![]() |
|
Nov tarifni sistem in plačevanje moči - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Nov tarifni sistem in plačevanje moči (/showthread.php?tid=83477) |
RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - Caps - 26.8.2023 @Nike_Laker - Mi ne bomo dočakali domačih rentabilnih sintetičnih goriv - izkoristek je verjetno primerljiv z jelko . Baterije bodo prevladale.Upam, da bomo dpčakali še kaj drugega, kot baterije. Glej: https://archive.ph/20130224044911/http://portal.acs.org/portal/acs/corg/content?_nfpb=true&_pageLabel=PP_ARTICLEMAIN&node_id=222&content_id=CNBP_026944&use_sec=true&sec_url_var=region1&__uuid=fc6e4031-a1f8-4093-9d1a-07bbc67134d0 RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - kadotr - 26.8.2023 Edini problem pri teh umetnih listih bo, kako bo država prišla do vseh davkov, trošarin, priključnin in drugih izumljenih vlek denarja od potrošnikov. Očitno je celo Špancem jasno, da je treba računati vsaj odklop, po vzorcu stare zgodbe o Ribničanu in kozi v hotelu. Že pri e-avtih je tako nastavljeno, da se s SE skoraj ne da ali ne splača polniti baterij. Nujen je drag štrom na polnilnicah. Take tehnološke rešitve verjetno ne bom dočakal, zato se trenutno ne sekiram. RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - JaBK - 26.8.2023 Avto v poletnih 2/3, ce se le da, filas preko dneva. Ce kupis polnilnico, pazis da kupis tako, ki se zna sporazumevati s SE in nastaviš da se polni sredi dneva do konca viskov. Torej primer: SE oddaja s 10kw, hisa rabi 3. Priklopis avto in ta se napaja s 7kw. Do tu iz omrezja ne vleces nic in je obravunska moc, recimo da je to v bloku 2 poleti se vedno nic. Ce SE dela s 3kW ti avta ne bomo polnil. Ce ne rabis ni sile, bos pa jutri ali pojutrisnjem. Tako se vpleta v omrezje skoraj nic, ne z odvzemom, ne z oddajo. V poletnih mesecih je tarifa 2 v podnu, koliko so ostale 3 visoke ni tok vazno, ker so poceni Pozimi seveda ne smes pozabiti na zvisanje "dogovorjene moci" v bloku 2. Ker presezki bodo dragi - to je kondela TČ, ko SE evidentno ne. Odvisno od cen teh blokov, ce bo ta telovadba 2x/letno preurediti preko neta 2. tarifo vredna dela ali ne. RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - Caps - 26.8.2023 JaBK, se strinjam, da se bo dalo marsikaj. Le jaz bi rad, da se to dela samo in ne, da moram ves čas nekaj paziti. Nimam EV le TČ in še ni veliko za mislit. Ko pa bo, bom vse skupaj avtomatiziral - najraje tudi dogovorjeno moč. Se že nabavila EV? RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - JaBK - 26.8.2023 Ne se... Naslednji, ki ga bom kupila, bo pa sigurno. RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - sašo65 - 27.8.2023 ne da ga ne kupim, zastonj ga nočem... RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - vrzislo - 27.8.2023 Zastonj bi jih takoj vzel najmanj ducat. Po enem letu uporabe ne menjam več za dizla. No zastonj ga tudi vzamem RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - kavcicn - 27.8.2023 Jaz ju nisem dobil zastonj, imam pa 2 (enega rabljenega že 2 leti, drugega novega pol leta). Zdaj pa klasičnega avta nočem niti zastonj. O e-avtih pa itak največ vejo tisti, ki jih nimajo. RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - Sebek - 27.8.2023 Zanimivo kako se hitro spreminja miselnost ljudi. Pred petimi leti je bila tukaj na tem forumu zelo težka debata o EV. Niti eden ni takrat rekel do bo kdaj kupil EV. Komplet vsi komentatorji ste bili takrat proti EV. Jaz sem ga pa prav takrat nabavil. Sedaj jih pa že kar nekaj vozi EV. Bom poizkusil najti tisto temo. Je pa bila zaklenjena. Našel. https://www.podsvojostreho.net/forum/showthread.php?tid=70630&highlight=elektri%C4%8Dno+vozilo RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - oneh - 27.8.2023 Citat:ne da ga ne kupim, zastonj ga nočem...Mislim- vsakomur kaj milsi, da je nabolše zanj. Mi lahko povemo le, zakaj se s tem strinjamo ali pa ne. Če nekdo noče zastonj avta na nek pogon je lahko več vzrokov... niti eden pa ne govori o dilemi kaj kupiti. Pač nakladanje v tri PM. RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - ivč - 28.8.2023 Vsekakor pa je osnovno-cena in namen uporabe(št. kilometrov, ki jih napraviš) in seveda polnjenje doma. Zaenkrat so za normalnega uporabnika ki napravi cca 15 000 km/leto predragi. Bi ga pa vzel če mi dajo rabat 50% in doseg cca 700 km. RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - Caps - 28.8.2023 Tisti, ki imate izkušnje, kakšne pa so cene elektrike na hitrih polnilnicah (tarifa za moč) v primeri z domačim polnjenjem (počasno)? Ni mi jasno tudi, ali so res polnilnice take, da moraš biti nek naročnik in imeti posebne aplikacije in ne moreš plačati energije z navadno plačilno kartico? Bral sem nek članek v AvtoMoto pred časom - kalvarija okoli polnjenja. RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - Fery - 28.8.2023 Ahh, dajte no mir. Če kdo želi filing, kaj in kako je z EV, se sprehodi do prvega salona in ga renta za par dni. Ne vem, katere prednosti vidite. Če imaš klasični avto z avtomatskim menjalnikom, razlike ni nobene. Razen te, da so EV po pravilu napol narejene kante, kar se tiče vsega ostalega razen pogona. Kakovost jim je zadnja briga na tem svetu, važno da imajo baterijo in elektro motor. O filanju baterij je bilo pa tudi že dovolj povedanega. Če avto rabiš praktično nič in ga filaš doma, je vse ok, čim hočeš kam iti, je vse skupaj podobno loteriji. Tako samo filanje, ki dela ali ne, da ne govorimo o denarju. Na dolge proge je dražji kot dizel ali bencinar. RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - kadotr - 28.8.2023 Pri ceni 57 centov za kWh v javni polnilnici in telovadbo s karticami in naročninami se res ne moreš veseliti. In čakati pol ure, da se napolni. V tem času že obdelaš eno stranko, nekaj koristnega narediš v delavnici ali stoično prenašaš nebuloze potencialne stranke v stilu, da morda pa le kaj bo... Za vsakega električni avto res še ni... Imam pa res vse manj odpora do njih... Počakajmo, da bo napredek naredil svoje, cene vsaj malo padle, pa da vidimo... RE: Nov tarifni sistem in plačevanje moči - ivč - 28.8.2023 Po današnjih informacijah, da se bo el.energija podražila po novem letu vsaj za 62%, pa se res ne bo več splačalo imeti el- vozila. pa še nam, ki imamo netmetering bodo krepko nabili prispevke. Gremo na dizl !! |