PodSvojoStreho.net
Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo (/showthread.php?tid=60659)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43

Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - schnapi - 1.4.2016

Kakšne imate izkušnje z biotec l kotli od centometala? Kako ste zadovoljni, na kaj je treba biti pazljiv? Prosil bi za čim več koristnih informacij.

Prav tako me zanima, koliko vas je stala kotlovnica? Iščem ugodno varianto.

Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - pushmycar - 2.4.2016

6400€ minus subvencija. Sem dal vse novo razen toplotne črpalke. Cena se mi zdi ugodna. Oziroma če gledamo kotel z lambdo je izbire navzdol bolj malo. Navzgor pa kolikor hočeš...

Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - boštjan šofer - 2.4.2016

Jaz sem dobil predračun bio tec L+toplotna za sanitarno vodo kronoterm 300 litrov+2x800 litrov zalogovnik+vse pumpe,ventile in vezave 9400€. (Subvencija še ni odšteta) To je za obnovo kurilnice,napeljava po hiši ostane ista.

Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - RobertTheGreat - 2.4.2016

Se je že kdo poglobil v <!-- m --><a class="postlink" href="http://varmebaronen.com/vedolux-lambda/">http://varmebaronen.com/vedolux-lambda/</a><!-- m --> švedski kotel z lambdo?

Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - realm - 3.4.2016

Cena 8k€ brez subvencije - 2x1000l zalogovnik,300l boljer in komplet vse ostalo v kurilnici.

Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - tahcin - 3.4.2016

RobertTheGreat,

ta švedski kotel je poseben predvsem v tem, da ga lahko v celoti čistiš od spredaj. Glede na "zavite" cevi izmenjevalcev se prav tam lahko pojavijo težave. Nisem našel mehanizma za premikanje turbolatorjev ???, se pa hvalijo s preprostim čiščenjem!

Ne zdi se mi poseben tehnični dosežek, design pa je všečen (nagrajen!). Verjetno je cena primerna temu.

Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - boštjan šofer - 3.4.2016

Realm,(8k€)to je 100% cena ali si že odštel subvencijo?Hvala,lp

Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - realm - 4.4.2016

Kot piše - brez subvencije, torej je z subvencijo -20% na teh 8k€.. dodatnih -5% sfalil za par dni :roll:, ker so pač spremenili pogoje.
Glede na moje prejšnje pisanje v tej temi bi dodal, da se je temp. kotla/povratka enostavno zvišala tako, da se je pumpa dala na nižjo hitrost.

Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - pushmycar - 4.4.2016

Mimogrede, kje pogledam, koliko imam nastavljeno temperaturo povratnega voda? v menujih ni nič z tem imenom. Ali se uporablja kak drug izraz? Aja, če kdo rabi PIN je sedem pet tri nič...

Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - vanč - 4.4.2016

Original je 60 ( če ti povratek določa avtomatika kotla ), z zadnjim softwerom pa lahko izbiraš od 60 do 70. Greš pa v meniju pod temperature ( ikona zgoraj levo ).

Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - pushmycar - 4.4.2016

Pod temperature sem že pogledal in ni nič v tej smeri. Bi rad samo preveril, koliko je nastavljeno.

Preverit parametra se ne da, je pa določen programsko na 60. Verjetno ti pa kaže na ekranu, ko kotel deluje, da imaš povratek okoli 60.

Na ekranu na žalost ne kaže. Sicer ne bi napenjal te teme. In tudi če bi videl, kako lahko ( če bi hotel) to spremenim, npr dvignem?

A ti ne kaže tako, kot je pripopal slikici "realm" na strani 10 te teme ? Njemu kaže povratek 59 stopinj ( takrat spodnji del zalogovnika še ni ogret ), na drugi slikici pa 68 stopinj, ko je tudi spodnji del že ogret čez 60 stopinj. Preveri, če imaš na povratku montirano tipalo temperature, potem bi ti ob pravilni vezavi moralo pisati tudi na ekranu. Drugače pa, če imaš povratek varovan z zaščitnim mešalnim ventilom, potem ti najnovejši software omogoča nastavitev povratka od 60 do 70 stopinj ( oznako softwera sem napisal nekaj objav nazaj, mislim da je 2.42 eL .

Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - pushmycar - 6.4.2016

Tisto tipalo imam jaz na mešalnem ventilu za radiatorje (nima smisla). Torej, ne mi zamerit, če bo šlo kaj mimo gola... Jaz rad vidim, da vgrajena naprava dela. V mojem primeru dela, vendar ko berem vse prispevke sem hotel prekontrolirat in naletim na težavo kje to vidim (nastavljam). Peč ima zraven že nekaj opreme, če prav razumem- en ogrevalni krog. Pri meni sta tehnično dva: radiatorji ter TČ (bojler) Gor nad pečjo je Seltron, ima svoj display in v delovanju peči kaže 60 stopinj. Zdaj pa ne se smejat: tale seltron je svoja glavca ali jo vodi elektronika kotla? Jaz ne bi nič spreminjal, vendar če berem forume, kjer vsi nekaj frizirate... Že menuji omogočajo prilagoditve krivulj gretja... Slikco pripopam kako?