![]() |
|
Moja vizija električne mobilnosti - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Moja vizija električne mobilnosti (/showthread.php?tid=70630) Strani:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
|
Re: Moja vizija električne mobilnosti - bozgom - 21.12.2017 Že to, da nisi premikajoč onesnaževalec okolja in sejalec povzročiteljev bolezni (saje, benzeni...) pri ljudeh je dovolj velika prednost EV pred auspuhi. Re: Moja vizija električne mobilnosti - Poldee - 21.12.2017 V redu, se strinjam. Pac preneses onesnazevanje drugam. Samo ocitno tud to ni nikakrsen faktor ali smo pa vsi neozavesceni (midva oba se razume). Besede so pa itak poceni... Re: Moja vizija električne mobilnosti - papez46 - 21.12.2017 bozgom Napisal:Če si postaviš neumna izhodišča lahko z njimi dokažeš karkoli. Za razliko od tebe - NE DOKAZUJEM - ampak samo logično razmišljam! 8) Za tebe ne vem - morda rudariš kripto valute in služiš tisoče €, pa ti cenovni in ekonomski vidiki NISO VAŽNI. Meni so. Pa ne zaradi umanjkanja €, pač pa zaradi racionalne rabe. 8 let garancije ali 200 000 km? Garancija na kaj? Ali to pomeni, da je baterija po 8 letih še vedno enakih zmogljivosti - kot nova? Drago - poceni ..... relativne stvari! Če poznaš strukturo cene 1 litra bencina, je distribucija, predelava in vse kar paše zraven "zanemarljivo majhen" del cene. Pri elektriki je enako. Ves point "tega trenutka" je, da lahko primerjam stvari med seboj DANES in TUKAJ. Kaj bo jutri? Veš? Lahko samo predvidevaš? Plus - minus! Narava ljudi pa je taka, da vedno izberejo najugodnejšo pot. Najkrajšo, najhitrejšo, najcenejšo. Za mene - trenutno - dileme NI. Seveda ko in če primerjaš PRIMERLJIVE stvari. Če revčka e-Golfa primerjam z Audijem A7 z 3.0 TDI mašino je seveda primerjava v prid e-Golfa. Če pa ta istega e-Golfa primerjam z Toyoto Yaris je pa slika spet čisto drugačna. Re: Moja vizija električne mobilnosti - Gasper123 - 21.12.2017 Glej papež, najprej se nauči uporabiti citiranje na tem forumu potem mi pa pokaži slikce tvojega testa z novim Leafom v naši prelepi deželici. Do takrat se pa nimava kaj pogovarjat, pišeš cele romane, poveš pa nič novega. Glede Poldeeta bom pa samo rekel "don't feed the troll" pa se bo sam naveličal pisat tu gor. Re: Moja vizija električne mobilnosti - Poldee - 21.12.2017 Pol se bos pa zbudu gapi boy... Ce bi se pa res rad 'zares' pogovarjal, kupi EV. Sam to... potem bos kredibilen in predvsem govoril iz izkusenj, lastnih se razume. S tujim po .... je itak simpl, kle ste res dobri. Re: Moja vizija električne mobilnosti - Gasper123 - 21.12.2017 Nakup je v moji viziji (kot ta tema), trenutno sem pa v tranziciji na hibridu. Re: Moja vizija električne mobilnosti - papez46 - 21.12.2017 bozgom Napisal:Že to, da nisi premikajoč onesnaževalec okolja in sejalec povzročiteljev bolezni (saje, benzeni...) pri ljudeh je dovolj velika prednost EV pred auspuhi. To je res. Je pa žal trenutno edina. Sem ti v eni drugi VIZIJI prikazal kako bi se onesnaževanje okolja dalo zmanjšati. Pa so tisti ki odločajo o tem ugotovili .... da se ne splača! hock: :twisted: In sedaj bodo ti - isti, ki se jim pred 15 leti NI splačalo vlagat v ČISTI Javni transport meni