PodSvojoStreho.net
Moja vizija električne mobilnosti - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Moja vizija električne mobilnosti (/showthread.php?tid=70630)

Re: Moja vizija električne mobilnosti - arbajter - 16.12.2017

bozgo
Citat:Če imaš na koncu kabla odvzem 3x3x20A potem je kabel dimenzioniran tako, da bo to tudi prenesel. Seveda, če je kabel določil štromar in ne telebajsek.
Koliko se na štrom spoznaš si že dokazal. Recimo da se z napisanim strinjam. Ampak takih telebajskov, kateri mislijo, da se na trafo kar vedno znova in znova priključuje in da trafo nima plafona je na tem forumu veliko, vključno s teboj. In potem izpade, da tisti odvzemi 3x3x20A le niso tako samoumevni, kot si misliš.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - bohinc - 16.12.2017

bozgom Napisal:Auspuhi so povsem zanič, saj se z njim ne morem zapeljati h kolegu v Avstralijo. Pa tako dober je avstralski pir.
:?:
Verjetno večina ne gre z jadrnico? Pa še te majo večinoma v rezervi auspuh :wink:

bozgo
Citat:Auspuhi so povsem zanič, saj se z njim ne morem zapeljati h kolegu v Avstralijo. Pa tako dober je avstralski pir.
Imaš prav. Z auspuhi se ne more do Avstralije. Zmorejo pa do Leclerca, Mercatorja, Špara, Lidla. Tam pa prodajajo tvojega odličnega Fostersa. Če si avanturist se lahko poskusiš (seveda za auspuhom, kajne, EVja tako ne premoreš, le z jezikom ti gre) poiskati tebi ljubi avstralski pir tudi na Vršiču. Boš še rezervoar pa mejenje v njem preveril. Koje li kretenske primerjave...

Avstralija:
Z ladjo? Ne, se iz raufnkov kadi kot hudič, pa še dizel je...
Z letalom? Ma ne, kemtraili, pa kerozin, še hujši od nafte, pa še 450 izpusta na potnika...
Bozgo, saj obstaja rešitev. Kopalke oblečeš. Ko priplavaš do tja, pa tudi avstralski pir dobro paše.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - Fery - 16.12.2017

bozgom Napisal:Auspuhi so povsem zanič, saj se z njim ne morem zapeljati h kolegu v Avstralijo. Pa tako dober je avstralski pir.
Torej so tudi EV, ker se tudi z njimi ne moreš.

Sicer se, kot ponavadi, motiš. Z auspuhom prideš tja na pir, s štromom ne.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - janipapillon - 17.12.2017

Je to res predaleč od realnosti, da nekdo v prospekte pogleda, mal po netu prekoplje, pa v računalnike svojih pleh konjičkov :?:
In če en model pogleda testiranja kot npr [url=httpsunichr("58")//wwwunichr("46")youtubeunichr("46")com/watch?v=Oy79PZHXq04&t=1489s]tale[/url], pa če za neko varnost in izkoristek doda 50% ostane pod 30 kWh na 100 km?
In ve zakaj in kako potrevuje vehicle.

V starem stanovanju sem parkrat skuril pancerko, ker so mi naenkrat delovali: termoakumulacijska, ja termoakumulacijska,bojler, pečica, štedilnik, .... smo sesalc prižgali, PUF.
Ja in :?:
In precej bližje realnosti se mi zdi v naslednjih 50 letih mnoge kable zamenjat, kot fosilce obnovit. Pa rečmo da je kle nekdo fajn trd u glavo.

100 avtov pred blokom na Fužinah? Mogoče čez 100 let, če bomo močno prekoračl vladni načrt 17% EV+priključnih hibridov do 2030.
Matr imamo različno orientacijo skozi cajt.

Kdo bo plaćal nove kable? Ja tisti, ki se ne bo zmislu kako fosilce nadomestit.
Se je treba na štrom sploh kej spoznat, pa da je nekomu to jasno?

Re: Moja vizija električne mobilnosti - novitu - 17.12.2017

Tako ja, precej enostavno je tole. Čas je pa za večino ljudi problematična reč.

Tudi to smo že ugotavljali, da kabli vsaj še kar nekaj let ne bodo problem oz. bodo problem le v toliko kolikor so že sedaj. Nikjer ne piše in nihče ne trdi, da bo prehod na EV preko noči in to 100 odstotno, vendar je to več kot očitno precej težko razumeti. Večina polnjenja bo, vsaj v naslednjih leltih, še vedno prek noči, ko pa je poraba že tako ali tako mnogo nižja.Tudi to je bilo že večkrat argumentirano (mislim da s konkretnim št. avtov, ki bi šele izravnalo nočno z dnevno porabo) itd itd.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - Gasper123 - 17.12.2017

DELPHI Napisal:Dobrodošel na planetu Zemlja!

Ravno berem, da v malem mestecu Oslo, gori na severu, z 10% penetracije EV, že 2 meseca živijo ob svečah.

Pa računaj, da je to bogata država, ne pa tale naša revščina.

Iščem tole novico, pa ne najdem, vir?

Re: Moja vizija električne mobilnosti - DELPHI - 17.12.2017

In March 2014, Norway became the first country where over one in every 100 passenger cars on the road was a plug-in electric;[12] the segment's market penetration passed 3% in December 2015,[13][14] and ended 2016 with 5% of all passenger cars on Norwegian roads being a plug-in.[15]

vir: Wiki

Glede na letošnjo podivjano prodajo EV in glede na to, da je v glavnem mestu koncentracija večja kot na deželi, je 10% še konservativna ocena.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - Gasper123 - 17.12.2017

A to, da zaradi tega živijo ob svečah je bil sarkazem?

Re: Moja vizija električne mobilnosti - DELPHI - 17.12.2017

Ja.
Pa, da se malo odkupim. Cel norveški model nenormalnega subvencioniranja je sicer potegnil za sabo kar nekaj dilem in problemov.
Od gneč na polnilnicah, zatrpanih avtobusnih linij, zastonjskih parkirnih mest, izpada davkov, itd., s tem, da si vse skupaj lahko špogajo iz bogatih prilivov od izvoza nafte. Pa razumi.
Skratka recept kako se zadeve ne lotiš.

Ampak dratov, dratov pa noben ne omenja kot problem.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - bozgom - 17.12.2017

arbajter Napisal:bozgo
Citat:Auspuhi so povsem zanič, saj se z njim ne morem zapeljati h kolegu v Avstralijo. Pa tako dober je avstralski pir.
Imaš prav. Z auspuhi se ne more do Avstralije. Zmorejo pa do Leclerca, Mercatorja, Špara, Lidla. Tam pa prodajajo tvojega odličnega Fostersa. Če si avanturist se lahko poskusiš (seveda za auspuhom, kajne, EVja tako ne premoreš, le z jezikom ti gre) poiskati tebi ljubi avstralski pir tudi na Vršiču. Boš še rezervoar pa mejenje v njem preveril. Koje li kretenske primerjave...
Do Leclerca, Mercatorja, Spara, Lidla (tja ne hodim, ker so kristjanofobni in poveličujejo totalitarizme)... prideš že danes tudi z EV. Pa do prijatelja tudi :lol: :lol:

Drugače pa- za vsak stvar lahko najdeš tumaste primere, da dokažeš kako nekaj ne gre. Enako velja, da dokažeš kako gre. Na vsakemu pa je, da loči tumasto od pametnega, če seveda ni tumast :mrgreen:

arbajter Napisal:Koliko se na štrom spoznaš si že dokazal. Recimo da se z napisanim strinjam. Ampak takih telebajskov, kateri mislijo, da se na trafo kar vedno znova in znova priključuje in da trafo nima plafona je na tem forumu veliko, vključno s teboj. In potem izpade, da tisti odvzemi 3x3x20A le niso tako samoumevni, kot si misliš.
Za "elektro strokovnjaka" kot sam sebe smatraš razmišljaš precej nestrokovno. Koliko porabnikov priključiš na en trafo sploh ni pomembno. Na en transformator lahko priključiš tudi vse električne porabnike kateri obstajajo, če želiš. Še več- na isti trafo lahko priključiš tudi vse električne porabnike, kateri bodo kadarkoli še narejeni. Seveda pa jih istočasno lahko deluje le toliko, kot je nazivna moč trafa :mrgreen: :mrgreen:

Re: Moja vizija električne mobilnosti - arbajter - 17.12.2017

ALELUJA: jih istočasno lahko deluje le toliko, kot je nazivna moč trafa.
Pa saj znaš še nekaj razmišljat. Vsaj tole si do sedaj pametnega povedal.

Citat:ALELUJA: jih istočasno lahko deluje le toliko, kot je nazivna moč trafa.
Pa saj znaš še nekaj razmišljat. Vsaj tole si do sedaj pametnega povedal.

Saj zaradi tega pa boste auspuharji lahko iz svojih stanovanj na parkplace potegnili toliko podaljškov, kot boste želeli (enega zase, enega za ženo, enega za otroke, enega za prijatelja, kateri vam bo prišel na pir, enega...) :lol: :lol: