![]() |
|
Prenova in regulacija Seltron - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Prenova in regulacija Seltron (/showthread.php?tid=71223) |
Re: Prenova in regulacija Seltron - XxRobertosxX - 27.9.2018 Vsekakor pri takih obrtnikih kot si ti sem lahko tudi jaz malo bolj močan, brez skrbi, ker nekdo vas pač mora j**** ker ste nekateri pač malo "pametni" Si tudi ti malo mimo kiksnil v enem ali dveh malo daljšem postu pa se nisem spuščal in dlakocepil kot to delaš ti, ker jih itak več kot polovica ni razumela kaj si pisal, pa itak kdo bi te sploh razumel, ko misliš da imaš vedno prav. Po netu za info znam iskati tudi jaz. Re: Prenova in regulacija Seltron - arbajter - 27.9.2018 Ajde, kje? Net, info? Brihta, tako peč imam že desetletje in jo (jih) poznam bolj kot ti vezne sponke. Polovica razumela? Tebe ne razume nihče. Ozri se malo po odzivih na svoje poste, tudi današnje. Re: Prenova in regulacija Seltron - XxRobertosxX - 27.9.2018 Očitno ti stopam na žulj, me veseli da si spoznal sebe Če se kaj spomnim si nedolgo nazaj ko si se z nekom tudi kregal, in si jokal ter celo rekel, da se ne boš več oglašal ali sodeloval na PSS? Pa vidim da sedaj še bolj jokcaš, mi je žal da sem te sploh vprašal za kakršnokoli pomoč nedavno nazaj, bi znal najti rešitev tudi kje drugje, ampak kar je je. Ko sem se prijavil na ta forum sem bil mnenja da so tu ljudje ki si med seboj pomagajo, naletim pa na en kup jokajočih in "prepametnih" obrtnikov, ne moreš verjeti, kolk ste eni polni samega sebe. Fant moj zresni se pa ne jokaj skoz, ker ti pač nisem na začetku nič naredil, stojim pa za tem kar povem, če ti to ni všeč se pa obrni in bruhaj kje drugje, ne pa po PSS.Toliko o tvojem stalnem prepucavanju na tem forumu: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?p=875178#p875178">viewtopic.php?p=875178#p875178</a><!-- l --> Re: Prenova in regulacija Seltron - euro3000 - 27.9.2018 Še kaj na temo/vsebino: Na Seltronu so mi v zvezi z opisano "željo" predlagali AHC40 za ogrevalno vejo in SCC16 ( ali scg16 za SV, če nisem tega kaj pomešal); sami pa so priporočili raje wdc10b z shemo 401b. Kot rečeno kotel TR krmili svoje zgorevanje, varovanje povratka in polnjenje zalogovnika - tudi slojno (slednje je odvisno od vezave). Regulacijo odjema se rešuje posebej (vsebina naše debate). Re: Prenova in regulacija Seltron - arbajter - 27.9.2018 Roberto Spet prazno nakladanje. Povedal nisi nič. Odgovora na zastavljeno vprašanje, ki si ga sam izzval s svojim provociranjem pa nisi podal. Kot vedno. Nič od nič. Re: Prenova in regulacija Seltron - XxRobertosxX - 28.9.2018 @euro300 Torej so ti na seltronu povedali točno to kar si želel slišati predvidevam in kar sem že tudi jaz omenjal, seveda itak najbolje vedo. Mislim da na Seltronu vedo in prav je da si jih poklical, naredi kot so ti svetovali. To je tisto, kotel ima itak svojo regulacijo rabil boš pa še nekaj zraven. Primer moj kotel ima svojo regulacijo ki ima shemo (odvisno od regulacije) 062 ker ima ta shema 2 dvižna voda ti bi torej imel 061 če imaš 1 dvižni vod in na shemi vidiš kaj on krmili in nič več. Za mešanje in od zalogovnika naprej in ostala temperaturna tipala pa rabiš že nov krmilnik z svojo hidravlično shemo ki krmili odjem in SV posebej in ravno zaradi tega sem omenjal wdc20, poskusi pa se držati Seltronovovega nasveta. To je vse kar sem ti jaz želel že prej dopovedati da pač rabiš vseeno še nekaj poleg. Re: Prenova in regulacija Seltron - Experienced - 2.10.2018 Robertos, načeloma se popolnoma strinjam s teboj in če bi takoj poklical na Seltron PSS sploh potreboval nebi
Re: Prenova in regulacija Seltron - Selab - 6.2.2019 Pozdravljeni po dolgem casu, zaradi drugih prioritet/skrbi je stanje v kotlovnici sledece: Ogrevamo z kotlom KO (radiatorji) in loncena pec (drva) v dnevnih prostorih, vse skupaj cca 170m2 aktivnega. Za prehodno obdobje 4-5 let razmisljam da bi: 1. Zamenjal obstojeci litozeleni kotel na drva (slab izkoristek) z rabljenim/novim z solidnim izkoristkom (npr. Vreček z vertikalnim troprekatnim) in namontiral Eragon gorilec (mam rabljenega doma). 2. Gledam tudi specialke (rabljeno BIODOM) ampak mi prostorsko ne gre, ker zelim se vedno imeti kotel na KO (backup). V gabarite bi sla Nordica Extraflame ampak je spet cifra, razen kje rabljeno. 3. TČ (HT) trenutno ni opcija zaradi visine in ostalih omejitev. SV ogrevam poleti sončnimi kolektorji (to ostane), pozimi bolj elektrika kot kotel. Skratka "j...a" optimizacija korak po korakih ... Če kdo prodaja soliden kotel na drva/pelete ali ima bilo kakšno rešitev bi bil vesel. Hvala. Re: Prenova in regulacija Seltron - Experienced - 6.2.2019 Naredi kot si si zamislil, najbolje z opcijo 1. ki si jo podal, pa čim ceneje za zdaj. Re: Prenova in regulacija Seltron - Lust - 6.2.2019 Experienced Napisal:Robertos, načeloma se popolnoma strinjam s teboj in če bi takoj poklical na Seltron PSS sploh potreboval nebi Lej, Experienced kako si sam sebi odgovarjal...bolno, ne? Re: Prenova in regulacija Seltron - Experienced - 6.2.2019 @poželenje Bolno je to da nimaš pojma kaj govoriš in to da na vsak moj post odgovarjaš izključno zato da me žališ po forumu, to je pa tudi vse kar znaš. To je pa res bolano. Tebi se pa res dogaja Re: Prenova in regulacija Seltron - Lust - 6.2.2019 Okej. Ampak je bolno,a? Se ti ne zdi? Re: Prenova in regulacija Seltron - Experienced - 6.2.2019 Da si bolan se vsekakor strinjam, z drugim se pač ne strinjam kar omenjaš, le od kje tebi tako znanje? Torej kje je tvoj problem ki ga imaš z menoj, ker ne najdem nobenega pametnega razloga za to? PS: Kje si bil ko so pamet delili? Re: Prenova in regulacija Seltron - arbajter - 7.2.2019 A se spet XxRxX prebuja? Re: Prenova in regulacija Seltron - TERMO - 7.2.2019 peleti12 Napisal:Čez nekaj let bo potrebno zamenjati male kurilne naprave z novimi, ki bodo ustrezali normativom o izpustih, zato razmišljaj v tej smeri, da ne boš takrat spet spraševal kaj storiti.No nakateri razmišljate pametno oz, vsaj poveste kaj se lahko zgodi. Verjetno ne bodo stare kotle takoj prepovedali, lahko pa jim kako drugo okoljsko dajatev pritisnejo in bodo stroški ogrevanja večji, zato pa naj bi bil namen subvencij, da se neustrezne kurilne naprave izločijo iz obratovanja. Kar pa nek prigrajen peletni gorilec na staro peč sigurno je. Dobro preglejte kaj kupujete preden si tako staro peč na pelete montirate, da vidite kako deluje, ker znajo bit prebedene noči ob nastavljanju takega gorilnika kar dolge. Da vsaj nima zastojev ob vsaki drugi seriji pelet, ker največkrat je za zastoje kriva peč in redko peleti. |