prali možgane in mi nabijali občutek krivde, da pridejo iz mojega auspuha vse slabe stvari na tem svetu? In - glej ga paradoxa - spet bodo ti isti meni in tebi PREPOVEDALI vstop v mesto z dizlom ali bencinom, hkrati pa po mestu vozi javni promet na NAFTO, vsi avtobusi v mesto pridejo na NAFTO ....... zanimivo ne? Re: Moja vizija električne mobilnosti - Poldee - 21.12.2017 Ce verjames ali ne (verjetno ne bos), v moji tudi. Samo trenutno si z njim ne morem kaj dosti pomagati. Zakaj in kaj to pomeni pa smo oz. drugi se bolj, ze n-krat razdelali. Samo Fery je vsaj 2x napisal kaj pa kako, Papez46 enako. Ko bojo te otroske bolezni postimane in cena normalna (za manj delov placevati premium ceno mi je pa sploh bolno) bom zamenjal. Trenutno pac ne. Kerga hibrida imas (ne, ne da se mi vseh strani prebrati)? Gasper123 Napisal:Nakup je v moji viziji (kot ta tema), trenutno sem pa v tranziciji na hibridu. Re: Moja vizija električne mobilnosti - papez46 - 21.12.2017 Gasper123 Napisal:Glej papež, najprej se nauči uporabiti citiranje na tem forumu potem mi pa pokaži slikce tvojega testa z novim Leafom v naši prelepi deželici. Tipično. Ko zmanjka resnih argumentov se pa na osebne nivoje spravljamo. Bravo - đek. :mrgreen: :mrgreen: Ne glede na moje neznanje uporabe citiranja, očitno dojameš in razumeš bistvo. Ti v vsakem postu znova in znova odkrivaš Ameriko - na novo. Pa odloči se že, kaj bi rad. Pišem romane - ti ne ustreza. Ne pišem romana, ampak s številkami pokažem - tebi spet ne ustreza .... ker ne potrjuje tvoje VIZIJE. Ne vem kaj se potem sploh še pogovarjaš? Tole je javni portal in forum in če ti kaj ne sede - nihče te ne sili. Upam da imaš v kopalnici ogledalo. Stopi predenj in se pogovarjaj. Boš imel vsaj sogovornika na svojem NIVOJU. Re: Moja vizija električne mobilnosti - xavi - 21.12.2017 janipapillon Napisal:+1.jaki79 Napisal:Mogoče jo bi videl, če bi moral v službo hoditi/kolesariti/se voziti z javnim prevozom iz Brega pri Polzeli v Ljubljano v služboTe čist razumem. Itak da EV ni za vsazga. Ne da ni za vsazga, danes je primeren le za manjšino. Re: Moja vizija električne mobilnosti - janipapillon - 21.12.2017 Papež zakaj te zanima le osnovna kalkulacija? [url=httpsunichr("58")//suchenunichr("46")mobileunichr("46")de/fahrzeuge/detailsunichr("46")html?id=254746114&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&isSearchRequest=true&makeModelVariant1unichr("46")makeId=25200&makeModelVariant1unichr("46")modelDescription=TSI&makeModelVariant1unichr("46")modelId=14&maxFirstRegistrationDate=2010-12-31&maxMileage=150000&minFirstRegistrationDate=2010-01-01&minMileage=125000&pageNumber=1&scopeId=C&usage=USED]Tole[/url] je cena omenjenega Golfa. Tko kot je lahko skoraj xx% razlike glede na opremo pri novem, je tudi xx% pri 7 let starem. Motiš se manj kot za 100%. Verjetno pa je lahko blizu 8 k€, ko ga preprodajalci za par 100 € pošminkajo in prodajo ob primerni proviziji :?: Kdo pravi da je treba zamenjat vse avspuharje? Rekla kazala je prišla do mene informacija kako je ta naš sovražnik, ta prekleta država zaukazala, da mora bid do leta 2025 tam zunaj 20% EV. Si vzamem par minut, pa vidim kaj ste nakladači sklamfali; iz 17% vključujoč priključne hibride četa 2030. [url]Ob progresivni krivulji, je to strašanska razlika.