![]() |
|
Agregat - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Agregat (/showthread.php?tid=71017) |
Re: Agregat - janipapillon - 20.11.2018 Beri to (prejšnjo) stran. al pa: janipapillon Napisal:In če je tema "kolesarji" zaklenjena,tudi zato, ker je stalno drezal vame, pa sem mu celo sugeriral, mu dal prednost, da pametnejši odneha.arbajter Napisal:S.... Še manj pa pritiska tiste knofe 5 metrov narazen... Ni odnehal. Odzval se je in na koncu zapisal da odbehuje Uf. A glej ga vraga. Frustracija?: Spet ni zdržal in frustriran spet prcal na moj naslednji zapis. Kdo je frustriran, če ga jest pustim pri miru dokler ne pod=bava? Re: Agregat - arbajter - 20.11.2018 Jokica. Karkoli več pisat je škoda. Morda le še: Citat:Kdo je frustriran, če ga jest pustim pri miru...Pomisli, kaj si ravnokar zapisal. :lol: Prcanje je bilo pa na tvojo neresnično izjavo glede bajerja Z Rakitne. Jasno??? Pre stavljanja jezika u pogon uključi mozak. Re: Agregat - arbajter - 20.11.2018 lenin Kaj ti kaže voltmeter ob delovanju neobremenjenega in obremenjenega generatorja? Re: Agregat - janipapillon - 21.11.2018 Ti možgani dovolijo zavedanje, da te v tej temi taknil nisem in ker ti je šlo v nos (frustracija :?: ) moje minimiziranje pri štrom backupu, si se moral spotaknt ob moje poenostavljanje s poceni rešitvijo?JA, ZA ČRPALKO PEČI, PAR UR ZVEČER [url=httpsunichr("58")//photosunichr("46")appunichr("46")goounichr("46")gl/jyY32n6yMYBJ99KH6]takele[/url] pravljice za arbajterja, PAR PRENOSNIKOV, DOBER HLADILNIK .... JE REŠITEV LAHKO RAZSMERNIK + PRIMEREN AKUMULATOR. ČE TRAJA DLJE, AVTO SLUŽI KOT GENERATOR; do zdaj sprobano le na potovanjih - kampiranju. Kaj ima zdej jezero tu pri agregatih opravit? Ne ni mi jasno. Copy paste prosim za to mojo neresnično izjavo. Pa mogoče na ZS, da ne bova tu smetila? Zdej sem pa še jest jokica? Jest ne jokam nad pravili, redarji, policaji, prekleto državo, uradniki, javnim sektorjem ... Namesto smetenja in žaljenja mogoče odgovori, sem prašal kok pa košta: arbajter Napisal:.... Če je pod streho tisti, ki ob izpadu sam "reče" brrrrrrrmm, ... Še manj pa pritiska tiste knofe 5 metrov narazen...Jest se bom še naprej ob vsakem izpadu EE sprehodil 10m :oops: Me pa zanima. Mogoče sem preveč pod vtisom, ker sta prjatla za omenjeni predimenzioniran sistem dala hude dnarce. Hvala za selfie v priponki Re: Agregat - lenin - 21.11.2018 Nic ker nisem pomeril si morem voltmeter sposodit od soseda... Porocam ko sprobam Re: Agregat - mirator - 21.11.2018 Forex Napisal:(Kaj) Je narobe, če vržem dol glavno varovalko in agregat priklopim direkt v vtičnico (enofazno ali trifazno, odvisno kakšen je agregat)?Nevarno razmišljanje. Prilagam kratke napotke, ki se jih, poleg navodil samega elektro agregata, velja držati: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.sos112.si/db/priloga/p18282.pdf">http://www.sos112.si/db/priloga/p18282.pdf</a><!-- m --> Ponavljam pa še, kar je bilo že večkrat zapisano. Podaljšek z dvema vtičema je smrtno nevaren. To pomeni, da se dveh vtičnic ne da (ne sme) povezati s takšnim podaljškom. Re: Agregat - Forex - 21.11.2018 Hvala za napotek. Kakšen pa je potem postopek/vezava, če želim z agregatom dovajati EE v celo hišo? Re: Agregat - Fery - 21.11.2018 Lahko s kablom na trofazno vtičnico, bo kakih 30 evrov. Odvisno od komponent. Lahko s stikalom 1 - 0 - 2. Bo pa arbajter povedal. Verjetno kakih 200 plus. Re: Agregat - Energetik81 - 21.11.2018 4p Stikalo 1-0-2 za na din letev stane tam okoli 40€... Sicer bo s kablom v 3f vtičnico tudi delovalo, vendar kot omenjeno potem ne deluje FID. Re: Agregat - Forex - 21.11.2018 Fery torej govoriš o tem kar mirator odsvetuje ali kaj drugega? Re: Agregat - Energetik81 - 21.11.2018 Mirator odsvetuje ker na ta način: 1. imaš kabel z moškimi priključki na obeh straneh, torej lahko po nesreči primeš ko agregat že deluje 2. obstaja možnost, da priključiš omrežno napetost na delujoč agregat. 