PodSvojoStreho.net
Prenova in regulacija Seltron - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Prenova in regulacija Seltron (/showthread.php?tid=71223)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Re: Prenova in regulacija Seltron - XxRobertosxX - 25.9.2018

Saj te razumem, ampak če greš prebrati svoje prvo sporočilo in greš po vrsti, prebirati svoja sporočila naprej, boš videl, da si kasneje že začel govoriti nekoliko drugače, ker od začetka pa je bilo videti popolnoma drugače. Kakorkoli že upam da rešiš vse skupaj sebi v prid in ko končaš, upam da prilepiš še kako sliko izdelka da se bodo še ostali malo napasli Big Grin
Sporoči kako si rešil.
lp

Re: Prenova in regulacija Seltron - Hanzi - 25.9.2018

In to lahko naredis z vtc in vta. Oba skupaj staneta dobrih 100 evrov ce se ne motim. Ce ti kdaj kasneje ne bo vsec, bos pac montiral motorne mesalnr ventile.

Re: Prenova in regulacija Seltron - Lust - 25.9.2018

XxRobertosxX Napisal:Saj te razumem, ampak če greš prebrati svoje prvo sporočilo in greš po vrsti, prebirati svoja sporočila naprej, boš videl, da si kasneje že začel govoriti nekoliko drugače, ker od začetka pa je bilo videti popolnoma drugače. Kakorkoli že upam da rešiš vse skupaj sebi v prid in ko končaš, upam da prilepiš še kako sliko izdelka da se bodo še ostali malo napasli Big Grin
Sporoči kako si rešil.
lp

Ej bukselj, 2 posta višje si Feryju dolžan nekaj pojasniti. Tako da nehaj blebetati in odgovori!

Re: Prenova in regulacija Seltron - XxRobertosxX - 25.9.2018

@Lust aka Pikec, no lahko pa tebi pojasnim in te razsvetlim, da te je po vsej verjetnosti Bukselj ali karkoli je že bil naredil, zato pa tako nerazumen komentar in opažam da nekateri res radi žalite namesto da kometirate ali pa vsaj podate odgovor v bolj kulturnem dialogu, ne treba je žalit, ker pač niste sposobni razumet kulture pravega dialoga. Mimogrede jaz Fery jevih postov in še od koga niti ne berem ali pa ignoriram, če se le da. Tako da nisem nikomur NIČ dolžan, še manj pa tebi, Pikec. Če ti kaj ne paše si odgovori sam ali pa pokliči na Seltron pomoč, maš tam majstre pa ti bo vse jasno.
PS: Prehitro sklepanje lahko škodi tvojemu zdravju zato priporočam manj naprezanja po forumu Wink po možnosti z več profili, vsaj nekateri se tega poslužujejo, kakor opažam.

Re: Prenova in regulacija Seltron - Lust - 25.9.2018

Aha ne bo odgovora...I figured.

Jah sej, počasi te cel forum že ignorira. Sej, to ti mora biti kar domač občutek...

Re: Prenova in regulacija Seltron - euro3000 - 25.9.2018

Fantje potrudimo se brez kreganja, ker če ne ni vredno. Naj ima dialog - debata prednost. Saj je tudi mene kaj, recimo "užalilo", ampak to jemljem kot posledico motnje v medsebojnem sporazumevanju ali podobno in skušam ne dati pozornost. Argumenti seveda štejejo, kot povsod.
V kaj se bom dejansko spusti bom seveda poročal, zdi se mi samoumevno .

Re: Prenova in regulacija Seltron - arbajter - 25.9.2018

Roberto
Citat:Vse lepo in prav v videu, je pa to težko posploševati z vsemi vrstami peči, vse peči ne delujejo enako.
Uplinjaki vsi po vrsti delujejo enako. Tudi ko je govora o uplinjaku TR25. Edine razlike so pri uporabi/neuporabi lambda sonde in regulacije (le) primarnega zraka ali pa tudi sekundarnega zraka. Vse drugo je isti dr*k. Se ne "vpikujem", le vidim, da zadev ne poznaš tako dobro, kot rad o njih pišeš. Predvsem pišeš.

