![]() |
|
Fasado delam sam - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Tlaki, izolacija in ostrešja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=16) +--- Tema: Fasado delam sam (/showthread.php?tid=73070) |
Re: Fasado delam sam - nekakbošlo - 18.10.2018 Ma ja,probej koga dobit na uro,mrežco vlečt znajo tud malarji,ni hudič da koga ne poznaš.Jz sm se tud zmenu na uro,mal malce in nekej več pirov pa je blo
Re: Fasado delam sam - mobipoint - 30.10.2018 evo tudi jaz sem sam naredil do zakljucnega sam in ni panike.Plošče lepil na lojtri dokler nisem dobil odra,lepil rob in noter 5-6 kep,vse reže zapolnil z belim purpen bauhaus ima 4x boljso izolativnost,gladil z 50cm gladilko.Malo me vreme hebe ampak mislim da bom med prazniki se uspel zapreti napusc.Ti samo lepo počasi pa bo,vsaj veš kako bo narejeno. Re: Fasado delam sam - Fery - 30.10.2018 A ni ta kubus novogradnja? Re: Fasado delam sam - mobipoint - 30.10.2018 kubus je ja :lol: :lol: :lol: :lol: Re: Fasado delam sam - Fery - 30.10.2018 Kaj si pa potem zabijal tista jajca v zid? Škoda cajta, denarja, toplotnih mostov. Re: Fasado delam sam - mihecmiha - 30.10.2018 Lepo si zrihtal kubus ![]() Polimano je. Vidim da sem kompliciral pri purpenanju stikov. Porpenal sem vsako možno špranjo... Ko sem enkrat začel me je na koncu vse motilo in sem vse spurpenal... Sidranje....Ja....Najbolj dolgočasno delo sploh. Najprej sfrezat fi 70, potem zvrtat luknje, potem nabit un plastičen vložek, potek kovinski klin, potem oa čepek zapurpenat. In to vse krat 1200 krat. Dolgcajt za popi.... Sem pa zdej med dežjem naredil še par špalet, in par vodalnikov ,vgradil garažna in stranska vrata. Dela se kolikor mi čas dopušča, ga imam vedno manj... Mogoče mi celo rata mrežica pa lim pred zimo... So mi pa za garažna in stranska vrata hotl vzet cca 500 e za montažo. Z 9.5 ddv. Sicer sem se z premikanjem garažnik kar naj... samo če se malo znajdeš se da tudi sam. Bom pa verjetnu jutri na eni manjši steni mrežico in lepilo probal, da vidim kako mi bo šlo. Ta velik štosman pa gasa. Pri špaletah sem opazil da lepilo suši lepo počasi, tako da upam, da bo šlo. Re: Fasado delam sam - mobipoint - 30.10.2018 Fery zaradi varnosti Re: Fasado delam sam - Fery - 30.10.2018 Čigave pa!? Jesus! V vsaki temi sejanje panike. Česa se pa bojiš? Da ti bo ena ploščica stiroporja padla na glavo? Re: Fasado delam sam - mobipoint - 30.10.2018 pa ni panike,samo sem zasledil da kar je vec kot 10cm bi bilo dobro sidrat kao pa sem reko naj bo,za totih 60€ me nebo vrag vzel Re: Fasado delam sam - Experienced - 30.10.2018 Res je, če se že dela zakaj pa ne? Potem pa pride podobno vreme in fajn vetrovno kot je bil tisti blok na TV ko je fasado dobesedno olupilo če se prav spomnim sploh ni bilo sidrano nič še lepljeno je bl tak tak verjetno. Ko bom jaz delal fasado bodo tudi sidra gor šla, jebiga tistih par € me pač ne bo hudič vzel.
Re: Fasado delam sam - Marko1976 - 4.11.2018 Evo, sem zdaj tik pred armiranjem cokla. Še vedno dilema - bo velik problem pol nadaljevat s stiroporom, če bo cokl zarmiran? V mislih imam neke vrste toplotni most med XPS in EPS ker bo lepilo na vrhu XPSa… Po drugi strani pa moram nekako zaključit ta cokl pred zimo… Tako ne bi pustil… [attachment=o28435] Ali bo OK, če vlečem mrežico tako kot na sliki? [attachment=o28434] S čim bi brusil XPS, da malo še dodatno izravnam zadevo? OK čepasto folijo mi je mojster, ki mi je lani naredil HI in TI za vkopani del hiše že narobe obrnil… Zob bom prekril, po novem načrtu kar s tlakovci, bom verjetno naredil kar neposredno tlakovce ob hiši, nič kamenčkov, kot sem sprva mislil… Hvala za čepke za sidra, sem jih sam napravil s krono in 2cm XPSom in se prilegajo kot uliti… Mihecmiha, kje si dobil oder? Mobipoint, ali si sam armiral? Re: Fasado delam sam - mihecmiha - 4.11.2018 Jaz nebi dal lepila in mrežice na vrhu xps. Jaz sem dal na xps direkt eps, špranje pa zapurpenal tako da ne piha vmes. Če boš dal na vrh xps lepilo in mrežico bo toplotni most.... Jaz imam eps 15 in cokl 13 cm Na eps sem dal odkapni profil z mrežico in jo zavlekel na xps. Brusiš lahko z šmirgel papirjem 40. Jaz sem ga nalepil na eno vezano ploščo in si naredil gor en ročaj. Da se če imaš malo za po šmirglat. Potem sem si v topdomu kupil namenski strgalnik za 10 e in je 100x lažje in hitreje sploh če imaš celo fasado za pošmirglat. Oder sem kupil na bolhi. 300 m2 in ga bom ko končam naslednje leto tudi prodal. Armiram sam. Je toliko vlage v zraku da zelo počasi suši in se da. Na vrhu stene nanesem lepilo in dam potem vanj mrežico in jo spustim do tal in na spoju cokla odrežem. Mrežico potem zrolam nazaj gor do lepila in potem naprej proti dnu navlečem lepilo. Ko imam.lepilo po celi steni, samo odrolam vse mrežice in z štosmanom vse zagladim. Je pa res da sem vajen "gletovanja"... Re: Fasado delam sam - Marko1976 - 4.11.2018 mihecmiha, potem ni panike, če pustim čez zimo na ta način zarmiran cokl, da gornji horizontalni del pustim "odprt"? Kaj pa zatekanje vod, vlage itd... morda nredim začasno zaščito? Ideja s čim? PS: Potem se pa ponovno vprašam, ali ne bi vsega zarmiral spomladi pa zasujem cokl dokoder bo vkopani del, pa pač pustim 15 cm, kar ga bo nad terenom, pač odprtega - "surovi" XPS pač? Pa še to - ali se arimira običajno cokl točno centimeter do tam, kjer bo zasut teren (tlakovci recimo) ali se mora kaj globje it z armiranjem? Hvala... Re: Fasado delam sam - skyboy - 6.11.2018 Pozdravljeni, da ne odpiram nove teme...me zanima ali obstaja kakšen tankek in trd material, s katerim bi se naredilo zob za predokensko roleto višine 14cm, dolžine 90cm? Na ta material bi nanesli samo mrežica + lepilo+zaključni sloj. Se pravi, predpriprava za roleto, katera bi bila skrita pod fasado... Styrodur 2cm zna bit prešvoh. Re: Fasado delam sam - mihecmiha - 6.11.2018 Stirodur ne bo prešvoh. Imaš različne tlačne trdote. Drugače pa purenit, ja pa drag. |