PodSvojoStreho.net
MČN ROTO ECO 6 - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Tema: MČN ROTO ECO 6 (/showthread.php?tid=21643)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39

Re: MČN ROTO ECO 6 - medo9 - 4.1.2014

Preverite cev za vpihovanje zraka, ce ni zamasena.
Tudi to je lahko vzrok, da se naredi klobuk.

Re: MČN ROTO ECO 6 - lasybird - 4.1.2014

Vse dela ok. Cevi so proste. Kulture pa ni.......

Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 4.1.2014

To bodo pa potem res morali z Rota pogledati, kje je keč.

Sory za nikakršno pomoč :-(

Re: MČN ROTO ECO 6 - lasybird - 4.1.2014

Ja , so že naročeni. Hvala vseeno.

Re: MČN ROTO ECO 6 - KARMEN1 - 4.1.2014

lasybird Napisal:Pozdravljeni!
Imam vprašanje, glede ECO 6.
Tast jo uporablja kakšno leto in pol. Po zadnjem praznenju pa se je zgodilo, da se je v tretjem prekatu po približno štirih tednih naredil klobuk nerazgrajenega blata, blato se kopiči tudi v prvem prekatu. Nastavitev je takšna kot mora biti, torej prečrpavanje cca 3 dcl na sekundo, polno mehurčkov v srednjem prekatu in v tretjem mehurček do dva na nekaj sekund. Ampak "klobuk" blata debel približno nekaj centimetrov. Kar nekajkrat sem ta klobuk razbijal, situacija se ne spreminja.
Kaj bi bilo za narediti??

Kolikokrat ste jo praznili v letu in pol? Jaz jo imam več kot eno leto, pa je nisem še niti pogledala. Sploh ne vem, kaj se dogaja notri.

Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 4.1.2014

Pri nas so tudi bakterije pomrle, j ebilo nekaj s kompresorjem narobe in se je full penilo v čistilni. Potem jeprišel serviser iz ROTO in naredil teste ter nastavil vpihovanje zraka. Ker se je še vedno penilo sem noter vrgel WC net in sedaj spet dela brez problema.

Re: MČN ROTO ECO 6 - C152slo - 10.3.2014

12 strani super nasvetov iz prakse, pa vseeno človek nima pojma ali vzeti to zadevo ali ne. Ker če so certifikati nekaj, meritve pa drugo (primer Slovenskih Konjic npr) je zadeva vprašljiva.

Mi smo sedaj v takšni vmesni fazi, da gremo v novogradnjo, kanalizacije ni (pride drugo leto) in drugega vgradnja MČN ne bo možna. Občini bi rad dopovedal, da jaz v hiši ne bom nikakor pred 2018 in da to takrat menda ja bo kanalizacija in da nebi šel sedaj v vgradnjo MČN in strošek s tem. Samo dvomim, da bodo razumeli to in bom moral MČN vgraditi, čeprav jo verjetno nikoli ne bom uporabljal.

Re: MČN ROTO ECO 6 - C152slo - 10.3.2014

Zagotovo bo še koga zanimalo kako se obnese ECO6 na testu.

Našel sem primerjalni test, ki so ga delali na področju Škofje Loke. Analizirali so delovanje MČN med drugim tudi ECO6.

Rezultat boste videli sami (stran 13), tukaj pa je samo poveztek:

"kljub izvedenemu servisu MKČN na iztoku presega MV"

Vir:http://forum2.ra-sora.si/download/file.php?id=25

Bo očitno kar držalo, kar je omenil nekdo prej, da je certifikat nekaj, realne meritve pa drugo. Seveda je možno, da je bilo nekaj narobe pri uporabnikih oziroma da se niso držali pravil glede klora itd.

Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 17.3.2014

Tisti ki imate to MČN.

Ko jo odprete, ali je kaj smradu oz. kakšen vonj je notri?

Ali se kaj neprijetnega vonja čuti čez odduh?

Re: MČN ROTO ECO 6 - Popravila na domu - 18.3.2014

Ko jo odprem ni praktično nobenega vonja. vsaj tistega po javnih WC-jih ne, če si imel to v mislih.
Občasno, ko je nizek pritisk in se zažene kompresor se sicer ob MČN za trenutek in zelo občasno pojavi nek čuden vonj. Ampak glede na to, kaj v MČN uletava bi bilo prav nepošteno od mene, da bi rekel, da smrdi.

Torej, če je naprava pravilno prezračevana (režim nastavitve - ciklus vpihavanja zraka), nobenega vonja praktično ni.

Re: MČN ROTO ECO 6 - vcc - 18.3.2014

Ko odprem, ne smrdi, čuti se le vonj po postanem blatu, kot v kakšnem zanemarjenem ribniku. Če voham pri odduhu oz. zračniku, ne čutim nič.

Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 19.3.2014

+1

Izrazit vonj je prvi pokazatelj, da v čistilni ni vse tako, kot mora biti.

Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 19.3.2014

Hvala za odgovore.

Kot kaže je pri nas vse ok. Sem mislil, da mora bit čist brez vonja.

Še eno vprašanje. Ali je pri vas voda na izhodi iz MČN čisto bisstra ali je malo kalna?

Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 19.3.2014

Na oko?

Če pogledam v zadnji prekat, je tam motna voda. Ko pa gledam kaj kaplja iz odtočne cevi, mi pa izgleda čisto bistra. Ampak to je na oko. Na izhodu naštimaj kakšno vedro, naj se notri nateče, pa boš videl, kakšna je. Ne sme biti preveč kalna.

Je pa zadnjič nekdo napisal, da ko pogleda v zadnji prekat, ima tam čisto bistro vodo in vidi lepo do tal. Kar enostavno ne morem verjeti.

Re: MČN ROTO ECO 6 - gnilivanili - 19.3.2014

Berghaus Napisal:Je pa zadnjič nekdo napisal, da ko pogleda v zadnji prekat, ima tam čisto bistro vodo in vidi lepo do tal. Kar enostavno ne morem verjeti.

Da, jaz sem napisal da je voda v zadnjem prekatu tako bistra, da vidim do dna. Vendar redko. Če jo prestrežem na iztoku je običajno zelooooo zelooooo, rahlo rjavkasto obarvana. Kar se vonja v posodi tiče... Ja, je pač en zelo blag vonj, ki pa se ne more primerjat s svežo kopico dr...a Smile.

Sredi zime so mi komunalci opravili meritev, rezultat pa pravi, da je očiščenost po KPK skoraj 92%. Izgleda da sem potuhtal prave nastavitve Smile.

Podražila se pa je analiza za 20eur, storitve okoli praznjenja za 20 eur ter sprejem blata na čistilno napravo za 10 eur...