PodSvojoStreho.net
Moja vizija električne mobilnosti - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Moja vizija električne mobilnosti (/showthread.php?tid=70630)

Re: Moja vizija električne mobilnosti - papez46 - 19.12.2017

janipapillon Napisal:Papez64 kaj ti potegne, kot alternativa razvoja pogona za osebni vehicle, da bom jest, ko se ti pridružim za tja čez, pa na Mangart ... za 22,7 l tank nalit dal par deset evrov in ne pol minimalnega penzjona?

Hja, če bi pri tvojem "osebnem vehicle" odločala sam denarnica in logika ......,
potem danes po mestih na pločnikih ne bi parkirale nepremičnine v obliki "mestnih terencev", Pa raznih skrapucal od avtov brez logične oblike in vsebine.
Če je bistvo transporta priti iz točka A v točko B in to s čim manjšimi stroški in čim bolj "zeleno" ....... čemu potem vsi prodajajo - eni pa kupujejo avteke, ki imajo "športne zmogljivosti? Za v koloni stat je bil Wartburg čist dober. :lol: :lol:

Ker "tošl" odpre SRCE in ne GLAVA, pa bo še dolgo trajalo da bo alternativa prekosila realnost.

Janez Zmazek Žan - je pel ...... OBČUTEK JE VAŽEN ......

Sprašuješ po alternativi? Alternativi za 2 cilindra, nek specifičen "sound efekt", neke vibracije in zadovoljstvo pri tem?

Jest je nimam! Alternative namreč!

Za "dušo nafilat" je cena imaginarna zadeva.

Če mam - si to lahko špogam. Če nimam, je itak brez veze.

A veš, eni so srečni, če na tablici krmilijo "pametno hišo", drugi so srečni ko se matrajo po hribih in dolinah peš. Spet tretji ko dvignejo jadro na barki. Eni pa so srečni ko preživijo dan in niso lačni!

Če bi vsi delal samo tisto kar je dobro / opimalno za nas in za družbo ...... ne bi pili alkohola, ne bi se fiksali, ne bi kadili, ne bi ..........

Ne vem, za tisti Vršič, Mangart in Predel ....... nekako si ne predstavljam da bi mel elektro motor pod ritjo. Res ne? Me čist o nič ne "vzburja"! 8) :wink:

Seveda pa nimam nič proti, da se mi pridružiš. Jest na Harliyu na dveh cilindrih in na oktanih, ti pa čist kamot na Ducatiju na štrom.

Pasulj na Vršiču bo obema teknil, ti boš srečen na štrom, jest pa na oktanih.
Bistvo je, da boš ti mel za pasulj in za pir na Vršiču, jest pa tut.

In sva zmagala - oba. :mrgreen:

Re: Moja vizija električne mobilnosti - Poldee - 19.12.2017

Normalen in pricakovan odgovor. Pa pricni se ukvarjati s takimi, ki dejansko kaj naredijo, mogoce bo kaj tega preslo nate. Pametovati namrec ni dovolj. Bodi moz, nabavi in porocaj iz prve roke. Takrat bos kredibilen, zdaj si pa pepe. Over & out s tabo!

novitu Napisal:S takim jaz ne mislim zgubljat casa. Se beremo cez nekaj let. Se veliko raje ukvarjam z ljudmi, ki so v stanju uporabljat vsaj 3 odstotke svojih mozganov, kar pa ne velja zate. Sedaj pa lahko nabijas naprej, moje replike tebi ne bo vec.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - janipapillon - 19.12.2017

Poldee Napisal:Kaj razvijati? ...
Ja poldee, kaj misliš da bi še bila alternativa?
Pogon na vodikove tehnologije je drago urnebes.
Proizvodnja tekočega lesa, rastlinskih olj .... za Ottove motorje, no go.
Predlog, pomisel?
papez46 Napisal:
janipapillon Napisal:Papez64 kaj ti potegne, kot alternativa razvoja pogona za osebni vehicle, da bom jest, ko se ti pridružim za tja čez, pa na Mangart ... za 22,7 l tank nalit dal par deset evrov in ne pol minimalnega penzjona?

Sprašuješ po alternativi? Alternativi za 2 cilindra, nek specifičen "sound efekt", neke vibracije in zadovoljstvo pri tem?

Ne vem, za tisti Vršič, Mangart in Predel .......

