PodSvojoStreho.net
Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje (/showthread.php?tid=64374)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

Re: Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje - ssecnik - 21.9.2016

Telmos,
daj preberi si pogoje sodelovanja.Reklamiranja takega sranja nisem pričakoval od tebe.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://natoplem.si/">http://natoplem.si/</a><!-- m -->

Re: Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje - telmos - 22.9.2016

Razlika je le v tem, da jaz vem za kaj se gre, ker to plačam, ti pa ne. Tema je pa itak tako aut, da kaj bolj spodobnega noter niti ne paše.
Ko so le enkrat premagali vse nemogoče lobije in poenotili sistem meritev ter tako izračunali učinkovitost TČ glede na primarno vloženo energijo pri proizvodnji elektrike ter posledično dobili dejansko letni faktor učinkovitosti, se še vedno nekateri zaganjate v te zadeve z vsemogočimi teorijami zarote klima tč-jašev. Pa le ni tako.
Če je potem to smisel debate, potem tudi te reklame spadajo noter. Lahko pa, da sem v zmoti. Če sem, se pa opravičujem.

Re: Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje - TripleT - 22.9.2016

Če se že gre za neko promocijo neke nagradne igre naj se ta organizator vsaj potrudi in spiše pravila kot se gre. V 5.točki piše da bo žrebanje 7.11.2016...nagrajenci bodo pa obveščeni na facebooku 7. 10. 2016... Od udeležencev se zahteva držanje vseh možnih zakonskih pravil sami pa pišejo neumnosti.

Re: Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje - Fantocci - 23.9.2016

JaBK Napisal:..... jaz drugega kot to, da sem v vsaki piki popravila phpp (razen tega, da smo še vedno v LJ in ne KR).....

Kakšno vrednost Specific Space Heat Demand si potem dobila, ko si vstavila vse realne vrednosti?

Re: Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje - JaBK - 23.9.2016

32,1. skoraj 5 pade na zmanjšano učinkovitost rekuperatorja (namesto 98% sem dala 85%, pa še to se mi zdi veliko), cca 10 pa na dvig temperature iz 20-23, potem je pa še nekaj malenkosti in afnanja okoli domače elektrike in podobno. čeprav zdaj imamo na novo še en mali hladilnik in skrinjo Tongue

mi pa računa na 195m2, ker phpp ima neka svoja pravila za kleti in podobno. skupno torej rabi cca 6260kwh za dogreti, ampak če delim s celim tlorisom, kot to marsikateri program in tukaj gor, potem govorimo o 26,6 za 235m2 (enot si ne zapomnim), da dam pa še galerijo zraven, potem pa 24,5 (za 255m2). To povem samo toliko, da bomo vsi na isti valovni. cifer kolikor hočeš, povejo nekaj, samo kaj, ko redkokdaj vsi o enakih govorimo...

Re: Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje - hisa5 - 14.12.2016

Da ne odpiram nove teme. Ali mi zna kdo povedati ali je normalna poraba pri toplotni črpalki zrak/voda (Kronoterm WPLV-09-SI) 40 kilovatov dnevna poraba (mesečno 1200 kilovatov)? Ogrevamo 105 m2, na 17 stopinj, brez sanitarne vode, hiša je še brez fasade in prazna. Koliko večja poraba je zaradi tega ker ni fasade (groba ocena)? V podjetju pravijo, da je to normalna poraba. Zanima me vaše mnenje glede na to, da jo mi uporabljamo dober mesec.

Re: Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje - Migaj - 14.12.2016

bi lahko bila kolikor toliko normalna, čeprav najbrž ni optimalna -nastavitve

Re: Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje - Energetik81 - 14.12.2016

Povsem normalno za neizolirano hišo!

Re: Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje - cheba - 15.12.2016

hisa5 Napisal:Da ne odpiram nove teme. Ali mi zna kdo povedati ali je normalna poraba pri toplotni črpalki zrak/voda (Kronoterm WPLV-09-SI) 40 kilovatov dnevna poraba (mesečno 1200 kilovatov)? Ogrevamo 105 m2, na 17 stopinj, brez sanitarne vode, hiša je še brez fasade in prazna. Koliko večja poraba je zaradi tega ker ni fasade (groba ocena)? V podjetju pravijo, da je to normalna poraba. Zanima me vaše mnenje glede na to, da jo mi uporabljamo dober mesec.

