![]() |
|
Zubadan "kaput" po petih letih - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Zubadan "kaput" po petih letih (/showthread.php?tid=54648) |
Re: Zubadan "kaput" po petih letih - ElBarto - 8.1.2014 1600 je stal material za talno (cevi, omarice, fitingi in ostala roba) + pec + delo kolikor nisem naredil sam. Re: Zubadan "kaput" po petih letih - okvals - 8.1.2014 Migaj Napisal:Zdaj pa naj mi eden pove, zakaj, če pri Passatu, vseskozi servisiranem na pooblaščenem servisu, že po po cca 22-mesecih crkne TČ -je ne zamenjajo v okviru garancije? Je tako samo v Sloveniji ali tudi v Nemčiji? He he, nimaš tapravga passata. Moj nima TČ. Osnovni model pač :oops: Kup jugota, tam je TČ kvalitetna, pa še sam jo popraviš (sicer je popravilo redko ampak pocen). Re: Zubadan "kaput" po petih letih - labelsm - 8.1.2014 Še vedno se splača it na TČ. Saj v našem primeru smo investirali V TČ+Solar investicija 10000€, zato vsako leto privarčujemo cirka 1650€ K.O., v 10 letih privarčevanih 6500€, "če nič ne crkne". Zato bo čas pokazal svoje. V naj slabšem primeru :oops: novo zunanjo enoto in še vedno bo prihranek :wink:. Imamo pa zubadana z modro nalepkoi quality control approved
Re: Zubadan "kaput" po petih letih - Nebomgabiksal - 9.1.2014 Še vedno je potrebo gledati TOC. Mene je komplet kurilnica prišla 7500 € + menjava zunanje enote 1500€. Na leto proizvedemo pavšalno 13.000 kWh in za to plačamo okoli 900€. Če bi kuril olje bi bil letni strošek 1350€, za elektriko pa 1600€. Elektriko not prinesem v dobrih desetih letih, ELKO v dvajsetih, s tem da nimam dimnika sredi hiše, kar je bil glavni razlok za prehod. Glavni razlog za prihranek je bil izolacija/adaptacija hiše (prej 2600L olja). Re: Zubadan "kaput" po petih letih - tekumze - 9.1.2014 Potem se je ugotovili še kak tehnični razlog za napako ? telmos je sicer pisal da se mu to dogaja pri TČ ki so inštalirane na področjih z večjo vlago. Pa glede na to da ste na radiatorjih je verjetno v povprečju Zubadan grel dvižni vod nad 40 stopinj, domnevam? Po drugi strani pa tu verjetno ni bilo problema z prevelikim število vklopov, saj je zraven tudi zalogovnik in pa višja temperatura. Re: Zubadan "kaput" po petih letih - Nebomgabiksal - 9.1.2014 Zubadan je pri Ludviku... Re: Zubadan "kaput" po petih letih - werdandi - 9.1.2014 vincent Napisal:Citat:Ker po prebiranju vseh teh tem tukaj gor, je 10 let že veliko za pričakovati. Ne ne, druga... 23.12.2012 je bila prej Ista fora, Fujitsu, zamenjana zunanja enota.
