![]() |
|
Ogrevanje s peleti - poraba peletov - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Ogrevanje s peleti - poraba peletov (/showthread.php?tid=11450) |
Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - Popravila na domu - 1.3.2013 Popravila na domu Napisal:Pasivno ogrevano 125m2 (mansarda, garaža ~ 12-15C)ž Decembra se pozna mraz. Skupaj delovnih ur: 466 Poraba po mesecih - vštet tudi 31.12.: September..........2 vreči Oktober..............3 vreče November..........10 vreč December..........20 vreč skupaj......35 vreč x 15kg = 525kg po 0,23€ = 120,75€ [/quote] + = Januar 2013................17 vreč skupaj.....52 vreč x 15 kg = 780 kg po 0,23€ = 179,40€[/quote] + Februar 2013...............18 vreč skupaj....70 vreč x 15kg = 1050 kg po 0,23€ = 241,50€ Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - janez.servis - 1.3.2013 Super. Naj gre cena nafte navzgor. Toda sonce greje naj ceneje. Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - marlon - 1.3.2013 Ti potratnež, ti! :lol: Kolega se mi hvali z 500 kg porabe, ravno tako pasiva. :roll: Moj primer: daleč od pasive, poraba 4200 kg. Okrog hiše je regrat že skoraj v fazi cvetenja. Cena: regrat 1 kg = 17 EUR (14,20 kg = 241,50 EUR) :lol: lp Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - jaenergetika - 1.3.2013 jiggler Napisal:Bomo pa še par vreč kupili, pa boDa dosežeš pravilno izgorevanje, torej usklajeno hitrost doziranja s količina zraka glede na vrsto pelet, je potrebno nabaviti en tip peletov, ne slabih ali poceni, in jih imeti spravljene na suhem. Z menjavanjem kvalitete bi moral vsakič popraviti parametre na kotlu. Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - Popravila na domu - 1.3.2013 Citat:Cena: regrat 1 kg = 17 EUR (14,20 kg = 241,50 EUR) :lol: No evo, z nabiranjem regrata si boš znižal ceno ogrevanja Porabo objavim konec vsakega meseca. Vendar se je tokrat nabralo toliko "citiraj", da me je sistem opozoril na "too much" in sem par stvari pobrisal. Nekaj...čiščenje pepela...pa je ostalo in količina seveda ne drži več. Gre pa a toplozračni kamin, ki dela od 6 - 8 ur dnevno in je edino ogrevanje, ki ga imam na razpolago. Trenutno skozi šipe tolče sonce, kamin sem ugasnil ob 8,10 uri (štart malo pred 5,00). Zahvala arhitektu in tistemu za njim, ki so pravilno sprojektirali in na travnik postavil hišo.
Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - m777 - 1.3.2013 od 4.11.2012 začel kurit z gorilcem fer 7 na peči feroterm z bojlerjem ogrevam na 21 stopinj dnevno/19 stopinj nočno 140 m2 in sanitarno vodo januarja 2013 porabil 41 vreč peletov februar 2013 porabil 37 vreč peletov skupaj od 4.11.2012 pa 143 vreč peletov, kar znaša 515EUR
Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - đozo - 2.3.2013 ...v preteklosti cca 1600-1800 k.o čez zimo ..tole,premierno sezono na dkp,pa cca 7-8 fi 10 drvc in cca 10 kg pelet na dan...8h-12h off(razen sobota,nedelja,praznik) in 23-4.30 off ...m3 bukovine sem dobil po 45 eu,v njem je cca 192 drvc-nažagane na 330mm ...pelete pa po 200 eu tono(sicer niso niti toliko vredne...ampak gorijo :wink: )rezime ...februar sem "zvozil z cca 110-120 eu :wink: Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - okvals - 2.3.2013 marlon Napisal:Ti potratnež, ti! :lol: Ma, dejte nehat o kulinaričnih užitkih. Jebela tole pišem in berem pa