105m2? Okna imaš že vgrajena? Na prvo žogo visoka poraba. Mogoče še veliko vlage v hiši?

Pri meni za ogrevanje 175 m2 na cca 19 stopinj in 100m2 na cca 17, cca 30kWh/dan. (Manjka še cca 220m2 fasade)

Re: Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje - hisa5 - 15.12.2016

Okna troslojna, sončna lokacija, hiša je pa tudi že suha saj smo omete in estrihe delali v začetku spomladi. Razen tega smo pa še pred polaganjem keramike spustili program za sušenje estrihov. Glede na to, da je pritlična hiša nam manjka še cca. 120 m2 fasade in to je to. Ampak poraba 40 kilovatov dnevno za temperiranje na 17 stopinj mi je absolutno preveč, če računam, da v hiši še ne živimo.

Re: Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje - 03pomlad - 15.12.2016

Mi smo lani s kronotermovo kurili nevseljeno 170m2 montažno brez fasade. Zracil sem 1x na dan, mesečne porabe čez jesen....zimo od 300...800kwh, T20C, sanitarna na 37 brez porabe, najvišja poloznics za elektriko lani 80 eur. Na splosno je delala precej vec kot sedaj, ko smo vseljeni. Fasada je sedaj 18 grafita. . Greje (casovno)cca pol manj kot lani. T 21.5....22, sanitarna na 45. kaksnih posebnih notranjih pribitkov ni. Zracim 2x...3x na da na hitro. T dviznega. ...povratnega nekje 29.....26C. On off direktni krog.

Re: Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje - cheba - 15.12.2016

hisa5 Napisal:Okna troslojna, sončna lokacija, hiša je pa tudi že suha saj smo omete in estrihe delali v začetku spomladi. Razen tega smo pa še pred polaganjem keramike spustili program za sušenje estrihov. Glede na to, da je pritlična hiša nam manjka še cca. 120 m2 fasade in to je to. Ampak poraba 40 kilovatov dnevno za temperiranje na 17 stopinj mi je absolutno preveč, če računam, da v hiši še ne živimo.

Res je preveč, nekaj je narobe. Ali na obstoječi izolaciji objekta (proti zemljini, mansarda) ali pa s črpalko.

Imaš delovanje TČ po krivulji, glede na zunanjo temperaturo ali pa glede na termostat? Mogoče ima Krono napačno strategijo pri krmiljenju zunanje enote. Problem bi lahko bil, da bi črpalka delovala bolj na način on-off kot inverter. Recimo, da se ob vklopu termostata požene na polno + elekro grelniki. Ko doseže gre pa v off. Tako bi bila poraba večja.

P.S. Mogoče imaš izračun toplotnih izgub objekta. Malo preračunaj, koliko potrebuješ pri trenutnih zunanjih temperaturah. Lahko si pomagaš tudi s tem:
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?f=35&t=54023[/url]

Re: Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje - Homer - 15.12.2016

Mislim da tu manjka ključen podatek:
Koliko časa se že to stanovanje ogreva (nekaj dni, teden, .......)
Kakšen je način ogrevanja (24/7 ali na kakšne urnike)

Namreč, če je bilo stanovanje podhlajeno in ni dovolj segreto, bo intenzivno uporabljalo električne grelce. To pa se krepko pozna na porabi....

Re: Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje - pentax - 15.12.2016

Če imaš ogrevanje nastavljeno na krivuljo brez vpliva sobnega termostata ni logike da bi se kakorkoli grelci vklapljali, saj tč s tem ne želi doseči določene sobne temperature ampak mu je pomembna le T vtoka ki jo določa krivulja.

Tako sem jst imel nastavljeno tč kakšen mesec po vklopu tč, ker še nisem termostata premestil v bivalni del. TČ pri tej nastavitvi ne zanima ali je v sobi 17C ali pa 25C.

Re: Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje - 03pomlad - 15.12.2016

če se vklopi grelec se to izpiše na displayu in je zabeleženo (št. vklopov grelca in trajanje)