PodSvojoStreho.net
Moja vizija električne mobilnosti - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Moja vizija električne mobilnosti (/showthread.php?tid=70630)

Re: Moja vizija električne mobilnosti - cvalsr - 4.11.2017

Blagor ti, papež 46, ki se boš naprimer iz Vetrnika na Kozjanskem ali podobnega kraja pripeljal do mesta s hitrim električnim vlakom ... Smile

Re: Moja vizija električne mobilnosti - arbajter - 4.11.2017

Ne, ne, pripeljal se bo z dizlnom ali bencinarjem, tako kot se bomo vsi, tudi tisti, ki so tako proti avtom na notranje izgorevanje, saj jih navkljub temu nasprotovanju še vedno vozite, kajne? Spet malo ogledala !

Re: Moja vizija električne mobilnosti - SinAbi - 4.11.2017

Kakih 20, 30 let nazaj se je za danes napovedovalo, da bomo že na pol marsovci.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - arbajter - 4.11.2017

Ja, takrat je bila evforija, ko se je človek uspel odlepiti od tal in pričel letati po zraku in do Lune. Od takrat pa do danes pa je tehnologija neverjetno napredovala pa se temu navkljub z tistimi marsovci ni zgodilo nič pretresljivega. Še vedno smo obsojeni na tale planet. Tako da tisti ki je to napovedoval je bil teslo in ne Tesla.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - papez46 - 4.11.2017

cvalsr Napisal:Blagor ti, papež 46, ki se boš naprimer iz Vetrnika na Kozjanskem ali podobnega kraja pripeljal do mesta s hitrim električnim vlakom ... Smile

:lol: :lol:
Iz Veternika na Kozjanskem, do najbližjiga ajzempona .......je stvar odločitve. Lahko se osla jaha, lahko maš pa lastno EV. :wink:
Od tu naprej sem pa že povedal.

A ja ...... pa brez 15-ih aplikacij na telefonu tudi ne bo šlo. :roll: :mrgreen:

arbajter Napisal:Ne, ne, pripeljal se bo z dizlnom ali bencinarjem, tako kot se bomo vsi, tudi tisti, ki so tako proti avtom na notranje izgorevanje, saj jih navkljub temu nasprotovanju še vedno vozite, kajne? Spet malo ogledala !

8) Tako je. Na fosilna goriva. Big Grin Big Grin Big Grin

Čeprav mi tale EV sploh niso tako napačna. Od doma do službe imam 25km. Na AC je itak zmeri dren, tako da je hitrost 80km/h več ali manj utopija. Iz tega stališča je domet irelevanten. Večkrat kot frej, je cesta zabasana in stojiš v kolonci.
Tukej sem pa mal skeptik. Zima. Ne bo me nihče prepričal, da je ista jeba pozimi pri minus 10, ko ti gretje dela, pa sneg pada, pa brisalci ............ in vsa hi-tech elektronika v EV tudi ni zastonj.
In za piko na I imam čisto čisto na koncu poti 500m finga klančka. Ko zdej na trenutno porabico gledam mi sisa v klanček 14 do 16 lit.
Pa si človek misli ....... evo se prpelem z 20% baterija pod klanc .......... a bo al ne bo ............. sej pr telefonu je isto .................. maš kao 25% baterije. Pol te dva pokličeta, mal debatiraš ............... in drugemu niti adijo ne moreš rečt ............. :mrgreen:

Tako da ....... trenutno mi je zanimiv hibrid .......... glih tolk da se človk ne zameri NOBENI strani ........... ne de. :mrgreen:

Re: Moja vizija električne mobilnosti - bozgom - 4.11.2017

Koda:
Pa si človek misli unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46") evo se prpelem z 20% baterija pod klanc unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46") a bo al ne bo unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46") sej pr telefonu je isto unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46") maš kao 25% baterijeunichr("46") Pol te dva pokličeta, mal debatiraš unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46") in drugemu niti adijo ne moreš rečt unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46") unichr("58")mrgreenunichr("58")
Ne moreš verjeti, kakšni argumenti. Če bi bil EV skonstruiran tako, da bi vedno vozil po klancu navzdol, bi se kdo našel, da EV ni uporaben ker je klanec navzdol premalo strm :lol: :lol: :lol:

PS- kaj pa če pod tisti klanec prideš ko ti sveti lučka za rezervo pol tud obstojiš nekje na sredi :?:

papez46 Napisal:Tako da ....... trenutno mi je zanimiv hibrid .......... glih tolk da se človk ne zameri NOBENI strani ........... ne de. :mrgreen:
To je ena tipična politična, ne de?
Kako je kaj s steleksom, še laufa na polno?
Po vetru.

bozgom Napisal:
Koda:
Pa si človek misli unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46") evo se prpelem z 20% baterija pod klanc unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46") a bo al ne bo unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46") sej pr telefonu je isto unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46") maš kao 25% baterijeunichr("46") Pol te dva pokličeta, mal debatiraš unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46") in drugemu niti adijo ne moreš rečt unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46")unichr("46") unichr("58")mrgreenunichr("58")
Ne moreš verjeti, kakšni argumenti. Če bi bil EV skonstruiran tako, da bi vedno vozil po klancu navzdol, bi se kdo našel, da EV ni uporaben ker je klanec navzdol premalo strm :lol: :lol: :lol:

PS- kaj pa če pod tisti klanec prideš ko ti sveti lučka za rezervo pol tud obstojiš nekje na sredi :?:

A bi še mal drgač? Ista jeba je z "kao potovalnimi računalniki" v vsakem avtu. Ob lepi in umirjeni vožnji ti "pamet" pač izračunava še mogoč doseg z preostalo količino goriva. Lepo. Potem se pa razmere spremenijo. Poraba se ekstremno poveča. Lahko je to vožnja v klanec ali pa cijazenje v stoječi koloni. In tistih RAČUNSKIH 120km dosega - se naenkrat spremeni v ............... 30 realnih kilometrov.

