PodSvojoStreho.net
Izbira klime - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Izbira klime (/showthread.php?tid=17792)

Re: Izbira klime - sassapo - 5.7.2017

Seveda je izbira tvoja, kaj boš s klimo naredila je čisto tvoja odločitev. Jaz sem ti podal samo predlog. Ker si pa imela že dva serviserja z neko toplo vodo :lol: in oba sta po tvojem naredila svoje bolj tako tako, bi na tvojem mestu morda res razmislil o generalnem parnem čiščenju z demontažo in razstavitvijo notranje enote. Po takšnem čiščenju so tako zunanja kot notranja enota čisti kot novi.

Re: Izbira klime - skrasa82 - 5.7.2017

Seveda. Takega še iščem. Če mi uspe zmontirat sama, glede na to, da imam parni čistilnik doma, bi naredila vsaj to. No, bomo videli, če koga najdem.

Re: Izbira klime - maverick25 - 5.7.2017

Naj mi resnično eden pojasni konkretne razlike med Gree in Daikin, ker mi je eden od prodajalcev oz. montažerjev reku, da Gree ni cenejša varianta Daikina... a so razlike res tako očitne.

Zanima me moč klime samo za hlajenje za skupen prostor(dnevna soba, jedilnica in kuhinja) v izmeri 53 m2? Ter kateri model, ki ima seveda tudi zanesljivo wifi upravljanje med Daikin, Mitsubishi, Fujistu, Toshiba in Panasonic naj vzamem...

Re: Izbira klime - g.o.dizzle - 5.7.2017

Gree ni cenejsa varianta Daikina, Gree je samostojni proizvajalec in to dosti večji in Močnejši v svetovnem merilu.
Daikin je res z Greejem sklenil strateško partnerstvo vendar to se na zunaj ne pozna. Določeni modeli imajo npr kompresorje in plastične dele vključno z ohišji iz teh skupnih tovarn.
Je pa Gree v svojem cenovnem razredu zagotovo boljša izbira in best buy.
Če slovenski trg ne bi bil obseden z znamkami, bi bil Gree bistveno močnejši.
V vseh ex-yu državah je to znamka št. 1
V ostalem zahodnem svetu pa velja za zanesljivega dobavitelj praktično vsem, ki imajo lastno znamko in ta ni specializirana za klimatske naprave. You name itSmile

Gree že v osnovnem modelu zidnih naprav Lomo nudi:
- A++ razred v hlajenju in A+ v gretju
- gretje do -20 in 90% nazivne moči pri -10°C
- zelo solidno izdelavo enot in primerno dimenzioniranje komponent (uparjalniko, ventilatorji, ohišje - ni šparanja in ni cenenega videza, kar pa ni več možno trditi pri japonskih znamkah.
- wifi standardno
- 5 let garancije

Vse to za cca 700 eur z montažo za 3,5 kW

Re: Izbira klime - g.o.dizzle - 5.7.2017

Za 53m2 če smem predlagat iz Gree ponudbe, bi predlagal Hansol 3,5 kW ali U-Crown 3,5 kW.

Re: Izbira klime - bizilux - 5.7.2017

bom kr tlele prašov, upam da ni preveč mimo teme...

1. je kakšna omejitev kok metrov stran je lahko zunanja enota od notranje? v mislih imam nekje 8m...

2. trenutno prenavljam stanovanje, ampak klime še ne bom kupil in inštaliral, ker se vselim šele bolj proti koncu poletja tako da ni potrebe še zaenkrat...
ampak je pa planirana kje bo in kako bojo šli vsi dovodi do zunanje enote...
zdej me pa zanima kako bi vi to rešil, namreč dovod oziroma kanal bo šel čez celo dnevno, tako da bi jst za kanal že zdej poštemov k se že glih štema... Kako bi potem zakril ta odprt kanal? in koliko globok in širok more bit?
načeloma bom delov iz knaufa škatlo ob robu za ambientno svetlobo (led trak) tako da mogoče lahko steno čist pod stropom poštemam pa bo tam kanal... a more bit kej padec do balkona(zunanje enote)?

3. kakšna ideja kako za kondenz uredit na balkonu? k že glih prenavljamo itd... ker na fasado vrjetno nebom mogu dat, rabmo 75% strinjanja... na bloku je pa še nima noben :/

Re: Izbira klime - sašo65 - 6.7.2017

g.o.dizzle Napisal:Gree je samostojni proizvajalec in to dosti večji in Močnejši v svetovnem merilu.
ti si od "ATLASA" :?:
- znanec ima (že kr nekaj časa dve klimi Gree, prezadovoljen) sedaj si je zamislil, da bi imel TČ (split ala Fujitsu, Toshiba, Daikin...) pa sprašuje če obstaja Gree (ne vem niti sam, sem mu obljubil, da raziščem)
pazi to: eni tukaj iz Krškega, ki so pri njegovem sosedu te dni montirali Gree klimo, in ker je njih vprašal o TČ, mu le ti ponudijo in izjavijo "pa živi ostanejo" :mrgreen: da je Sinclar ala Gree :lol: :roll: ni se mi dalo razpravljat itak vem da 1% ni skupnega med temi firmami pa vseeno vprašam, če je Gree, drugače ga preusmerim...

