PodSvojoStreho.net
Moja vizija električne mobilnosti - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Moja vizija električne mobilnosti (/showthread.php?tid=70630)

Re: Moja vizija električne mobilnosti - janipapillon - 9.12.2017

ssecnik Napisal:Ja,maš zagotovo prav.Jaz kave ne pijem in ne kuham,sem pa to videl v vojski in jarani so dejali,da kuhajo turško kavo.Govoril sem le o zapravljanju časa,pa sem izgleda napisal eno neumnost.Pa, sej jih ti tudi,močnejše. :lol:
Hercegovci, Bosanci kuhajo Turško kavo po HercBosansko, .... mi delamo francosko solato, ki ji Francozi pravijo Makedonska ...
Vrni mi s kako razlago neumnosti. Močnejše če lahko, prosim. Zato pa smo kle da si pomagamo.
Še dr. Mikimiška začne diagnoze pisat, pa smo na stotki.
Zapravljen čas? 5-10 minut za tankanje napram min.uti x5 kolikor verjetno traja priklop in odklop (zvečer in zjutraj) kabla v garaži. :?: Idea
Časa pa itak da imamo ogromno če tele klobase pišemo/beremo.

Nč, Confusedhock: smo že kle Confusedhock:

Re: Moja vizija električne mobilnosti - ssecnik - 9.12.2017

Vse tvoje nabijanje o EV je ena velika neumnost.Žal,realnost na cesti je drugačna.Bo pa bolje,celo primerljivo z sedanjimi auspuharji,samo,to je še daleč.Ne mi filozofirat o EV za vsakega,ko pa ima vsak drugi fasader 40 let starega tamčka,ki mu neizgorena nafta teče iz auspuha.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - Poldee - 9.12.2017

Sreco: ma... pust jih, sanjace ;-)

Re: Moja vizija električne mobilnosti - novitu - 9.12.2017

ssecnik Napisal:Vse tvoje nabijanje o EV je ena velika neumnost.Žal,realnost na cesti je drugačna.Bo pa bolje,celo primerljivo z sedanjimi auspuharji,samo,to je še daleč.Ne mi filozofirat o EV za vsakega,ko pa ima vsak drugi fasader 40 let starega tamčka,ki mu neizgorena nafta teče iz auspuha.

Saj najbrž veš, da je v rescnici iz auspuha tekoča nafta, kljub vsemu manj problematična kot tist, česar v resnici ne vidiš, kajne?

Sicer pa mislim...preberi malce poste in boš videl, da več ali manj vsi govorimo o nekaj letih naprej (pa preden te vrže pokonci) recimo 5. Sam trdim cca 7 let bodo že precej znatne spremembe. Celo pri nas, pri tako hrastovih možganih.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - arbajter - 9.12.2017

Hrastovih? Spet bojo PM delci, ko to daš v peč. Samo bodo bolj nano formata. Big Grin

Re: Moja vizija električne mobilnosti - novitu - 9.12.2017

To ni za žgat, bog ne daj, da bi to dihal.

Sicer pa, we made it, 100.

Dobr si, ti hrastov, jaz bukov, ma nas ne bo zeblo...

Re: Moja vizija električne mobilnosti - steklenicka - 9.12.2017

Na koncu koncev pa fantje ... in kako dekle, če spremlja to debato, j nekoč živel en možak. Naj bi bil celo zelo pameten. No v glavnem, ta možakar se je pustil voziti v vozičku do 4. leta, šele na to je shodil. Na koncu je pa še takega kapitalca ustrelil kot:

Ja saj. Z "EV vozilom" mogoče res prideš od točke A do točke B. Ma, z domišljijo, ... s to prideš pa povsod pa še dlje.

LP, steklenicka

p.s. [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?f=7&t=41814&hilit=alternativni+pogon]Tukaj je samo 26 strani.[/url]

Re: Moja vizija električne mobilnosti - bozgom - 9.12.2017

arbajter Napisal:A ti prišepnem, kaj bi naredil auspuhar? Auspuhar bi porinil tisti šaltkebel v ler ter se spustil v dolino...
A ti to resno? Moderni auspuhi imajo servo za to in servo za ono. Poskusi z ugasnjenim avtom malce premikati volan, pritiskati na zavoro.
Pa, ko se z Vršiča spuščaš v dolino ti že ob vklopljenem avtu zavore trpijo. Poskusi ugasnjen avto dati v prestavo pa se spusti po kašnem klancu pol pa poročaj o stanju ventilov ipd.

No ja, če auspuharji tako poznajo svoje vozilo potem se sploh ne čudim, da o EV nimajo blage veze :lol: :lol: :lol:

Re: Moja vizija električne mobilnosti - yan1234 - 9.12.2017

Oglejte si najnovejši Grand Tour.
Do samovžigov baterij je prihajalo še 5 dni po nesreči. Stalna prisotnost gasilcev? Med odslužena vozila razbitino ne moreš parkirati.