euro3000
Citat:***** zadnjič tu povem:
1.)jaz ne bom nič na roke preklapljal
2.)jaz ne bom nič dežural pri kotlu, razen če bom firbcal...
3)naložim, zapalim in čao
Poskusi se napisanega držat, pa sporoči kako se je končalo (če bo TR25). Ali drug uplinjak.
In ponovno (ne glede, da si morda nostalgik): tisto iz tretje točke drži le z obema krmilnikoma, tistim, ki je že na peči in ki skrbi za delovanje peči, regulacijo primarnega in sekundarnega zraka, skrbi, da se bo peč v primeru pregretja sama pohladila in da ne boš imel v kurilnici poplave vroče vode ali porušenih sten. Vse elemente imaš vgrajene že na peči, skrbi tudi za polnjenje zalogovnika in pripravo tople vode, tu se boš že moral nekoliko izprsiti, dokupiti vsaj še eno obtočno črpalko, če boš že staro obdržal, in dva elektromotorna ventila, morda pa bo vodovodar zahteval še merilni ventil za nekih 150€, s katerim bo uravnovesil pretoke peči, zalogovnika, ogrevanja. In seveda tistim, ki se ga kot sivonja braniš in sliši na več imen WDC20, Promatic D10 ali D20 in z tistimi tako nezaželenimi elementi: obtočno črpalko, ponovno elektromotornim ventilom, vsemi tipali in sobnim termostatom v digitalni BUS verziji npr. DD2. In šele potem boš res lahko rekel: naložim, zapalim in čao (lahko včasih tudi za dan, dva) in nič prej.

Re: Prenova in regulacija Seltron - Hanzi - 26.9.2018

Citat:dva elektromotorna ventila, morda pa bo vodovodar zahteval še merilni ventil za nekih 150€, s katerim bo uravnovesil pretoke peči, zalogovnika, ogrevanja. In seveda tistim, ki se ga kot sivonja braniš in sliši na več imen WDC20, Promatic D10 ali D20 in z tistimi tako nezaželenimi elementi: obtočno črpalko, ponovno elektromotornim ventilom, vsemi tipali in sobnim termostatom v digitalni BUS verziji npr. DD2. In šele potem boš res lahko rekel: naložim, zapalim in čao (lahko včasih tudi za dan, dva) in nič prej
se tretjic
VTA ventil
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.google.si/search?ei=DRCrW-rRAujjsAe7s7bICg&ins=false&q=ventil+vta+321&oq=ventil+vta+321&gs_l=mobile-gws-wiz-serp.3...36985.40250..41531...1.0..0.154.412.0j3......0....1.........0i71j35i39j0i22i10i30j33i160.lkphQwxN5mM">https://www.google.si/search?ei=DRCrW-r ... kphQwxN5mM</a><!-- m -->
Ter
VTC
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.google.si/search?q=ventil+vtc+512&prmd=imvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjAorr_79fdAhXOAewKHdKzDYkQ_AUIESgB">https://www.google.si/search?q=ventil+v ... kQ_AUIESgB</a><!-- m -->

Verzij teh ventilov imas vec, zato preveri kateri bo najbolj primeren zate
Ti pa predlagam, da si predhodno ogledas kako kurilnico na drva z zalogovnikom, pa da ti lasntik oziroma monter razlozi njeno delovanje.
Pa tudi ce das 20 evrov za ogled, bo ceneje kot pa potem “toplo vodo" odkrivat v lastni kurilnici pa je ne najti

Re: Prenova in regulacija Seltron - XxRobertosxX - 26.9.2018

arbajter Napisal:Roberto
Citat:Vse lepo in prav v videu, je pa to težko posploševati z vsemi vrstami peči, vse peči ne delujejo enako.
Uplinjaki vsi po vrsti delujejo enako. Tudi ko je govora o uplinjaku TR25. Edine razlike so pri uporabi/neuporabi lambda sonde in regulacije (le) primarnega zraka ali pa tudi sekundarnega zraka. Vse drugo je isti dr*k. Se ne "vpikujem", le vidim, da zadev ne poznaš tako dobro, kot rad o njih pišeš. Predvsem pišeš.

