![]() |
|
Moja vizija električne mobilnosti - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Moja vizija električne mobilnosti (/showthread.php?tid=70630) Strani:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
|
Re: Moja vizija električne mobilnosti - novitu - 3.1.2018 Fery Napisal:Kaj to glupost limaš? A s ti res nor al kaj? Pa sem ze mislil, da si ene tolk brihten. Ti ne kapne na pamet, da bi preveril se kdo so udelezenci v prometu? Brez da berem ta zakon lahko trdim, da kvazis norosti. Pa ne, da ljubim kolesarje in pešce na cesti, pa vendar mi na kraj pameti ne pride, da bi take streljal...hvala bogu se kdo pelje kam tudi brez svinjanja (poleg rekreacije seveda). Daj se malce k sebi spravi no, pa saj nisi edini ki kaj ve. Re: Moja vizija električne mobilnosti - janipapillon - 3.1.2018 arbajter Napisal:Da ti v efektu odgovorim, čobane jedni: upam da se boš z tistim biciklom lahko vlačil celo življenje, jaz se namreč neki dve leti ne morem oziroma ne smem več. Toliko o afektu.Z biciklom se ne vlačim, se namreč kar dobr peljem za 50+, tko da, kako ti doživljaš ali si ga (kolesarjenje) prepustim tebi. V taki lopovščini, prepolni malih tatičev, ki v izgovor za svoje početje s prstom kažejo na sposobnejše kršitelje pravil .... si ne morem, pa da nebi pokomentiral gostilniško jokcanje. Re: Moja vizija električne mobilnosti - Fery - 3.1.2018 Saj jaz ne vem. Znam pa brati. Taki kot ti, pa seveda točno veste, kaj bo jutri. Srečneži. Re: Moja vizija električne mobilnosti - janipapillon - 4.1.2018 arbajter Napisal:In kam gre Samo jutri? Sam tolk vprašam, da se ognem tisti cesti in takim?Danes bo najbrž doma. Kam gresta pa vidva s Feryjem na pir? Re: Moja vizija električne mobilnosti - Fery - 4.1.2018 A te skrbi če greš lahko do UKC-ja do dohtarja na kofe? Lahko greš, brez skrbi. Sicer bom šel zagotovo kje tam mimo. Ampak do sedaj, v več kot 25 letni vozniški karieri, seveda ob konstantno prehitri vožnji (v kolikor ni pezdetov pred mano oz. se jih ne da prehiteti), ob ogromno prevoženih kilometrih, niti avta nisem še opraskal, kaj šele, da bi koga zgazil ali kako drugače fental. Sicer pa moraš bolj paziti okrog doma. Zadnje čase namreč dosegam večje povprečne hitrosti če grem v Cerknico čez Rakitno, kot če grem po avtocesti. Tako da popoldne velikokrat zdivjam tam čez. Gas masko pa verjetno tudi imaš. Sicer je moj EURO6 ali nekaj podobnega, ampak previdnost je mati modrosti. Re: Moja vizija električne mobilnosti - arbajter - 4.1.2018 Ne, saj bo doma tudi on. Pa Samo tudi. To so taki, ki jim ni treba nič delat, potem pa za avti =bejo folk po cestah, ko se po polžje cjazijo. Za take se je še cajt ustavil. Tule na forumu ni pa nič drugače. Re: Moja vizija električne mobilnosti - kadotr - 4.1.2018 Res je razlika, ali si futran od države, ali od lastnega dela. Odtod tudi, koliko se ti mudi. Re: Moja vizija električne mobilnosti - arbajter - 5.1.2018 Neki teden nazaj na naši največji energetski hiši: ura okrog 18-tih ali nekaj čez, stopim v pisarno, v pisarni tema, za mizo speči uslužbenec nabija ure. Se ne zajebavam. Zapisal sem speči. Sem trezen in prisežem pri čem hočete. Kako sem si drznil ga zmotiti pri krepčilnem spancu. Pa na malici po dve, tri ure. Je pa res grozno težko delati v javni upravi. In potem ti neki osebki nabijajo o polnjenju javne malhe. Pa pisarijo od kod bomo pa penzije mel, ob tem pa na sončni, kako da oni niso za take šihte. Jasno da niso, je treba malo rit premaknit, ne le bicikla, pa jad... Važno, da rešujejo svet in da so eko. Baje delavci v javni upravi nikoli ne zamujajo - na malco. Čista resnica, majke mi. Da slišim, kaj pravi Radio Rakitna? Re: Moja vizija električne mobilnosti - janipapillon - 5.1.2018 Fery Napisal:… do sedaj, v več kot 25 letni vozniški karieri, …. ob ogromno prevoženih kilometrih, niti avta nisem še opraskal, kaj šele, da bi koga zgazil ali kako drugače fental.