Srečo pozval sem te da argumentiraj kako mojo veliko neumnost.
Ne nabijat z nabijanjem.
Vklopi možgane in po pameti in ne na slepo napiš.
Kaj je to vse nabijanje o EV? Na primer?
Kdo filozofira o EV za vsakega?
Taka trditev je ne le nabijanje, je nabijaška izmišljotina.
Je tu na forumu kdo, ki se ne strinja, da je EV trenutno le za malo koga?
Je pa cena tista, ki večino drži stran.
Za mnoge nabijače tule sem mislim da vozijo staro kanto na nafto in ne novega dizla za 35 k€.
In da ne boš samo ti lajal, evo ti nazaj:
Sad
In ti, ki bi mi, kao zanalašč pokadil pod nos, prostačina jedna Arrow to veliko pove o tvojem značaju, morali in o avtu kakšnega voziš.
Zdej se pa pomiri in lepo na nivoju napiši kako mnenje, zapis v katerem se tako zelo motim.

yan1234 Napisal:Oglejte si najnovejši Grand Tour.
Do samovžigov baterij je prihajalo še 5 dni po nesreči. Stalna prisotnost gasilcev? Med odslužena vozila razbitino ne moreš parkirati.
Ama ta je Rimaca razbov :!: :!:
Kaka napaka! Pa kdo je ta človk? Kera linija :?: Zakaj?

yan1234 Napisal:Oglejte si najnovejši Grand Tour.
in
HALLOO?
Upam da vsi in vedno, čisto vedno vzamete ven baterije čisto vsaki elektronski napravi, ki jo zavržete, date v smeti =jo parkirate med razbitine.

bozgo, res mislim čisto resno. Verjetno pa si se ti malo šalil. A torej trdiš, da z ugasnjenim motorjem zavore pa volan ne delujejo? Delujejo 100%. Volan tudi. Ne moreš pa primerjati premikanja volana (brez vključenega servo ojačevalnika pri stoječem vozilu. Tam je to nekoliko težje. Je pa med premikanjem avta (torej po klancu navzdol iz Vršiča) to takoj z lahkoto izvedljiva operacija. Smo se razvadili s temi servi za to in ono. Ne vem pa če si vozil auspuhe, ki servov niso poznali. Le kako je to mogoče, da so se generacije auspuhov sploh premikale po cestah brez servov za to in ono, ko jih še poznali niso. Pa po vršiškem klancu so se tudi vozili taki, meni verjemi. Res čudno, vsem je vse delovalo, le tebi nebi. Se pa (ko ti je to v interesu) spretno znaš izmakniti konkretnemu odgovoru (tako je bilo z tistim Higgsovim bozonom, ko ga najprej omenjaš, potem si pa modro, skoraj plavo, tiho - kdo izpade ovca?) Enako je danes, ko sem ti napisal, da predvidevam, da v življenju nisi niti enkrat ostal z vozilom z praznim tankom na cesti. Verjetno zato, ker ljudje poznamo eno lepo reč, ki se ji reče predvidevanje. In dobremu auspuh vozniku, ki to predvidevanje upošteva, se kaj takega enostavno ne more primeriti. S tem se moraš strinjati tudi ti, ker verjetno v auspuhu ne sediš od včeraj. In da greva naprej: dober auspuh voznik se na Vršič ne bo vozil z praznim tankom, tudi z EVjem se nebi z napol prazno baterijo. Če pa se bi problem že pojavil, bozgo, a dopuščaš recimo sledečo kombinacijo: zaženeš tisti auspuh in porineš v ler, naprej bo gravitacija v dolino opravila svoje, tisti motor v prostem teku bo do Trente ("civilizacije") porabil nič več kot en deciliter goriva. Bi šla tale varianta skozi, ali je za tvoje sive celice to prezahtevna operacija? Pa servo ojačevalniki bodo tudi delovali, če poznaš auspuharje, pa recimo da jih, ampak potem pač ne znaš pravilno razmišljat in predvidet tudi takih "možnosti". Ja pa ventili bi tudi preživeli. Verjemi, zagotovo, da ne boš spet kake bedastoče na to temo napisal. Edino zavorne ploščice bi malce bolj trpele, to pa je pri avtu tako potrošni material. Ker auspuharji vseeno ne poznajo enačbe E = ½mv², ki jo EVji s pridom izkoriščajo za regenerativno zaviranje (pa spet ne vsi), pri kateri kinetično energijo spet spreminjajo v kemično ali električno če že hočeš.
Toliko o poznavanju auspuhov. Pa EVjev tudi, če že provociraš. Znaš res brcniti v temo. Kot bi ne znal pet sekund vnaprej pomisliti, kaj napišeš.