euro3000
Citat:***** zadnjič tu povem:
1.)jaz ne bom nič na roke preklapljal
2.)jaz ne bom nič dežural pri kotlu, razen če bom firbcal...
3)naložim, zapalim in čao
Poskusi se napisanega držat, pa sporoči kako se je končalo (če bo TR25). Ali drug uplinjak.
In ponovno (ne glede, da si morda nostalgik): tisto iz tretje točke drži le z obema krmilnikoma, tistim, ki je že na peči in ki skrbi za delovanje peči, regulacijo primarnega in sekundarnega zraka, skrbi, da se bo peč v primeru pregretja sama pohladila in da ne boš imel v kurilnici poplave vroče vode ali porušenih sten. Vse elemente imaš vgrajene že na peči, skrbi tudi za polnjenje zalogovnika in pripravo tople vode, tu se boš že moral nekoliko izprsiti, dokupiti vsaj še eno obtočno črpalko, če boš že staro obdržal, in dva elektromotorna ventila, morda pa bo vodovodar zahteval še merilni ventil za nekih 150€, s katerim bo uravnovesil pretoke peči, zalogovnika, ogrevanja. In seveda tistim, ki se ga kot sivonja braniš in sliši na več imen WDC20, Promatic D10 ali D20 in z tistimi tako nezaželenimi elementi: obtočno črpalko, ponovno elektromotornim ventilom, vsemi tipali in sobnim termostatom v digitalni BUS verziji npr. DD2. In šele potem boš res lahko rekel: naložim, zapalim in čao (lahko včasih tudi za dan, dva) in nič prej.
O tem sem mislil tudi jaz, ko sem pisal, da bi pa vsakič na dolgo in široko pisal in razčlenil kot ti sedaj in prej, pa nimam namena, kdor je hotel je razumel kdor pa ne pač ne. Ti očitno si razumel ali pa misliš da jaz ne vem, zato ti odgovarjam, ja vem. Samo če si razumel potem je bil tvoj reply nepotreben, Tako to gre....

@euro3000 Ena stvar je za katero prisegam ves čas je ta tvoja 3 točka kot že večkrat rečeno z moje strani in sedaj še arbajter sicer bolj na široko razložil z dodatnim krmilnikom
Ti je pa tudi hanzi dal nekaj pametnih predlogov, torej kaj in kako boš skupaj spravil pa sporoči. Jaz ne bom nobenega več prepričeval ampak samo podal mnenje in za tem stojim, to je vse. Pa brez zamere euro ker jaz le upam da narediš zase kar se da najbolje, da bo ta tvoja 3 točka dosegljiva Wink

Re: Prenova in regulacija Seltron - arbajter - 26.9.2018

Da zaključim tule:
Če bi tele zadeve podrobneje poznal, si imel priliko že davnaj napisati kaj več, ne pa da se na nek neopredeljeni način držiš "ob strani". Toliko "da si prisoten v temi". To, da trdiš ,da veš, naslednjič pri taki ali podobni temi dokaži. Z komentarjem. Podrobnim opisom. Pa ti bom morda verjel. Tebe razumeti? Kot pri vrstnih sponkah? Hmmm... če se še tako trudim, te ne morem.

Dlakocepiš u tri krasne, kaj nimaš za delat nič pametnega? Kot obrtnik bi bil lahko vse kje drugje kot pa po forumih.

Re: Prenova in regulacija Seltron - Fery - 26.9.2018

Aha, vsak dan do 9-ih zvečer, da bo lahko Roberto nič delal. Imaš prav.

Re: Prenova in regulacija Seltron - arbajter - 26.9.2018

Roberto, ne smeši se še bolj, kot se že. Za delat pametnega? Kaj si ti pametnega napisal v zadnjem tednu dni? Če je tvoja pravica pisati tule gor (***), zakaj nebi bila še moja?
Še eden od tvojemu umu primernih tvojih prispevkov. A več ni šlo? Ko zmanjka argumentov rata pri tebi tema?
Če se še kaj spomnim, si me teden nazaj fehtal za neke informacije okrog vezave mrežnih kablov. Tole je potem za hvala lepa? In ja, katerikrat smo tudi zaradi takih tepčkov nekateri tule na forumu.

Z mojo obrtjo se pa za boga milega ne obremenjuj preveč, lahko še rano dobiš ali pa te trefne v glavi, ne tam te ne more, ni nič.

Si malo močan, kaj? Ego dela svoje.

Re: Prenova in regulacija Seltron - arbajter - 27.9.2018

Da. Pri takih, kot si ti, še bolj.