Želim ti srečno še naprej, prav tako deležnikom v prometu okrog tebe. Fery Napisal:…. seveda ob konstantno prehitri vožnji (v kolikor ni pezdetov pred mano oz. se jih ne da prehitetiNe joči Fery. Fery pa ti res ne znaš polnit svojega ega, se povzdigovat iz povprečja kako drugače, kod da se hvališ s svojim nespoštovanjem pravil, z žaljivim pisanjem, s podjebavanjem? Je to res največ kar premoreš? Fery Napisal:…Sicer pa moraš bolj paziti okrog doma. Zadnje čase namreč dosegam večje povprečne hitrosti če grem v Cerknico čez Rakitno, kot če grem po avtocesti. Tako da popoldne velikokrat zdivjam tam čez. ….Torej se ipak počutiš kot grožnja za svojo okolico? arbajter Napisal:Ne, saj bo doma tudi on. Pa Samo tudi. To so taki, ki jim ni treba nič delat, potem pa za avti =bejo folk po cestah, ko se po polžje cjazijo. Za take se je še cajt ustavil. Tule na forumu ni pa nič drugače.Veliko sem doma, ja. Sicer si nebi ustvaril doma. Nič delati? Eno je če si ovca … Jest sem se na straneh tega foruma znašel, ker sem se odločil ne odit od doma za 8-10 let, odit od družine z malimi otroci, pa ne zaslužit, ampak PRŠPARAT 30+ letni od Feryja tu gor zapisan dohodek ter kupit hiško. In sem skozi HOBY z veliiiiko DELA hiško naredil sam. Zdej jest tu vidim zlo majhne qrčke nekaterih meketajočih jagenčkov, pa me prosim demantirajte s kazanjem kdo ma večga: kaj primerljivega mojem HOBY delu (delu ja) ste v življenju naredili, pa da se to tiče foruma »pod svojo streho« :?: Ovce, gate dol. Bom za vsazga vesel, ko in če me demantira in pokaže svoje opravljeno DELO. 18 letni mulc sem staršem rekel HVALA, NE! Izpit si bom plačal sam, ko ga bom potreboval in ko bom imel avto. He, he, in mojadva froca to dobro vesta :-) Al pa da bom šljakal za € da bom komu podiplomca plačeval? Jok brate ... moja si je podiplomca na Pariški Sorboni plačala s svojega bančnega računa, s svojimi Franki. Ko sem (zelo pozno) naredil izpit mi je bila mala malica se zjutraj sest v avto, bit zvečer v Mesini in pozno zvečer pred Palermom. Zdaj na mal starejša leta se moram prav zbrat, pa da npr. odvozim 1500 km do Pirenejev s povprečno hitrostjo prek 120 km/h. Kratke pavze, pa gre. Ne meketaj pa mal obrazloži, kako to s Samotom, katerega ime sem zvlekel tu not =beva folk po cestah. Namreč če se vozim s prilagojeno hitrostjo po desnem pasu AC, se striktno umikam za mano vozečim s prehitevalnega pasu, ko so to hitreje vozeči od mene, ali upoštevajoč CPP po drugih cestah moraš bil mal z=ban tud v glavo, da to vidiš kot =banje, al se motim? Sam prašam. kadotr Napisal:Res je razlika, ali si futran od države, ali od lastnega dela. Od tod tudi, koliko se ti mudi.Iz lastne izkušnje ti povem, da je treba več in bolje delat, kot se tebi lahko sanja, pa da si v nečem med najboljšimi na svetu, pa ne glede na to kok talenta imaš. Pa naj bo to znanost, intelektualno ali kakršnokoli drugo delo, šport, karkoli vrhunskega. Desetletja se mi je mudilo da sem prišel med prvimi v cilj. Zato, da sem bil prvi nisem kršil pravil, le bolje in včasih več sem delal od večine. Je treba bit znalec in delaven, pa da te iz tujine pokličejo. Za delo, ja. Tudi plačani iz davkoplačevalske malhe eni delajo več in bolje, drugi spet manj ali slabše. Evo, ravno včeraj sem poslušal hvalo na dva abnormalno sposobna in garaška otroška kirurga iz ZG. Pripoved iz ust matere dveh športnikov. Sljeme. Eden od nju se ni uvrstil v finalno vožnjo in je za razliko od ostalih po prvem teku treniral pod vodstvom