PodSvojoStreho.net
Moja vizija električne mobilnosti - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Moja vizija električne mobilnosti (/showthread.php?tid=70630)

Re: Moja vizija električne mobilnosti - bozgom - 12.12.2017

janipapillon Napisal:
bozgom Napisal:... z rabljenim jedilnim oljem v bencinskem motorju. Daj ga nekaj deci v tank pol pa objavi povezavo do video zapisa, kako se furaš naokrog :twisted: :twisted:
Itak da v dizla
Pa daj direkt v dizla rabljeno jedilno olje (po možnosti takšno, ko si v njem cvrl ribe) pol pa poročaj s kakšnim video materialom. Bom enako vesel kot videti bencinca na olje.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - janipapillon - 12.12.2017

Sam komentiram; teorija brez izkušenj Smile
Zakaj ne bi mogel dobro prefiltriranega olja dodat nafti?
Za enga poba so mi rekl, da ga krofek kličejo, ker je včas za njim po krofih dišal ... ne vem.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - Fery - 12.12.2017

V Angliji so jih nekaj lovili, ko je bil dizel drag kot hudič.
Verjeti ali ne, na vonj izpuha.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - janipapillon - 12.12.2017

bohinc Napisal:...eko usmerjenosti ...
Ti očitno zmanjka po več kot dnevu ekološke ozaveščenosti, prvinskosti... :lol:
Evo EKO.
V rok držim, sem iz ruzaka ven potegnu da dam v smeti dve vrečki. Mi jih je par dni nazaj na cesti v gozdu pod noge prnesl.
Na eni so napisi: EKO in BIO in ORGANIC in BIO BANANE. Na drugi strani Popust 50%.
Ta tip(ica) k je to skoz okn avta zabrisal, pa makar vozi EV je ....

Re: Moja vizija električne mobilnosti - bozgom - 12.12.2017

janipapillon Napisal:Sam komentiram; teorija brez izkušenj Smile
Zakaj ne bi mogel dobro prefiltriranega olja dodat nafti?
Za enga poba so mi rekl, da ga krofek kličejo, ker je včas za njim po krofih dišal ... ne vem.
Govora je bilo, da na vrhu Vršiča kuharju rečeš za nekaj dcl rabljenega olja. Imajo na Vršiču napravo za filtriranje jedilnega olja :?: :?:

Re: Moja vizija električne mobilnosti - bohinc - 12.12.2017

Fery Napisal:V katerih mestih? Minhen, Dunaj, Rim?
Upam da se ne pogovarjaš o javnem prevozu v opankarjevem selu? Ker to ni javni prevoz, to je kr neki.
Praga še s punco in katrco(javni prevozi pocen, enotna karta), Bratislava- od takrat sem še enkrat starejš :oops: . Nato taista postala žena in prešla na tdi(tud zarad služb, ki jih v Bohinju fali...). Naraščaj je z leti prinesel, da sta hotla videt Pariz-takrat so že bla tam prklopljena EV na ulci.Pa Bruselj, Hamburg, Hanover (sproban mestni promet, ki deluje zame odlično, sam sem le seljak :mrgreen: , kjer javni prevoz gre, kot pri teb, parkret na dan; ter v počitnicah zredka...). Minhen ipd. mest tranzitno z avtom, kar neki... . Milano trn v peti, vedno zgine kaka tabla :mrgreen: , da zalutam in gre ura ali več...cganarija.
No, ko bojo za nas ''ene'' EV vozila uporabna, ter stroškovno (nakup) upravičen (ne kazanje ''prestiža-ega''), bo mogoč tud v opankarjevem selu kaj drgač :lol:
Sam to pa lohk traja, kot J obvoznica Bleda za Bohn ipd...:wink:
p.s. ter ne posplošujem zgolj za TDi, Sdi, tud za DCi, Tdci ipd. dizle, ter seveda vse bencince za kratke relacije, katerih cene so v povprečju nizke.Tu in to vozi večina, katera bi tud EV pa jim ne znese... zato sem se spotaknil zgolj ob, če mene postavljaš na neresnico, evo ti tvoja:
Citat:da je tehnološko kot cenovno kot....ta reč že danes sprejemljiva za velko večino...
Kdor mogoč žvi nekolk vzvišen od tega, mu tud stika in vpogleda v realnost zmanjka. Kdor vzame kredit za EV ob tem komaj žvi nima pameti, logike oz. je gumpec...(so, na srečo ne večina)
Kar spremljam to temo , nihče ne oporeka napredku, EV vozilom ipd. Idea pač pa uporabnost, doseg ciljev, cena :!:
Tud tovorni promet, stroji bodo še leta smradil. Ko bo, bo...tud vizija postala realnost za seljake in večino :wink:
Seljak bohinc

Re: Moja vizija električne mobilnosti - novitu - 12.12.2017

Če mene misliš, da živim zviška, potem si pa res brcnil mimo. Boš malce pogledal kaj vozim in ti bo hitro jasno.

