PodSvojoStreho.net
MČN ROTO ECO 6 - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Tema: MČN ROTO ECO 6 (/showthread.php?tid=21643)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39

Re: MČN ROTO ECO 6 - voyager - 25.6.2014

Vsem ki se zdi cena previsoka naslednja kost za žvečenje. Ne da zagovarjam ROTO in cene ali kaj podobnega vendar moremo razumeti da so tukaj verjetno zajeti še potni stroški ( vsaj upam da so ). Bodimo realni cena bencina/nafte je vsak teden dražja. Avto na servis odpeljemo mi, razno razne aparate tudi na servis odpeljemo mi, tukaj pa se more serviser pripeljati do nas. Sicer pa primer: crknil Bosch-ov pralni stroj, seveda takoj po preteku garancije. Pride serviser na dom, zaključni da je hin in se ne splača popravit. Vzame 50,00 EUR za storitev in prevoz. Živim pa v Mariboru in se je preverjeno pripeljal iz pisarne oddaljene cca. 500m. Smo pač plačali, kaj pa smo naročili servis. Pa je znesek 50EUR cca. 20% cene novega pa sploh nič ni delal, še torbe z orodjem ni rabil odpret.

Re: MČN ROTO ECO 6 - gremlin - 25.6.2014

Pri meni so potni stroški v ceni. In k meni se pripelje dobrih 100 km daleč. Ampak se nikoli ne pripelje le k meni, ampak 'podela' recimo 5 strank iz našega konca v enem izletu.
Odpre, opere, vzame vzorce, počaka na usedlino, osnovne meritve naredi takoj (pH, temperature v prekatih, nitrati), iz vzetih vzorcev pa nekje še pomerijo ostale parametre in podajo 'izvide'. Traja cca 1,5h.
Termometer stane recimo 100€, pH meter 300€, merilec za nitrate 200€ (+1€ reagent za posamezen test).
Če pogledaš, da v naši občini praznenje mčn stane 90€ (če imaš pogodbo), mi cena servisa ne deluje pretirano.

Re: MČN ROTO ECO 6 - 03pomlad - 25.6.2014

Kot vidim je s temi ROTO mčn toliko sranja, da me je minilo, da bi jo kupil, kljub ugodni ceni. Malo denarja malo muzike.

Re: MČN ROTO ECO 6 - gremlin - 26.6.2014

Itak, da je veliko 'sranja', saj je vendar greznica :-)
Ne vem pa, kje si videl, da je sranje z ROTO (čeprav moja ni in z njo nimam nekih problemov, od Berghausapa pa je, in tudi nima težav). V celoti gledano delujejo dobro/zadovoljivo. Princip je pri večini enak, prebrati pa bo treba še tole:
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=1445&">viewtopic.php?f=6&t=1445&</a><!-- l -->
Vsaki s puhalom bo le to nekega dne crknilo (gumijasta membrana) - ampak tudi pri avtu menjaš gume.
Stroški so odvisni od občine do občine, z MČN imaš popuste pri komunalnih storitvah (voda - okoljske dajatve), ki pa jih potem poplačaš (preplačaš) s servisi in praznenjem.

Re: MČN ROTO ECO 6 - voyager - 26.6.2014

Mislim da ima berghaus GRAF PICOBELL ali pa se mogoče motim.

Re: MČN ROTO ECO 6 - KARMEN1 - 26.6.2014

Od Roto imam že dve leti, pa je nisem nikoli niti pogledala. Deluje brezhibno.

Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 26.6.2014

voyager Napisal:Mislim da ima berghaus GRAF PICOBELL ali pa se mogoče motim.

Ima Gremlin prav, četrto leto Roto Eco 6, brez problemov. Razen že prej v temi opisan izvlek brisače in pa fotrov izklop varovalk, kar pomeni, da je bil kompresor dva dni na off in po hiši se je razvnel prijeten fekalen vonj. Bojazen je bila, da bo treba čistilno v kompletu izčrpati in vse jovo na novo, pa sem ubral drugačno taktiko, kompresor pognal na maksimum in v wc zabrisal mislim da tri ampule kolonij (wc net), prej kot v 12 urah se je čistilna pobrala. Fala bogu.....

Tisto z brisačo mi pa še danes ni čisto jasno komu se moram zahvaliti, da se ni že prej zabila v kanalizacijski cevi. Oziroma kako jo je wc sploh sploh pogoltnil.....

Kar se nas tiče, lahko 03pomladi mirno odgovorim, da smo imeli probleme z njo samo takrat, ko so bili uporabniki majmuni.

Je pa res, da jo "redno" vsake dva meseca pregledam, nazadnje pred pol leta :-)

Re: MČN ROTO ECO 6 - KARMEN1 - 26.6.2014

Brisača je verjetno poletela v wc direktno iz vedra in jo je kar pogoltnilo.
Rada bi opozorila, naj se ne uporablja raznih higienskih in čistilnih robčkov, pri prijateljih so morali čistiti odtočne cevni v dveh stanovanjih, ker se je vse zabasalo do wc-jev.

Re: MČN ROTO ECO 6 - kadotr - 26.6.2014

Bliža se leto 2017. Takrat bo šele sranje...
pa saj ne vem, ali naj problem začnem reševati takoj ali čakam do konca.

lp K.

