![]() |
|
Moja vizija električne mobilnosti - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Moja vizija električne mobilnosti (/showthread.php?tid=70630) Strani:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
|
Re: Moja vizija električne mobilnosti - sašo65 - 5.11.2017 Fery Napisal:Ni njihov problem, da ti ne moreš več.:lol: :lol: :lol: :lol: kje je že podobno :?: :mrgreen: papez46 Napisal:Iz Veternika na Kozjanskem, do najbližjiga ajzempona .......ajd so Brežice, Krško ali pa Dobova...........in očitno ne veš, da ko v Dobovi sedeš na vlak, gre nekako tako: pospešek do 50km/h(če) zaviranje postaja Brežice (4km) in približno zopet čez 4km Libna....4km Krško.....4km Blanca.....4km Sevnica ...4km Loka....4km Breg in potem Zidani Most tam pa čakamo, čakamo (Mariborčana)................in dragi moj papež, prej bova ti in jaz papeža, kot bo ta vlak v spodobnem času pripeljal do LJ ...pa saj tudi ob vseh teh postankih ne more PS. kdor začne v LJ delat ob 7:30, na vlak sede 4:50 :lol: (120km) Re: Moja vizija električne mobilnosti - arbajter - 5.11.2017 bozgom Citat:Po mojem ga še mnogo lažje, kot pa napelješ cev za črpanje bencina :lol: :lol: :lol:Si te kar predstavljam z podaljški po gozdu. Jaz bi vzel petlitrsko kantico, zdaj se pa kar smej naprej. No, saj vem, ti bi jo tudi, kajne... Poldee Saj to sem tudi že enkrat ali dvakrat omenil, pa je izpadlo, kot da sploh nisem nič napisal oziroma je bilo brez slehernega odziva. Je težko priznat, da tule folku soliš pamet z neko EV tehnologijo, pri izbiri avta pa si izdajalec te tehnologije. Bog vedi zakaj že. Morda bodo zdaj le razumeli, kaj sem mislil z tistim "ogledalom". sašo Pa domov se je tudi treba pripeljat (po sistemu ob 04:50). potem pa v penziji ugotoviš, da si tretjino življenja prespal, tretjino presedel na vlaku in da ni nič čudnega, če za tisti kav_ ni bilo časa. Re: Moja vizija električne mobilnosti - Poldee - 5.11.2017 Arbajter: ja, zato vprasam. Sam temu recem selektivni sluh/vid takrat, ko ju rabis :-) Kot zadnje case berem o Teslinih vozilih vse skup izgleda kot risanka (slaba izdelava/sestava, vse bugovito...). Sicer pa, dajmo casu cas. P.S. - aja, zanimivo, si stromar :-) Re: Moja vizija električne mobilnosti - novitu - 5.11.2017 No, jaz sem se izjasnil tudi v tej temi in še marsikateri o tem, kaj vozim. Je pa tako, če bi se tele poste prebralo v celoti, natančno in ne selektivno, bi Poldee (pa še kdo) točno vedel kaj vozim, vedel pa bi tudi da pišem predvsem o jutri in ne danes. Stavit upam da so skeptiki ne dolgo nazaj tudi trdili, da smartphoni nimajo prihodnosti, no kje smo sedaj? Še vedno trdim (pa ne na pamet, temveč enostavno iz poznavanja avtomobilske industrije mogoče malce globlje kot večina tukaj gor), da bo tole zanimivo brat čez 10 let. Električna mobilnost je dejstvo pa ali nam paše ali pa ne. Razlogi, ki jih večina skeptikov navaja pa so brezpredmetni. Rešitve objavljene že mnogo krat - tisti ki o tem res nekaj ve in ne citira t.i. siol novic tukaj nima dvoma, ostalo so pa več ali manj gostilniške debate, predvsem pol-poznavalcev. Ne trdim, da to včasih ne pride prav, pa vendar... Tone je dal zanimivo izhodišče te teme, po treh, štirih postih se je pa debata razvila tako kot večina....vsak bi namreč želel postaviti piko...kdo jo je postavljal na pravo mesto pa čez 10 let (še prej). Toliko z moje strani. Re: Moja vizija električne mobilnosti - bozgom - 5.11.2017 arbajter Napisal:bozgomPrvi avtomobili so bili parni. Le zakaj si prešel na nafto, da moraš sedaj razmišljati o kantici, ko bi pa lahko v gozdu kar nekaj vej nalomil in se veselo odpeljal dalje.Citat:Po mojem ga še mnogo lažje, kot pa napelješ cev za črpanje bencina :lol: :lol: :lol:Si te kar predstavljam z podaljški po gozdu. Jaz bi vzel petlitrsko kantico, zdaj se pa kar smej naprej. No, saj vem, ti bi jo tudi, kajne... Iz para na bencin (čeprav je v gozdu slabše) vam potegne iz bencina na elektriko pa ne :lol: :lol: Re: Moja vizija električne mobilnosti - bozgom - 5.11.2017 Poldee Napisal:Bozgo in ostali pretendenti: samo iz firbca, katera vozila trenutno uporabljate?In kakšno vezo ima to, s čim se vozim s tem, kako vidim prihodnost? Po tvojem brata Rusjan sploh ne bi smela razmišljati o letalu, saj ga nista vozila :lol: :lol: Re: Moja vizija električne mobilnosti - steklenicka - 5.11.2017 papez46 Napisal:... Za nekoga, ki je ceglov in betona vajen ....... huda znanost - res! ...:lol: pa gašenga APNa, pa kakega drugega APNa (4) tud. Potem pa kakih