![]() |
|
Nov gradbeni zakon - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Gradbena dokumentacija (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=11) +--- Tema: Nov gradbeni zakon (/showthread.php?tid=70543) |
Re: Nov gradbeni zakon - KeCko - 13.8.2018 Če je nadzornika predlagal izvajalec bi se popraskal po glavi. Če pa si mislil, da bi en nadzornik bil za vse objekte in posege pa je lahko dokler je neodvisen in dela v dobro tebe in stroke. Re: Nov gradbeni zakon - gregorjanc - 17.8.2018 Saj to me zanima, ker ima izvajalec betonskih in zidarski del svojega nadzornika (zaposlenega). In prav ta nadzornik tudi meni najbolj ustreza, ker dobro poznam njegov sistem vodenja in nadziranja gradnje. Ali potem pri zemeljskih in krovsko kleparskih del tudi rabim nadzornega. Ker v fazi zemeljskih del (drug izvajalec) bi rad videl, da se nadzor in kontrolo priprave terena izvaja iz strani nadzornega za izvajalca betonsko zidarskih del? Oziroma ali se to med sabo tepe in moram zagotoviti lastnega drugega nadzornika? Re: Nov gradbeni zakon - Taav - 17.8.2018 Nadzorni ne more biti zaposlen pri izvajalcu. Seveda rabiš svojega nadzornega. Ki ga boš ti plačal in ni v povezavi z izvajalcem. Re: Nov gradbeni zakon - XxRobertosxX - 17.8.2018 Res je nadzorni mora biti "nevtralen" in ne od kateregakoli izvajalca,nadzorni mora biti TVOJ tisti ki ga boš izbral ta bo delal v tvoje dobro in ne v dobro izvajalca sicer nadzorni nima nobenega pomena. Marsikdaj te lahko reši, če je sposoben. Je pa res da tudi ne sme biti kakorkoli v žlahti ali najožji družinski član, mislim da ti to vse pove. Vsaj tako je bilo od leta 2008 dalje ko sem jaz začel z gradnjo in je verjetno še vedno tako. Re: Nov gradbeni zakon - betonmajster - 18.8.2018 Taav Napisal:Nadzorni ne more biti zaposlen pri izvajalcu.vse ostalo je "zameglajevanje" res je, da mnogi izvajalci nimajo pojma kdo je in kaj je izvajalec, vodja gradbišča, delovodja, predelavec, kooperant, podizvajalec, nadzorni..... itd. in nato vse pomešano (zaradi nevednosti ali pa zanalšč) prodajajo dalje Še usrane GK s 5 postavkami ne znajo izpolniti....
Re: Nov gradbeni zakon - gregorjanc - 20.8.2018 Res sem mal mimo usekal glede nadzornika... sem res fejst zamešal balone pa kondome... Mi lahko kdo svetuje nadzornika iz dolenjskega oz. posavskega konca? Sem iz občine Sevnica. Re: Nov gradbeni zakon - Fery - 20.8.2018 No, lejte, v razmislek. Ti ne poznaš nobenega nadzornega, zato ga iščeš in sprašuješ. Po drugi strani, se praktično vsi resni nadzorni in gradbeniki poznajo med sabo. Zdaj si pa lahko ustvariš sliko "nevtralnosti". Re: Nov gradbeni zakon - Taav - 20.8.2018 Ja in kaj pol? Valda, da se poznajo med sabo, saj se že n let srečujejo po gradbiščih. In potem? Boš zato, ker poznaš enega mandeljca in si par pirov z njim spil potrjeval večje količine v GK? Žegnal šlampasto izvedbo? Boš ti stranki požegnal, da ima ok vgrajeno in kvalitetno stavbno pohištvo, čeprav ti je jasno, da je drek, samo zato, ker poznaš majstra, ki mu je to svinjarijo notr metal? Re: Nov gradbeni zakon - hisamiha - 20.8.2018 Enako je na relaciji tožilec - odvetnik - sodnik Re: Nov gradbeni zakon - Fery - 20.8.2018 Pravim, da argumenti, čigav je nadzorni, niso tako enostavni. Četudi se investitorju zdi, da je njegov, lahko da temu ni tako. Re: Nov gradbeni zakon - XxRobertosxX - 20.8.2018 @gregorjanc Jaz sem tudi iz občine Sevnica in če kaj velja ti lahko svetujem da pokličeš nadzornega Miran Tomšič info imaš tukaj: <!-- m --><a class="postlink" href="https://www.bizi.si/MIRAN-TOMSIC-S-P/">https://www.bizi.si/MIRAN-TOMSIC-S-P/</a><!-- m --> Je zelo v redu možak in se da z njim vse pomenit normalno.
Re: Nov gradbeni zakon - gregorjanc - 22.8.2018 Hvala za informacije. Sem dobil nadzornega. Sploh nisem vedel, da imamo v naših koncih kar nekaj nadzornikov. Re: Nov gradbeni zakon - XxRobertosxX - 22.8.2018 Me veseli da si našel, je pa res da imamo v naših koncih marsikaj kar tudi jaz nisem prej vedel, npr. za eno tako občino imamo tudi kar nekaj zdravnikov na izbiro, poleg tega se zadnja leta zelo razvija, kaj bi našteval saj veš. Pa trgovin je ko dreka, izbire ni da ni. Če ni skrivnost katerega pa si to našel? No kakorkoli že pomembno je da naredi nadzor vsaj pred vsakim betoniranjem 100% razen, če ti bo skoz tam visel, kar pa dvomim... Re: Nov gradbeni zakon - dolsina - 5.9.2018 Pozdravljeni. PGD: 2010 Začetek gradnje formalno: 2010 (el. + voda na parcelo, drugega nič), samo, da gradbeno ne zastara. Parcela s PGD se proda. Začetek gradnje dejansko: 2015 Samogradnja, ni nadzornega, ni računov, geberiti +- 30cm, višina slemena +50cm. Okna, ometi, tlaki, inštalacije 2018 Kako do hišne številke, po starem ZGO, novem ZGO? P.s. fery ti si bil gor Re: Nov gradbeni zakon - drozmarin - 6.9.2018 @dolsina, ker je pravnomočno GD pridobljeno pred 1.6.2018 je postopek za pridobitev hišne št. po starem sistemu. V kolikor je GD pridoblejno po 1.6. pa je postopek po novem. Do izbranega geodeta in vam bo zadevo uredil. |