PodSvojoStreho.net
Katero TČ priporočate? - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Katero TČ priporočate? (/showthread.php?tid=61980)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Re: Katero TČ priporočate? - Merlin1 - 30.6.2015

Odvisno od moči okvirno od 600€ pa do 1500€ Emerssonn.

Pri inverterjih od 1200€ -1800€. (9-16KW). Temu je potrebno prištet še DDV.

Re: Katero TČ priporočate? - bohinc - 30.6.2015

Tud mene zanima poročilo Alana.
Pri klimah za hlajenje je logično najbolj primeren inverter ( vsak zase pa ve, kako mu ali ne paše pihanje klime v avtu Idea ). Zraka ne moreš shladit na zalogo , kot lahko toplo vodo pri on-off TČ. Priporočajo pa ga tudi k inverterjem, seveda za zahtevne objekte, ali veliko porabo sanitarne vode (za nezahtevne oz. dobro izo objekte, kot porabnike sanit vode pač ne ). Tudi zato telmos raje priporoči kak model večje TČ, kot večina ''svetovalcev'' laikov foruma. Težava nastane lahko pri ogrevanju sanit . vode, oz. ravno nasprotno ogrevanju objekta (zahtevnega), ko se lahko naprava ob zunanjih temp. +2 do cca-3 ter visoke vlage ukvarja sama s sabo..., kaki uporabniki pa poročajo o pogostih defrostih, časa tudi cca10min. (celo več , spomin na rentgija... :wink: ).
Naj pa ne ''skočijo zdaj name'' primorci, predvsem pa vsi, ki imajo nizko porabo sanit. vode, kot izo. objekta več kot 8cm, vključno izoliranimi vkopanimi stenami, tlaki, stropi oz. ''kapco'' več kot 20cm, ter po možnosti še 3 slojna okna (po možnosti talno) :mrgreen:
Tem objektom lahko zadosti on-off ali inverter NT ali po forumsko lepše oglaševano Lt , da vam bo lepše pri srcu... :lol:
Trenutno v Moravskih me lepo hladi inverter talna Fujitsu klima, ki je v Bohinju ne bi rabil :wink: (me pa ženka zmerja , da ji piha, pa ne maram ext. temp. razlik Idea ). Zato koristim trenutke neprisotnosti :mrgreen: , ali smo ''zdoma'' vsi. V bistvu bi za tak način (komur ne utreza pihanje) zadostovala on-off Big Grin , kar pri vodnem ogrevanju zadovolji oz.''izravna'' nekaterim sporen zalogovnik Idea
Nekateri inverterji majo (min) menda umeščenega (ali hidro box tudi z el. grelcem) , zakaj že, če nič ni potrebno ?
Lp

Re: Katero TČ priporočate? - Poldee - 30.6.2015

Bohinc: uzivej, brigajo te klime in podobno :-)

Re: Katero TČ priporočate? - lojz007 - 1.7.2015

Poldee Napisal:Kody: sam sem bil pred dilemo in se nisem odlocil za on/off, predvsem ker spodaj nimam prostora za zalogovnik. In kot receno, tehnika gre naprej, s katrco se mi niti pod razno ne bi vec dalo prevazat, ne ga srat :-) Po videnem zadnjo zimo se mi zdi da je bla odlocitev kar pravsnja. Zalogovnik bi bil defacto samo speh na racunu :-) Vseeno pa cakam na Alana, ko(ce) bo stari bojler uporabil za buffer in da vidimo obnasanje potem.
Če je bila odločitev prava ne veš ker imaš za primerjavo samo svojo TČ tako da so take trditve neprimerne za kakšno resno debato Kar se tiče on/off vs. inverter
poglej trenutno debato Daikini nekaterim še bojler ne pogreje kot želijo. Tako za Daikini ter Estio po sedaj prebranem (Daikin sem videl tudi v živo) je uporabniški vmesnik po mojem mnenju ena katastrofa, res si ne predstavljam kakšnega upokojenca kako nastavlja razne kode in parametre.

Re: Katero TČ priporočate? - Poldee - 1.7.2015

Lojz: kaj pa ce, kaj pa ce a ne? :-) Sem zadovoljen, govorim iz prve roke, za primerjavo imam na voljo sosede tako inverter kot on/off. Vecina "napak" je pa danes bolj stvar nastavitev kot stvarnih napak. Sicer pa, ce pogledas kam se premika industrija ti je lahko jasno...