koral, pa zastav, ... cela veselica. V osnovi se pa današnji avti niti ne razlikujejo tolk. :twisted: je kot vedno ... v podrobnostih. arbajter Napisal:bozgomTeoretično imaš pri EV lahko neomejeno kilometrino. Brez polnjenja baterij, strahu pred klanci, s prižgano klimo, reflektorji, brisalci, ... Če ste štromar, kot se kažete, se ne bi takole med sabo.Citat:Po mojem ga še mnogo lažje, kot pa napelješ cev za črpanje bencina :lol: :lol: :lol:Si te kar predstavljam z podaljški po gozdu. Jaz bi vzel petlitrsko kantico, zdaj se pa kar smej naprej. No, saj vem, ti bi jo tudi, kajne... Ampak, vsakemu svoje (bi se lahko že danes vozili "popolnoma zastonj"). Vas pa, po drugi strani, tudi zastopim. Saj jaz bi bil tudi proti, če bi bil ogrožen, ker bi že imel in bi se bal, da bi me prehitro doletelo obdavčevanje. LP, steklenicka Re: Moja vizija električne mobilnosti - Fery - 5.11.2017 Sem šel zdajle tastare obiskat. Do gor je sicer bogih 20 km, ampak če bi imel štromarja, bi zagotovo moral tankati. Je pač nedelja, prazna cesta (tistih 10 neprilagodljivih zlahka stisneš) in 20 km žganja gum v hrib, bi naredilo svoje. Fantički, dokler se Nemci ne spravijo na to, ne bo nič. Lahka amerikancu narediti super EV športnika, če moraš po sekundi ali dveh spustiti gas in iti po penzionistično naprej. Ko pa bo EV zdržal par ur polnega žganja, takrat bo spodoben avto. Zadnjič sem vozil uro dvajset minut s tempomatom na 220 km/h. Ni šlo četrt tanka. Prevoženih pa preko 250 km. Re: Moja vizija električne mobilnosti - Poldee - 5.11.2017 Heh, Novitu, Bozgo: res je, nisem v celoti prebral teme, samo a je tako tezko napisat vozis? Je res toliko lazje namesto tega pisati traktate / risat rozice v oblakih? In vi niste Rusjani, torej kaj vozite pobje? Pa ne prcam, sem samo orenk firbcen. Naceloma mi je vseeno za strom avto, je pa zanimivo tole prepucavanje. Re: Moja vizija električne mobilnosti - igorp - 5.11.2017 No bom še jaz dodal eno: sem bil na krasu pri upokojenem električistu - šefu, kuri še vedno na drva in pravi da naše omrežje ki je skoraj iz avstroogrske ne bo več dosti zdržalo vse črpalkarje, klimaše in avtoelektričarje, ima pa vrhunski teran. lp Re: Moja vizija električne mobilnosti - bozgom - 5.11.2017 Citat:In vi niste Rusjani, torej kaj vozite pobje?In kaj bo to pripomoglo k debati, če ti napišem kaj vozim? Bi mi verjel, če bi napisal Tesla? Kaj torej moram napisati, da boš verjel :lol: :lol: Re: Moja vizija električne mobilnosti - steklenicka - 5.11.2017 Uf. Nisem vedel, da morajo biti samo Nemci za to. Ko je.. Japončke, z njihovimi kinderjajčki presenečenja. Nemc pa konc. No, italijanski design, francoska dišava, pod pokrovom motorja pa obvezno nemc ... in pika. :roll: Mogoče je lahko še kak Rimac v igri, ampak ... to spet ni roba iz severa. O Korejcih pa sploh škoda besed. Za vas sicer ne vem, meni se osnovnošolska matematika, 4. razreda, izide. Zatakne se samo pri ... ¥€$, TAM pa že obstaja. V kolikor toliko, dobro stoječem stanju. LP, steklenicka Re: Moja vizija električne mobilnosti - novitu - 5.11.2017 Fery Napisal:Fantički, dokler se Nemci ne spravijo na to, ne bo nič. E so se že, le rezultati običajno pridejo z zamikom.
Re: Moja vizija električne mobilnosti - arbajter - 5.11.2017 bozgom Citat:Prvi avtomobili so bili parni. Le zakaj si prešel na nafto, da moraš sedaj razmišljati o kantici, ko bi pa lahko v gozdu kar nekaj vej nalomil in se veselo odpeljal dalje.Zanimivo tole tvoje vprašanje, no pa ti odgovorim zakaj sem šel (pa ne jaz - cel svet) z vej na nafto: zato, ker je nekaj desetletij pokazalo, da je motor na nafto (pa bencin) boljši od parnega stroja. Ali drugače: avtomobilska evolucija je to potrdila. Kar pa ta hip za štromarčke še ni moč trditi. Ko bo ta tehnologija zanesljiva kot je bencinska bom razmislil o štromarčku. Pa niti sekunde prej. Nisem mazohist. Pa se ne mislim iti preroka pa Nostradamusa, kot se vas gre nekaj tukaj. Evo, zakaj mi potegne od vej do bencina, naprej do elektrike pa ne. Pa baje bo obvezna oprema v EV - podaljšek. Pa ogrevano zadnje steklo tudi. Saj veš, da te ne bo zeblo v roke, ko... Re: Moja vizija električne mobilnosti - Fery - 5.11.2017 Ne, niso se. Nekaj se igrajo zaradi lepšega. Da se zdi, da so tudi oni eko bio. Zanimivo mi je, kako je Tesla, kao, spredaj. Naredijo pol izdelek, ga nafilajo z baterijami in se hvalijo naokrog. Še največji bum, avtopilot, je Musk sunil. Kakorkoli, tudi jaz si želim uporabnega EV čimprej. Do takrat pa ... jebi ga. To kar imamo. |