![]() |
|
Moja vizija električne mobilnosti - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Moja vizija električne mobilnosti (/showthread.php?tid=70630) Strani:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
|
Re: Moja vizija električne mobilnosti - arbajter - 18.12.2017 Citat:Vsak neuspeh, bo ostro obsojen.Sodnik bo pa kdo že? Re: Moja vizija električne mobilnosti - gape - 18.12.2017 Blagi auspuharji, kolesarji, pešci in drugi varčneži. Javnost pač. Re: Moja vizija električne mobilnosti - Fery - 18.12.2017 Bluziš. Javnosti se jebe za izpuhe, raje čez tehničnega gladko pride. Razen vas treh, čistunov, ki pa na koncu koncev delate isto. Gre se politiki in mrhovinarjem, ki vidijo dodatno molžo evrov. Re: Moja vizija električne mobilnosti - gape - 18.12.2017 Če nimam EV, še ne pomeni da delam isto. Ampak to je tvoja/vaša simplifikacija. Re: Moja vizija električne mobilnosti - bozgom - 18.12.2017 arbajter Napisal:Vizija pomeni, da govoriš o nečem kar bi se naj zgodilo in ne da govoriš o nečem kar je danes.Citat:Sam pa že živim na severu Slovenije tik ob tistih kateri vidijo bodočnost v EV in pridobivanju vse elektrike iz alternativnih virov.In se temu navkljub prevažaš z usranim dizlom. Pa saj do tu je vse prav. Ni prav ker ob tem vsemu normalnemu svetu soliš pamet. Vse skupaj potem izpade nekoliko tumasto. Torej eni govorimo o tem kaj in kako naj bi bilo čez leta/desetletja, aupuharji pa govorite o tem kako je danes in kako ter zakaj ne more biti nič drugače kot je danes. Soljenje pameti pa je, da vsiljuješ neko prepričanje četudi je lahko absolutno zgrešeno. Da se promet ne bo spremenil kot trdite aupuharji pa je povsem zgrešeno. Glede tega, da nekdo izpade tumast pa imaš povsem prav :lol: :lol: Re: Moja vizija električne mobilnosti - Fery - 18.12.2017 Da, mi govorimo o tem, kako je danes. In kako bo jutri. Vi in politika, pa kako bo leta 2030. Edino ziher je, da kakšnega od nas takrat ne bo več. Vse ostalo je baba Vanga. Ali katera druga. Kaj pa so vaše blodnje drugega kot soljenje pameti in, kar je še hujše, vsiljevanje svojih prepričanj drugim? Za drag denar. Ko bo vizija meso postala, se ne bo treba kregati na forumu. Imeli jo bomo doma. BTW, tole poznate: <!-- m --><a class="postlink" href="https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=ojUFPKgs6iI">https://www.youtube.com/watch?time_cont ... jUFPKgs6iI</a><!-- m --> Moj kuri 8-9 l/100 km. Če ga žgem 200 km/h, bo pokuril 13 l/100 km. Se pravi 50% več. Tule gre pa kar za 3x zlagano porabo. Re: Moja vizija električne mobilnosti - janipapillon - 18.12.2017 [url=httpsunichr("58")//wwwunichr("46")bloombergunichr("46")com/news/articles/2017-12-17/chinese-electric-car-startup-nio-prices-debut-model-at-67-783]Kitajci po prehitevalnem pasu[/url] Re: Moja vizija električne mobilnosti - Fery - 18.12.2017 Jim ne nuca, ker imajo na vsakem vogalu termoelektrarno. Po novem bi radi kar novo železnico zgradili iz Rusije, da jim bo dostavljala premog. Ampak, saj jih lahko postavijo na kmete. V mestih bodo čisti. Na kmetih pa itak uporabljajo magarce. Na obeh straneh pluga. Avto, kakršenkoli, je tam utopija. Re: Moja vizija električne mobilnosti - Sebek - 18.12.2017 Da malo presekam tole vašo obmetavanje za žaljivkami in vsem kar ne spada v to temo kaj šele na forum. Ste kot mali otroci v šoli, ki se prerekajo od katerega oče ima boljši avto. Danes ko sem se peljal iz službe se mi je utrnila ena recimo temu vizija. Vsaka občina ima v svojem jedru nekaj parkirnih mest, za katere je potrebno plačati parkirnino. Z naraščanjem deleža električnih avtomobilov, bi občine lahko z postopnim nameščanjem polnilnic za vsako parkirno mesto nadomestile parkomate. Tako bi lahko za vsako ko parkiraš avto priklopil na polnilec, polnilec bi bil pameten in ko bi avto odklopil iz omrežja bi plačal pretočeno elektriko z kreditno kartico ali pač denarjem. Na voljo bi lahko imeli tudi posebne kartice za plačilo takšne elektrike. Ta elektrika bi bila lahko dražja od klasične domače. Z dodatnimi dohodki bi občine financirale nove polnilnice, država oz. elektropodjetja nove trafo postaje in daljnovode, ki bi napajale te polnilnice. V blokovskih naseljih se tudi lahko parkirna mesta elektrificirajo na podoben način. polnilnica nekako ugotovi kdo in kateri avto se je kdaj polnil na kateri postaji ter koliko elektrike je v tem času pretočil. Na koncu meseca pa uporabnik dobi položnico z vsemi podatki. Da pa še dodam to, da bi meni električni avto, že danes pokril 80% potreb po mobilnosti, za tistih 20% pa bi si obdržal mojega smrduha s katerim sedaj smrdim po mestu. No tako jaz vidim mojo vizijo električne mobilnosti. Mogoče bo že drugo leto pri meni doma stal tudi štromar. :lol: :lol: :lol: Re: Moja vizija električne mobilnosti - papez46 - 18.12.2017 VIZIJA! Prav, fino in fajnu! 