Seveda pa nimam nič proti, da se mi pridružiš. Jest na Harliyu na dveh cilindrih in na oktanih, ti pa čist kamot na Ducatiju na štrom.
...
Alternativa pogona poleg in namesto Ottov motor :?:
Nafte bo manjkalo.
Če bomo dosegal dovolj dobro progresivno krivuljo povečevanja deležnikov v prometu z EV, bom za tankanje omenjenih 22,7 l v [url=httpunichr("58")//harley-davidson-ljubljanaunichr("46")si/collection/11/range/6/model/6584/flhrc-road-king-classic]tacgale lepotca[/url] lahko še tankal za en normalen gnar.
In a ni fajn in vse pohvale vredno, če se nekdo odloči za relativno kratke vožnje kupit EV, namesto da se v šiht sam vozi s kravo od avta?

Re: Moja vizija električne mobilnosti - arbajter - 19.12.2017

jani
Citat:Arbajter
isto vprašanje :?: :?: :?:
Z odgovorom v bistvu pričakuješ kaj? Jani ne ti ne tvoj pobec ne bosta dočakala, da bi nafte zmanjkalo. Začem potem taka ogromna skrb? Morda jo nekoč res bo zmanjkalo, vendar se resno sprašujem, če takrat ta človeški rod še bo obstajal. Pa tale planet tudi. Vsaj v taki obliki, kot je zdaj. Da ne bo Mars ratal. Če ne bo, je to vprašanje tako brezvezno. Drugače pa fantje vizionarji, obstajajo tudi drugi "vizionarski" pogoni, premikanje z levitacijo na magnetni blazini, pa fuzijski reaktor, fotonski pogon, pa warp pogon, pa potovanja med galaksijami, mimo Higgsovih bozonov, črne materije, črne energije... Da me ne bo kdo narobe razumel, ne podjebavam, samo vizijo imam. Saj ste v redu pobeci, samo vizije, vizije vam manjka.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - novitu - 19.12.2017

No vidis, tukaj pa je razlika med tistimi, ki to zadevo poznajo in tistimi, ki je ne. Govorimo torej o necem, kar se realno razvija in bo kmalu dejstvo, ne pa o stvareh, ki so od realizacije prevec oddaljene. Pa to ne pomeni pomanjkanje vizije, da se razumemo.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - papez46 - 19.12.2017

Citat:Alternativa pogona poleg in namesto Ottov motor :?:
Nafte bo manjkalo.
Če bomo dosegal dovolj dobro progresivno krivuljo povečevanja deležnikov v prometu z EV, bom za tankanje omenjenih 22,7 l v tacgale lepotca lahko še tankal za en normalen gnar.
In a ni fajn in vse pohvale vredno, če se nekdo odloči za relativno kratke vožnje kupit EV, namesto da se v šiht sam vozi s kravo od avta?

Da bo nafte manjkalo - no ja ...... to smo že obdelal v prejšnjem stoletju.

Pa je ni. Samo pizde od politikov in politikantov so sproduciral, da so kamelarji pipce zaprli. Pa je šla samo cena gor, da so rajo jebal.

Torej nafte v naslednjih 50 letih ne bo zmanjkalo.

Lepotec ki si ga prilimal - ja - je res lep, ni pa za vozit! Vsaj po naših cestah ne. Tole je narejeno za Yenkije in njihove doooooolge ravne ceste v Nevadi ali v Californiji. Sem vozil, sprobal - več njih, pa ni kakšen presežek. Tako da do nadaljnega ostaja Bavarec v štalci.

Kaj je fajn? A denar stran metat, da je pol pohvalno, ker si "kao" app to date in ne svinjaš z auspuhom?

Tisti Leaf - slike iz vožnje dobiš na strani 397 :wink: :lol: :lol: , me stane 30 in kusur jurjev. Za 12 jurjev bom v garažo dal novega Fiata TIPA-karavana. Na bencin!
V 10 letih ne bom - sploh ne na kratkih relacijah - not dobil 20 jurjev.
Ni ne teorije in ne matematike.

Pa še nekaj; jest danes avto rabim vsak dan in to ob vsakem možnem in ne možnem času. Nimam ne časa, ne volje in ne živcev bit poiskusni zajček in sprobavat kako bi to šlo na štrom. Res ne. Ko bo penzion :lol: :lol: in bom mel obljubljenih 1000€ penzije ( prosto po Karlu Velikem ) potem pa ............ ti obljubim za permej ....... si bom vzel čas za študije navodil za uporabo EV. Pa seveda vse aplikacije bom na inteligentni telefon naložil, da bom 24/7/365 obvestila prejemal o prostih polnilnih mestih, o lokacijah štek-doz za moj EV, o trenutnih najcenejših WATIH in KILOWATIH, skratka - ko bom mel cajt - bom pa frajerja špilu.

