na žalost v tej državi še vedno zelo močni. Okrog Estije si pa lahko samo tiho, ker je zaradi tvojega prezira ali pa po domače povedano fovšije, zate še vedno "španska vas." Verjetno je problem v tebi podobnih, ki nekaj trdijo kar ni res. Kako si upaš trdit, da bo objekt z 10KW projektne moči z 10KW TČ pri 2 C delala TČ z 40% in 27C. Ta trditev je smešna. Z inverereskimi TČ se ukvarjam vsaj 80% časa proizvajalci, ki jih zastopam prodajajo oba tipa TČ in oba servisiram. Zato mi je tvoje poveličevanje smešno. Še posebej je želja prodajalcev inverterskih naprav za takšnimi pogoji kot si jih ti navedel: Pri 60% moči in nizki iztočni tem imajo najboljše podatke. Žal je to zavajanje. 50% TČ, ki se subvencionirajo delujejo na radiatorskih sistemih, ki so daleč od tvojih opisanih pogojev. Nisem zasledil, da bi kateri proizvajalec navajal tako podatke, kot ti želiš. Povsod so boljše naprave boljše le tebi niso. Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - Merlin1 - 17.3.2015 JaBK Napisal:kody Napisal:kot vidim bo raje slo država "zaščitila" nekega monterja in uvoznike kot pa lastno industrijo (po pripovedi od telmosa) Ne pripelje delovno silo iz Vzhodne Evrope ali pa najel naše ljudi, da delajo za mali... Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - JaBK - 17.3.2015 lahko so tudi zimbabvejci, ki so delali za dve banani. To sta bile dve banani več, kot so uspeli naši vrli managerji ob vseh dodatnih aneksih plačati njihove delavce, ki so tudi bili iz vsepovsod... Ampak baje je bil nacionalen interes, za vsako ceno, pa čeprav nihče nikdar ne ve kdo pije, kdo plača... Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - bvs - 17.3.2015 telmos Napisal:Če vedno zavajaš s primerjavo neprimerljivega, je tako. Če pa delaš s pametjo je pa povsem nekaj drugega. To pa ne tebi ne merlinu in ne kronotu ni interes prikazati. Zato pa smo tam, kjer smo z vašim nakladanjem. Ampak sejmi kažejo, da ste v globoki zmoti. To je pogruntal tudi zadnji omenjeni, ki mu je letni scop nagnal malo strahu v kosti. Od 1.9. več ne bo možnosti delati primerjav na njegovi osnovi ampak nekako realno, kot se dogaja v uporabi. To pa pomeni, da se ne bo več vstrajalo na testiranju inverterja na 100% pri 2/35°C ampak pri po euro direktivi še vedno 60% obremenitvi in 30°C za inverterje, ter 2/35°C in 100% obremenitvi za on offe, kar se v praksi uporablja. Čeprav večina inverterjev v praksi deluje še precej pod določenimi vrednostmi. Če je dimenzijoniranje tako, kot sem ga zagovarjal jaz je to 40% obremenitev in 27°C. Zato je na sejmu tudi krono olepšal tistega LG-ja s svojimi "pločevinastimi polknami" in ga predstavil kot svoj proizvod. Vedno ste se zapenjali vame, zakaj 11 kW Estio. Na koncu se boste pa le morali sprijaznit, da sem imel prav. Celo evropske smernice govorijo meni v prid. <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:565195/FULLTEXT01.pdf">http://www.diva-portal.org/smash/get/di ... TEXT01.pdf</a><!-- m --> Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - JaBK - 17.3.2015 zdaj, ko ste spet vsi glavni akterji zbrani, bom še enrkat vprašala, ker prej ni bilo odgovora: On-Off:inverter=prava:neprava. V čem je ta moment problem? V tehnologiji ali izdelavi. Ko se začne prepucavanje, je potem vedno zelo kmalu argument, da so on-off TČ bistveno bolje skupaj dane, z boljšimi materiali, z boljšimi regulatorji, z večjimi uparjalniki in nasploh je vse bolj prav dimenzionirano. OK, ampak to je čisto druga zgodba... Ali pač ne, pa jaz poenostavljeno vse to razumem? |