![]() |
|
Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/mesec - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/mesec (/showthread.php?tid=64550) |
Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - Migaj - 18.2.2016 glede na to, da nimam LT bi rad vedel, in je glede na napisnao za razčistit najprej ali je pri Pingotu COP za januar 1,88 ali 2,5 ali 3 ali -po Daikinu :?: Ali lahko ta COP nekdo nedvoumno pove :?: ter če so notri vključene eventualne dodatne OČ. Pingo, prosim povej ali sploh imaš dodatne OČ ali ne. Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - austin - 18.2.2016 sassapo Napisal:Moram priznat, da tukaj se pa strinjam s teboj. Včeraj sem prilepil sliko vsebine kondenzacijskega izmenjevalnika TČ zrak voda, lokacija Domžale kjer je voda trda kot malo kje... To je iz vodnega izmmenjevalca toplotne črpalke? Kako pa še čisti SWEP izmenjevalec, če se zapaca? Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - telmos - 18.2.2016 sassapo Napisal:Ne, z nobeno ni nič narobe, v Domžalah gre za zelo veliko novejšo hišo, kateri Zubadan pač ni kos.Lahko je poddimenzionirana, pa vendar deluje s svojim COP-jem, zato so tvoje trditve malo za nos privlečene. Da pa človek z njo zaradi kiksa prodajalca ni zadovoljen, to je pa druga stvar. Za DHT velja isto. Če bi bila dovolj velika in način ogrevanja ustrezen, se to ne bi dogajalo. Največkrat pa vsaka TČ ne glede na tip "počepne" zaradi neinformiranosti uporabnika. Ob nižjih temperaturah in večjih zahtevah se urnike in znižanja izključi. Drugače je hudič! Najlažje je pa naredit iz tega vsega hudo zgodbo za prikaz svojega prava. Če imaš jajca pelji temule svojo napravo in zamenjaj Daikina. Če boš prišparal 5% si car in večno te bomo hvalili. Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - Gasper123 - 18.2.2016 Lahko podam svoje podatke Daikin LT 11 kW od včeraj, sneženje skoraj cel dan pri 0° do +1° (500 m.n.v.), DV je nihal med 37° in 41° (radiatorji), poraba 42,8 kWh/dan, proizvodnja 95 kWh/dan, torej COP 2,2. Nastavljeno na neprekinjeno delovanje v LWT načinu po vremenski krivulji 39°. Višja poraba je bila, ker smo se vrnili iz dopusta in dvignili notranjo temperaturo za ca. 2°. Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - Energetik81 - 18.2.2016 remi Napisal:Ali lahko narediš par meritev med delovanjem, kjer bodo razvidni:S tem da mora že vsaj 24h pred meritvijo TČ neprekinjeno delovati in v prostorih konstantna temperatura. Sicer te lahko kmalu zavede da je višja poraba, v resnici se pa samo toplota akumulira v podhlajenih estrihih in zidovih. Jaz včasih ko delam na bajti med vikendom povečam želeno temp. zaradi nizke tarife in ugodnih zunanjih temperatur. V celem dnevu se sobna T morda poveča za 1K, poraba pa enormna, jasno saj bildam 15ton estrihov. Se mi pa pozneje oddolžijo v začetku tedna pri VT, ko TČ skoraj ne dela. Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - Nebomgabiksal - 18.2.2016 Sem preletel temo in dejstvo je... - Barje je jeba za TČ zrak-voda; kakorkoli obračaš. - Laminat, folija in najbolj optimalen pod ta talno (pa tudi kakšen tepih je drek) - Cirkulacija je ZELO potratna - Dve koleni v omarici samo slabijo pretok; mogoče je celo OČ prešvoh Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - bk9105 - 18.2.2016 Ja, dve 90st koleni sta res "balzam" za pretok, pa tudi zožitve alumplast fitingov imajo vpliv, samo kaj, ko se gleda samo na hitrost izvedbe del, voda bo pa že tekla skozi. V tej temi prisotni mojstri pa se ukvarjajo samo s tem, kdo zastopa bolj renomiranega proizvajalca TČ, ki ga bog ne daj ne sme nihče pokritizirati... in z nastankom alg... Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - JaBK - 18.2.2016 se že ve koliko hiša rabi, ne samo koliko porabi? Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - Homer - 18.2.2016 Po 202 odgovorih, je najbrž zmeda popolna...... V vsej tej zmedi, pa nisem zasledil, koliko je bilo delovanja na električne grelce. Tudi navedeni podatki so precejšnja zmeda, saj ni jasno, kaj meri električni števec, na katero obdobje se meritev nanaša in kaj pravi Daikin za isto obdobje. Tudi nisem zasledil podatka če je to ogrevanje 24/7 ali morda prevladala skušnjava in ogreva po urnikih. Pa tudi zgolj poraba dveh najbolj neugodnih mesecev ne pove ravno veliko. Tako "čez prst", bi rekel sicer, da je poraba velika, a spet ne tako katastrofalna, glede na opis objekta in neugodno lokacijo in mesec..... Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - GalloLight - 18.2.2016 Avto teme je dobil dovolj informacij, da ne išče vzroka težav samo v TČ ampak še kje drugje. In da odvetniki niso pravi pristop k rešitvi situacije, kar se tiče same naprave. In se je malo umaknil, sploh ko se je začela debata o klima TČ in podobnem. Z njegove strani bi bilo fer, da spremeni naslov teme, ker je zavajajoč. Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - MarijanB - 18.2.2016 Poraba je katastrofalna. Tudi sam imam hišo na LJ Barju caa 160m2, okna tro slojna, izolacija 8cm, na radiatorjih, temperatura stalno dan in noč 23-23,5. V decembru in januarju veliko defrostov celodnevna megla temperatura okoli 0. Micka je delovala brez problemov, poraba december caa 1000Kwh in tudi januarja 1000Kwh toliko za primerjavo. Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - Homer - 18.2.2016 Imaš tudi 50m2 s 4,5 m višine in 20 m2 neizoliranega podstrešja, ter cirkulacijo sanitarne vode brez urnikov? Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - Migaj - 18.2.2016 Ta cirkulacija zna biti zelo potratna -ne glede na poslikane številke Daikina. Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - Nebomgabiksal - 18.2.2016 50m2 s 4,5m višine je enako 100m2 2,5 višine. Cirulacija je jajc. In nenazadnje ni vsaka Micka = Mitsubishi (Ecodan <> Zubadan). IMHO poraba ni tako katastrofalna, kot so katastrofalne obljube... Re: Prekomerna poraba Daikin Altherma 11kw! 140m2= 1800kw/me - timi11 - 18.2.2016 Pošteno bi bilo da pingo77 prebere nekaj strani nazaj in odgovori na vprašanja.Če smo mu že privarčevali za stroške odvetnika naj se nam oddolži z podatki. :lol: |