PodSvojoStreho.net
Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih (/showthread.php?tid=15611)

Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - laik - 25.8.2011

Čojko Napisal:Sedaj pa že rabite nekaj takega <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.avto.net/_TOVORNA/ad.asp?ID=3780647">http://www.avto.net/_TOVORNA/ad.asp?ID=3780647</a><!-- m --> Jaz včasih mojo ženo pohecam, da imamo še za dva sedeža fore, pa dobim nazaj tak pogled, da te kar zmrazi. :roll:

čojko, hvala za čestitke
:lol: :lol: za nekaj podobnega je bil moj ogret. drugače pa držim pesti, da vama uspe napolnit avto :wink:
smo si omislili rabljeno Lancio Phedro l.06, šli iskat v tvoj konec Big Grin

Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - FranciZ - 25.8.2011

bbs Napisal:ni klime in je tudi ne bo. Klima je samo za funkcionalno neizobražene in Primorce (pa še tu se bi dalo kaj narediti). Klima je simbol zaostalosti.

Tudi ti bi lahko nehal žaliti vse poprek !

Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - vincent - 25.8.2011

mito Napisal:Danes je bila kot kaže noč malo bolj hladna saj mi je kar pošteno uspelo hišo shladit.

Večerna prevetritev je naredila svoje. Saj je že od sedme ure bilo občutno hladneje kot dan prej Smile.

Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - telmos - 25.8.2011

Nekateri smo pač raje zaostali primorci na hladnem :wink:

Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - ElBarto - 25.8.2011

Žerjavar Napisal:
Citat:Ste izvedli vse ukrepe da ni klima potrebna?
Kateri so ti ukrepi?
To zanima tudi mene, da vidim če sem zaostao' ali imam pač smolo.
LP!

Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - Čojko - 25.8.2011

bbs Napisal:Klima je samo za funkcionalno neizobražene in Primorce (pa še tu se bi dalo kaj narediti). Klima je simbol zaostalosti.

No, to je res super prebirat. Se popolnoma strinjam in tudi jaz vedno vsem pravim, da smo mi primorci daleč najbolj napredni. 8) Pri nas skoraj, da nimamo več zaostalih. Še celo oni znanec, ki ima na siporeksu 8 cm izolacije (pred leti prišel iz celine v istro) mu je zgleda to naše naravno okolje že toliko pomagalo, da od prejšnjega tedna tudi on ni več zaostal (si je pri 30 stopinjah v stanovanju končno le montiral klimo). :wink:

Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - gorann - 25.8.2011

bbs=barking bull shit

dj mi najd cenejso varianto kot je klima pa tako ucinkovito, ker danes se gleda price/performance razmerje vsepovsod

ocitno je zaostalost domena revezev, ki nimamo denarja za nekaj drazjega in manj ucinkovitega

Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - Smorny - 25.8.2011

Mansardno stanovanje včeraj zvečer 31°C, vlaga 54%. Za crknit! :roll:
Ponoči odprta okna. Zjutraj ob 7, zunaj 22°C, notri 25°C. Okna zaprta.
Zadnje poletje v tem "peklu", čez en mesec se seliva na svoje. Big Grin

Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - Žerjavar - 25.8.2011

Citat:Mansardno stanovanje včeraj zvečer 31°C,
Zelo verjetno v vmesnih stenah ni sledu opeke? Tudi zunanjih sten iz opeke je zelo malo?

Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - Smorny - 25.8.2011

Točno tako. Akumulacija - kaj je to :?:

Citat:Točno tako. Akumulacija -
Tako je. Ves dan dovajaš v prostor toplotno energijo, ki segreva prostor - navzven ne more, ker je zunaj bolj vroče. Ker je v notranjosti mase (toplotne akumulacije) bolj malo, se ta hitreje in bolj segreje, kot bi se neka večja masa (masivni vmesni zidovi).

Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - Yeager - 25.8.2011

Žerjavar Napisal:
Citat:Mansardno stanovanje včeraj zvečer 31°C,
Zelo verjetno v vmesnih stenah ni sledu opeke? Tudi zunanjih sten iz opeke je zelo malo?
Tudi mi smo imeli do nakupa klime letos podobne temperature, s tem do so zunanje in notranje stene iz 30 cm opeke na kateri je 5 cm stiroporja. Strop je iz gips ploš na katermu je cca 30 cm volne.

Citat: letos podobne temperature, s tem do so zunanje in notranje stene iz 30 cm opeke na kateri je 5 cm stiroporja
Koliko se bo segrelo je seveda odvisno tudi od količine dovedene toplotne energije. Pri tebi je precej pride skozi stene od zunaj (malo izolacije), pa še kuhanje, pranje, likanje, računalnik, TV, luči, ....

Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - Yeager - 25.8.2011

Žerjavar Napisal:
Citat: letos podobne temperature, s tem do so zunanje in notranje stene iz 30 cm opeke na kateri je 5 cm stiroporja
Koliko se bo segrelo je seveda odvisno tudi od količine dovedene toplotne energije. Pri tebi je precej pride skozi stene od zunaj (malo izolacije), pa še kuhanje, pranje, likanje, računalnik, TV, luči, ....
Pri nam jo precej pride tudi preko strehe, saj je ta večinoma iz bakra (fičare) in ko se to segreje... :roll:

Re: Zelo varčne hiše v pasjih dnevih - neika - 25.8.2011

hehe, tud js sem levček. :wink: