![]() |
|
Gen-i akcije - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Gen-i akcije (/showthread.php?tid=71341) |
Re: Gen-i akcije - bozgom - 3.9.2018 Gasper123 Napisal:Na koliko časa pa pri Petrolu potrebuješ teh 1500 zlatih točk za 13% popust? A enkrat letno pozimi preden zapadejo?Če se ogrevaš s TČ potem porabiš mogoče 10.000 kWh/leto. Ob tam 50:50 VT/MT to znese okrog 1000 pik. Manjka ti še 500 pik oz. tam 350 l goriva ali 7 postankov na črpalki. Če vas je v družini več se mora vsak na leto ustaviti 2..3x na Petrolovi črpalki. Če pa ti 30€ pomeni tako malo ti lahko posredujem npr. račun od Karitasa, pa jih raje nakaži njim, kot pa da po nepotrebnem filaš v (itak že prepolne) žepe enega od energetskih tajkunov. Re: Gen-i akcije - Gasper123 - 3.9.2018 Aha, saj res na pike od elektrike pa nisem pomislil. 30€ ne mislim vršt v WC, samo če bi pike nabiral samo z gorivom bi to pomenilo kar nekaj prilagajanja in lovljenja Petrolovih servisov. Re: Gen-i akcije - Popson31 - 3.9.2018 Pa ne samo to, potem bi zraven tega da “moras” tankat pri njih, mogoce kupil se kaj, kar je mimogrede 3x dazje kot v trgovini, ker pac dobis pike samo zato, da bo poloznica za strom 3€ nizja..kje je tu smisel. Sicer pa ze cca 2 leti ne tankam na petrolu ampak cez mejo na shellu kjer pri polnem tanku prihranim minimalno 6€, vcasih se vec kakorkoli obrnes bodo na profitu oni in ne potrosnik, ker je to samo se ena od mahinacij s katerimi pridobijo stranke. Pa te razno razne kartice in zbiranje pik je cisti nesmisel spara se z ugasanjem poroabnikov, TV, luci, racunalnik itd. Mi smo trenutno pri elektru Maribor in imamo mesecno poloznico tam 35-40€, pri gen-i ali petrolu bi bila koliko manjsa?? Mogoce 2€, pa to potegne za sabo spremljanje akcij, zbiranje pik itd, komu na cast
Re: Gen-i akcije - hector - 3.9.2018 Še en kaliber... Koliko te stane 1x mesečno odpret gen-i stran če imajo akcijo? 0,00!!! Če ti je to predrago za prišparat par € na mesec, pa naj bo. Re: Gen-i akcije - JaBK - 3.9.2018 pa jaz ne vem, midva oba tankava na petrolih. je treba iti že s poti za kaj drugega. pa skupaj nabirava pa je tik tak. ka pa je za 2 avta, ki se 90% tam tankata tako ali tako nabrati 1500 pik. bi pa to predstavljal problem, da, če bi bilo treba navade spremeniti, da bi tam tankal. štroma porabimo pa 10-11kkWh. če gre 10% štrom gor, pa ne vem. ne bo me konec, ampak za ta denar pa tudi že kaj več kot žvaka čigumo kupiš. Re: Gen-i akcije - Popson31 - 3.9.2018 hector Napisal:Še en kaliber... Kaj ti ni jasno? Ne stane me nic, v €, je pa neka obveznost, da bom ja v pravi cas pogledal, da bom imel kartico zraven, ce bi tankal na petrolu. Kot receno bi v tem primeru se kdaj kaj kupil pri njih kar je drazje kot v trgovini in bi ze tukaj izgubil tista 2€ ki bi jih prihranil pri stromu Ce ne ki vec.
Re: Gen-i akcije - hector - 3.9.2018 Si spregledal besedo Gen-i, brez kartic, pik in podobnega sranja. Če imaš poleg še plin je lahko hitro še kakšen € zraven. In ne, ne prodajajo ti zraven še pasje hrane... Re: Gen-i akcije - Popson31 - 3.9.2018 Ne nisem spregledal, zato pa pravim, da ce ne drugo je neka obveza spremljat, kdaj in ce bo kaksna akcija, da je ja nebom zamudil, ker bi lahko prihranil 2€ in to mi je enostavno nesmiselno. V primeru vecje porabe stroma se definitivno splaca, ko je prihranek 10€ ali vec na mesec, pri 1€ ali 2€ pa se mi ne zdi vredno. Kot receno ta denar ali pa se vec prihranim na drugih koncih, kjer ne rabim spremljat akcij in nosit zraven raznih kartic, zbirat pik in nalepk dober primer je tankanje avta v Avstriji, kjer sem vsaj 2x na mesec sluzbeno in pac tankam ko je tank prazen.
Re: Gen-i akcije - hector - 3.9.2018 povej to primorcu, da naj gre nalit čez mejo... geografsko pač ne ustreza vsem tvoja teorija... kljub temu pa če že spreljaš PSS vsaj tedensko, kakšne nove akcije (kjer ni pik, kartic) ne more zgrešit in poleg tvojega goriva, lahko privarčuješ še tu. Re: Gen-i akcije - Popson31 - 3.9.2018 PSS spremljam dnevno, na telefonu. In to je nekaj kar mi je zanimivo, veckrat tudi koristno, sploh zdaj v fazi gradnje. Je pa tankanje v Avstriji samo eden od primerov, tukaj je potem se narocanje opreme za hiso ki je mimogrede v tujini dosti ceneje kot pri nas. Keramika naprimer, ki sma jo narocila ze enkrat v zacetku leta in jo dobila skoraj 50% ceneje kot pa ce bi primerljivo kvaliteto vzela pri nas. In temu jaz pravim prihranek, ko nekje drugje dobis tisto kar rabis obcutno ceneje. Ko namesto 5k€ placas 2.5k€. Pri 2€ na mesec pa zal ne morem govorit o nekem prihranku, ki bi se mi v denarnici poznal. Re: Gen-i akcije - XxRobertosxX - 3.9.2018 Popson z zadnjim se pa absolutno strinjam in to je tisto čemur se reče prihranek in da se splača. Tudi jaz precej kupujem v tujini ampak za gradnjo pa raje pri nas s kakimi popusti pridem ceneje, npr. keramiko sem komplet vzel pri Extraform z rabatom od keramičarja so mi dal nekaj ceneje plus 22% popusta pa še sproti je dovažal keramiko kar mi je bolj ugajalo kot pa od kje daleč. Torej kar nekaj se kupi v tujini če se le da kake manjše stvari, za kaj večjega pa pač pogledamo cene Tujina/Slo čist odvisno, ker tok terenski pa spet nisem zaradi službe. Včasih se da kje kaj dobiti tudi brez davka pa je ceneje kot v tujini, samo primer in temu pa jaz rečem prihranek. Elektrika? ceneje? ja pa ja, za tako razliko me boli k... resno. Sicer pa kakor kdo hoče, če se mate cajt picajzlat s tistimi par centi ali 2-3€ potem pa kar. Re: Gen-i akcije - JaBK - 3.9.2018 dele sem si cajt vzela. t-2 sem dala dol za 120€ letno, elektrikami je šla lani samo z menjavo distributerja 100€ dol, če gre s podražitvami 10% gor pri geniju bom malo pogledala, ker to je za mene 120€. končno sem se spravila s komunalo zmeniti, da imam MČN ne greznice, nadaljnih 105€ letno manj. dele grem pogledat na kva sem še naročena, ker jaz kar plačujem očitno neke fore za BV. to kar pa vidva zdaj govorita, smo pa pač drugi že skoz dali. pa ko grem z mati kam me je že čisto nafopala (ženska ni dala mira) da vsakič neke kartice kažem. in itak te vsak na blagajni tudi buzerira, če imaš njhovo kartico. in res, zdaj ko imam stocard, naj pa skenirajo, pa sploh ne vem, za kaj gre, včasih se pa kar konkretno na koncu račun zniža. včasih me pa konec leta petrol vabi s štromom npr za 1500 pik in naslednjič, ko tankam vidim, da jih že imam. Re: Gen-i akcije - pentax - 3.9.2018 Popson, zdajle placujes 2-3€ vec na mesec, pozimi bo ta številka x3
Re: Gen-i akcije - Popson31 - 3.9.2018 Pentax v tej hisi, kjer smo se trenutno imamo skozi nekje enako poloznico za strom, za novo bajto sma sklenla pogodbo z gen-i. In na podlagi tega sem izracunal, da bi bila poloznica v tej hisi, z gen-i cenami za 2-3€ nizja. V novi bajti bo pa poloznica itak visja, ker je ze kvadratura vecja + ogrevanje bo na strom. To preskakovanje med ponudniki pa mi ne sede, ker nimam volje spremljat akcij, mi je to samo se ena obveznost vec, od katere pa nekega haska ni. Prihranimo na nacin, da gremo v trgovino takrat ko nekaj rabimo in kupimo tocno to, pa ce je v akciji ali pa ne. Ne jaz ne moja nimama kartic zvestobe, ne zbirama pik itd. Pa verjeli ali ne zapravimo manj kot takrat, ko sma se kupovala po tem sistemu in letela v trgovino ko sma v letaku videla akcijo. Zdaj niti reklam vec nocem v nabiralnik pa ne ostaja kruh ki splesnivi, ne mecemo vec hrane vstran, ker enostavno kupimo kar rabimo in nic vec..in ce je to kaj vecjega, takrat poiscema najboljso opcijo oziroma tisto kar rabima najbolj ugodno, price/performance seveda..otroka sta pa tud naucena da za sabo ugasata luci, tv, racunalnik, vodo medtem ko umivata zobe ali se milita..je trajalo, da smo se navadili, je pa zdaj to ze rutina, s katero pa prihranimo dosti vec kot pa ce bi vsake toliko menjali ali ponudnika za TV in internet ali pa ponudnika za elektriko.
Re: Gen-i akcije - timi11 - 3.9.2018 pentax Napisal:Na kakšne cene brez DDVja pa prideš s temi točkami - VT, NT? Trenutni paket" PREDANI"(1000 zlatih točk) velja do 31.10.18 VT=0,05915 MT=0,03241 |