![]() |
|
Daikin Altherma 3 H HT - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Daikin Altherma 3 H HT (/showthread.php?tid=77102) |
RE: Daikin Altherma 3 H HT - kadotr - 27.11.2022 Iz kakšnega materiala so cevi? Kakšna izolacija? RE: Daikin Altherma 3 H HT - Radi - 27.11.2022 Cevi so bakrene. izolirano pa je z "spužvo" oz. "spužvastimi" cevmi. RE: Daikin Altherma 3 H HT - MAGS - 27.11.2022 Povezava na zunanjo enoto naj bi bila z gibljivo cevjo , NIBE ima tako. Če je armaflex , bi bilo dobro le tega nekako zaščititi A je zunanja enota na gumi nosilcih ? RE: Daikin Altherma 3 H HT - kadotr - 27.11.2022 Sam imam pri LG-ju gibljive cevi, zunaj izolacija Plamaflex, znotraj Armaflex, oboje nataknjeno na cev pred montažo, nobenih dolžinskih spojev. Sosed ima pri Dimplexu rostfrei tankostenske rebraste cevi, pred montažo nataknjena izolacija. RE: Daikin Altherma 3 H HT - Radi - 27.11.2022 Zunanja enota ni na gumi nosilcih je pa na svojem betonskem podstavku 50cm odmaknjen od hiše. Imate morda kakšen link od teh gibljivih cevi? Ali morda kje se jih kupi? Pa je ta gibljiva cev samo vmes zunaj? ali je ta celotno dolžino ko pride v hišo? (načeloma je to pri nas nekje 80cm)? RE: Daikin Altherma 3 H HT - MAGS - 27.11.2022 Ja, gibljiva cev je nekje dolžine 80 cm, pri NIBE je ta cev poleg. Jaz bi ta popravek zahteval od monterja , verjetno se jih dobi v specializiranih trgovinah, istočasno bi postavil zunanjo enoto na gumi nosilce, pa mislim da boš rešil težavo RE: Daikin Altherma 3 H HT - Radi - 27.11.2022 Hvala za odgovor. Sporočim jutri monterju. RE: Daikin Altherma 3 H HT - kadotr - 27.11.2022 Kolikor vem, so bile gumi podloge že priložene zunanji enoti. Take ali drugačne cevi, ki ne prenašajo vibracij se dobe takorekoč povsod, kot tudi gumi amortizerji. Zanimivo bi bilo vedeti, kaj o takih spodrsljajih - šlamparijah svojih pooblaščenih monterjev meni uvoznik. Kaj bere forume? Zahteva po montaži kak zapisnik in fotke opravljenih del? So za garancijo kaki pogoji? Mogoče se še spomnite, kako so monterji udrihali po meni, ko sem hotel kaj več vedeti o montažah in TČ samih? Eden njih mi je celo zabrusil, da mi nihče ne bo hotel montirati, ker sem tako siten. Prav ta "sitnoba" me je rešila nekaj nesposobnežev (tudi enega gorenjskega) in tudi lumpa, ki mi je za montažo LG monobloka v predračun vštulil celo freonsko povezavo. Dobro je, da si pred montažo pridobimo čimveč informacij, opravimo kak ogled in se pregrizemo skozi morje informacij na forumu. Nekaj koristnega ni vrag, da najdemo. RE: Daikin Altherma 3 H HT - xavi - 28.11.2022 Prvo se postavlja vprašanje, na kakšnih obratih sploh deluje zunanja enota, da se vse trese. Ob nekem zmernem delovanju, to ne bi smelo biti težava. Vsekakor je prvo smiselno ugotoviti, če so nastavitve črpalke optimalne, potem pa za začetek vgradnja gumijastih podstavkov. RE: Daikin Altherma 3 H HT - kadotr - 28.11.2022 Če se že dela, naj se ornk naredi... RE: Daikin Altherma 3 H HT - Radi - 28.11.2022 Je bil pri zagonu prisoten daikon-ov serviser, ki je preveril nastavitve, delovanje in tudi povedal kaj in kako. Zadeva se ne trese cela, tresejo se cevi ob delovanju kompresorja, ki gredo iz zunanje enote (bakrene). Posledično se to verjetno prenaša po hiši (kar pa je v večernih urah zmotljivo). RE: Daikin Altherma 3 H HT - kadotr - 29.11.2022 Jaz tega ne bi poslušal. Naj mojster naredi, kot treba. Če boš moral menjavo cevi sam plačati, bi tega mojstra objavil na forumu. Sprašujem zastopstvo Daikina, kako reagira v takih primerih? Trenutno ne najdem originalnih navodil za priklop, kot sem to naredil v sosednji temi o kondenzaciji peči. Takrat se bo videlo, ali je priklop sploh narejen po navodilih. Menda so napisana, da se jih upošteva... RE: Daikin Altherma 3 H HT - Hanzi - 19.1.2023 Je kaj novega v tej temi. Vibracije so odpravljene? Apartmaji in sanitarna voda topli? RE: Daikin Altherma 3 H HT - Hanzi - 1.2.2023 Sassapo Tudi te tc spadajo med nekaj boljšega zadnje case v low budget segmentu? RE: Daikin Altherma 3 H HT - DELPHI - 1.2.2023 Ne vem, če je 15 jurjev glih low budget. |