PS - ne delaj se norca - a je prav? V avteku na benz ali nafto IMAM lahko VEDNO 5 litrov goriva v rezervi za skrajne primere. To je sicer davna zgodovina, ampak imam 5 litrov, ki jih lahko TAKOJ nalijem v kestel in se peljem naprej.
Pri EV pa kaj? a ga na telefon priklopim.

In lej - se mel ZOE na testu 1 teden. Ne boš verjel, kako tistih 500m klanca, ki ni zgolj 1m/500m, osuši baterijo. Je padal dež, in je bila tudi tema. Luči, brisalci, klima in radio ............. % na bateriji so tako expresno dol lezli, da ........... no pa saj je brez veze. :mrgreen:

SinAbi Napisal:
papez46 Napisal:Tako da ....... trenutno mi je zanimiv hibrid .......... glih tolk da se človk ne zameri NOBENI strani ........... ne de. :mrgreen:
To je ena tipična politična, ne de?
Kako je kaj s steleksom, še laufa na polno?
Po vetru.

Big Grin Big Grin Big Grin So pametni včasih vedeli povedati da se "ne istrčava pred rudu" ......... :mrgreen: Tko de, po pameti in z razmislekom, ne de?

Confusedhock: Steleks ........... :roll: kaj bi to bilo?

Ni glih po vetru, je pa za moje potrebe dobra kombinacija. Če že je treba bit kao GREEN in EKO. :mrgreen:

Ma, ne istrćavamo pred rudu.

Je pa fajn biti green in eko, če je mus, to pa ja.

papez46 Napisal:PS - ne delaj se norca - a je prav? V avteku na benz ali nafto IMAM lahko VEDNO 5 litrov goriva v rezervi za skrajne primere. To je sicer davna zgodovina, ampak imam 5 litrov, ki jih lahko TAKOJ nalijem v kestel in se peljem naprej.
Pri EV pa kaj? a ga na telefon priklopim.

In lej - se mel ZOE na testu 1 teden. Ne boš verjel, kako tistih 500m klanca, ki ni zgolj 1m/500m, osuši baterijo. Je padal dež, in je bila tudi tema. Luči, brisalci, klima in radio ............. % na bateriji so tako expresno dol lezli, da ........... no pa saj je brez veze. :mrgreen:
Ne vem kdo se dela norca iz koga. A ti s tvojim načinom podajanja razmišljanj ali jaz, ko ti repliciram.
Drugače pa imajo EV (pa tudi telefoni, prenosniki...) opcijo, da baterijo napolniš npr. na največ 80% in jo izprazniš na najmanj 20%. Pač, če dnevno ne delaš jurja+ km lahko malce podaljšaš življenjsko dobo baterije. V takem načinu imaš takrat, ko ti pod klancem pokaže 20% dejansko še 40% kapacitete baterije.
Ali pa še bolje- če nimaš ravno i.q. pod mejo zaznave boš po nekaj dneh vožnje vedel, koliko mora biti še energije v bateriji, da boš brez problema zvozil klanec, kot sedaj veš, da imaš 5 l rezervo in če se ti je lučka za rezervo prižgala pred 50 km ne boš več zvozil 100 km.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - kadotr - 4.11.2017

"Pod klancem pokaže 20% dejansko še 40% baterije". Kot tistih sedem hlebcev in tri ribe, a kako je že napisano... skratka čudež.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - sassapo - 4.11.2017

Gasper123 Napisal:"Profita" na EV ni in ga nikoli ne bo, kupoval se bo zato ker bo to "boljši" avto.

Boljši avto!?

Ja, se strinjam! Za vožnjo po mestu, v službo po opravkih...
Kaj pa ko avto ni več nujno zlo ali kakorkoli ga interpretiraš... ko imaš avto za užitek, za premagovanje dolgih razdalj, za športne užitke...
simfonija v 8 motorja, adrenalinski obrati Vtec agregata in surova moč športnega turbo motorja. Tukaj so čustva, adrenalin in nepopisno zadovoljstvo katerega ti ne more nudit noben avto na štrom :wink:

kadotr Napisal:"Pod klancem pokaže 20% dejansko še 40% baterije". Kot tistih sedem hlebcev in tri ribe, a kako je že napisano... skratka čudež.
Ker sem dobra duša in vem, da matematika ni za vsakogar in da nekaterim ne potegne zlahka:
pri npr 100 kWh bateriji cikel 20%...80% pomeni, da ti avto neha polniti ko je v njej le 80 kWh energije in ti kaže "baterija prazna" pa je v njej še za 20 kWh energije. V skladu s tem ti tudi računa preostali domet vožnje. Ko se ustaviš pa na dipsleju izbereš opcijo "popolnoma izprazni" pa imaš še za tam 100 km.

Pač tak čudež, kot so ga poznali že "srečni lastniki" Trabantov ali pa mopedov Tomos kateri so ročno preklopili na rezervo, ko so obstali na cesti zaradi manjka mešanice. :lol: :lol: :lol: