PodSvojoStreho.net
HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda (/showthread.php?tid=40889)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - telmos - 29.9.2015

Zame zelo in moram reči, da se za naprave, ki jih instaliram in servisiram tudi dobi vse in to ne po taki ceni, kot straši sassapo ampak vsaj 50% nižji. Je namreč vse odvisno od tega, kdo ti popravlja in koliko je "lačen" ali pa po domače povedano "žleht"
Sicer pa se z okvarami in iz tega naslova servisiranjem TČ trenutno ne da preživet, ker se jih preprosto premalo pokvari.

Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - sassapo - 29.9.2015

Telmos ne seri!! Cene rezervnih delov so enotne za celotno Evropo, že najmanj dve leti!
Ker pa ima redko kateri uvoznik vse dele na zalogi, so neredki primeri ko je potrebno na posamezni del čakati tudi nekaj tednov. Aja, vse kar sem svojim strankam do sedaj menjaval je bilo samo za stroške, včasih še to ne!
Da se ne boš toliko hvalil, da si kot božiček.

Kar se pa primerjave tiče ASK- EVI in DHT pa ne bom pristranski, naj si vsak ustvari svoje mnenje.
Vsaka TČ ima tako pluse kot minuse, katera je pa komu primernejša se pa tako ne da posploševati! Vedno se vsaka posamezna hiša in lokacija obravnava invidualno, le tako je možno za vloženo dobiti največ

Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - Migaj - 29.9.2015

bomber111 Napisal:Tukaj so tehnični podatki.
Sicer dobra on/of TČ ob upoštevanju, da ima pri -7 na radiatorjih(45stopinj ) še cca 5,7 kW moči,
če pa rabiš takrat v radiatorjih 50 ali več stopinj, pa žal poklekne.

Dobra je na talnem ter pogojno na relativno velikih radiatorjih boljše izoliranih objektov.

Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - bomber111 - 29.9.2015

Saj takšno napravo kupiš takšno kot rabiš. Če je že v osnovi prešvoh potem pač vzameš močnejšo. Nima smisla se jezit na napravo če je monter napačno izračunal moč. Sam imam samo talno, brez radijatorjev.
Se mi zdi al si poravil predzadnji post? :-) sem ga prej drugače razumel

ja, sem ga bil popravil...

Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - timi11 - 29.9.2015

bomber
Tako razmišljaš ti. Največkrat ljudje gledajo na ceno,priporočila. Majstri pa potem montirajo in se dogaja marsikaj.

sassapo Napisal:Telmos ne seri!! Cene rezervnih delov so enotne za celotno Evropo, že najmanj dve leti!
Ker pa ima redko kateri uvoznik vse dele na zalogi, so neredki primeri ko je potrebno na posamezni del čakati tudi nekaj tednov. Aja, vse kar sem svojim strankam do sedaj menjaval je bilo samo za stroške, včasih še to ne!
Da se ne boš toliko hvalil, da si kot božiček.

Kar se pa primerjave tiče ASK- EVI in DHT pa ne bom pristranski, naj si vsak ustvari svoje mnenje.
Vsaka TČ ima tako pluse kot minuse, katera je pa komu primernejša se pa tako ne da posploševati! Vedno se vsaka posamezna hiša in lokacija obravnava invidualno, le tako je možno za vloženo dobiti največ
Saj ti pa res vse dobro veš. Kako ti potem uspe podvojiti ceno kompresorja mitsubishijeve TČ pa res ne vem.

Takrat je bila takšna cena, zadnjega sem pa res dobil za nekaj preko 1.300€ + ddv
Bil je pa enak kompresor pred dobrim letom na češkem 800€ !?
Verjetno pa tovarniška cena ne presega 300€ :?

No je že bolje ampak ti vseeno še kar nekaj manjka do tiste prave cifre

Drži, realna in poštena cena bi bila okoli 500€
Stvar je pač v tem, da se vse "mega" firme zaščitijo pred prosto prodajo rezervnih delov, kar manjši ne počno, tako so njihovi deli dostopni na prostem trgu po veliko nižjih cenah.

Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - DELPHI - 29.9.2015

Koliko pa stane kompresor za ta konkreten HOT JET?

Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - Merlin1 - 29.9.2015

Misli, da se je tukaj spraševalo za kompresor, pa ni bilo tako ugodnega ponudnika ?
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?f=7&t=61103&hilit=siem&start=15[/url]

Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - alanford - 30.9.2015

sašo65 Napisal:
allyazir Napisal:Zdaj pa me nekaj zanima. Kako deluje takšen on/off brez zalogovnika?
saj ima "zalogovnik"......(talno prevzame to vlogo_in to bolje kot dodaten tank)
Točno tako. Ni boljšega zalogovnika od talnega gretja.

Re: HOTJET toplotna črpalka zrak/voda - Fantocci - 30.9.2015

Mi, ki ga imamo, bi včasih raje videli, da bi bil ta "zalogovnik" manjši" Smile (beri: bolj odzivno)