![]() |
|
MČN ROTO ECO 6 - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: MČN ROTO ECO 6 (/showthread.php?tid=21643) |
Re: MČN ROTO ECO 6 - vcc - 6.5.2014 Jaz sem tako nastavil, ker na ta način dobim najmanj svinjarije v iztočni "prekatek". Vendar se še lovim, iščem optimum. Dejansko se mehurčki delajo samo v srednjem prekatu, ostali zrak pa s eporablja za prečrpavanje vode iz zadnjega v prvi prekat. V navodilih pipe, da naj bi nastavil zrak tudi v prvi prekat, in sicer nekaj mehurčkov na par sekund - jaz tega ne morem videt, ker je povratni tok vode v taisti prekat premočan in vse razburka. Kontroler preklaplja na daljše intervale, npr. pol ure, eno uro ipd., morda zato ni tako očitno. Jaz sicer še nisem opazoval kako dolgo dela na katerem programu, vidim pa, da ne dela ves čas (ga imam v garaži). Re: MČN ROTO ECO 6 - bosanoga - 6.5.2014 V mojem primeru je bil na št. 1 pa se v 24 urah ni ugasnil, to mi je nenavadno. Re: MČN ROTO ECO 6 - vcc - 6.5.2014 Morda je čas za klic na Roto... Re: MČN ROTO ECO 6 - bosanoga - 8.6.2014 Živjo. Problem rešen. Sedaj po cca 14 dni delovanja. Sem malo pogledal v ČN kaj se dogaja. Ugotovil sem naslednje. Zadnji prekat čista voda. V srednjem na površini veliko wc papirja. Koliko časa se kaj ta wc papi oz. papirnate brisače rakrajajo? Ali ni čudno da je papir v srednjem prekatu? Kako je prišel iz prvega Opazil sem tudi veliko smeti papirja, majhnih koščkov nad nivojem iztoka oz. praktično so ostanki tudni na pokrovu? Ali se vam kaj sanja zakaj? Iztok in ponikalnista sta ok, torej, da bi vodo nazaj zabijalo ni opcija...Ali je možno, da se je toliko penilo, da je to naneslo do vrha?
Re: MČN ROTO ECO 6 - gremlin - 8.6.2014 WC papir je itak štala za čistilno. Po mojem razmišljanju bi bile idealne muslimanske šege in opravila. Tudi mojstri, ki po Kranju in okolici praznejo te avtomate, mi vedno svetujejo čim manjšo porabo in uporabo papirja (ampak z enim ali dvema listkoma mi še ni uspelo) Pri meni (sicer drug tip MČN, ampak princip je enak) ni v srednjem delu papirjanič, mi pa zato v prvem prekatu papir povzroča 'izgradnjo' enega velikega knedla, ki ga recimo enkrat mesečno razbijem (prežokam) z eno leseno letvijo (ki je v mčn že stalni inventar). Re: MČN ROTO ECO 6 - ahonen - 17.6.2014 Pozdravljeni, kot vidim imate podobne probleme s čistilno kot mi. V srednjem prekatu je pri nas na vrhu čista voda, in sicer v primeru da nič ne priteče v čn. Problem je, ko vanjo pridejo odplake, tedaj se drobni skupki, ki se v času mirovanja usedejo, dvignejo na površje. Za moje pojme,ta čistilna ne deluje kot bi morala. Imate kakšno idejo, kaj bi tisti skupki bili? <!-- m --><a class="postlink" href="http://shrani.si/f/3n/oY/3UaDgydv/imag0171.jpg">http://shrani.si/f/3n/oY/3UaDgydv/imag0171.jpg</a><!-- m --> Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 23.6.2014 Ko odhajate na dopust, ali nastavite kompresor pri ECO6 na način za dopust ali pustite tako kot dela normalno? V drugem in tretjem prekatu se je pojavilo nekaj snovi na gladini vode, ali vi to čistite in prestavljate v prvi prekat? Ali vam iz ROTO pridejo kaj pogledat MČN ECO6? Re: MČN ROTO ECO 6 - KARMEN1 - 23.6.2014 Glede servisa, sem na Roto pisala, odgovorili so mi, da lahko naročim enoletni ali dvoletni servis in zraven navedli ceno. Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 23.6.2014 In cene za ta dva servisa so? Re: MČN ROTO ECO 6 - KARMEN1 - 23.6.2014 Citiram odgovor: Spoštovani, Mi priporočamo servis na 1 leto ali na 2 leti. Pri servisu vam naš strokovnjak preglede sledeče:Mini servis čistilne naprave zajema:pregled rezervoarjev,pregled sistema v rezervoarju,testiranje sistema in njegovih funkcij,pregled kompresorja in ventilov,pregled krmilja,čiščenje kisikove sonde (možna zamenjava membrane v kisikovi sondi)meritve raztopljenega kisika v mehanskem in aeracijskem delu,meritve temperature v mehanskem in aeracijskem delu, meritve Ph v mehanskem in aeracijskem delu,meritve električne prevodnosti v mehanskem in aeracijskem delu,vzorec in merjenje količine aktivnega blata v aeracijkem bazenu,predstavitev dosedanjih rezultatov monitoringa (internetna aplikacija – temperatura, raztopljeni kisik, nihanje nivoja-količina iztekajoče vode),Izdelava poročila (zajete izmerjeni parametri, nadaljnja navodila in postopki). Cena mini servisa je 125,00 EUR (cena vsebuje DDV). Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 23.6.2014 Omfg...... Re: MČN ROTO ECO 6 - KARMEN1 - 23.6.2014 Jaz vem, kaj pomeni omg, wtf pa je omfg :roll: :roll: :roll: ??? Re: MČN ROTO ECO 6 - gremlin - 24.6.2014 In kaj je f v wtf? Cena je res ohoho. Pri meni je 90€. Lupijo, kjer in dokler se pač da. Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 24.6.2014 KARMEN1 Napisal:Jaz vem, kaj pomeni omg, wtf pa je omfg :roll: :roll: :roll: ??? Oh my fuc*** god. Pa ne me jebat, no, 125 evrov??? Iskreno upam, da je kateri od majstrov ROTA tukaj gor, pa bo malce pojasnil tole ceno in pa popis, ki ga je prejela Karmen. Ker za tak ogledovalni servis plačati 5% nove čistilne naprave je pa kraja, milo rečeno. Vsako leto dam svoj avto za 20 evrov na pregled na 40 točkah, včasih celo ujamem akcijo, kjer je ta kontrola brezplačna. Popis, ki ga je dala Karmen je že lepo tehnično slišen, pomeni pa zgolj tišanje glave v čistilno in gledanje, kjer se porabi še listič ali dva indikatorja pH. Torej načeloma nekaj, kar morate po tehnični specifikaciji navodil za uporabo početi sami vsakih 14 dni, oziroma 1x/mesečno.... Tole mora biti neka napaka. Koliko pa potem pride "veliki" servis in kaj se takrat "pregleda"? Re: MČN ROTO ECO 6 - gnilivanili - 24.6.2014 Merjenje kisika, menjava režima iz 3 na 4, namestitev cevnega kolena na dotok čistilne naprave ter napotki kaj ne sodi v čistilno napravo (mleko je baje smrt za čistilno napravo) = 50 eur. |