PodSvojoStreho.net
HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda (/showthread.php?tid=40889)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - tadej90 - 30.9.2015

Mitsubishijevo TČ z okvarjenim kompresorjem imam se vedno. Ko omenis da je okvara kompresorja ti vsak svetuje novo zunanjo enoto brez vecjega premisleka. Se vedno me drzi da bi zadevo dal popraviti pa poizkusiti magar z fujitsujevim kompresorjem, saj ti nisce ne upa zagotoviti, da bo zadeva sploh delovala ob zamenjavi kompresorja.

Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - sassapo - 1.10.2015

Zato ker dostikrat poleg kompresorja vrag vzame tudi inverter, je notranjost onesnažena, so že ostale komponente utrujene... Enostavno se pri nekaterih firmah ne izplača, saj je popravilo predrago

Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - sassapo - 1.10.2015

DELPHI Napisal:Koliko pa stane kompresor za ta konkreten HOT JET?

270€

Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - DELPHI - 1.10.2015

Zastonj. Hvala.

Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - tadej90 - 1.10.2015

Res ugodno, v primeru da je onesnazen celoten sistem pa ni vazno katero TČ imas Wink

Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - Migaj - 1.10.2015

mene bolj zanima, koliko je kompletna zunanja enota pri Hotjet (8kw), 14(kW) ?

Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - bohinc - 1.10.2015

[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")hotjetunichr("46")eu/cs/cenik/[/url]
preračunat ti ne bo problem, saj rad to simuliraš na 1001način :wink:
Uh... , da ne bo mogoče plin (TČ) problematičen :lol: , ali pa zruši podatek cene od 7dalje (druga tema) :mrgreen:

Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - telmos - 2.10.2015

sassapo Napisal:
DELPHI Napisal:Koliko pa stane kompresor za ta konkreten HOT JET?

270€
Kaj je pa to bistveno? Saj se sploh ne pokvari. Pa še tako estetsko je narejena, da prav v oči pade.

Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - sassapo - 2.10.2015

Ah, ta škatla je res grda, ASK je pa že precej lepša, seveda je pa "lepša" tudi cena. Kakor koli računaš na koncu vedno prideš do neizpodbitnega zaključka... Kolikor denarja toliko muzike!!

Moj stari oče je imel hladilnik L. 1938, Francoski CELWINATOR ali nekaj podobnega, ja deloval je več kot 50 let brez okvare!!
Danes je pač vse narejeno tako, da se prej ali slej pokvari :wink:

Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - Poldee - 2.10.2015

Sassapo: ne, ni vedno tako. Vedno se najde kdo, ki te po domace na***a. Ponavadi so to tisti, ki drago prodajajo poceni robo, 'dobri' trgovci se jim pravi. Primer so avtomobilski rezervni deli. Isti del od istega proizvajalca pase v dva razlicna modela avta, vse kar je drugo je kataloska stevilka in cena vsaj 1.5x visja. Ali pa aktualen primer Volksvagen - ni poceni, dobis pa kaj? Nateg, smrdljivca ena a :-) Tko da s tem nabijanjem o ceni lahko pocasi nehas, ker je ze malo passe.

To so nijanse, ki bodo vedno na račun nas, ker pač nismo vsevedi!!
Generalno gledano pa drži, povej mi samo en serijski (ranga nekaj 100€ dalje) tehnični izdelek, ki je cenejši boljši od dražjega!?

Ne, niso nianse, so kar realne. To z VW ima ogromne razseznosti in blago pocedano je svinjarija (ja, boli me za nemsko kvaliteto). In nikakor ne pravim, da so cenejse stvari boljse od drazjih - tega nikoli nisem rekel. Pravim samo, da to kar tako vneto ponavljas ne drzi, navedel sem pa dva primera, za katere vem. V idealnem svetu bi to drzalo kot pribito, samo zal zivimo v drugacnem :-(

Ma veš kaj! Če bi finance omogočale bi vsak še tako zagrizen privrženec kakšnega C3 ali podobno z velikim veseljem vozil Golfa. Tisto o emisijah, ma daj no, se ti ljubi?
Bi pa res zelo rad, da mi nekdo pojasni kako in zakaj je tisti program tako deloval in kako je program vedel kdaj se avto testira, kdaj se pa vozi v normalnih okoliščinah.
Kako je sploh mogoče, da se softwersko omejijo emisije za 12x!? Če mene vprašaš je to samo en velik bla bla, še posebej ker naj bi to odkrili že pred skoraj dvemi leti.
Res bi rad vedel kako je možno, da največji proizvajalec diesel motorjev za osebne avtomobile na svetu ne uspe zadovoljiti normnih izpustov!? Ostali jih pa... Daj no, ali res verjameš tem zgodbicam :?
Aja, še vedno čakam, da mi poveš kateri cenejši velikoserijski tehnični izdelek je boljši od dražjega, da ne bom po nepotrebnem zapravljal Idea Jaz ga do sedaj še nisem našel. Hm, verjetno ne znam iskat :lol: Sem pa velikokrat kupil zato ker je bilo poceni in potem največkrat vrgel vstran.
ps. pa ne mi s kakšnimi rezevnimi deli, ker je pri klimah in TČ zgodba popolnoma enaka, včasih so cenovne razlike za enak del od firme do firme tudi tri in celo večkratne.

Se enkraz: nisem rekel in ne bom, da je cenejse boljse - pravim samo da je kontra dostikrat nateg - vse preveckrat videno v praksi. Razumes poanto?

Glede avta: toliko, kot je v danasnjih avtih senzorjev stlacenih je mala malca napisat program, ki zazna, kdaj so odprta vrata in da se obenem zadnja kolesa vrtijo, da je odprta havba etc... Za povrh je tudi postopek testa zelo dorecen on res ni problem ugotovit kdaj se to pocne. Podobno, sicer zaradi zvoka imajo Akrapovic izpuhi vgrajeno loputo v ta namen - pri nizkih obratih je skoraj zaprta (verjetno ves kaj to pomeni), pri visokih pa se odpre in takrat zadeva niti pod razno ni ok... Kot pravim, to se konkretno nanasa na zvok, ampak je podobne vrste goljufanje. To mi je povedal bratrac od moje, ki dela tam. Ce pa ti ne verjames tega, da svabo goljufa pa je to cisto tvoj problem :-) Stvar je kar resnicna, tko da... v jok pa na drevo :-)

Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - Gasper123 - 2.10.2015

sassapo, sorry s takimi komentarji izgubljaš kredibilnost, pa četudi gre za avtomobilsko tehniko.