Re: Katero TČ priporočate? - @ndrey - 1.7.2015

V glavnem... Če bo kdo kaj uporabnega izvedel o Kronotermovi WP-LV, se priporočam za info. Osnove že vem, bolj me zanimajo detajli (ima EC motorje, koliko vode ima hidro modul 141,...?). Ima kak resen minus? Bitka on/off vs inverter me niti ne zanima toliko.

Re: Katero TČ priporočate? - lojz007 - 1.7.2015

Poldee Napisal:Lojz: kaj pa ce, kaj pa ce a ne? :-) Sem zadovoljen, govorim iz prve roke, za primerjavo imam na voljo sosede tako inverter kot on/off. Vecina "napak" je pa danes bolj stvar nastavitev kot stvarnih napak. Sicer pa, ce pogledas kam se premika industrija ti je lahko jasno...
In kakšno merilno metodo si uporabil da si ugotovil da sosedove slabše delujejo kot tvoja :?: :?: :?:

Re: Katero TČ priporočate? - xavi - 1.7.2015

@ndrey Napisal:V glavnem... Če bo kdo kaj uporabnega izvedel o Kronotermovi WP-LV, se priporočam za info. Osnove že vem, bolj me zanimajo detajli (ima EC motorje, koliko vode ima hidro modul 141,...?). Ima kak resen minus? Bitka on/off vs inverter me niti ne zanima toliko.
Ne gre za bitko on-off, inverter ker je inverter tehnologija že po logiki delovanja boljša. Gre za kvaliteto materiala, iz katerega bi naj bila črpalka narejena.
Če se odločaš za domačega proizvajalca, potem raje vzamem Gorenjev inverter, sicer kitajskega porekla, kar pa z samo kvaliteto nima veze.

Re: Katero TČ priporočate? - Poldee - 1.7.2015

Najbrz isto kot tisti, ki pluvajo po inverterjih. Vecinoma je sploh nimajo a vse vedo kaksno sranje je in podobno (razni pedenj... in podobni), bumerang se pa kot vidimo vraca Smile

Glej, nisem rekel, da tiste slabse delujejo, samo ko se pogovarjamo pridemo do plusev in minusev. Poraba je pa pri vseh nekje podobna, ce sorzmerno vzamemo v obzir izolacije, velikosti objektov. Skratka, ko ptegnemo crto vidimo, da z inverterji nimamo tezav, ma pa tisti z ON/OFF v kleti 1500L zalogovnik, pa glede na izolacijo in konvektorje v hisi, ga najbrz ne bi rabil imeti. Investicija je bla pa 3x viska kot moja. Zdaj pa ce se komu se da o tem, lahko nadaljujemo v kaki drugi temi.

lojz007 Napisal:
Poldee Napisal:Lojz: kaj pa ce, kaj pa ce a ne? :-) Sem zadovoljen, govorim iz prve roke, za primerjavo imam na voljo sosede tako inverter kot on/off. Vecina "napak" je pa danes bolj stvar nastavitev kot stvarnih napak. Sicer pa, ce pogledas kam se premika industrija ti je lahko jasno...
In kakšno merilno metodo si uporabil da si ugotovil da sosedove slabše delujejo kot tvoja :?: :?: :?:

Re: Katero TČ priporočate? - cheba - 1.7.2015

@ndrey Napisal:V glavnem... Če bo kdo kaj uporabnega izvedel o Kronotermovi WP-LV, se priporočam za info. Osnove že vem, bolj me zanimajo detajli (ima EC motorje, koliko vode ima hidro modul 141,...?). Ima kak resen minus? Bitka on/off vs inverter me niti ne zanima toliko.

Najboljš, da greš v Braslovče, dobiš informacije in jih podaš tukaj. [url]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")facebookunichr("46")com/kronotermunichr("46")heatpumps/photos/pbunichr("46")520353698063044unichr("46")-2207520000unichr("46")1435747886unichr("46")/775187915912953/?type=3&theater[/url]

Sicer pa, če drugega ne, vsaj uparjalnik je dobro zaščiten pred otroci in tudi zunanja enota je ena lepših pri teh "klimah".

To Cheba! Dva razloga, ki sta bila tud meni pomembna si takoj obkljukal. Sta namreč dva od teh, zarad katerih sem gledal to TČ (pes, mulci, bo na prehodnem in nekoliko izpostavljenem mestu). Čakam svojega izvajalca, da gre skoz šolanje in me razsvetli. Če je pa kateri od forumašev že 'izobražen', se bo pa verjetno oglasil.