A je prou? :mrgreen:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://genesis.hr/Site/zeromotori.html">http://genesis.hr/Site/zeromotori.html</a><!-- m -->
Tole je približno vozna različica. Cena ....... sitnica ...... od 15 do 19 jurjev. :wink:

Re: Moja vizija električne mobilnosti - Poldee - 19.12.2017

Jani: EV, Hyperloop al pa se raj kar teleport, ce lahko izbiram. Sam vse nasteto je prblizno isto dalec od tega, da zamenja danasnji 'svinjski' avto. Besed poln kufr, v praksi pa nic. Sej prtiskajo na vse nacine, da bi se nardilo menjavo, sam kaj cmo: ne gre. Se tanajbolj gobezdavi pridno dizelasa furajo, ze vejo zakaj. Pa napifalnost gor/dol, dizel prpele, vedno ;-)

Re: Moja vizija električne mobilnosti - bohinc - 19.12.2017

Ko bo večina ladij, tovorni promet, stroji in npr. tole[url]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")flightradar24unichr("46")com/46,15/7[/url] EV, bodo avti zanemarljivo smradil :mrgreen: Ne, zagovorniki EV :?: Pa ne , da mam kaj proti, da ne bo pomote (ko mi bo dosegljiv denarno, njegov doseg primeren, bo prišel na vrsto... :wink: )

Re: Moja vizija električne mobilnosti - janipapillon - 20.12.2017

arbajter Napisal:jani
Citat:Arbajter
isto vprašanje :?: :?: :?:
Jani ne ti ne tvoj pobec ne bosta dočakala, da bi nafte zmanjkalo. Začem potem taka ogromna skrb?
Nisem egoist in ne skrbi me za pobeca.
In argumentiraj, po meni dezinformacijo.
Torej BP laže :?:
Kak vir ki ne laže :?:

papez46 Napisal:...
Pa je ni. ...
To tvoje izmišljevanje ali dementno natolcevanje sem že kometiral.
Jest ne funkcioniram po rekla-kazala.
Zame so soliden vir o stanju najdišč nafte npr British Petrol.
Kak drug vir namesto rekla kazala :?:

Re: Moja vizija električne mobilnosti - novitu - 20.12.2017

Ljudje, nafta se uporablja se za marsikaj drugega, kot za transport. Tukaj imam v mislih predvsem plastiko. Glede na napovedi rasti porabe plastike se scenarij manjka nafte ne zdi tako nemogoc. Oz.se bo le to reguliralo s cenovnimi strategijami.

@bohinc, letalo spravit na strom je precej bolj kompleksno kot avto, to najbrz ves. Zakaj bi rinili tja, ce pa imamo realno moznost zadeve urediti najprej na cesti.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - papez46 - 20.12.2017

janipapillon Napisal:
papez46 Napisal:...
Pa je ni. ...
To tvoje izmišljevanje ali dementno natolcevanje sem že kometiral.
Jest ne funkcioniram po rekla-kazala.
Zame so soliden vir o stanju najdišč nafte npr British Petrol.
Kak drug vir namesto rekla kazala :?:

In kaj je to drugega kot "rekla - kazala"?

Samo da se je pod "zihr informacijo" podpisal BP! Multinacionalka? Zakaj že? A ja, morjo utemeljit višjo ceno! 8)

Re: Moja vizija električne mobilnosti - bozgom - 20.12.2017

Da bi kdaj nafte zmanjkalo tudi jaz ne verjamem. Zmanjkalo bo zagotovo naravne nafte- tiste, katero danes črpamo iz zemeljskih globin (čeprav po nekaterih virih sproti nastaja nova- a ti viri ne povedo iz česa in kako). Znamo pa nafto narediti tudi po umetni poti. Torej jo bomo za izdelavo plastike, maziv... delali še naprej. Da pa bi elektriko pretvarjali v nafto in potem to nafto spustili skozi aupuh je pa verjetno preveč tudi za najbolj zagrizene auspuharje. :mrgreen: :mrgreen:

papez46 Napisal:In kaj je to drugega kot "rekla - kazala"?
Samo da se je pod "zihr informacijo" podpisal BP! Multinacionalka? Zakaj že? A ja, morjo utemeljit višjo ceno! 8)
Ne, BP je stroka.
Ja, tudi v stroki gre včasih tedenciozne poglede.
Nafta je svinjsko poceni in bo morala bit nekajkrat dražja, da bomo šli po nove zaloge bližje S polu.
Papež, pa ti znaš vprašanju sledit z odgovorom?
Vsaj tok sem omejen da sta mi dve stvari brezmejne: vesolje in pa človeška neumnost, kar potrjujejo tudi mnogi zapisi na tem portalu.
Povečaj mi moj nabor na tri če res misliš, da je fosilc nafta neizčrpen vir.
Z razlago prosim.

bozgom Napisal:Da bi kdaj nafte zmanjkalo tudi jaz ne verjamem.
Bom tebe posebej upozoril na razliko med terminom bo MANJKALO
in
terminom bo ZMANJKALO Idea