PodSvojoStreho.net
MČN ROTO ECO 6 - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Tema: MČN ROTO ECO 6 (/showthread.php?tid=21643)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39

Re: MČN ROTO ECO 6 - vcc - 19.3.2014

Lahko prosim nekdo napiše, kakšne nastavitve morajo biti, da bo voda v izhodnem prekatu na pogled čista? Namreč, pri meni je vedno nekaj skorje in ostankov (v drugih prekatih pa še več). Kako naj bi bili nastavljeni pretoki zraka? Imam 4 cevi za zrak, od tega imata ventil samo srednji dve, ostalih dveh pa ne morem regulirati. Preizkušam vse kombinacije, pa ne najdem prave, tista original od Roto je bila še najslabša.

Re: MČN ROTO ECO 6 - bouhamala - 21.3.2014

Ima mogoče kdo - čistilna naprava EcoBox 4-6 PE (roto)- namreč sva pred odločitvijo katero MČN kupit, in od rota sva dobila kar lepo ponudbo. Sicer je ponudba sejemska (iz sejma dom), naj bi mi veljala pa tam do konca aprila.

Zanima me če kdo to že ima in kako je z njo zadovoljen...je pa za 1-5 oseb.
Na sejmu nama niso nekaj pretirano razložili kako cel sistem deluje, tako da o bakterijah za enkrat še ne vem nič, verjamem pa da bom kmalu izvedela Smile.
Tukaj vas je kar nekaj z težavami z rotom, zato malo tipam o tej MČN.
Tudi druge ponudbe so bile kar podobne cca 3000 evrov (z popustom) za MČN 1-5 oseb.

Re: MČN ROTO ECO 6 - bouhamala - 21.3.2014

Tudi ta - Biološka čistilna naprava CLEARFOX + predrezervoar CLEARFOX- ima podobno ceno, razlika je v temu, da pri tej elektrike ne potrebujem, ima mogoče kdo kakšne izkušnje z to MČN...
Tudi to sva prvič srečala na sejmu, drugač je pa podjetje iz Ivančne Gorice.
Ta Mčn je tudi za 1-5 oseb, je pa tudi zelo ogromna.

Re: MČN ROTO ECO 6 - jani65 - 25.3.2014

lp.
Da ne odpiram nov teme glede MČN.
So kakšne izkušnje okrog te čistilne Diamond DMS2.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.f3m.si/index.php/proizvodi/diamond-cistilna-naprava-do-20-pe">http://www.f3m.si/index.php/proizvodi/d ... a-do-20-pe</a><!-- m -->

Re: MČN ROTO ECO 6 - jurko123 - 11.4.2014

Pozdrav.

Rabim mnenje (izkušnje) katero čistilo vzet:

1. Roto ECO 6
2. Vodateh VH6 ali VH8L

Hvala za vse informacije.

Re: MČN ROTO ECO 6 - KARMEN1 - 26.4.2014

Šele po enem letu delovanja sem ugotovila, da ob delovanju mčn Roto eco 6, se sliši nekakšno šklopotanje v sifonu tuš kabine, ki je v 1.nadstropju in oddaljena od mčn kakšnih 15 m.
v bistvu ne šumlja v sifonu, ampak se sliši kot nekakšen oddaljen prenos zvoka skozi cevi.
Ob dvigu pokrova mčn ni notri videti nič posebnega, razen tega, da so cevi v njej še kar umazane, na njih so se nabrale nekakšne obloge, ki so tudi po stenah in po prekatih. V mčn ni nobenega vonja.

Re: MČN ROTO ECO 6 - vcc - 26.4.2014

To se sliši zaradi brbotanja v MČN med delovanjem kompresorja, zvok se prenaša po ceveh. Ampak če sifon dobro tesni in je pravilno zalit, se tega naj ne bi slišalo, vsaj pri meni se ne. Če sifon odprem, pa se seveda dobro sliši.
Morda bi se slišalo manj, če bi cev, po kateri odplake pritečejo v MČN, segala pod gladino vode (pri meni ne).

To se mi je tudi zdelo. Ampak do sedaj tega nismo slišali, čeprav je verjetno vedno bilo. Najprej sem mislila, da kje pušča voda, vendar je števec miroval. Tuš kabina ima na odtoku nekakšen pokrov, ki nalega v sifon, voda pa odteka okoli njega. Ko sem ga očistila, ga nisem dobro poloźila nazaj. Ko se je mčn vklopila, pa je začelo nastajati to šumenje, kot bi se voda pretakala nekje daleč po ceveh. Potem pa je vse ok.

Re: MČN ROTO ECO 6 - bosanoga - 26.4.2014

Tudi jaz imam sedaj to MČN eco 6. Danes sem jo prvič zagnal, sicer z čisto vodo. Imam vprašanja.
1. Kako na kontrolerju, ki ima možnosti izbire delovanja od št. 1 do 8 sploh spremniš to številko. S tipko set se namreč ne zgodi nič...
2. Kaj se zgodi ko preklopiš tole številko? Kompresor deluje z zmanjšano močjo? Se nastavi interval izkopov in vklopov...?
3. Na razvodu cevi v črnem pokrovu so štiri cevi. Srednji dve imata ventile (eden od njih ima rdečo piko) Kaj se s tem regulira?
Ko sem zadevo pognal se mi "mehurčki" oz. kar velik vpih zraka dogaja v tretjem prekatu. Kot sem prebral v navodilih bi se pa morali v srednjem prekatu???

Ima kdo s tem kakšne izkušnje in kakšne odgovore na moja vprašanja? Hvala.

Pojma nimam, meni so jo zagnali njihovi serviserji, pred letom in pol, od takrat je nihče ni taknil.

Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 26.4.2014

Bosanoga, 041755631, Stane je moje ime. Pisati ne morem, ker sem na fonu v jebinah. Pokliči.

Re: MČN ROTO ECO 6 - vcc - 26.4.2014

Berghaus bi lahko dobil medaljo za nesebično pomoč. Skoraj nedosegljiv, a vseeno brska po forumu, komu bi še lahko kaj koristnega povedal...

@bosanoga:
Če še nisi izvedel:

1. Tipko SET držiš nekaj sekund (res kar traja...), nato opaziš preklop in lahko spreminjaš programe. Ko izbereš željenega, se spet obesiš na gumb in držiš... dokler ne slišiš preklopa v normalno delovanje.

2. Višja kot je številka, dlje kompresor deluje nepretrgoma oz. manj časa vmes počiva (nekaj takega...). Računu za elektriko so seveda bolj prijazne nižje številke.

3. Z ventiloma spreminjaš razmerje pretoka zraka v posamezno cev/prekat. Malo se igraj in opazuj kaj se dogaja. Problem pa je, ki ga je že pred časom opisoval Berghaus, da ventil težko oz. nemogoče nastaviš na točno željeni pretok (obrneš za dlako, pa se pretok spremeni za n-krat...). Spreminjaj počasi po korakih, ker je zaradi globine zakasnitev učinka.

Ko ugotoviš prave nastavitve, da se po enem tednu v zadnjem prekatu ne nabira skorja oz. blato, mi prosim sporoči. Jaz po enem letu še nisem našel pravega razmerja.

Re: MČN ROTO ECO 6 - bosanoga - 26.4.2014

Berghaus niti na pamet mi ne pade, da bi te s tem obremenjaval med vikendom. V kolikor ne razvolzlam zadeve se slišiva med tednom. Najlepša hvala za nesebično pomoč. Hvala tudi ostalim.
Uspelo mi je na kontrolerju preklopiti na pravo št. oseb. Prebral sem cela navodila in bega me naslednje. V navodilih piše, da mora biti v prvem prekatu (torej tam jer je vtok vode v napravo) pretok zraka tak, da se dela mehur (na 3-6 sekund). torej v prvem prekatu. Meni pa tole dela v zadnjem prekatu torej na iztoku. Naprava pa je pravilno obrnjena da ne bo pomote. Nato sem reguliral srednji dve pipici. In obe imata enak efekt. Reguliram lahko le moč zraka oz. pretok v tej cevi v zadnjem prekatu. V ostalih dveh, torej v prvem in srednjem ni nikakršnih vpihov zraka, balončkov, karkoli naj bi že bilo. In to ne v nobeni poziciji ventilov. Tole me malo bega glede na navodila itd.... Hvala še enkrat vsem.

Re: MČN ROTO ECO 6 - vcc - 27.4.2014

Kolikor opažam, v zadnjem prekatu ne sme biti nobenega brbotanja, sicer se dviguje blato in teče v iztok. Torej mora biti eden od obeh ventilov povsem zaprt. S pripiranjem drugega pa reguliraš, koliko zraka bo šlo v srednji prekat, koliko pa se ga bo porabilo za pretakanje gošče iz dna zadnjega prekata v prvi prekat.
Torej, najprej oba ventila zapri. Nato poišči tistega, ki regulira pihanje zraka v zadnji prekat ter ga povsem zapri. Nato začni počasi odpirat še drugi ventil in nastavi tako, da bo v srednjem prekatu precej mehurčkov, hkrati pa dokaj velik povratni pretok vode skozi cev v prvi prekat. Zaenkrat se je ta varianta še najbolje izkazala.

Naj te ne zmedejo kakšna starejša navodila - prejšnje variante ECO6 so imele ventil na vsaki cevi, moj model (in verjetno tvoj) pa ima samo na srednjih dveh.

Re: MČN ROTO ECO 6 - bosanoga - 6.5.2014

Sedaj pa sem res zbegan nekaj strani nazaj berem: 1 prekat brez brbotanja, 2. prekat obilo majhnih mehurčkov, 3. prekat par mehurjev v 3 sekundah. VCC piše, da v zadnje prekatu ne sme biti mehurjev. Ali potem pri tebi dela samo srednji prekat? In pri drugih kako deluje tole?
Trenutna moja nastavitev je sledeča:
1. prekat (vtok iz hiše v ČN) nič podpihovanja (tam niti ni nobene cevi namontirane)
2. prekat obilo majhnih mehurčkov
3. prekat trije mehurji recimo 3 sekundah...

Imam pa težavo s kontrolerjem in sicer ne glede na število katero nastavim 1-9, mi kompresor stalo deluje, nepretrgoma....Je ime kdo težave s kontrolerjem?