![]() |
|
Zubadan - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Zubadan (/showthread.php?tid=16842) |
Re: Zubadan - xavi - 8.10.2016 Zato pa se imenuje korektor, ne termostat, čeprav izgleda kot kašen klasičen on-off termostat. Mislim,da mu bo zdaj bolj jasno. Re: Zubadan - Migaj - 8.10.2016 Ne poznam zubadana, je pa krivulja za moje pojme na radiatorjih malo čudno nastavljena. [img]httpunichr("58")//s7unichr("46")mojalbumunichr("46")com/4811157_18065802_23364149/toplotna-crpalka/23364149unichr("46")jpg[/img] Če pri -10 rabiš 42°C vročo vodo v radiatorjih, potem pri -15 rabiš več, če pa pri -15°C rabiš 42, potem pri -10 rabiš manj. In pa kaj boš s 25°C toplo vodo v radiatorjih? Do katere zunanje temperature po privzeti nastavitvi ta TČ sploh ogreva? do 18? PS jaz bi jo naravnal v stilu: A-16/W43, A+18/W30 -zna pa taka nastavitev biti problematična v toplem sončnem vremenu, če ni uravnavanja tudi po sobni temperaturi Re: Zubadan - For - 8.10.2016 Ne razumem tole? A-16/W43, A+18/W30 Misliš pri -16 - 43 °C voda v radijatorjih? In pri + 18 - 30 °C voda v radijatorjih ....tako narisat krivuljo? Citat: Ne gre za klasični termostat z delovanjem na on off, ampak za tipalo temperature prostorov,A to misliš dodatni korektor, ali tisti displej z senzori ki je že na notranji enoti ....kot je rekel telmos ....se ga prestavi v bivalni prostor? Kako ne biti zbegan če ti mojstri čist nekaj drugega povejo, potem izveš da to ne drži. :? Citat: Vsekakor sobni korektor vpliva na dvig set pointa (zahtevane temp. dvižnega voda). Ko se tej točki približuje, recimo 22 C, se počasi niža in potem drži na tem nivoju konstantno temp. bivalnih prostorov. Povezava sobna temp.-strmina krivulje je zelo dobrodošla. Pa še za podatek, kakšna je temp. bivalnih prostorov ne rabiš hoditi v klet oz. do TČ.Ok, vodo sem dal nazaj na NORMAL ker sem tudi sam ugotovil da ni dobro. Glede korektorja....ti imaš zubadan-ecodan in ta korektor? Ne razumem zakaj so me potem našopali da "termostat" izklaplja in vklaplja napravo? :? Kako pa zgleda ta korektor za ecodan? Re: Zubadan - misko - 9.10.2016 Jaz imam ta display (beri korektor) v dnevni sobi. V njem je temp. tipalo. Povezava z TČ pa je s kablom. Glavna pamet je v TČ. Izklapljanje pri delovanju TČ se imenuje taktiranje in se pojavlja praviloma v prehodnem obdobju in ni odvisno od nacina obratovanja (po notranji temp,po vremenski krivulji ali temp. dviznega voda). Re: Zubadan - alanford - 9.10.2016 For Napisal:Žal ne vem kaj gre točno zraven tvoje tč. Tehnično gledano je možno imeti v prostoru le preprosto neumno tipalo brez vsakršne nastavitve (vse se nastavlja na displayu na hydroboxu).Citat: Ne gre za klasični termostat z delovanjem na on off, ampak za tipalo temperature prostorov,A to misliš dodatni korektor, ali tisti displej z senzori ki je že na notranji enoti ....? Moja tč: 1. Žično ali brezžično temperaturno tipalo z nastavitvijo želene temperature 2. Žična ali brezžična enota (vse nastavitve enake kot na hydroboxu) s temperaturnim tipalom. ______________________________________ Bolje nešto od nečega, nego ništa ni od čega. Re: Zubadan - sašo65 - 9.10.2016 For Napisal:Glede korektorja....ti imaš zubadan-ecodan in ta korektor?nima_on ma Fujitsu11 tako kot jaz.... Sicer, ne glede od naprave, point je vedno enak, vprašanje je kaj in kako se lahko katera stvar nastavi.....mogoče določeni ta Fujitsu grajajo (imajo prav glede glasnosti) je pa zato krmilnik svetlobna leta pred konkurenco.... Počasi boš skapiral..... Re: Zubadan - telmos - 10.10.2016 Mitsubishi z displejem v sobi in nastavitvijo na notranjo temperaturo sam poskrbi za krivuljo. (autoadaptivna možnost) Se pa lahko nastavi taimer in pa željene temperature prostora vendar le za radijatorsko ogrevanje. Pri talnem je tisto bolje ne uporabljat, ker se odziva ravno obratno, kot bi pričakovali, zaradi prestopnega časa. Re: Zubadan - For - 11.10.2016 Hvala vsem! Telmos, če boš kaj blizu Jesenic bi lahko poklical in prišel na kavo ⁄ pivo ...? 