mislim na regrad z vročim krompirjem, regrad z fižolom, česnom, mešanca z motovilcem pa pa pa ............, hock: oči pa čedalje večje, pri meni pa še kar pol metra snega.Ma gdo bo mislu na pelete (ni recepta). lpi Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - jani65 - 2.3.2013 Od 10.10.2012 do danes porabil 268 vreč(4020kg) ,teparatura stanovanja 21/19 ,kotel EKO - CKP-CM Pelet-set 25 moč nastavljena na 20kw ,kotel je vedno na ON,vre. vodena regolacija Firšt MR-TR plus,180m2 pritličje in masarda,peleti sibirski bor,navadna fasada ,stavbno pohištvo plastika,streha 25cm izolacije,sanitarna voda TČ Gorenje 300l Poraba K.O za enako obdobje 2011/2012 je 1810l Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - plezalec - 4.3.2013 Imam kotel znamke ACV tip GE-P, ki se uporablja za kurjenje na drva in tudi na pelete, saj ima dva ločena kurišča. Ker smo do pred dnevi imeli dovolj drv, smo šele sedaj prvič zares začeli uporabljati pelete. Zadeva zaenkrat dobro deluje, me pa zanimajo menja, koga ki ima ta kotel. Kakšno ima porabo peletov na dan v tem času, kako ima nastavljen ventilator in polža. Imam pelete iz BIH, ki so pakirane v vrečkah z napisom SAVA. Dnevna poraba v zadnjem tednu se giba okoli dve vreči. Izgorevanje je lepo, nastane lep siv pepel brez žlindre. Pepela je v slabem tednu nastalo za manjše vedro. Zbiram tudi informacije in mnenja o tem, katere pelete bi se splačalo kupiti. Kateri je dober proizvajalec v osrednjem delu Slovenije med Ljubljano in Celjem? Kurilca smo porabili okoli 3300L, predvidevam, da bomo porabili okoli 6t peletov, vendar jih ne upam kupit vseh naenkrat, da se ne bi zasral. Hvala za vaša mnenja. Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - jani65 - 4.3.2013 Če si z temi peleti zadovoljen in če je ugodna cena jih kar uporabljaj.Pomebno je da ti vsi zgorijo če je kašen celi v pepelu se z tem ne ukvarjaj.Koliko kg pelet in koliko je pepela? Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - marko71 - 4.3.2013 plezalec Napisal:Imam kotel znamke ACV tip GE-P, ki se uporablja za kurjenje na drva in tudi na pelete, saj ima dva ločena kurišča. Ker smo do pred dnevi imeli dovolj drv, smo šele sedaj prvič zares začeli uporabljati pelete. Zadeva zaenkrat dobro deluje, me pa zanimajo menja, koga ki ima ta kotel. Kakšno ima porabo peletov na dan v tem času, kako ima nastavljen ventilator in polža. kar se tiče tvojega kotla je isti kot TKAN 1, več ali manj imaš vse tukaj [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?f=7&t=47698&hilit=tkan1[/url] Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - plezalec - 5.3.2013 v zadnjih šestih dneh smo pokurili 13 - 14 vreč pelet, pepela je bilo za eno manjše vedro, mislim da to ni več kot 3 kg. Peleti vsi izgorijo. Polža imam trenutno nastavljenega na 5,5 , ventilator pa na 24. Malo še probavam. v ACV so mi rekli, da je najbolje so dimni plini nad 120 stopinj, izgorevanje pelet pa mora biti nad 70 stopinj. Kotel mi pride na okoli 77 stopinj. V zadnjih 3 dneh sem pokuril 7 vreč, s tem, da se čez dan grejemo s soncem. Zdi se mi malo preveč. Jutra so bila res mrzla, potem pa sonce zelo pomaga. Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - jani65 - 5.3.2013 plezalec Imaš dodatno ogrevanje z kolektorji? Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - plezalec - 5.3.2013 Da. |