![]() |
|
Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Toplotna izolacija, TC in Eloblock (/showthread.php?tid=71285) |
Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Bullet - 21.1.2018 sem vzel iz konteksta, ampak to ne spremeni dejstev, ki ostajajo, kot sem napisal... Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Popson31 - 21.1.2018 Bullet Napisal:sem vzel iz konteksta, ampak to ne spremeni dejstev, ki ostajajo, kot sem napisal... Se enkrat te sprasujem ti v zivljenju nimas nekega cilja oz veselja do necesa za kar ti ni zal dat vec denarja? Sploh ce si za to delal?? Ali si en povprecnez brez nekega cilja ki zivi iz dneva v dan? Res me zanima tvoj nacin razmiljanja.. Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Bullet - 21.1.2018 Popson31 Napisal:Bullet Napisal: to meni pove vse...v enem letu na precenjenem plehu izgubiš več kot bi te TČ stala...ti pa iščeš koliko boš ceneje skoz prišel v 5 letih... in zato je treba v 2 temah nabijat non stop...ah ja, sem obupal tule[/quote] Ja in v cem je problem?? Verjetno imas tudi ti “strast” oz veselje do necesa za kar ti ni zal dat vec denarja??[/quote] vsi imamo...sam je razlika, če denar mečeš proč za strast oz veselje kot ti praviš, pri osnovnih življenskih zadevah si pa po domače škrtuh - skopuh po slovensko. predlagam, da če še bmw nima, da si vgradiš webasto, prodaš hišo (seveda mnogo privarčuješ) in živiš za/v svoji strasti boš non stop vesel pa še na toplem boš, da ne omenjam koliko boš privarčeval.....p.s. - a je na štajerskem kj posebnega v zraku??? (samo šala)... Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Bullet - 21.1.2018 Popson31 Napisal:Bullet Napisal:sem vzel iz konteksta, ampak to ne spremeni dejstev, ki ostajajo, kot sem napisal... lahko mi rečeš povprečneš, zakaj ne..nisem nič posebnega.. moji cilji v življenju pa definitivno niso povezani z materialnimi stvarmi, oz da bi se z njimi bahal, kazal... Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Popson31 - 21.1.2018 Bullet Napisal:Popson31 Napisal:to meni pove vse...v enem letu na precenjenem plehu izgubiš več kot bi te TČ stala...ti pa iščeš koliko boš ceneje skoz prišel v 5 letih... in zato je treba v 2 temah nabijat non stop...ah ja, sem obupal tule vsi imamo...sam je razlika, če denar mečeš proč za strast oz veselje kot ti praviš, pri osnovnih življenskih zadevah si pa po domače škrtuh - skopuh po slovensko. predlagam, da če še bmw nima, da si vgradiš webasto, prodaš hišo (seveda mnogo privarčuješ) in živiš za/v svoji strasti boš non stop vesel pa še na toplem boš, da ne omenjam koliko boš privarčeval.....p.s. - a je na štajerskem kj posebnega v zraku??? (samo šala)...[/quote] Hahahaha torej je osnovna zivljenska potreba toplotna crpalka??bravooo res zanimivo predlagam ti da pises nasi vladi da TC uvrstijo med osnovne clovekove pravice ce ze hoces osnovna zivljenska potreba je v tem tvojem primeru toplota, nevem pa ki si prebral da nam nebo toplo???imeli bomo samo drug vir ki nas bo grel to je vse..Bmw pa ze ima webasto
Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Bullet - 21.1.2018 kje pa sem napisal da je TČ osnovna življenska potreba - mislim sem in vsakomur je jasno na ogrevanje...še ceneje bo če boš z bmw po vasi pobral vejice, veje, drva, les...pa skuril eni peči, ki jo bo en ti podaril... no evo... si spet prišparal... Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - csamo001 - 21.1.2018 Bullet Napisal:sem vzel iz konteksta, ampak to ne spremeni dejstev, ki ostajajo, kot sem napisal... Dejstvo je, da išče najbolj ekonomičen način ogrevanja in priprave sanitarne vode v odvisnosti od obstoječega objekta. Mar tega ne počnemo vsi ravno zato, da si lahko privoščimo druge "priboljške"? Torej zmanjšujemo tekočo porabo, da si lahko privoščimo nekaj, kar nas veseli? Za ene je to potovanje, za druge avto, za tretje spet kaj tretjega. In kot sem že napisal v tej temi: pred leti je bila TČ malodane peklenšček, zdaj pa brez nje kao več ne gre? Mimogrede, tudi TČ je "materialna stvar". :wink: Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - JaBK - 21.1.2018 bk9105 Napisal:Za konec pa še en moj nasvet za osebo z opazkami o posebnežih, ki na srečo ne prihajamo iz istih krajev kot ona. Idi malo na nefiltriran in nerekuperiran zrak. Mogoče ti bo bolj pomagal rešiti notranje stiske, kot pa izživljanje nad novincem tu gori, ki razmišlja malce drugače kot ti. ki razmišlja malce drugače pač moram malce na grenko vzeti... do par let nazaj je bil na forumu kdo z eloblokom samo prehodno, dokler ni bilo penezov za TČ, pa še to so se potem hitreje našli, kot je pričakoval. potem sva prišla jaz pa gt001 pa trajbala to, kar dela zdaj OP. dosti prva na forumu, ker takrat se je pa začela explozija NEH in PH hiš tudi med navadneži, prej je bila fama, da je to tri mač penezov za narediti. seveda si pa ne domišljam, da sva leta 2 pa 13 in 2 pa 14 na novo toplo vodo odkrila, kot to počnejo možganski hrusti leta 2 pa 17. tle na forumu smo secirali zadevo do onemoglosti v vseh kombinacijah. zakaj misliš, da sem rekla, naj pobrska. od takrat dalje so pa tudi ljudje tu gor, ki so šli čez oboje pri enaki hiši in povedali kake so razlike. pa tudi tu je bilo omenjeno. plačati mora vse, tudi če se mu ogrevanje v ožjem smislu izide. še zdaj ne ve, koliko porabijo SV in kako jo bo ogreval. bo to stč pa bo z dodatno investicijo 1,5k zadej, kar pri ogrevanju pokrije v max 3 letih. pa še prej, če bo z eloblokom ogreval, kar bo stč shladila. Bo grel s tikijem, kar je sicer samo 100 ojrov v investiciji in je super, če porab vode kot gallolight, ne tako zelo če jo kot mi. koliko porabi vode, pa meri v številu oseb. bo poleti vrgel klimo zdaj notri, ker z eloblockom hladiti ne more, medtem ko je za minimalne potrebe po hlajenju moja in energetikova rešitev zastonj? seveda mora vedeti kake so potrebe po hlajenju. pojma nima in se vrti samo okoli ogrevanja, kjer se mu računica izide. namesto da se s tem ukvarja še naprej, naj pozornost obrne v to, koliko porabijo za toplo vodo. potem bo videl ali je eloblock boljša rešitev ali ne. tudi to mora ogreti pa plačati. in potem se teme tu gor odvijajo v smislu, da išče potrditev. če je ne dobi, je pa zato, ker nihče drug ne razmišlja. dokler ima v enačbi vez neznank kot "znank", brez namena, da jih reši preden nadaljuje, potem pač ne moremo govoriti o nekem hudem razmišljanju. za nameček pa potem še SE notri privleče v debato o rentabilnosti, ki smo jo pa tudi že raztegnili do... ma sej je brez veze... Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Bullet - 21.1.2018 in kje sem napisal, da je moj cilj TČ? vem da je materialna, ni pa moj cilj...je pač ena od investicij...pa tud tu nisem preveč šparal..mislim, da boste počasi štajerci postali "novi" gorenjci...vsaj trend na forumu je tak... Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Bullet - 21.1.2018 JaBK Napisal:bk9105 Napisal:Za konec pa še en moj nasvet za osebo z opazkami o posebnežih, ki na srečo ne prihajamo iz istih krajev kot ona. Idi malo na nefiltriran in nerekuperiran zrak. Mogoče ti bo bolj pomagal rešiti notranje stiske, kot pa izživljanje nad novincem tu gori, ki razmišlja malce drugače kot ti. podpis! ali +1
Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Poldee - 21.1.2018 Uzivam v branju sam me morem da ne bi se to napisal: glede na videno lahko recem tipicen BMW driver. Par podobnih mamo pr nas. Avto ta zadn model, ni da ni, zvi pa v bloku in se drka zarad ogrevanja za unih par deset € na mesec kolkr majo racune. So pa isto mladi in 'uspesni'. Od zdej pa res samo se berem ta bluz :-) Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - JaBK - 21.1.2018 Pardon zej smo že 2 pa 18. Od 2 pa 17 mojemu tamalmu zobe en za drugim rastejo pa sem takrat nazadnje spala... Se mi je cajt ustavil v boljših časih... Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Bullet - 21.1.2018 tud v našem koncu izstopajo...bolj je nov bmw in večji je, manjši karakter ga vozi...na žalost počasi to že ratuje pravilo...pa nimam nič proti BMW, da ne bo kdo kaj mislil... Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - Popson31 - 21.1.2018 JaBK sem napisal kolko porabimo tople vode ne v litrih ampak nacin uporabe in iz tega lahko razberes da ne zalivamo roz s toplo vodo..smo povprecna druzina kaj se sanitarne vode tice in ce hoces v litrih bo nam zadostoval 200l bojler.. klimo imamo v tej bajti skoraj nova 3kw vaillant vzel jo bom zraven ampak ker po vsej verjetnosti nebo potrebe po hlajenju je nebom montiral v startu ce bo v praksi pokazalo da je prevroce pa jo bom zmontiral, nic lazjega..kaj se pa ogrevanja tice TC definitivno nebo je vec razlogov zakaj ne iscem pa alternativo temu se pravi da je na komot priblizno enako kot TC vklop oktobra in izklop aprila. Na te stvari se ne spoznam najbolj zato pa sprasujem tukaj ker pricakujem da bom dobil odgovore od tistih ki so stvar ze predelali in dali skozi mislim da je temu tud namenjen forum..sem pa ze preden sem se sploh prijavil na ta forum ugotovil da ce se ne odlocis za TC si izvenserijski ker je TC nekaj najboljsega kaj so lansirali na trg..pa ne samo to eni se celo bockate kako firmo ima kateri.. Bullet ne skrbi za ogrevanje hise bo poskrbljeno, nebo nas zeblo.. mogoce si frajer pred sosedi ker imas TC in porabis samo par € za ogrevanje za mene si pa nekdo ki nima visoko postavljenih ciljev in na svet gledama popolnoma drugace..ti mogoce prisparas pri ogrevanju jaz pa prisparam pac pri kateri drugi stvari..ne pomeni pa to da ce si nekdo privosci nekaj drazjega da mora zaradi tega razmetavat denar za karkoli.. Re: Toplotna izolacija, TC in Eloblock - sašo65 - 21.1.2018 Popson31 Napisal:Hahahaha torej je osnovna zivljenska potreba toplotna crpalka??to ni nikjer napisal....sem pa prebral celo temo in še vedno mam svoje mnenje ....mnogokrat na forumu prebereš (sem poslal 15 povpraševanj) :roll: katastrofa.. Veš kako sem kupil TČ? Maja 2013 mi je nekaj šinilo v glavo, bil sem pri treh znancih, pogledal kako je ta isti monter zadevo izpeljal, hiše podobne moji junija je TČ že grela SV....(navmes sem "poškilil" še h Termotehniki, češ domača roba...hitro smo odnehali) in veš kaj sem potem naredil? Začel sem forum brat :mrgreen: in kako stvar vprašal, ter tudi 99% stvari zvedel...tudi kaj je COP in SCOP (to me še danes ne zanima) in peti sezoni gretja sem z dneva v dan bolj zadovoljen... Mam tud od novega A4 (že 30 let na Audijih, vedno kupujem nove avte) pa mi je TČ večja igračka kot avto...zanimivo, sam sebi se čudim :lol: |