PodSvojoStreho.net
Zubadan - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Zubadan (/showthread.php?tid=16842)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32

Re: Zubadan - miha- - 19.1.2016

Zdravo @telmos in @labelsm, sploh telmos vedno pripravljen pomagati Smile

Gre za enoto Ecodan. Zanima me predvsem, ce je smiselno deltaT spreminjati na 5 stopinj?
Npr da temperaturo ogreva ko pade iz 45 na 40? Oz je so ta kaj pozna pri porabi?

hvala!

Re: Zubadan - telmos - 19.1.2016

Ne toliko kot pri komoditeti, če to rabiš. Jaz bi pustil dt na 10, ker to ni zgoraj ampak nekje v sredini bojlerja.

Re: Zubadan - miha- - 19.1.2016

Ok pustim potem na 10 in da segreva na 50, po moje najbolje oz kako v praksi delate?

Se nekaj, vceraj, ko je bilo kar mrzlo sem imel COP 2.1. Je to ok za take temperature? Porabila pa je 56KWH.

Re: Zubadan - miha- - 20.1.2016

Ok, se ena zadeva me zanima Smile
Tale menu, kjer se gleda proizvedena/porabljena energija v KWH. Je to 100% natančna stvar oz kako je s tem?

Re: Zubadan - Sivka - 20.1.2016

Cop je kar v redu. Merjenje porabljene in proizvedene energije je bolj približno pri vseh TČ, ker na to vpliva veliko dejavnikov. O tem si lahko prebereš v malo starejših temah.

Re: Zubadan - miha- - 20.1.2016

tnx za odg. Danes ko je bilo se malo bolj mrzlo pa je bil 1.9.

Ne vprasam, ker imamo dve isti TC in npr porabljeno energijo imaste vedno isto, proizvedena pa se vcasih kar obutno razlikuje. Ce bom sel racunat preko tistih podatkov na zaslonu COP je razlike tudi do "1".
Zato me zanima, ce je tisto sveto ali je to bolj povšalno.

Re: Zubadan - Sivka - 20.1.2016

Če jaz vzamem podatke za proizvedeno in porabljeno energijo od TČ in izračunam COP, se ta razlikuje od COP, če vzamem proizvedeno energijo TČ in odčitam porabljeno energijo na števcu, ki ga imam samo za TČ. Vzrok je ta, da je tu v igri tudi električna energija, ki jo porabi obtočna črpalka, ko pa vzamem podatke od TČ, te elektrike ni v špilu. Je pa razlika mala, da se razumemo in posledično tudi COP.
Je pa tudi res, da imam Daikin Althermo, ne Zubadana, de me ne bo kak lastnik Zubadana za ušesa. :wink:

Re: Zubadan - Litvak - 18.2.2016

eno vpršanje - zunanja enota powerinverter, notranja ecodan - ko imam nastavitve naštimane po vremenski regulaciji, mi na displeyu ponudi opcijo + ali - 0stopinj. Kaj lahko reguliraš s temi stopinjami, predvidevam da nekakšen odklon ali?...

Re: Zubadan - telmos - 18.2.2016

s tem dvigaš ali nižaš krivuljo za toliko stopinj, kot hočeš.

Re: Zubadan - Litvak - 19.2.2016

ne razumem, to pomeni da višam/ vtok vode za toliko stopinj, kot nastavim? Torej če drugače pri 0 stopinjah zunaj spuščam 27 v talno, in če na displeyu dodam +2, bo spuščalo not 29?

Zakaj nebi potem kar popravil krivulje recimo?

Ali je to bolj kot pomoč, da v sončnih dnevih (ko so čez dan veliko pribitni) malo znižaš, pri meglenih dnevih pa malo povišaš?

Re: Zubadan - Poldee - 19.2.2016

Ja sej celo krivuljo zvisas/znizas, velja za cel razpon. Isto velja kadar spreminjas odmik.

Re: Zubadan - telmos - 19.2.2016

Litvak Napisal:ne razumem, to pomeni da višam/ vtok vode za toliko stopinj, kot nastavim? Torej če drugače pri 0 stopinjah zunaj spuščam 27 v talno, in če na displeyu dodam +2, bo spuščalo not 29?

Zakaj nebi potem kar popravil krivulje recimo?

Ali je to bolj kot pomoč, da v sončnih dnevih (ko so čez dan veliko pribitni) malo znižaš, pri meglenih dnevih pa malo povišaš?
Mitsubishi za te namene nudi autoadaptivno krivuljo, ki jo spreminja glede na doseganje temperature prostora. Zato nesi ta displej v sobo, nastavi način kontrole na to, nastavi željeno temperaturo prostora in uživaj.
Samo krivuljo pa lahko poljubno spreminjaš naklon, ukrivljenost..... Kar ti paše.

na kakšen način pa lahko odmontiraš displej, in kakšno povezavo potem potrebuješ od displeja v sobi do notranje enote?
Senzor temperature je potem v tem displeju? Prestavitev displeja v sobo je namen že nekaj časa..ker v garaži je vedno hladneje, in mi ta funkcija ne koristi kaj dosti.

Re: Zubadan - telmos - 19.2.2016

Samo dve žički potegneš, pa je. Enostavno ko pasulj.

bom pogledal ko bom doma, drugače se pa slišiva. Hvala.