Glede uporabnosti/neuporabnosti....večina, ki zanika trditve jih niti poizkusila še ni. Tudi ti (najbrž), tako da je to pisanje bolj na pamet, recimo po neki t.i. kmečki logiki, ki je seveda le na pol točna.

Citat:Če mene misliš, da živim zviška, potem si pa res brcnil mimo
Niti nisem tko mislil. Če si se pa našel... , tvoj problem.
Če nekdo zapiše :
Citat: cenovno....ta reč že danes sprejemljiva za velko večino...
ne živi življenja večine...(blizu spodnjega roba)
Torej, da, nisi čist prizemljen .

Re: Moja vizija električne mobilnosti - gape - 12.12.2017

Če bi se res omejili na to kar je uporabno bi zares zgrabili bika za roge. Tako pa večina ljudi vozi predimezionirane avte, pri hišah je preveč vozil, vsak mulc po defaultu mora dobit avto.. da o penzičih ne izgubljam besed.

To je razvajenost, ne uporabno.

Prizemljenost je pa nasploh žlahtna vrlina. Poglej kakšen hotel blizu TNP. Slovenska prizemljenost. Pride neprizemljen izseljenec in ti naredi zasneževanje na Voglu. A imaš vsak kakšen APP, bohinc, ali si med prizemljenimi?

Re: Moja vizija električne mobilnosti - Fery - 12.12.2017

A ti bi, gape, še vedno mlatil suh kruh, kislo zelje in kako klobaso celo zimo?
Ali je fajn, da ima človek malo več v življenju?

Pravijo, da je definicija starosti odvisna od smeri gledanja. Če gledaš dol si star, če gledaš gor si mlad. Seveda je oboje limitirano.

Enako velja za bogatijo. Očitno ti rad gledaš dol. Večina gleda gor in skuša to doseči. Pa ne vem ali gre pri tem res za razvajenost. Bolj za normalno življenje, ki sledi napredku. Ta naj bi dal boljše življenje za nas, ali pač?

gape na prvi post: delno, drži.
Če gremo po tej logiki dalje, je trenutno lastništvo EV ''prestiž'', da pokažeš okolici, da ''maš'' , ne nujno rabiš..., ker ti zmanjka za drugo...ne novitu?
Sklepam pa, da večino ''penzičev'' skrbi preživetje, ne EV.
Drugi post: ne letam visoko...
Zakaj je šlo tolk izobraženih ( pa tud navadnih FR ) v tujino, ko si ravno o izseljencih?
Zarad neprizemljene politke, sodstva , korupcije, skratka različnega šmorna. Delo se bolj ceni, kot pri nas ...(itak tud izkorišča). Kaj pa je tu s tujci (večino) ? Oni dvigajo ali nižajo vrednost dela domačega delavca, kvaliteto?
Hoteli...podobn šmorn. Da bi prodal nekomu , ki bi s srcem delal za to in normaln dnar, nak... bolš, da čist propade... Visoko letajo ptiči, ki smo jim pustil preveč krila rast, na žuljih večine... in so nam obljubljal Švico.
Uvest zelo visoke davke na take nekoriščene nepremičnine npr.
Znamo kopirat, kar tujina že ve, da ne gre. Upeljanih, logičnih, pametnih zadev pač ne...
Tudi zato večina še nima za EV vozila. Se že voziš z njim?
Ajd, dons sm bil doma, zarad neprevoznosti vozil z izpuhom al brez, pa me je mal zaneslo... :mrgreen:
Mejte se

Suh kruh, no ja.. zelje, repa, klobase, podpišem, mogoče še kakšna krvavica.
Svoje življenje, za svojo familijo, kot ti.

Ma briga me za avte, takšne ali drugačne. Razumeš?

Kar me razpizdeva, je pa takšno razmišljanje. Bodimo malo bolj ambiciozni, ker večina res, zgolj gleda gor naredi pa nič. Tako je boh pomagej, iščimo razloge da ostanemo tu in s čim manj napora pa tam ko je varno. Prizemljeno. To me razpizdeva.

No kaj fura gape, evo vam: eno pando, pa enga senika neambicioznega. En kei car, pa jebenega francoza ki ne drži nobene cene.

En stavek pa je Jani lepo napisal, pa se nobeden ni obregnil vanj, ampak soglašam. Sva vsaj dva.

Ajde, gremo dalje! Mogoče še kaj bo, po 200 straneh..

Re: Moja vizija električne mobilnosti - arbajter - 12.12.2017

tanov
Citat:Bil super, še boljši 128, potem so prišli 386, pa 486, pa ... Pentiumi...pa.
Fantje o tem pišemo zagovorniki več ali manj ves čas.
Bentiš si predvidljiv. Zakaj neki misliš, da sem tisti stavek na koncu dodal?

Re: Moja vizija električne mobilnosti - arbajter - 12.12.2017

Jani
Citat:Jst sm k Danc 8)
Ma ja, ti si eksemplar eršte klase. Tebi je treba le bicikl pod rit porinit in imaš vse. Bolj trd ko je zic, boljši je, kajne?