Gipsa (ata Kostelić). Drugi so šli počivat v Hotel. Delo, delo, delo. In včeraj nobenga EV okrog Sljemena. Sami dizelaši. K u Dolomitih pr poldeet. Re: Moja vizija električne mobilnosti - janipapillon - 5.1.2018 arbajter Napisal:Neki teden nazaj na naši največji energetski hiši: ura okrog 18-tih ali nekaj čez, stopim v pisarno, v pisarni tema, za mizo speči uslužbenec nabija ure. Se ne zajebavam. Zapisal sem speči. Sem trezen in prisežem pri čem hočete. Kako sem si drznil ga zmotiti pri krepčilnem spancu. Pa na malici po dve, tri ure. Je pa res grozno težko delati v javni upravi. In potem ti neki osebki nabijajo o polnjenju javne malhe. Pa pisarijo od kod bomo pa penzije mel, ob tem pa na sončni, kako da oni niso za take šihte. Jasno da niso, je treba malo rit premaknit, ne le bicikla, pa jad... Važno, da rešujejo svet in da so eko.[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")spletnivalunichr("46")com/?p=radio-rakitna]Radio Rakitna[/url] je Samo Glavan ukinu. Poslušamo ga lahko [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")samoglavanunichr("46")net/]tu.[/url] Ampak to je, citiram: Program za čustveno in razumsko uravnovešene poslušalce Spal hock: :?: :roll: Če maš jajca zapiš še kdaj in kje.Drgač pa, zakaj sodit javno upravo po izmečkih, ki pa so povsod? Ali pa po nekom, ki ga zalotriš v njegovem slabem trenutku? Ja in penzije boste bl malo imel, če si bo veliko osebkov nakazoval minimalca, se izogibalo dajatvam. Imamo namreč solidarnostni sistem, ki pa ga kaki osebki ne razumejo čist dobr. Svet bi reševali klamfači, drugim se spet sladko =be, ki naivno verjamejo v CO2 bajke. In elektrifikacija prometa je ena od pozitivnih strani teh bajk. Re: Moja vizija električne mobilnosti - Fery - 5.1.2018 Dobro jutro jani. Srečnega pa zdravga. Al bo. Če ne danes, pa jutri. Važno, da je vizija. Je pa res, da te je arbajter malo na trdo prijel. Jaz imam recimo vizijo, da bodo EV grozno potegnili (kar sicer načeloma drži že sedaj) in bo, kot posledica tega, prehitevanje po desni otročje lahko. Torej čimprej na EV. Oz. hibrid, pri katerem po potrebi (S mode), vlečeta oba pogona. Slin, Slin. Re: Moja vizija električne mobilnosti - janipapillon - 5.1.2018 Dobrojutro. Je [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")avtoblogunichr("46")com/porsche-panamera-se-najbolje-prodaja-s-hibridnim-pogonom/]to[/url] res? Če bi bil boljši (jest, ne avto), bi bila to "moja" znamka ... pa smo spet pri svinja sanja kukuruz ... in čoban Jani ostaja @Volvo. Enim bo prehitevanje po desni otročje lahko, enim nam je to itak da že sedaj, pa se vseno držimo kakršnihžekoli pravil, ko vstopimo v nek špil. Re: Moja vizija električne mobilnosti - Poldee - 5.1.2018 Citat:Drugič, obstaja tudi ugodnejša hibridna različica, ki lahko le na elektriko prevozi tudi do 50 kilometrov 50km? Fak Jani, cisti sus... Ampak nc bat, je se auspuh zravn. Je pa super za 'zelene', da se lahko kurcijo kako so in pa to Kupu ga pa itak nben kle ne bo. K nben ni tolk zeleno osvescen zgleda (kot pravis, sanja svinja...)
Re: Moja vizija električne mobilnosti - janipapillon - 5.1.2018 In kaj ima to veze, če smo tu vsi taki čobani, loleki, ovce ... da ga ne bo nihče od nas forumašev kupil? Al pa ...? Re: Moja vizija električne mobilnosti - bozgom - 5.1.2018 Poldee Napisal:50km? Fak Jani, cisti sus... Ampak nc bat, je se auspuh zravn. Je pa super za 'zelene', da se lahko kurcijo kako so in pa toČe nimaš hibrida, ne smeš govoriti o hibridih. Če nimaš EV so teme v zvezi z EV tabu... Še malo pa ne bomo smeli govoriti o zdravju, če ne bomo zdravniki, ne o politiki, če to ne bomo politiki, ne o istospolnih odnosih, če ne bomo pedri sami, ne o... |