041 šest92 sedem35 je moja telefonska. Očitno je da veš kaj govoriš. Res ne vem zakaj mi tega niso povedali... :? Re: Zubadan - Poldee - 12.10.2016 For: najbrz ne vejo... nadrkani so tisith par stavkov, katere najbrz povejo tako prepricljivo, kot da so jih sami zgruntal, pol se pa vecinoma neha oz. ostanes sam... Redki so tipa Telmos, Sassapo, Glavca... Re: Zubadan - Heisenberg - 23.11.2016 Pozdravljeni, imel bi eno vprasanje ce mi boste morda lahko pomagali. Zivim v dvojcku, kateri je v treh etazah. Ogrevam se z doticno TČ (Zubadan + coolwex duo) Gretje je talno, v vsaki etazi razdelilna omara. Vseh vej skupaj je 13(3+5+5). Na stopnišču imam nameščeno tipalo za temperaturo v 1. nadst, katero je spodaj na notranji enoti nameščeno na 22. Temperatura je v tem nadstropju točno taka in zelo prijetna. Me pa čudi, da je v 2. nadstropju, torej na vrhu, temperatura nižja in sicer je tam temperatura okoli 20 do 20,5. Pretok na ventilih je v pritličju in srednji etaži okoli 2,5 do 3,0 medtem ko je na vrhu komaj malo čez 2, s tem da so ventili odprti do konca (so v bistvu že na stopnji tik preden prične teči iz njih voda). Predvidevam, da je za nižjo temperaturo na vrhu hiše kriv slabši pretok. Poskušal sem pretok zmanjšati v pritličju in ga nato zgoraj povišati vendar ni delovalo. Zanima me ali lahko kako na notranji enoti v nastavitvah povečam pretok? Sicer mi nižja temperatura za spanje odgovarja, vendar je med sobami zgoraj tudi kopalnica, ki pa pri taki temperaturi ni ravno prijetna. Vse skupaj poslabša še rošenje šip, katere se redno rosijo na spodnjem robu v vseh zgornjih sobah (in samo zgornjih) v taki meri da včasih z nje že kaplja na polico. Verjetno zaradi razlike v temperaturi al karkoli že... Kaj storiti, predlog? Re: Zubadan - xtron - 26.11.2016 telmos Napisal:Mitsubishi z displejem v sobi in nastavitvijo na notranjo temperaturo sam poskrbi za krivuljo. (autoadaptivna možnost) Se pa lahko nastavi taimer in pa željene temperature prostora vendar le za radijatorsko ogrevanje. Pri talnem je tisto bolje ne uporabljat, ker se odziva ravno obratno, kot bi pričakovali, zaradi prestopnega časa. Ali lahko kdo napiše to opcijo nastavitve, da zadeva glede na notranjo temperaturo sama poskrbi za krivuljo. Ali je to heating eco? Jaz sem si display prestavil v dnevno sobo in vidim da ima na strani reže (verjetno je notri tem. tipalo). Re: Zubadan - Litvak - 26.11.2016 pritisneš spodnjo levo tipko (okroglo), greš na heating, na levi strani izbereš simbol termometra v hiši (tam kjer imaš možnost ogrevanja po notranji temperaturi, po krivulji ali po temp. vtoka vode), in greš nazaj na osnovni prikaz, tam pa samo še naštimaš temperaturo kot jo želiš. Takole mora bit kot na sliki spodaj: [url=httpsunichr("58")//postimgunichr("46")org/image/vh6drgelb/][img]httpsunichr("58")//s11unichr("46")postimgunichr("46")org/vh6drgelb/sobni_regulatorunichr("46")jpg[/img][/url] Re: Zubadan - xtron - 26.11.2016 Hvala x 100. Grem kar probat. Re: Zubadan - xtron - 28.11.2016 Katero regulacijo pa imaš? Re: Zubadan - sassapo - 28.11.2016 Heisenberg...dvomim da je glavni krivec ogrevalni sistem, vsi indici kažejo na slabo izolirano mansardo. Spodnje veje tako pripri, da bo pretok skozi njih minimalen. Zaradi manjše oddane toplotne energije, bo temperatura vtoka nekoliko višja. Ker bo zgoraj ostal poln pretok se bodo ob višji temperaturi gornji prostori intenzivneje ogrevali. Z nekaj igranja lahko cel sistem zbalansiraš v nulo. |