PodSvojoStreho.net
Gen-i akcije - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Gen-i akcije (/showthread.php?tid=71341)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49

Re: Gen-i akcije - JaBK - 17.9.2018

Ja, fantje, na koncu je seveda enako denarja,ki se ga lahko samo enkrat zapravi. To kar jaz govorim je denar za sprckat, ne sparat. To je denar ki je torej namenjen da se potroši in mi zaradi tega ni treba iti v pujsa po denar ki je namenjen da se spara. Tudi jaz imam denar za sparanje in vem kake so obresti, zatorej verjemi mi, bozgom, pri tistih 2k€ o katerih se zdaj pogovarjamo ne tripam na neke varčevalne račune. Teoretično je skoraj enako, kar se končnega zneska tiče, praktično pa na moj način ne morem tega denarja (ki je namenjen da se zapravi za nekaj) sprckat drugje vmes.

Re: Gen-i akcije - pentax - 17.9.2018

Fantocci, takšne imajo najraje...tko k un vic, da so vedno enemu tipu kradli avtoradije. Pa je en dan ta tip napisal na llistek: ne rabite vlamljati v avto, ni avtoradia notri. Pa so lopovi ukradli avto in na listek dopisali: ni problema, ga bomo vgradili :mrgreen: .

Re: Gen-i akcije - Fantocci - 17.9.2018

Bemti... klinc, še pir iz špajze bom spil, na silo, če je treba. Nič jim ne bom pustil Smile

Re: Gen-i akcije - Popson31 - 17.9.2018

Nekateri vsaj dobite nekaj od drzave, jaz moram vsak mesec placat drzavi med 7.5k - 10k€ ddvja, pa se to jim ni dovolj vsaj 2-3x na let pridejo fursovci na obisk, pa hocejo se vec Wink samo jim do zdaj se ni ratalo.

Re: Gen-i akcije - bozgom - 17.9.2018

JaBK Napisal:Ja, fantje, na koncu je seveda enako denarja,ki se ga lahko samo enkrat zapravi. To kar jaz govorim je denar za sprckat, ne sparat. To je denar ki je torej namenjen da se potroši in mi zaradi tega ni treba iti v pujsa po denar ki je namenjen da se spara. Tudi jaz imam denar za sparanje in vem kake so obresti, zatorej verjemi mi, bozgom, pri tistih 2k€ o katerih se zdaj pogovarjamo ne tripam na neke varčevalne račune. Teoretično je skoraj enako, kar se končnega zneska tiče, praktično pa na moj način ne morem tega denarja (ki je namenjen da se zapravi za nekaj) sprckat drugje vmes.
2k€ vračila dohodnine pomeni imeti neprijavljena dva otroka in mesečno plačo tam 4k€ bruto. Če podobno zasluži še partner potem...

No ja, že veš.

Re: Gen-i akcije - bozgom - 17.9.2018

Popson31 Napisal:Nekateri vsaj dobite nekaj od drzave, jaz moram vsak mesec placat drzavi med 7.5k - 10k€ ddvja, pa se to jim ni dovolj vsaj 2-3x na let pridejo fursovci na obisk, pa hocejo se vec Wink samo jim do zdaj se ni ratalo.

In kaj kupiš vsak mesec za 50 k€? Pa kaj delaš da dobiš vsak mesec od @JaBk letno plačo :?: :?:

Če pa opravljaš dejavnost in je takšen mesečni promet potem pa zgolj pre nakazuješ denar svojih poslovnih partnerjev in ne svoj. :mrgreen: :mrgreen:

Re: Gen-i akcije - Popson31 - 17.9.2018

@bozgom delam in posteno placujem drzavi ki hoce vedno vec...

Re: Gen-i akcije - Hanzi - 17.9.2018

pil0t Napisal:
pobeg Napisal:Ma kdo bo hodu preverjat.... Še ko je nujno ne grejo na teren...

