![]() |
|
TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi (/showthread.php?tid=63553) |
Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - Poldee - 12.11.2015 Mozno, isto mislim sam zate Odkrito priznam, da drugega razen Fujitsu ne poznam oz. to poznam dalec najbolje. Ostalo (Daikin, Termotehnika, CTC, Toshiba, Mitsubishi etc...) sem videl samo pri prijateljih in vsi po vrsti so zadovoljni, tako da... nimam vec kaj dodat Tehnologija je zrela in zanesljiva pri vseh. Zaradi razlike tistih par €, ki se pojavi zaradi bolj splosnih nastavitev ene naprave napram drugi in podobno, pa niti slucajno ne mislim obsojati katere od teh naprav. Lani sem sam videl, da se z nastavitvami dejansko DA zmanjsati porabo, samo cena tega je konstantno spremljanje situacije in reagirati (cisto vsega tudi vgrajena elektronika ne pocne optimalno, ne glede kako supertruper je). Na ta nacin se da prisparati kak deci piva, vec ze tezko. To seveda v prehodnem obdobju. Ko enkrat pritisne mraz pa crpalka itak nonstop dela in takrat ji lahko vse skupaj prepustis v upravljanje in pozabis nanjo. Kar pocnem letos, zato sem oktobra imel 115% vecjo porabo napram lanskemu, vendar se mi ze sladko *eb* za to ![]() Kar se piknika tice, sem vedno za, samo se mi zdi, da se za karkoli letosnjega cas ze nevarno izteka
Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - timi11 - 12.11.2015 Polde pa de nouš zdej zameru. :oops: He,he! :lol: Glede nastavitev res drži,da se da pršparat dva deci cvička.Dokaz je naš Migaj. Tolk časa je dr......nastavitve in delal teste,da so mu crknili senzorji. :mrgreen: Juga pravi"Ne diraj Lava kad spava!" 8) Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - Poldee - 12.11.2015 Zameru kaj recimo? Ce mislis na piknik, se lahko dogovorimo, samo moramo biti zelo hitri, ker lepega vremena bo kmal zmanjkalo (se kake 14 dni mamo, potem bo pocasi konec). Ce si pa na kej druzga mislu, moras pa razlozit, ker sem ocitno blond...
Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - DELPHI - 12.11.2015 vincent Napisal:Drugače tudi pri nas vsakodnevno popišemo elektriko (mama je šefica za to)..prav tako vsak mesec vodo. Ne gre za lovljenje centov, le veš kje si..in če pride do anomalije, se lahko hitreje obrneš in ukrepaš (iščeš krivca) Kaj bo naslednje na popisnem listu? Prešteti vsak večer kritino na strehi? Preveriti, če so še vse inox palice v ograji? Roko na srce - gre za blago obliko patologije, ne pa za neko hvalevredno navado. Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - timi11 - 12.11.2015 Obsesivno-kompulzivna motnja! Delphi. Res da gre za lažjo obliko. Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - sassapo - 12.11.2015 Rimbaldi Napisal:He, he, so mi prav hecne te večne borbe med različnimi tip TČ in dnevno spremljanje in beleženje porabe na cent točno. Prava TČ... Naprava konstruirana in izdelana za ogrevanje, inverter ali on - off s krmiljem ki zna poleg TČ navadno serijsko upravljat z vsem kar si v hiši zamislimo poleg TČ klima TČ... zunanja enota klimatske naprave kateri je dodan vodni modul namesto notranje klime ali sklopa manjših klim Krmilje je tukaj navadno od srednje do velike žalosti. Slednje so pri nas zaradi šibke kupne moči v večini. Cena je pa tudi ena in edina prednost
Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - timi11 - 12.11.2015 Vissman,Buderus, Weishaupt(WWP...),Junkers-Supra so Klima TČ? Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - Poldee - 12.11.2015 Glej ne vem, oznako klima tc sem prvic in edinkrat videl na temu forumu. Se tokrat napisem potem neham okoli tega: greje nas bp, krmiljenje je super enostavno (tako sobni kontrolwr kot web vmesnik). Samo se dela naj cimdalj pa je to to. Kupna moc gor/dol. Elitizem mi je ze od nekdaj tuj oz. motec. Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - sassapo - 12.11.2015 Ti imaš evropsko krmilje, poglej si krmilje kakšne Toshibe, te bo kap zadela :lol Že 100x pa še enkrat! Nikoli in nikdar nisem imel nič proti klima TČ, jih tudi precej več montiram in servisiram... Povem pa tista dejstva, ki nekaterim pač niso všeč, ja iz komercialnega vidika si pljuvam v lastno skledo... Iz tehničnega stališča bi pa moral sam sebi lagat... meni ne gre, nekaterim z lahkoto :wink: Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - timi11 - 12.11.2015 Pri nemških klima TČ tudi cena ni nobena prednost,kot pišeš zgoraj.Ceniki so ti verjetno poznani! Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - edid - 12.11.2015 @vincent: In kaj porečeš nad liki ala timi11 in Delphi? Porazen nivo komunikacije razen če niste skupaj gor rasli. Tudi sam odčitam porabo enkrat na mesec, vmes mogoče kdaj naredim še kako štih probo, tudi vodo pogledam. Na ta način sem na stari bajti ujel par nerazumnih požrešnežev in si na ta način korenito zmanjšal porabo elektrike. Tako da, pametnjakoviče na stran in furamo dalje. Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - Fantocci - 12.11.2015 +1 Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - sassapo - 12.11.2015 timi11 Napisal:Pri nemških klima TČ tudi cena ni nobena prednost,kot pišeš zgoraj.Ceniki so ti verjetno poznani! Ne vem, nekateri imate strašno slab spomin :lol: Kot že tolikokrat... nemške, švedske, avstrijske... pa tudi slovenske firme, ponujajo v svojem nizkocenovnem segmentu daljnovzhodne klima TČ, na katerih se bohotijo njihova imena. To je vse! Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - Homer - 12.11.2015 Me pa res firbec muči kakšno je to čudežno nemško krmilje in kaj več zmore, kar daljnevzhodniki ne. Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - Poldee - 12.11.2015 Homer: ne vem. Res si tega nisem nikoli ogledoval pri Daikinu in ostalih, sem pa pri CTC-jkah videl, kako se nastavlja krivulja in ostalo in je bilo res enostavno. Upogibas samo krivuljo, glede na potrebe... Je fancy, ampak ok Ne vem pa kako je to pri Daikinu. Na mojem Siemensu je tud vse super easy, ampak to je EU pamet in kar se tega tice mi res ni zal centa k sem ga doplacal se za web in solar kartico. 100 ljudi 100 cudi ![]() Je pa prejsnji mesec stranka (zena od soseda) rekla, da njen ne zna prizgati crpalke in da morajo poklicat mojstra, da jim pove Matr sm se smejal k zmesan, ko mi je moja to povedala (crpalka je Estia - pa nic slabega Telmos, je pac mozak v 50+ letih in mu je to bolj spanska vas, dobesedno.) Drgac je pa mega zadovoljen s samo crpalko Tiha, varcna, tud notr mu obtocna nic ne ruzi, vidu, slisal... Ma pa manjso porabo od nase, pa je isto poleg potoka doma in tud slabs izolirano hiso ma. Mu pa SV zihr ne greje tolkrat kot se pr nas
|