![]() |
|
Fasado delam sam - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Tlaki, izolacija in ostrešja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=16) +--- Tema: Fasado delam sam (/showthread.php?tid=73070) |
Re: Fasado delam sam - Elite - 8.1.2019 Experienced Napisal:Siporex kot je meni zano po informacijah še iz mnogo let nazaj, naj bi bil primerljiv v debelini 40cm(siporex) enako stiroporu debeline 10cm. Ali je danes kaj drugače ne vem.Ceu spis je napisu o hisi.. Poslano z mojega SM-N960F z uporabo Tapatalk Re: Fasado delam sam - Experienced - 8.1.2019 Opis česa? Hiša je opisana kvečjemu v 2 stavkih max. Sicer pa sem mu podal mnenje. Lahko pa bi se pridružil mnenju, če veš kaj več ali pa imaš morda kak drugačen pogled na izvedbo, če že repliciraš zgolj zato da poveš da je pač nekaj o nečem napisal ???? Kam gre ta svet. Re: Fasado delam sam - nekakbošlo - 9.1.2019 Palba Napisal:Zanima me predvsem lepljenje z PU peno za fasado? Kar pogumno dokler imaš še voljo in cajt...men je že vse pošlo :lol: Tudi sam sem mnenja da za adaptacijo NE purpen(sem bil že zraven ob reklamaciji ko je po 1/2 leta odstopilo-sicer brez sidranja),za novogradnjo lahko,vendar bi sam vseeno sidral.Tudi osebno imam izkušnjo ko mi je purpen popustil,res da na bolj gladki podlagi. Če boš vseeno vztrajal na PU lepilni peni,moraš le to dobiti pod ceno 5,50 eur/750ml ,vse ostalo je drago. Lepilni purpen je(meni poznano) na našem trgu prisoten od leta 2008...Ceresit(Henkel). Cokl-zob...tako kot so že napisali-stvar okusa,kamot je v isti ravnini,če ti je všeč. Jaz bi dal povsod 15 ali 16cm,tudi čez Siporex-5cm tega naj bi veljalo kot 2cm EPS(sem prebral v nekem postu) Na coklu uporabi Stirocokl kar je nad nivojem zemlje,oziroma XPS če je pod nivojem.Stirocokl je cenejši in ga ne napenja-XPS rad odstopi(obvezno sidranje),vendar pazi na hidroizolacijo-če je. Re: Fasado delam sam - Palba - 10.1.2019 Hoj! Hvala za vzpodbudo, mnenja... Ja, odločitev je padal...pri coklu ne bo zoba, povsod bo 15 epx,( razen cokla-bo stirocokl) vse se bo ITAK sidralo do cegla! (sidra 30cm z kovinskim trnom/sredino) Ker imam oder za eno stran....bom najprej najbrž vse okol in okol naredil mrežica in 2x lepilo...mogoče pa tudi kar do zaključnega...will see?? PU pena...bo samo za po krpat luknje-nič za limat. Nekdo je omenil...z vapom oprati steno...DA/NE? Meni se zdi smiselno! :D Nato emuluija, in potem po vrsti oblagat. :) Sedaj še čakam nekaj predračunov za materjal, oz. izvedbo fasade/ključ...will see, kaj bodo ponudili? Prodajalec je na hitro rekel...nekih 18€/m2 ves materjal po normativih. Re: Fasado delam sam - nekakbošlo - 10.1.2019 Tudi sam sem jo opral z vapom...ne mors verjet kaj vse je slo dol in kako lepa je bla pol ![]() Ce bos delal vsako stran posebej,bos nekako mogu nastudirat kaj bos na vogalih...sj ves da se EPS na vogalih kriza,pa tud vogalnik bos mogu dat,se pravi da tud ce delas eno stran,moras na ostalih dveh stenah napopat tolk stiropora da bos lohk dal vogalnik...mal se bos zajebaval ampak vse se da ce se hoce
Re: Fasado delam sam - surfer - 10.1.2019 Ni take panike, stiropor že na kontra steno po eno plato potem pa vogalnik in tisto steno zaključiš... malo se boš j.. potem k boš mogu tiste flike, zobe lovit vse do vrha stene ampak se da.. Re: Fasado delam sam - Palba - 10.1.2019 Ja, saj vem, da je/bo zoprno. No sej..mogoče pa za leto 19 samo oblečem (kar mi je BISTVO), kolikor bom in 2x lepilo....zaključni lahko pa leto ali 2 počaka
Re: Fasado delam sam - nekakbošlo - 10.1.2019 Ce bos steno pripravil do zakljucnega,rabis z ekipo vsaj treh znalcev glih 1-2 uri za zakljucnega,ce pa ni kakih balkonov pa se manj in ne bo treba se 1x grusta postavljat...zgolj v razmislek. Re: Fasado delam sam - Palba - 10.1.2019 JA, tudi to imam v mislih! Will see ... Re: Fasado delam sam - nekakbošlo - 10.1.2019 Pa se to-za kovinska sidra 30 cm dolga bos dal celo premozenje,ce te bo zanimal ko bos rabil,ti lahko dam namig za ugodno varianto le teh...seveda na zs.Upam da se ne bo kmal pomlad...tud mene se caka okolica in zakljucni na kletnem delu...ahh
Re: Fasado delam sam - Palba - 11.1.2019 Dobro je vedeti! Lahko na ZS. PO drugi strani.....ne bom gledal na tistih par 100€ več! Bom vsaj 99,9% da bo to potem držalo!! Brez odvečnih skrbi, da bi lahko kaj odstopilo čez leta! Re: Fasado delam sam - surfer - 11.1.2019 Tud jest sem mel na garaži na začetku namen dat delat zaključnega kermu drugemu... pa potem itak dobiš tok "filinga" da ga komot sam (seveda s pomčjo še par takih k si ti) gor navlečeš
Re: Fasado delam sam - Palba - 11.1.2019 ja vrjamem, da ni took težko, če le nisi glih čist leve sorte B-) Kar pa nismo, če delamo sami ! B-) Je pa drug problem...še 3 take dobit? Razen najet majstre,ko si z tem delom služijo kruh. A pa ni največja težava v sušenju Z. sloja? Zato ne moreš delat sam. Re: Fasado delam sam - T0RN4D0 - 11.1.2019 Zaključnega moraš nanašat, ga malo na grobo zaribat (raztrgat) in potem še enkrat zaribat na fino. Pa lahko potem še enkrat povoziš da je bolj gladek. Tako da imaš na enem odru dela dovolj, če skačeš gor lahko kakšno od faz zamudiš, potem se pa mudi pa hitro pride do tega da ni na koncu ničemer podobno. Imaš varjanto da potegneš vmes kakšno črto, tako si razbiješ površine na manjše ploskve in lahko delaš sam ali v paru. Če boš delal steno po steno glej da polepiš še vsaj pol metra čez vogal, in tudi na sosednji stranici potegneš en pas mrežice in namažeš vogalnik kot mora bit, da ne boš potem pacal malte čez zaključni sloj. Re: Fasado delam sam - kadotr - 11.1.2019 Zaključni sloj je delo za strokovnjake. Razen, če se drugod temu delu priučiš. Na svoji fasadi se učiti: ne...da bi moral petdeset let poslušati Radio Gorenc... |