Re: Zubadan "kaput" po petih letih - kadotr - 9.1.2014 V teh časih je rezervni del, vreden dva jurja itak potrošni material. Menda je tudi pri VW upu (Škodi Citigo, Seatu Mii) glava motorja iz enega kosa, če karkoli crkne menjajo kompletno v enem kosu za 1700 EUR + delo cca 200 EUR. Naj me folksvagnovci popravijo, če slučajno ni res. Izgleda, da je podobno pri TČ. Mogoče je tudi problem naših nizkih plač, robo pa imamo dražjo kot pri severnih sosedih. Verjetno pa tudi ne bi bilo toliko "ropotanja", če bi Bixi urejal zadevo na štiri oči in je ne bi (brez potrebe!) obešal na veliki zvon. lp K. Re: Zubadan "kaput" po petih letih - Nebomgabiksal - 9.1.2014 Verjetno ne bi bilo nič drugače, ker je bil odnos serviserja in uvoznika več kot fer... Re: Zubadan "kaput" po petih letih - bvs - 9.1.2014 Enostavno naj dajo toliko garancije in konkurenčno ceno, kot jo ima Kia (7 let). Če se pri avtu to da, potem je pri TČ še toliko lažje. Ni vrag, da se jim količina prodanih TČ ne bi povečala in drugim zmanjšala. Danes se pač ve v kolikšnem času nek element odpove, ker se to da simulirati. Nažalost smo postali potrošniška družba in 1-2k€ ne pomenita nič in smo še veseli v kolikor serviser pride, ker večina monterjev po prodani robi noče niti slišati več zate. Sicer pa, koliko je garancije za TČ? Pralni stroj sem vzel tisti, ki ima največ garancije. K sreči je bil Gorenje (5 let). Re: Zubadan "kaput" po petih letih - lostid - 9.1.2014 Kolikor vem nekatere firme ponujajo 5 let garancije , ampak podobno kot pri avtih potem lupijo na servisih.. Re: Zubadan "kaput" po petih letih - tohamer - 9.1.2014 Ja garancijo dajo samo na papirju, ko pa kaj rabiš pa je; to je potrošni material, ni bilo pravilno uporabljeno, slabo vzdrževanje..... Malo off topic. Rabil pa bi (kupim, da ne bo pomote) 2x zaščitne mrežice ventilatorjev za Zubadan PUHZ-HRP100, ker so počile in ropotajo. Ponudbe lahko na zs. hvala Lp Re: Zubadan "kaput" po petih letih - lostid - 9.1.2014 No nevem meni so rekli da je pri klimi garancija 5 let če se opravi nek servis po dveh letih. Res pa nisem najbolj zadovoljen saj klima včasih "poka" zaradi raztezkov materiala in to je baje normalno (ko prižgem poka nekaj časa in ko ugasnem tudi) .. Je pa to mitsubishi fh35ve, tako da ni to neka cheap shit varianta... Re: Zubadan "kaput" po petih letih - Pepe - 9.1.2014 bvs Napisal:Enostavno naj dajo toliko garancije in konkurenčno ceno, kot jo ima Kia (7 let).Pa veš kaj krije garancija do 7 let . Marsičesa ne. Pogonski sklop pa je še pri zastavah večinoma držal 7 let.Imel sem pralni stroj gorenje. Super, da je imel 5 let garancije, ker so ga po dveh letih in pol odpeljali v Velenje in polovico menjali. Serviser je že pri vratih vedel, kaj je (počena kad, itd...), ker je očitno šlo za serijsko napako, ki se zgodi po toliko in toliko pranjih. Zanesljivo... Po 5 letih in pol pa nisem bil pripravljen plačati spet pol pralnega stroja za popravilo. Za 10 € sem prodal sem bon v vrednosti 200€, ki sem ga dobil v tolažbo in kupil drugo znamko z manj garancije, ki pa dela že 5 let. V tej zgodbi se je serviser izkazal. Ni imel nobenih dolžnosti, da se zato trudi. Tudi kriv ni, da je tovarna naredila stvar, ki v nekaterih primerih odpove. Re: Zubadan "kaput" po petih letih - sašo65 - 9.1.2014 bvs Napisal:Enostavno naj dajo toliko garancije in konkurenčno ceno, kot jo ima Kia (7 let).si ti prebral to garancijo temeljito :?: peto, šesto, sedmo leto so vključene le take zadeve. ki dejansko nikoli ne "krepnejo" . razen, če si brez olja vozil... In galavna zadeva: servisi pri njih so naspram VW-Audiju (najverjetneje tudi ostalim) x3 .....tako, da po domače povedano - nateg Pepe Napisal:Pa veš kaj krije garancija do 7 let:lol: za dve minute si me prehitel :mrgreen: |