![]() |
|
Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo (/showthread.php?tid=60659) |
Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - topt - 14.12.2016 koliko velik zalogovnik priporočate za biotec l 25, nakladalni prostor je 112l, hiša slabo izolirana, le podstreha fonaterm 20cm, 256m2 ogrevamo 3 nadstropja, 21 radiatorjev od tega redno v pogonu okoli 15 Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - Surbek - 14.12.2016 Priporocajo 10 do 14X nalagalnega prostora, v tvojem primeru jaz nebi izpod 2000l Lp. Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - pushmycar - 14.12.2016 Ekosklad zahteva 50l/kW. Lahko daš večjega, če ti prekucna višina štima. Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - tahcin - 14.12.2016 Večji zalogovnik omogoča shranjevanje enake toplote (vroče vode iz peči) pri sorazmerno nižji temperaturi. To pomeni manj izgub zaradi nižje razlike s temperaturo kurilnice. Pa še več zaloge lahko "nakuriš". Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - azuprej - 14.12.2016 pushmycar Napisal:Ekosklad zahteva 50l/kW. Lahko daš večjega, če ti prekucna višina štima.Nebo držalo. Je pa bilo nekaj let nazaj tako. Eko Sklad zahteva minimalen volumen zalogovnika glede na polnilni prostor kotla. Če se ne motim je faktor točno 10, kar pomeni v primeru 180L polnilnega prostora najmanj 1800 L... Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - topt - 14.12.2016 Ne bom dobil subvencije, bolj me zanimajo praktične izkušnje uporabnikov s podobnimi pečmi. Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - pushmycar - 14.12.2016 Potem so spremenili zahteve. Kurim drugo sezono, zalogovnik je 1500l. Če me vprašate zdaj, bi dal tudi večjega, ampak ne gre. Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - Hanzi - 14.12.2016 topt Napisal:koliko velik zalogovnik priporočate za biotec l 25, nakladalni prostor je 112l, hiša slabo izolirana, le podstreha fonaterm 20cm, 256m2 ogrevamo 3 nadstropja, 21 radiatorjev od tega redno v pogonu okoli 15 Čim večjega. Če ne želiš v hudem.mrazu zjutraj nalagati peči. Sicer boš popoldne prišel najbrž v hladno hišo. Ajd preko 3m3 ni treba iti. Koliko drv letno.pokurite? Jaz imam pri podobnem kurišču 2m3. Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - topt - 14.12.2016 Težko rečem, okoli 12m3 in še ogromno palet, je pa peč ctc letnik 69 Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - topt - 14.12.2016 ko sem že omenil palete, ali žeblji v paletah kaj škodujejo takim modernim kotlom ? Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - azuprej - 14.12.2016 Slučajno kakšen žebelj v kotlu nebo nič škodoval, seveda ti tudi kaj pomagal nebo. Pri modernih kotlih so največji problem sama drva, ljudem je zelo težko dopovedat, da če gre v gozd po drva in jih odnese direktno v uplinjevalni kotel je naredil isto, kot da bi zlil veder vode. Tako kot so delali z 30-40 let starimi kotli tukaj negre in veliko jih rabi dosti časa, da skapira, da so suha drva osnovna in glavna zadeva pri tem. Voda žal še nikol ni gorela. Potem je pa vedno za to kriv "slab" kotel, proizvajalec pa še monter. Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - Hanzi - 15.12.2016 Ne verjamem da bi zeblji kaj skodovali. Je šlo nekaj kg žebljev in vijakov skozi peč pri meni. Ima pa vsaj moj kotel nekoliko težav s takim "drobizem" od palet in podobno. Je dobro če vmes se kak debel polen listavca daš. Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - som16 - 15.12.2016 topt, nisem 100% , a se mi zdi, da imam največjega! :lol: 3600....... pa tudi najdaljšega. Sem sliko prilepil, nekje na forumu.Ja, če gre na max po višini in volumnu; pazi na izolacijo; pred nakupom se posvetuj s strojnikom - kako vezati cevi; jih je kar nekaj tu na forumu. Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - topt - 16.12.2016 he he, ja hvala za odgovore Se bom verjetno odločil za 2x1000, imam težave z višino (220cm) Še eno vprašanje, centrometal na svoji strani piše, da morajo biti zalogovniki nujno njihovi.Centrometal 1000l pa mi ne paše v prostor. Sem jim poslal mail in odgovor je bil, da ni pomembno katera firma, morajo pa imeti senzorje na pravih mestih, spodaj in zgoraj. Odgovor; U principu ne mora obavezno biti baš CAS, može biti bilo kakav akumulacijski spremnik. Ali morate znati da regulacija kotla radi prema temperaturama akumulacijskog spremnika gore i dole. Znači vaš akumulacijski spremnik mora imat tuljce da se mogu potopiti senzori na isti način i na isto mjesto kao što je to u akumulacijskom spremniku CAS. Ako senzori gore i dolje nisu dobro potopljeni ili su na krivom mjestu ili iz bilo kojeg razloga šalju kotlu pogrešne informacije o temperaturi, kotao vjerovatno neće točno raditi kao s akumulacijskim spremnikom CAS. Me zanima ali imajo ostale firme tudi senzorje spodaj in zgoraj oz. ali se jih da nastavljati. Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - pushmycar - 16.12.2016 Jaz ne vidim bistvenih razlik med zalogovniki. Edino kar se tiče dimenzij: po naročilu se zadeva bistveno podraži. |