[/url] In kako značilno: si mislim, da je med trobili ki hupajo samo negativne lastnosti, večina takih, ki državo vidi kot neko ustanovo, ki jemlje denar in nič ne daje nazaj, po drugi strani pa večina vas plačuje vsaj kako zavarovanje in zavarovalnica vrne nazaj ljudstvu cca 1/3 vplačanih €, iz državnega proračuna pa gre nazaj kljub vsem pokradenim miljardam če ne 100% pa vsaj bistveno več € ... razen če jest živim v enem drugem svetu in ne v SLObutalah polni malih lopovov ki za osebno rabo kupujejo na firmo, SP in eskaviranje skupni malhi na vse pretege. Bljak-bruh. Sem v minulem desetletju zgradil hiško, pa vem kok, namesto par sto € bi lahko brez računov, pa na "davčno".... Re: Moja vizija električne mobilnosti - janipapillon - 21.12.2017 Gasper123 Napisal:"don't feed the troll" Re: Moja vizija električne mobilnosti - bozgom - 21.12.2017 Poldee Napisal:V redu, se strinjam. Pac preneses onesnazevanje drugam. Samo ocitno tud to ni nikakrsen faktor ali smo pa vsi neozavesceni (midva oba se razume). Besede so pa itak poceni...Če pogledaš celoten transport na auspuh imaš negativne vplive na okolje tam kjer črpaš nafto, tam kjer nakladaš nafto, tam kjer razkladaš nafto, tam kjer predeluješ nafto, tam kjer pretakaš nafto v avto cisterne, tam kjer polniš rezervoarje črpalk, tam kjer polniš rezervoarje avtomobilov, tam kjer voziš z avtomobilom. Vmes pa se še pretrga kakšen naftovod, potopi kakšen tanker, zleti s ceste kakšna cisterna... Če pogledaš celoten transport z EV imaš vplive na okolje tam kjer proizvajaš elektriko, imaš negativne vplive tam kjer pridobivaš gorivo za elektrarno in pri transportu goriva do elektrarne. Kašni so ti vplivi je odvisno od tipa elektrarne- pri TE so takšni, pri SE so drugačni. Potem pa so še vplivi transporta elektrike do porabnikov. Elektrike ne potrebuješ le za transport ampak jo potrebuješ za veliko stvari. Elektrifikacija transporta bi bistveno zmanjšala vplive okolja zaradi pridobivanje nafte. Povečani vplivi na okolje zaradi večje porabe elektrike zaradi elektrifikacije prometa pa ne bi opazno povečala vplivov na okolje, kateri so zaradi rabe elektrike že danes. Re: Moja vizija električne mobilnosti - Poldee - 21.12.2017 bozgo: super, z vecino se strinjam in vem. Samo enostavno zadeva se ni na temu nivoju, to zelim ze ves cas dopovedat. Kako to vem? Enostavno, ker samo govorimo in pametujemo o tem, nihce pa ne zeli narediti tega koraka, ker ga je posteno povedano strah. In zato pravim, trenutno kot je, naj bo. Zame in za vas tudi ocitno je se neuporabno. Dva, ki jih poznam na hibridu sta zadovoljna (Prius) ampak sama priznata, da brez auspuha nimata kaj delat. Pravi stromar je pa se vedno cisti ekso, pa ce se razpocite. Se enkrat: ko bojo otroske bolezni premagane bo to prava stvar in ga bom nabavil. Do takrat pa zal no-go in se naprej uporabljam isto kot vi. Bo slo tako? Re: Moja vizija električne mobilnosti - gape - 21.12.2017 Za odpravljanje strahov obstajajo specializirane ustanove, tega si tle ne boš ozdravil. Da ostane tako kot je, ti bo pa tudi počasi zmanjkalo časa, tako da bi svetoval prvi stavek. |