Karmen, brisača je definitivno šla iz vedra, presenetilo nas je to, da se ni zabila v ceveh, ker je bila tista, ta konkretna. Pogled takrat v čistilno je bil šokanten, kajti izgledalo je do pičice podobno živalskemu kadavru, kot bi bil v čistilni mrtev pes. Zadevo sem komaj komaj izvlekel in si kljub pacariji oddahnil.

Čistilni robčki in ostala nerazgradljiva navlaka so pri nas prepovedani! Ta golazen se ob napitju napihne kot balon in vse kar je v tem stilu, tudi vata, vložki in podobno se meče v odpadke.

Naj takšno pisanje ne zavede morebitne sveže kupce čistilnih naprav, še enkrat opozarjam, vse težave, ki smo jih do zdaj v štirih letih imeli s čistilno, so bile plod naše stupidnosti, ne same aparature.

Dejanska uporaba čistilne naprave vam bo šele pokazala, kaj smo prej vse metali in zlivali v školjke, torej pošiljali direktno v potok/reko pod bajto.......

Kadotr, sranje se dogaja že sedaj, z veseljem bi opisal dogajanje v naši vasi, kjer se domačini "pripravljajo" na 2017 s svojimi 25 let nespumpanimi greznicami, ko so morali posredovati celo gasilci, a o tem kdaj drugič, ko bo več časa.

Re: MČN ROTO ECO 6 - medo9 - 26.6.2014

Picobell in Graf posodo imam jaz.
Od leta 2009 brez nekih problemov, 2x sem poklical servis da so preverili (1x menjava filtra, 1x menjava neke plasticne cevke), zaradi -kotpravi Berghaus- stupidnosti uporabnika, oziroma gradbincev (zabila se nam je kanalizacija). Bolj kot cistilno sem sicer kontroliral revizijske jaske...po principu "redni 2-mesecni pregled" 2x letno :oops:

Koliko je znasal servis pred kaksnimi 3 leti se nespomnim, racun za zadnji obisk se ni prisel.

Re: MČN ROTO ECO 6 - bosanoga - 26.6.2014

Ali se tudi vam voda v MČN potem ko recimo konča delati pralni stroj v ČN nabere toliko pene, da sega do pokrova in vlaga vdre skozi vse špranje in podobno? Skratka zadeva se toliko speni, da jo je polna ČN. Ste oz. imate isto težavo in kaj mi svetujete? To se je pri meni dosej zgodilo že parkrat?

Prekomerna pena v čistilni je lahko samo zaradi dveh vzrokov, predoziranje praška, in pa pretirano prezračevanje, prekisikiranje, v medsebojni povezavi.

Pri nas tega še ni bilo, čeprav čistilno držim za eno stopnjo nad PP, vendar pa smo pri prašku zelo šparovni, tudi zaradi določenih problemov z alergijo.

Enostavna rešitev za hitro umaknitev pene je žajfnica. Ta ubija peno. Fino si razžajfajte roke, ene dvakrat, trikrat, pa bo peno hitro "pojedlo".

Za preprečitev samega pojava penitve pa malce preštudirajte svoje pralne navade. Naj zgolj dodam, da peremo vsaj 20x mesečno, a kot že prej omenjeno, z minimalnimi količinami praška. Ugotovili smo, da se tako pere celo bolje. Na splošno imam občutek, da smo ljudje precej potratni s temi stvarmi.....

Re: MČN ROTO ECO 6 - bosanoga - 26.6.2014

Hvala. Ja tudi pri nas nismo potratni s praški. Vsaj mislim da ne. Res pa je, da imam srednji prekt izdatno prezračevan. Mogoče bom povečal pretok povratna iz 3 v 1 prekat in s tem nekoliko zmanjšal dovod zraka v srednji prekat. Kaj misliš?

Bosanoga, v svojem prejšnjem postu nedvoumno pišeš, da se prepenitev pojavlja po končanem pranju. Tu ni dileme. Če je čistilna, ko ne perete, popolnoma brez pene, je vzrok penitve kasneje popolnoma jasen. Občutek, oziroma dejanska količina praškanja, sta lahko precej v nasprotju. Malce prekontrolirajte zadevo.

Še za dodatno informacijo, za vikend peremo od jutra, do večera. V soboto znamo pod streho spraviti tudi 7 ali 8 pralnih strojev. Imamo 5 stojal za perilo, sem nejevernikom že lepil slike po forumu. Pa ni v soboto zvečer nobene pene nikjer.

Torej, če je čistilna foam free, ko ne perete, je vzrok znan, pralni stroj spusti določeno količino neizkoriščenega čistila, ki se v aeraciji razpeni. Moj nasvet bi bil, da prepolovite količino sredstva in če bo še vedno prihajalo do tega pojava, še za malenkost zmanjšate časovno postavko aeracije. Jakost prezračevanja v srednjem prekatu si jaz ne bi upal zapirati, da ne bi prišlo do pomora kolonije. Sam namreč opažam, da kolonija lažje preživi krajšo, a izdatno aeracijo, kot pa daljšo, nepopolno.

Malce testirajte skupaj, "slinjenje" čistilne v takšni količini je daleč od zdravega, še posebaj, če imate kompresor v vstopni vrhnji komori. Le ta bo slej kot prej cuznil peno. Čemur pa se ponavadi upre membrana, če ne še kaj drugega.

Začnite s količino praška.