PodSvojoStreho.net
Fasado delam sam - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Tlaki, izolacija in ostrešja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Tema: Fasado delam sam (/showthread.php?tid=73070)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

Re: Fasado delam sam - Muzkontar - 18.10.2018

Okoli špirovcev enako kot pri deskah.
Videl pa nisi zato, ker 90% fasaderjev tega ne kupuje, ker je kao predrago. Oz sploh ne pozna.
To se danes vse dobi - vprašanje pa je, kdo to plača.

Re: Fasado delam sam - Muzkontar - 18.10.2018

Okoli špirovcev enako kot pri deskah.
Videl pa nisi zato, ker 90% fasaderjev tega ne kupuje, ker je kao predrago. Oz sploh ne pozna.
To se danes vse dobi - vprašanje pa je, kdo to plača.

Re: Fasado delam sam - mihecmiha - 18.10.2018

Tako se je tudi meni zdelo. Predrago in prezamudno.
Bom šel en krog okoli strehe z purpenom, ko bom delal škatle bom pa diletacijo naredil. Preveč kompliciral pa ne bom, že tako me čas j... dokler se lepijo plošče gre hitro, detajli mi pa vzamejo ogromno časa.
Ali je smiselno da vse stike stiropor plošč zapurpenam. Tudi tiste najmanjše?

Re: Fasado delam sam - nekakbošlo - 18.10.2018

mihecmiha Napisal:Sem probaval ja. Pa postran rezal, da je šlo vzporedno s poševnino strehe itd. Sam glede na to da je vsak špirovec zvit po svoje, so pač špranje. Pur pena sem pa tudi jaz porabil ogromno, ker sem malo kombinital lepilo in pur pen. Tam kjer je bil debelejši nanos lepila je še zraven še pur pen. Ziher je ziher.
Sem pa govoril z Jubovim svetovalcem in pravi da je pravilen stik napušč/fasada, diletacijski stik. Da ni prav da se armira oboje skupaj... Dobijo se neke vrvice, ekspanzijski trakovi in pa špaletni profili... Videl pa tudi jaz nisem nikjer da bi kaj takega uporabljali. Verjetno je tudi hitreje in lažje samo mrežico pa lepilo čez vse...

Jutri začnem s sidranjem. Sem si pa itak pozabil označit kje grejo kakšne cevi za luči itd... Bo zabavno verjetno.
A mrežico pa lepilo lahko vlečem sam, glede na to da je ena stena visoka v cca 9 m do špice?s

Cevi sm tud jz pozabu označit :roll: ....na vse ne morš mislit...
Armirat pa ne boš mogu sam,razen če ti je vseeno da se bodo vidli prehodi kjer se mrežici prekrivata.Mrežica se da v kosu od strehe do podna in že lepila ne moreš navleči v celem pasu ne da bi se ti posušilo...kaj šele naprej drugi pas...no go.Biti vas mora toliko kot imaš etaž odra.Tudi sam sem imel višino špice 10m in smo bili 4 kom + 1 za pripravo lepila,ajde tud s trem +1 bi šlo,manj pa že težko.
Isto sem organiziral za drugo roko lepila-smo mel v parih urah vse zrihtan in je blo tko k mora bit.Ene stvari lahko sam prčkaš za druge pa je potrebno grupiranje :lol:

mihecmiha Napisal:Tako se je tudi meni zdelo. Predrago in prezamudno.
Bom šel en krog okoli strehe z purpenom, ko bom delal škatle bom pa diletacijo naredil. Preveč kompliciral pa ne bom, že tako me čas j... dokler se lepijo plošče gre hitro, detajli mi pa vzamejo ogromno časa.
Ali je smiselno da vse stike stiropor plošč zapurpenam. Tudi tiste najmanjše?
Jz sm skorej vse zapurpenal....seveda do te velikosti špranj kjer se je videlo da gre vsaj nekaj purpena vanjo...

Ja, če imaš 4 ljudi ki so sposobni delati oz znajo. Tukaj lahko samo najamem par folka.

Pa v čemu je fora, da vi napušče zapirajo tako, da naredijo škatlo tako, da gre vzporedno z špirovcem. Zakaj ne tako da gre od kapi strehe naravnost na steno fasade?

Tud jz sm jih plačal...ni šlo drugač.
Glede napušča:tudi sam sem delal vzporedno s šperovci iz dveh razlogov-ker mi je tako bolj všeč in pa zaradi dvojih balkonskih vrat v zgornjem štuku.Streha je tako dolga,da bi(če bi škatlo delal ravno do stene fasade) zaključil spodnji del škatle čez vrata.Marsikdo ima tudi ravno ampak meni ni všeč(odvisno od bajte).

Koliko pa stane, da zategnejo lepilo in mrežico?

Re: Fasado delam sam - Fery - 18.10.2018

11 €/m2 plus oder.

Re: Fasado delam sam - videc - 18.10.2018

Ta cena je verjetno podobna tudi za cokel?

Drago. Bom sam, pa naj bo grdo, izoliralo bo isto...

Odra ni. Če ne boš palčku vpregu za fasado.

Oder imam... Material tudi. Špalete bodo narejene... Vseeno 250 m2 krat 11 e.... Niti nimam toliko

Najdi 2 mujota za 5,32 evra na uro.

Malo okrog poglej, kje oder stoji, kupi sixpack in jih pejd vprašat, če gredo v nedeljo k maši. Če ne gredo, lahko pridejo do tebe, malo lim vlačit.

Ha ha... Tko sem tudi nekaj razmišljal ja