En od plusev mi je bil tudi, da lahko radiatorsko vejo (garaža, pomožno gretje) lahko priklopim kar direktno na TČ. Pa da se daljinsko upravljat in nadzorovat preko njihovega clouda itd. Njihova on/off serija je imela EC motorje, kar mi ni toliko pomembno z vidika prihrankov elektrike kot z vidika vzdrževanja.

Re: Katero TČ priporočate? - xavi - 1.7.2015

cheba Napisal:

Najboljš, da greš v Braslovče, dobiš informacije in jih podaš tukaj. [url]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")facebookunichr("46")com/kronotermunichr("46")heatpumps/photos/pbunichr("46")520353698063044unichr("46")-2207520000unichr("46")1435747886unichr("46")/775187915912953/?type=3&theater[/url]

Sicer pa, če drugega ne, vsaj uparjalnik je dobro zaščiten pred otroci in tudi zunanja enota je ena lepših pri teh "klimah".
Se vidi kje na kakšni sliki, kako je uparjalnik zaščiten?
Mene sicer bolj zanima, kakšen je sam uparjalnik.

Na spodnjem linku najdeš vse njihove TČ še z zadnje strani. Zelo velika redkost je videti tako fotko pri TČ. Vsi skrivajo svoje grdosije. Sem poskušal najt Daikina svoj cajt in je bila prava umetnost najt fotko z zadnje strani.

<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.facebook.com/kronoterm.heatpumps/photos/pb.520353698063044.-2207520000.1435779559./775188202579591/?type=3&theater">https://www.facebook.com/kronoterm.heat ... =3&theater</a><!-- m -->

Re: Katero TČ priporočate? - bohinc - 2.7.2015

Citat:Če bo kdo kaj uporabnega izvedel o Kronotermovi WP-LV
Bo podobno kot: uporabniške izkušnje Termotehnika TČ, Kronoterm -oblak ,[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?f=7&t=60807&hilit=kronoterm+toplotna+%C4%8Drpalka[/url] ipd...., ko vejo nelastniki več, kot uporabniki...
Zato so druge teme...makar tudi ta...
Zgolj za firbčne (3x) :lol: :
Pred očitki, prosim dokaz: kje sem se nekorektno oglašal v temi: FW (HP), Toshiba Estia , Daikin LT :?: Izjema je res Daikin HT (ter ostale teme , ki niso izključno o eni TČ..., z podbnimi razlogi nasprotnikom, ki to počno podobno po drugih temah! Idea

Citat:Če drugega ne, vsaj uparjalnik je dobro zaščiten pred otroci
Točno tak predpogoj, poleg drugih , sem imel sam...na travniku okol bajte frčijo žoge ipd.. Plastična ohišja TČjk bi že imela posledice, mogoče celo uparjalnik ...
Nadgradnja-streha ni bila v prvem planu...(za poznavalce ) uparjalnik je nezaščiten oz. serijsko zašiten ostal... :wink:
Nemalokrat pa vidim železne kletke TČjk (ne toliko zaradi otrok brez občutka teže :lol: ), temveč prej opisanega.

Bemti: fujitsu-klima dobro opravlja delo(le občasno ma čudne zvoke -ropot plastike ali ventilatorja) , da se mi tud na bazen ne da, je blo pa na kolesu super in dobra ''klima''(razen klančki Goričkega) kljub vročini..., da ne bo kdo v skrbeh :mrgreen:, ostale replike , ki se ne tičejo drugih preberem tudi na ZS, za razliko ...

1500l zalogovnike rabijo kake restavracije ipd... Navadni eno-dvo stanovanjski objekti (četudi zahtevnejši) zgolj zaradi TČ gotovo ne (razen , če je zraven tudi drug ogrevalni sistem, lahko tudi kolektorji...).
Lp

Re: Katero TČ priporočate? - telmos - 6.7.2015

Merlin1 Napisal:Odvisno od moči okvirno od 600€ pa do 1500€ Emerssonn.

Pri inverterjih od 1200€ -1800€. (9-16KW). Temu je potrebno prištet še DDV.
Cene so običajno pri inverterjih vse pod 1000 eur. Bistveno pa je, koliko je požrešen in škodoželjen serviser. Običajno npr 14 kw Mitsubishijev, ki je bil toliko kritiziran z zamenjavo, hladivom in ddv-jem ne preseže 1250 euro. Je pa potrebno videti, zakaj je crknil, da bi se lahko sodilo, kaj je racijonalno zamenjati. Isto velja za on-off. Če ti namreč potegne vodo v sistem, potem je res bolje zamenjati kompletno enoto, ker ni samo kompresor v igri. Zamenjava samo tega bi pa res povzročila kup nadaljnih stroškov in jeze.