Re: Izbira klime - skrasa82 - 6.7.2017

GRADIM vse odvisno od ponudbe. Sicer pa 10 min pranja satovja (zanima me samo to) ne stane toliko.

Re: Izbira klime - kadotr - 6.7.2017

Saj ni samo pranje satovja. Mora se mojster od doma do tebe pripeljati, pa malica vmes, da o vseh dajatvah ki jih na tistih deset minut dela obesi država ne govorim.

Zadeva je podobna, kot če bi se hotel za deset minut okopati v morju. Največ me stane, da z rodne Gorenjske pridem na morje...

Probaj s tistim Celjanom, ki je na forumu...do Krasa ni tako daleč...saj ti je potrpežljivo že vse razložil.

Re: Izbira klime - d4v1d - 6.7.2017

Pozdravljeni.

Imam težave z klimo Airwell Dakota Dc Inverter. Ko jo prižgem normalno delujta tako notranja kot zunanja enota po cca. 2 min pa se ventilator na zunanji enoti ustavi in posledično ne hladi. Plina je dovolj, po resetiranju je zadeva delovala pol ure sedaj pa je zadeva enaka. Kaj bi bilo lahko narobe?

Re: Izbira klime - aleš.h - 6.7.2017

@sašo:

Gree U-Crown vs. Sinclair Arctic:

[img]httpsunichr("58")//trgovinaunichr("46")eceunichr("46")si/application/ece/request/image/imageunichr("46")php/galerija/product/thumb-slide/512xauto/middlexcenter/100/59444636991247536unichr("46")jpg/4772-klimatska-naprava-gree-u-crown-50-gwh18uc---z-montazounichr("46")jpg[/img]

[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")sinclair-worldunichr("46")com/files/products/residential/arctic-series-indoor-900x900px-72dpipngunichr("46")png?productfullside[/img]

[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")sinclair-worldunichr("46")com/files/products/residential/arctic-series-indoor-2-900x900px-72dpiunichr("46")png?productfullside[/img]

[img]httpsunichr("58")//iunichr("46")cdnunichr("46")nrholdingunichr("46")net/31624352/450/450[/img]

Niti 1% ni skupnega med Gree in Sinclair, kje pa ... :lol:

Re: Izbira klime - g.o.dizzle - 6.7.2017

Del programa Sinclair res prihaja od Gree. Cenejsi modeli od drugod, boljsi pa od Gree. Temu primerna tudi njihova cena, ki je visja od cenika Gree.

Za kupca je veliko varneje kupiti originalno znamko proizvajalca, saj le to zastopa distributer ki ima s tovarno direktno in mocno vez, medtem ko trgovske znamke pridejo na trg po razlicnih kanalih in ko kupec isce servis, verjemite da trgovec ki ni dal na trg kupceve naprave ne bo nudil garancije za njo niti mu ni zavezan nuditi rezervnih delov ali servisa. Nosilec znamke v drugi drzavi pa se zanj niti najmanj ne sekira.

Sicer pa gledamo, da tovrstne alternative niso cenovno ugodnejse od originalne znamke proizvajalca in tudi nudimo zanesljivo podporo ter daljso, 5-letno garancijo - tako ni direktnega razloga, da bi se kupec odlocil za alternativo.
Pa se nekaj, vsaj pri Gree je takih zgodb vse manj, saj proizvajalec strmo krepi svoje ime na vseh trgih, in to je dodaten minus, saj trgovska znamka ki danes nudi produkt, ga cez nekaj casa vec ne bo in pocasi se izgubi sled. Je prav skoda ko je treba po 5 ali 10 letih menjat klimo ker ne dobis motorja ventilatorja ali kake elektronike.

Distributer Gree v Sloveniji zastopa tovarno ze dobrih 20 let in rezervni deli od prvega leta do danes so na zalogi! No veliko konkurentov ki se lahko s tem pohvalijo, tudi med zelo priznanimi brandi.

Re: Izbira klime - sassapo - 7.7.2017

Ko moraš stranki povedati! gospa, za vašo klimo ni več rezervnih delov, bo treba kupit novo. Pa to se ne dogaja samo manj znanim imenom, za malce starejše Gorenjeve klime ni možno dobit prav nobenega rezervnega dela. Zato že vseskozi podarjam, kako pomembno je kupit klimo s tovarniško znamko. Elektrolux, Beko, Bergen, Whirpoll, Gorenje, Wiessman, Vaillant, Bosch .... in celo morje manj znanih ali neznanih imen so samo distributerji drugih znamk pod svojim imenom. Ti izključno kupijo in prodajo tisto kar je trenutno najugodneje za njih Idea

Re: Izbira klime - bizilux - 7.7.2017

Ko smo ze glih pri klimah kjer se ne da dobit vec rezervnih delov... Panasonic klima stara 11 let, se je pokvaru motorck za air swing (gor/dol)

Model je Cs-pe12dke. Sm brsku po internetu in je bl kt ne nič...

Re: Izbira klime - telmos - 7.7.2017

Ni se pokvaru motorčk, prej ste zlomili loputo. Popravilo je pa zelo enostavno. Drugače pa motorčke tud mamo. Ma nismo še nobenega menjali.