3. ne deluje FID (delujejo pa KZS-ji, če jih imaš) Sicer pa zadeva deluje tudi tako, če se nič od zgoraj omenjenega ne zgodi. Re: Agregat - Fery - 21.11.2018 Sosed si je zadnjič na ravnem nogo frderbal. Pomanjkanje malih sivih celic, pač. Iz tega razloga tudi ostalim hojo odsvetujem. In vse ostalo, kot pravi energetik. Če v glavi ni nič, potem ni pač nič. Se uležeš in počakaš, da matilda pride. Da ne govorim o tem, da bi eni kupili stikalo za 40 evrov in se lotili predelave glavnega štroma v hiši. Ob dejstvu, da se še usrat ne zanjo sami. Re: Agregat - mirator - 21.11.2018 Če napelješ kabel od agregata na vtičnico (jasno ne s podaljškom z dvema vtikačema), potem boš imel zaporedno tri varovalke (1. pred vtičnico na agregatu, 2. vtičnico na katero se priključuješ in 3. varovalka porabnika) Ker verjetno ne boš izklapljal vseh naprav (npr. hladilnik itd) se ti mogoče agregat ne bo zagnal (če prebereš navodila, jasno piše, da se agregat najprej zažene, potem pa se priključi porabnike) Vsak agregat ima tudi vijak za ozemljitev, ki ni zaradi lešega, ampak je potrebno narediti dobro ozemljitev. V vseh navodilih, med varnostnimi opozorili, tudi piše, da je agregat namenjen za posamične porabnike, ne pa za priključuitev na razdelilec. V tem primeru, če se kaj zgodi, nosi vso odgovornost kupec sam. Seveda pa se lahko agregat s pravilnim priklopom in ureditvijo inštalacije (stikalo 1-0-2, varovanje, selektivnost, zaščita pred el. udarom, ozemljitev itd) lahko uporabi za alternativno napajanje objekta ob izpadu omrežne napetosti. Re: Agregat - Fery - 21.11.2018 Mi objekt kar s kablom povežemo. Ko enkrat butnem FID dol in odrežem javno omrežje stran, popolnoma nikogar več ne briga, kaj jaz delam z elektriko v moji hiši. Razen mene, ki planiram še par kilometrov prevoziti, preden grem. Re: Agregat - arbajter - 22.11.2018 Da najprej biciklista odrajtam: Jani, spoštujem tvoje kot tudi vse preostale poceni (ali pa DIY) rešitve. Kot tudi tisto tvojo pravljico. VENDAR moram kot štromar reševati te stvari nekoliko drugače, kot o tem morda razmišljaš ti. Rešiti jih je potrebno na neki bolj zanesljiv in trajen način (bolj po moško in ne nekaj napol). Seveda je ta način tudi povezan z cekini in evri. Bajer z agregati nima nič, razen kadar se z njim izvaja elektro odlov rib. Zakaj je bilo tisto prcanje bi ti moralo biti jasno. Ker pa ti gre sklepanje bolj težko ti bom pomagal: zapisal Jani: objavljeno: 19 nov 2018 10:35 Mimo, po tvoje, zasvinjanega jezera, ti pa uživaj v svojih postih. A kej ribe pozdravm? Da, po moje zasvinjanega jezera. Tako je vsaj v vseh cajtngih v SLO pisalo. Pa tudi, ko pogledam tisto vodo v bilo katerem letnem času mi ne daje nekega videza čistosti. Ok pustmo to, brez veze o tem razpredat. Nimaš prav. Seveda ti ne jokaš zoper redarje, pa preostale državne parazite. Ti neprestano jokaš, da vam vsi preostali delovni ljudje (tudi jaz) dajemo PREMALO DENARJA, ki bi ga (nekateri) potem z veliko žlico trošili. Če to ni jokanje kaj je potem? Ajde, bom še jaz: Grem štrajkat, HOČEM VEČJO PLAČO. Kam moram it, na koga se obrnit, komu pod oknom štrajkat? Čm zdaj na (V) Rakitno prit??? Če je pod streho tisti, ki ob izpadu sam "reče" brrrrrrrmm, ... Še manj pa pritiska tiste knofe 5 metrov narazen... te košta le dobrega jurja. <!-- m --><a class="postlink" href="https://www.mygenerator.com.au/auto-start-generators-for-off-grid-solar.html">https://www.mygenerator.com.au/auto-sta ... solar.html</a><!-- m -->, če pa se ozreš za kakim malo rabljenim, pa te pride že smešno tri mestno številko, praktično blizu tistemu UPSu, ki sem ga omenil neki dan nazaj za 300 ojrov. Bav bav, kajne? Pa imaš rešeno vse, tudi v primeru, ko se boš kje preganjal z biciklom. Štroma zmanjka - brrrrmmmm, štrom pride - na (V) Rakitni spet tišina. Simpl ko pimpl. Aku pri njem moraš pa ravno tako menjat, kot pri vsakem razsmerniku. Razlika je le v komoditeti in morda v tem, ko lahko daš možgane na pašo. Vsaj kar se te problematike tiče. Prjatla, predimenzioniran GEN. ? So ju že našponali kot mlade mačke. Človeška neumnost nima meja. Katerikrat. Spet podobno - vem pa za dva slučaja, ko je generator 1 MW poddimenzioniran. Spet enako - človeška (projektantska) neumnost. Selfie? Ne poznam tega pojma, ker se še nikoli nisem slikal. Tebi gre to bolj od rok. Pa tako sem se včeraj potrudil posebej zate, še z neta ga nisem potegnil, je čisto moj "trud". Acad je tud za to dobra stvar. |