8) Pri eni od VIZIJ politike in urbanizma smo/sem dokaj aktivno bil udeležen enega davneha leta 2002. Jap, 15 let nazaj! Bila je VIZIJA, celo več kot to, bila je zelo resna IDEJA, da se na nivoju MOL-a uredi del mestnega in primestnega prometa na ELEKTRIKO. Ker smo ena od redkih firm, ki ima reference in izkušnje z "tramvaji", smo pripravili "študijo". Primestna železnica naj bi povezovala mesto z Kamnikom, Kranjem, Vrhniko, Grosuplem, Zalogom. Vič, Črnuče, Polje, Škofljica, Vrhnika, Medvode ..... cestna železnica - tramvaj. Za hitrejšo dostopnost je bil predviden krožni dvosmerni promet - tramvaj - nekako v mejah obvoznice. To je pomenilo, da se ne furaš iz Medvod v center in potem nazaj v Črnuče, ampak lepo v Šiški prestopiš, se zapelješ do Bežigrada in od tam v Črnuče. Skratka VIZIJA, IDEJA, pravzaprav skoraj izvedbeni projekt, vključno z oceno stroškov investicije. A ja, pa Pučnika smo tudi nekako vključili v koncept. Danes 15 let po tem, je kaj? :roll: hock: Avtobusi so na nafto, nekaj jih je na plin. Javni transport je žalosten, potnikov malo, cene katastrofa. Pa je bila v oceni vizije tudi vzporedna študija, ki je jasno dokazala, da bi se ob uresničeni VIZIJI takega primestnega in mestnega javnega prevoza DNEVNI naval AUSPUHARJEV v mesto zmanjšal za ..... 60%! :oops: Toliko o VIZIJAH. Saj so fine. Samo realizacija nam šepa. :mrgreen: Re: Moja vizija električne mobilnosti - janipapillon - 18.12.2017 Fery Napisal:... Kaj pa so vaše blodnje drugega kot soljenje pameti in, kar je še hujše, vsiljevanje svojih prepričanj drugim? Za drag denar.Jst opažam predvsem vsiljevanje svojih potreb posameznikov, ki jim pomankljivisti EV pomenijo zdajšno nesmotrnost uporabe. Zakaj ljudem vsiljevat svoje potrebe v njihovo videnje :roll: Re: Moja vizija električne mobilnosti - gape - 18.12.2017 Fery Napisal:Kaj pa so vaše blodnje drugega kot soljenje pameti in, kar je še hujše, vsiljevanje svojih prepričanj drugim? Za drag denar. Moj vpliv, teh 28 km, podeželjske ceste, od tega cirka 2 km mesteca na dan, je v primerjavi s tvojo veličino žganja naokrog tako minoren, da bo zagotovo vsega obsojanja vredno, če res ne nabaviš enega podupliranca, ker se res čuti ta tvoja nakurjenost. Čeprav s tem, roko na srce, ne zmanjšujem svoje odgovornosti. Da se razumemo. Re: Moja vizija električne mobilnosti - papez46 - 18.12.2017 No, še malo o omenjeni viziji. Sem mal pobrskal v arhivu. 8) Sam EV, kot zamenjava auspuha - no ja - ampak ne vidim rezultata. V povezavi z prej omenjeno vizijo ... pa ... nimaš bolšga. :wink: Ko bi bil tak način javnega transporta ( kaj pa nenazadnje so EV, ki bodo tudi avtonomna in jih bo krmilil centralni kompjuter ) bil vzpostavljen, potem je EV zmagal. Tistih par 10 km od doma do začetne točke ( Škofja Loka, Kranj, Kamnik ...... ) je EV popolnoma dovolj. Tam ga parkirnem v park hišo in po možnosti prheblam na polnilec. Kulturen javni transport na štrom .... 15 minut do centra mesta iz Kranja? Poezija. Za ostale "periferce" park hiše na lokaciji obvoznice. Enako - parkiram in dam filat. Naprej z tramvajem v center ali iz Viča v Črnuče ali v BTC. Ko je to poštimano, ja potem pa lahko "ablast" nabije vinjeto za dostop auspuharjem v področje znotraj obvoznice. Re: Moja vizija električne mobilnosti - Mr_Fizl - 18.12.2017 Papež kaj so tiste rdeče kače? Re: Moja vizija električne mobilnosti - papez46 - 18.12.2017 gape Napisal:Fery Napisal:Kaj pa so vaše blodnje drugega kot soljenje pameti in, kar je še hujše, vsiljevanje svojih prepričanj drugim? Za drag denar. Ja in? Feryi kljub EV-jem še vedno bodo. Iz Cjerknce v Minken se bo še vedno šlo na fosilca. Pa dokler bo ceneje dat kontejner na šleper, kot pa na vlak ....... bodo šleperji tut na nafto. Ni vse tako enostavno in črno belo. Samo eno ali samo drugo. Nenazadnje če pogledamo - že danes nas bi lahko vsaj 40% delalo svoje delo DOMA. Si prheblan na net in imaš dostop do vseh potrebnih "fasciklov". To da me mora "direktor" gledat ko delam ....... je njegov fetiš, ne potreba! Pa se mi ni treba vsak dan 50 km furkat v neko pisarno. Korel v fabriki ali skladišču ... ja ta bo pa še vedno moral priti na "šiht". |