Pri meni tudi preverjajo in to za dve nepremičnini v dveh različnih krajih. 1-2x letno je to lepo razvidno iz računa pa čeprav nisem delal nobenih sprememb na pogodbi razen te vsakoletne gen-i akcije. Imam pa analogni števec, torej ni bilo kake avtomatike. Števec je na voljo na dvorišču in je lahko to nekdo odčital kadar je hotel.

Na računu se lepo vidi najprej datum in odčitano stanje, ki sem ga oddal preko spleta.
Potem pa se vidi še ena vmesna postavka z vmesnim datumom in neko odčitano stanje, ki jim ga nisem javil.

Evo tole je bilo odčitano pred kratkim, s 1.8. mi je potekla akcija ZPS 2017. Očitno so vendarle pridni in dosledni, niso neumni in raje plačajo odčitavanje, kot pa da izgubljajo denar skozi lažne odčitke svojih strank.

[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/3v/RX/2T5CZ2La/2018-09-1620-12-43unichr("46")jpg[/img]
stevec imam v hisi,
genijev kupec sem bil cca 5 let. V teh 5 letih se ne spomnim nobenega genijevca v moji hisi.
Je pa enkrat letno (in ob menjavi dobavitelja) rajonski odcitevalec lokalnega elektrodistrubuterja v hisi.
Da pa bi teb na dva dni delali odcitek mi je pa itak mimosun.
To ie neka druga fora.

Re: Gen-i akcije - hector - 17.9.2018

bozgom Napisal:2k€ vračila dohodnine pomeni imeti neprijavljena dva otroka in mesečno plačo tam 4k€ bruto. Če podobno zasluži še partner potem...

No ja, že veš.
Ni res, če imaš otroka z odločbo za nego, enega "zdravega" in oba skupaj okoli 2k neto, je številka povsem na mestu.

Re: Gen-i akcije - simek - 17.9.2018

@jabk, ti dobiš samo 2 jurja? 8)

Re: Gen-i akcije - Fery - 17.9.2018

Kaj to!? Bruto? Skupaj z regresom?
Ni čudno, da imate vsi dve leve roke. S kakimi ciframi tukaj operirate!? Ufff, ufff.

Re: Gen-i akcije - JaBK - 17.9.2018

@simek
Poglej gor. Zna bit, da samo enega... Ali pa se manj, ker imava 3 otroke...

Re: Gen-i akcije - simek - 17.9.2018

Kakšno računovodstvo pa ti imaš? Tole bi morala iz "glave" vedet točno cifro! :wink:

P.S. Malo višje pišeš o 2k€ vračila!

Re: Gen-i akcije - Gasper123 - 17.9.2018

Pri teh otrocih je dobro biti previden, ker kaj hitro se zgodi, da ti delodajalec malo "poslabša" stimulacijo, pa imaš po prijavi otrok še vedno večjo plačo ampak ne nujno toliko kot če posebej to prijaviš v dohodnini, pa tega sploh ne opaziš. Močno dvomim da si kdo to točno izračuna, torej akontacijo z otroki in brez otrok in seveda potem tudi upoštevati poračun v dohodnini, tu je kar nekaj megle, ki je jaz ne maram.

Ne bom rekel da so delodajalci nateguni Smile ampak brez skrbi, da imajo oni poleg bruto-bruto ki ga morajo dati državi, v glavi tudi končno cifro, ki jo zaposleni dobi na račun in pri kateri cifri bo le-ta začel jokat.

Pa še nekaj manevrskega prostora je kateri partner bo dal olajšavo za koliko mesecev, ker ni nujno da imata partnerja enake plače in je dobro izračunati koliko olajšave je optimalno dati komu.

Re: Gen-i akcije - kadotr - 17.9.2018

Reklamacija računa danes rešena. Če bi bil softver tak, kot se spodobi, do tega ne bi prišlo. Konec dober, vse dobro. Dvom ostaja, kje so še luknje...